@teflondon Neviem čo ťa tak na tom trápi.:3 Ak je to pre ňu fikcia nech je, je to jej vec. Ona sa pýtala na názor všetkých a nie na vyjadrenie na jej vieru. Ďakujem za pochopenie.
@sigersaturnbug Ak niekto argumentuje hláškou "Tak keď existoval kde je telo?" tak je očividné, že dievčaťu nejde o názor druhých ale detinské podrýpavanie, ktoré na Birdzi k ničomu nevedie.
@cold Prosila o vysvetlenie. Ale tak šlo jej o názor druhých, nepotrebovala meniť ten svoj. Tiež je to sprostosť to že sa o tom bavíme, je to jej vec ktorá keď ťa trápi nemala by i na Ňu reagovať.
@singersaturnbug Ty si zbytočne reagoval/a na mňa, takže sa nesťažuj, že sa o tom bavíme Keďže svoj názor vyjadrila verejne, tak to prestáva byť "jej vecou" a stáva sa to vecou ľudí, ktorým to adresovala. Vo svete nikdy nezáleží len na tom, čo hovoríš, ale aj ako to podáš. A keď čakáš, že ľudia na to nebudú reagovať, tak asi nerozumieš spoločnosti.
@cold Tak samozrejme, ale keď už tak hovoríš o tom aká si múdra atd. Keby na toto reagovali všetci na Brdzi boli by všetci múdry? Keďže vieme že toto nie sú nútené témy na reagovanie, trošku si sa poslala za hora a za doly...
@singersaturnbug Netvrdím, že som múdra a ani som to nikde nenapísala Čo je pointou tvojich reakcií na mňa? Ale k odpovedi na tvoju otázku - nie, neboli by všetci múdri, začínam mať pocit, že si toho dôkazom.
@drevolp práveže keď je vojna tak väčšina nadáva na toho tvojho Boha.
Vojaci tí veselo znásilňujú a rabujú civilistov a tak a civilisti nadávajú, že ako to Boh mohol dopustiť....
To, že je to fikcia si môže myslieť hocikto... ale už napr. ak žije toľko miliónov veriacich ľudí tak na tom niečo bude, a ešte aj cirkev je. Niekedy človeku bráni jeho ego, alebo hocijaká situácia, kedy nie je schopný veriť. Ale ak sa "rozhodne" dať Bohu šancu, aby konal v jeho živote tak sa to stane. Druhá vec je, že veriť nestačí, je to predovšetkým o vzťahu k Bohu, dôvere. A to sa nestane len tak samo od seba, treba chcieť a robiť preto niečo. Viera je dar o ktorý možno prosiť, nie je to niečo zrejmé...
@puco90@47 je zaujímavé ako si niekedy ľudia predstavujú to, ako by mal Boh konať. Však každý máme slobodnú vôľu, Boh volá k večnému životu, teda až po smrti dostaneš svoju odmenu.
@zajkousko To je blbosť, to neviem kde to tak učia ale nás to učili trocha inak. Máš hrozne zjednodušené vnímanie evolúcie, spoločný predok neznamená, že dnešný orangutan bude niekedy človek či, že niekedy bol -.-. Žiadny zo spoločných predkov, ktorých máme s opicami už nežije pokiaľ viem.
beriem na vedomie, ale ta vaša nova teória 100% vyvrátila, že Boh je Stvoriteľ všetkého a všetkých?
mi kresťania si nepotrebujeme zakladať fóra takéhoto znenia, nepotrebujeme si dokazovať, že Boh je ten, ktorý je skutočným a nepopierateľným tvorcom....
veriť v Boha znamená prijať jeho vieru, lásku a milosrdenstvo do srdca a nakoniec sa aj tak správať....
@georg21 Takže za prvé, evolučná teória nevylučuje boha a za druhé dá sa overiť. Máme jednak nálezy pozostatkov živočíchov, či už kostri alebo aj tkanivá, máme gény rozpoznané mnohé a vieme prečítať časť genetickej výbavy človeka a mnohých ďalších organizmov a tiež boli experimenty na muškách napríklad kedy vznikol nový druh mušiek. Jediný problém je, že nevieme dostatočne rýchlo pri veľkých zvieratách to overiť pretože tehotenstvo u nich trvá mesiace a potrebuješ koooopu generácii aby vznikol samostatný druh. Avšak máš kopu iných vyššie spomenutých dôkazov .
@zajkousko Ako som vyššie napísal nie, vyvracuje presnosť biblie podľa niektorých ale to mnohí kresťania obišli tvrdením o metaforickosti biblie. Nepotrebujete . Pre zvedavých je tu veda a hmatateľné fakty.
@zajkousko A ateisti väčšinou keď sa o tomto bavia taak je to v zmysle potláčania negatívneho vplyvu kresťanstva na náš svet a poukazovanie naň aby sa to riešilo ako aj obmedzenia zasahovania náboženstiev do právnotvorného procesu . Potom su samozrejme aj taký čo ti chcu len vynadať ale to máš aj takých kresťanov, to je potom už skor o ludoch než o svetonázore.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
Ak osobného Boha, tak to určite nie, ide to proti elementárnej logike.....
Verím :letim:
osobne si myslím, že väčšina ľudí beží na tomto režime:
@cold , lukaso121 , @xxlolaxx , @puco90 , @teflondon ,
a @4 wtf, ty si myslis že o 2 000 rokov najdu tvoje telo?
kresťan, pokiaľ nie je vojna.....
a kto neverí jeho vec, nikto nikoho nenúti veriť, každého vec....
v nebi budeme mať aspoň viac miesta, jedenia a pitia ano myslel,som to ironicky)
Vojaci tí veselo znásilňujú a rabujú civilistov a tak a civilisti nadávajú, že ako to Boh mohol dopustiť....
no nejakých kkotkov tam nepotrebujeme, ten nech satan preťahuje v pekle
(myslel som budzogáňom po krížoch)
orangutan je foter všetkých neveriacich, jemu nech v ZOO vzdávaju úctu
a ja samozrejme, že neverím... však rozprávkam a vymysleným veciam som mohol veriť jedine tak, keď som mal 5 rokov a nie teraz
poznáš lepšiu, aby to tie deti tu pochopili...
tak ich to učia v škole, okrem cirkevných.....
a ano smejem sa z toho, lebo tu na birdzi ke zbytočne vykladať niekomu ako vznikol život na zemi....
každy nech si verí čo chce, je to jeho vec....
beriem na vedomie, ale ta vaša nova teória 100% vyvrátila, že Boh je Stvoriteľ všetkého a všetkých?
mi kresťania si nepotrebujeme zakladať fóra takéhoto znenia, nepotrebujeme si dokazovať, že Boh je ten, ktorý je skutočným a nepopierateľným tvorcom....
veriť v Boha znamená prijať jeho vieru, lásku a milosrdenstvo do srdca a nakoniec sa aj tak správať....
mier
@zajkousko Ako som vyššie napísal nie, vyvracuje presnosť biblie podľa niektorých ale to mnohí kresťania obišli tvrdením o metaforickosti biblie. Nepotrebujete . Pre zvedavých je tu veda a hmatateľné fakty.