Mnohe filmy nas menia a ani si to neuvedomujeme. Chcela by som pocut nejake filmy, ktore ste videli a mali ste nejaku vnutornu potrebu sa nad nimi zastavit. Bud vas nejak inspirovali alebo ste jednoducho nemohli prestat na ten film mysliet. Nejake filmy s
Teraz sa mi nejak nechce rozmýšľať nad filmami ktoré som videla, ale určite to sú tieto dva:
- Into the Wild - proste úžasný film, a Chrisa McCandlessa obdivujem preto čo urobil. V tom filme bolo veľa pravdivých výrokov. Jednoducho stále je vo mne tá istá otázka. Život je krátky, tak prečo by som ho mala prežiť tak ako väčšina ľudí konzumným spôsobom, celý život chodiť do práce a ten istý stereotyp ? Radšej tak ako on, odísť niekam ďaleko...
- Veronica decides to die - Pekný film s dobrou myšlienkou
@etelnair u mňa to bol jeho prvý film, čo som videla (teda okrem eda, ale to bolo strašne dávno) a vcelku sa mi to páčilo... skôr ma iritoval sweeney, že ak by spievali o čosi menej, nikoho by to nezabilo
mam ich viac napr.Čata-lebo ukazuje ake to bolo sluzit vo Vietname a ako je cela vojna nezmyselna,Železný kríž lebo ukazuje že ne všetci Nemci boli fanaticki nacisticki vrahovia,Office space-ze nema zmysel ostavat v praci ktora cloveka nici a nebavi ho,Zachrante vojaka Ryana lebo ukazuje totalnu iracionalitu vojny ked poslu a riskuju zivoty 8 ludi aby nasli jedneho,Schindlerov zoznam-lebo obdivujem Schindlera za to co urobil aj ked nemusel a oblubeni reziseri:Stone a Spielberg
@etelnair@mielikki mne sa tiez paci the nightmer before xmas, pekne zaujimave postavy a paci sa mi ako jack ide za tim co chce..a dostala ma ta uvodna pesnica "this is halloween halloween..."
zbesily utek (running scared)...je tam scena kde jeden uchylny pedofilny manzelsky par znasilnuje deti! mam silny zaludok, nevadia mi horory, trillery ani ine podobne veci...ale toto je sila, ked som to prvy raz videl tak mi bolo z toho zle a vcera druhy raz, no neskutocne! smrt pedofilom!
vlajky nasich otcov (flags of our fathers)...jedna sa o šesticu americky vojakov ktory vztycovali vlajku na ostrove Iwo Jima. medzi nimi bol aj jeden rodak zo slovenska...Michal Strank. ked som sa onom docital na internete hned som si film zohnal a pozrel. stal sa mojim idolom!
Sgt. (seržant) Michal Strank zomrel vo veku 25 rokov na ostrove Iwo Jima, nechtiac ho zabily vlastny - strelou mierenou z lode na ostrov.
najsilnejsie pocity vo mne zanechal film Speak...vdaka nemu sa Kristen stala mojou najoblubenejsiou hereckou. Potom druhy bol Cloverfield, ktory ma dokazal vystrasit napriek tomu, ze som ho prvykrat videl len v camrip kvalite. Dalsi bol [REC], ktory som pozeral v tme o jednej rano na kvalitnych sluchatkach.
Chlapec v pruhovanom pyžame.. samozrejme lepšia bola kniha, ale po prečítaní knihy a pozretí filmu to vo mne nechalo ešte dlho nejaký súboj vo mne, alebo taký odpor , nie z filmu ale z toho čo uakzoval...
Requiem for a Dream- tak myslím že toto je jeden z takých filmov... stačí keď si pozreš prvých 5 minút a hneď zaujme to sa mi najviac na ňom páčilo. A tú hudbu som potom nemohla celý deň dostať z hlavy...
Donnie Darko, lebo je to maximálne divné, tá atmosféra je skvelá... a herecký výkon Jake-a Gyllenhaala je úžasný. Plus, más skvelý soundtrack (odtvedy keď počujem Killing Moon alebo Head Over Heels, stále si spomeniem na Donnieho).
American Psycho, je to síce taký menší krvák, ale pri tých scénach ma kvôli Christianovi Bale-ovi stále chytal záchvat smiechu. Psychologický thriller to je, myslím. A koniec myslím že to celé zaklincoval.
500 Days of Summer - ďalší skvelo-divný artistický kúsok s príbehom vo vnútri, nádherne podané.
The Prestige, Christian Bale verzus Hugh Jackman, story o iluzionistoch, ktorí sa z najbližších priateľov stali najväčšími nepriateľmi. Páči sa mi gradovanie príbehu a ten úplne nečakaný koniec.
The Machinist, ďalší psychologický thriller s Christianom Bale-om (áno, obľúbený herec), tú paranoju vo filme som cítila ešte dlho po ňom... Ďalší s brutálnym koncom a skvelým príbehom.
Čo sa týka Inception, dajako ma to nechytilo. Asi si to musím pozrieť v správnej atmosfére.
@ridiculousnotion ja som prave dopozerala chlapca v pasikavom pyzame, citala som aj knihu ale je to prvy film ktorz ma rozplakal..su aj ine amozno lepsie ale toto ma dostalo..ked som citala knihu citila som sa s trasne ale ked som toho samuela a bruna aj videla..desat z desiatich
Juj, zcvokla by som sa z vymenovavania filmov, ktore na mna zaposobili. Ale v poslednej dobe to bol urcite La belle bete a cesky dokument o jednej fetacke Katka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Borat=zistil som že niesom jediny kokot na tejto planete
a filmy..hmm...zamyslal som sa nad requiem for a dream, mr. nobody, noznicovoruky edward..
..kvak..
- Into the Wild - proste úžasný film, a Chrisa McCandlessa obdivujem preto čo urobil. V tom filme bolo veľa pravdivých výrokov. Jednoducho stále je vo mne tá istá otázka. Život je krátky, tak prečo by som ho mala prežiť tak ako väčšina ľudí konzumným spôsobom, celý život chodiť do práce a ten istý stereotyp ? Radšej tak ako on, odísť niekam ďaleko...
- Veronica decides to die - Pekný film s dobrou myšlienkou
vlajky nasich otcov (flags of our fathers)...jedna sa o šesticu americky vojakov ktory vztycovali vlajku na ostrove Iwo Jima. medzi nimi bol aj jeden rodak zo slovenska...Michal Strank. ked som sa onom docital na internete hned som si film zohnal a pozrel. stal sa mojim idolom!
Sgt. (seržant) Michal Strank zomrel vo veku 25 rokov na ostrove Iwo Jima, nechtiac ho zabily vlastny - strelou mierenou z lode na ostrov.
American Psycho, je to síce taký menší krvák, ale pri tých scénach ma kvôli Christianovi Bale-ovi stále chytal záchvat smiechu. Psychologický thriller to je, myslím. A koniec myslím že to celé zaklincoval.
500 Days of Summer - ďalší skvelo-divný artistický kúsok s príbehom vo vnútri, nádherne podané.
The Prestige, Christian Bale verzus Hugh Jackman, story o iluzionistoch, ktorí sa z najbližších priateľov stali najväčšími nepriateľmi. Páči sa mi gradovanie príbehu a ten úplne nečakaný koniec.
The Machinist, ďalší psychologický thriller s Christianom Bale-om (áno, obľúbený herec), tú paranoju vo filme som cítila ešte dlho po ňom... Ďalší s brutálnym koncom a skvelým príbehom.
Čo sa týka Inception, dajako ma to nechytilo. Asi si to musím pozrieť v správnej atmosfére.
Jediný novšie natočený film, ktorý vzdal hold knihe. Kniha úžasná, film nádherný.
Dead Poets Society
History Boys
Naked
Taxidermia
Hallam Foe
This Is England
Sleuth
V for Vendetta
An Education
Death at a Funeral
Northanger Abbey
Enemy at the Gates
Hot Fuzz
Withnail & I
Bitter Moon
The Human Centipede
Ale inak Zelena mila.
Juj, zcvokla by som sa z vymenovavania filmov, ktore na mna zaposobili. Ale v poslednej dobe to bol urcite La belle bete a cesky dokument o jednej fetacke Katka.
» kino.server.sk/tipy/detail/358...