Videli ste niekedy v živote taký film čo by vám nie že zmenil život, ale tak doňho zasiahol, že by ste museli nad tým filmom stále uvažovať, dokázali by ste ho pozeeť znova a znova a zakaždým by ste tam objavovali nové veci, vaci ktoré ste si pred tým ne
No jednoznacne ma velmi zaujal Fight Club, clovek si uvedomi ze veci jednoducho nie su tak ako na prvy pohlad vyzeraju.. Matrix podobnym sposobom, akurat tam sa zobrazili dve stranky spolocnosti.. Dalej Requiem for a dream, mozno trochu prehnane ale zarucene to malo do seba vela, taktiez Fontana od toho isteho rezisera.. no a este aj najnovsi Batman skvele zobrazil zopar myslienok, jeden z mala filmov ktory tak perfektne zobrazil viacero podob a vrstiev ludskej duse a psychiky, tak ako v zivote, nie ze tento je dobry a tento zly..
Myslim si, ze flm Into the wild, utek do divociny, mal dost hlboku myslienku...Chlapec chcel zit odkazany sam na seba, tak sa vydal na cestu po spojenych statoch az zaktovil na aljaske...Na konci zomrel, sice na otravu nejakou bylinkou, ale s usmevom na tvari, ze zil ako si vysnival..
Tuck Everlasting - Tajomstvo nesmrtenych. Pacila sa mi myslienka, ze nie je podstatne zit vecne, ale ide o to, ako clovek zije a ci je stastny... tak v skratke. Proste pekny film.
A potom este Samotari.. to je sam o sebe super film, len mu treba prist na chut.... a potom tam clovek najde aj tie pekne myslienky .
A tak každý film má niečo do seba, pokiaľ to naozaj nie je taká tá americká komédia, síce tie sú tiež dobré na odľahčenie
na mňa dosť pôsobí Schindlerov zoznam, ten som si musela pozrieť niekoľkokrát, lebo pri prvom videní som ho skoro celý prerevala a pri druhom pozretí som bola jak mŕtvou vodou obliata
butterfly effect- uvazujem nad rozhodnutiami ktore som urobila,rozmyslam co by sa zmenilo a ci k lepsiemu,keby som nieco urobila inak ako som uz spravila
u mna to bol film ZELENA MILA nad tym filmom som rozmyslala este velmi dlho... ale nedokazem ho pozerat casto ...tak raz do roka to staci...ale tento film je fakt genialny taky na zamyslenie .... a potom mam este jeden film ktory mozem pozerat kazdy den konecne ho mam aj doma od svojich asi siestich rokov ho stale pozeravam je mi jedno ako casto viem ho skoro naspamat a to je MATILDA ...odporucam pozriet aj ked pochybujem ze sa najde este niekto komu sa bude tento film pacit...
vsetky spominane filmy su uplne super a na zamyslenie, ale nemozem si pomoct, pre mna je naj film Zivot je krasny, nie taky typicky vazny, alebo psycho, ale myslienku urcite ma, aj ked je odlahcena... to je asi prvy film ktory ma vazne rozplakal..
El laberinto del Fauno, Russkij kovčig, k nim sa budem furt vraciať aj...a je ich ešte viac, tieto dva by som tiež zrecenzovala neskôr aj, zeitgeist chcem vidieť, no a súhlasím s tým forrestom a spolovice aj s pulp fiction, preto spolovice, lebo ja sa na tom viac rehlim, ako mi to nieco dava do zivota , ale tarrantino je kráľ realistických dialógov, a ešte american history nedávno spomínaný, ale nevraciam sa k nemu tak často
@myrush .. juuj dokelu si ma predbehla.. ja milujem film ZIVOT JE KRASNY.. a ked sa ti paci tento film tak sa ti bude pacit aj TIGER A SNEH .. tiez krasny film a hraje tam ten isty herec a aj ta herecka a myslim ze mozno este viac na zamyslenie ako ten zivot je kransy.. ale na ZIVOT JE KRASNY podla mna ziaden film nema .. zelena mila tiez skvely film... ale ste tam spominali aj filmy ktore by som si pozrela znova a znova .. tak to piratov z karibiku .. 1. cast som videla 22krat a vzdy najdem v tom filme nieco nove.. a vzdy ma to bavi .. ako to nie je ziaden film na zamyslenie ale ja ho zboznujem
Asi budem znieť blbo, ale je to Pán Prsteňov - ten film má hĺbku, akú som nevidela nikde inde a jeho čaro spočíva v tom, že tá hĺbka je preukázaná činmi a nie prázdnymi slovami. Ten film ma ovplyvnil naozaj ako žiadny iný.
Ďalej... Amélie z Montmartru skrýva skvelé myšlienky... a posolstvo pre introvertov, čiže pre mňa, a teda ma dosť zasiahol a prinútil rozmýšľať nad určitými vecami.
Ja keď vidím filmy o smrti, tak často premýšľam... alebo keď vidím, ako sa zabávajú vo filmoch a ja sedím doma, tak rozmýšľam, či sa aj ja tak nebudem zabávať
U MNA TO BOLA ROZPRAVKA LION KING KED SOM MALA 5 UROBILO TO V MOJOM ZIVOTE JEDNU VELKU COIARU A ROK SOM SA HRALA AJ S KAMOSKOU NA LEVA SKAKALI SME PO IZBY POSTELACH LIEPALI SA PO POSCHODOVEJ POSTELI REVALI JAK LEVY A PILI Z MISKY .. A RAZ MA TA KAMOSKA FEST SKRABLA DOTERAZ MAM MALU JAZVICKU NA RUKE .. potom to prestalo
tak u mna je to film armageddon....mohla som ho pozerat aj 5 krat za den...potom som videla aj film Posadka 49...poziarnik ktory sa obetoval aby ostatni mohli zit....fakt odporucam...vzdy ked tieto filmy vidim tak sa na konci rozplacem...aj ked viem ako to skonci
STALO SA MI TO PRI FILME ´BEZ DCERKY NEODIDEM´ -JE PODLA SKUTOCNOSTI KTORU PREZILA BETTY MAHMOODY-AMERICANKA SOM SVOJIM MUZOM V IRANE,PRAVE CITAM O TOM AJ KNIHU A ZANECHAVA VO MNE ESTE HLBSI DOJEM
najviac ma ovplyvnili filmy ktore tu uz boli spominane Schindlerov zoznam - clovek si uvedomi ze kazdy zivot je cenny a uvidi ako sa clovek dokaze udrzat nazive ja v takych podmienkach ake tam mali oni
Vecny svit neposkvrnenej mysle zaujiamvy film v ktorom hra Jim Carrey
a treti film tak to je asi Meet Joe Black - film o smrti, cloverk si uvedomi ze na kazdeho raz pride smrt aj ked si to nepripusta niekedy
pillow book, pulp fiction, morálka paní dulské, tonischka, brokeback mountain, a este kopa filmov co chodi v noci na dvojke ale ich nazvy si nikdy nepamatam
co zerie Gilberta Grapea, knockin on heavens door to bol krasny film.. potom once, aj vecny svit a vacsina tych co uz boli spominane.. takych filmov je dost..
Aj Co zerie Gilberta Grapea je vynikajuci (Depp a Di Caprio).Take ako Forrest, Amelie, či Schindler, to su jasne veci preto by som rad spomenul Truman Show s Jimom Carreym, Vanilla Sky s Tomom Cruisom alebo Prelet nad kukučím hniezdom s Jackom Nicholsonom.
@30 to myslis dead like me?? ja som to minule prazdniny vkuse pozerala, mala som to v compe, obidve serie.. inteligentne?? no neviem, take na zamyslenie..
Takze spominane filmy ako Schindllerov zoznma, Dennik Anny Frankovej, Zivot je krasy a plno takychto filmov z cias druhej svetovej vojny. Zelena mila no je na zamyslenie ale ma taku povedala by som mensiu myslienku ale odporucam Pustny kvet (kto pozna s Waris Dirie si aj mailujem) a samozrejme film od rezisera Nolana Pociatok /Inception/ videla som ho v original dabingu a este napriklad dobry film nie velmi na zamyslenie ale tak som sa nad tym pozastavila bol Socialna siet /Social network/ vlasten o Markovi Z. ktorz vymyslel facebook abol obvineny ze ukradol nejakym bratom veslarom kody ci co akoze tiez dobry film. A taka rozpravka na zamyslenie je The nightmer before christmas.Pride mi to take mile vianocne ale je tam ista myslienka. Takze tak.
film čo má hĺbku? ja som videla Tí druzí -to bol výborný a taký neočakávaný koniec odporúčam pozrieť,potom Faunov Labyrint-taká pekná rozprávka, Šiesty zmysel- veľmi na zamyslenie, Čtvrtý druh- zaujímavé, Posledná mila- tiež dobré, Statočné srdce- veľmi dobrý, Kocka-keď som bola menšia tak ma to veľmi zaujalo ale teraz uz ani nie dá sa na to pozerať ale také normal, Hvezdny prach- perfektná rozprávka a nakoniec to najlepsie Apocalypto-užásný film ktorý stojí za pozretie nie každý to pochopí a preto to nie každého bude baviť ale je úžasný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
A potom este Samotari.. to je sam o sebe super film, len mu treba prist na chut.... a potom tam clovek najde aj tie pekne myslienky .
na mňa dosť pôsobí Schindlerov zoznam, ten som si musela pozrieť niekoľkokrát, lebo pri prvom videní som ho skoro celý prerevala a pri druhom pozretí som bola jak mŕtvou vodou obliata
Ďalej... Amélie z Montmartru skrýva skvelé myšlienky... a posolstvo pre introvertov, čiže pre mňa, a teda ma dosť zasiahol a prinútil rozmýšľať nad určitými vecami.
Vecny svit neposkvrnenej mysle zaujiamvy film v ktorom hra Jim Carrey
a treti film tak to je asi Meet Joe Black - film o smrti, cloverk si uvedomi ze na kazdeho raz pride smrt aj ked si to nepripusta niekedy
Aj Co zerie Gilberta Grapea je vynikajuci (Depp a Di Caprio).Take ako Forrest, Amelie, či Schindler, to su jasne veci preto by som rad spomenul Truman Show s Jimom Carreym, Vanilla Sky s Tomom Cruisom alebo Prelet nad kukučím hniezdom s Jackom Nicholsonom.