Inland Empire (neviem, ako je možné, že som si vôbec zapamätala názov, keďže vďaka nepochopeniu filmu mi aj ten názov prišiel randomný) a Mr. Nobody tak od druhej polovice.
A k tomu Inland Empire dodám, že jedna vec sú filmy, kde čakáte na koniec a druhá vec sú filmy, kde vďaka lyrickosti a nedejovosti ani netušíte, kedy tak asi bude koniec.
@mcvpn ten film nema ani dej partia sa tula po lese a nieco okolo nich huka,ani naznak napatia a zrazu zajebali titulky,myslel som ze mam daco s prehravacom a pozeram ze je uz koniec akoze wtf
@mcvpn isto by to za atkych okolnosti bolo ine ale zas nevidel som to nejak vyrazne neskor ako ten moj kamos...a nechcem tym povedat, ze som vacsi frajer ako on len som proste cakal daco silnejsie...
vacsinou pochopim filmy len v Transformers 2 som nechapala preco su pritom hlavnom transformerovi uz ine auta ako v jednotke mal tam nejake 2 obycajne male, a v jednotke ich bolo viac a normalnejsich
a ešte si pamätám z kina Synekdocha New York. nedá sa povedať žeby som ho absolútne nepochopila, no mám živo v pamäti ten mix depresie a zmätenia, keď som vychádzala zo sály
@hoperpohroma stále sníval, mal totiž totem svojej manželky, ktorý fungoval an tom princípe, že keď ho raz roztočí tak sa prestane točiť, ale an konci je naň záber a nemá ani náznak spomalenia...
@fakefake jj, naznak spomalenia tam je, len tam nedali moment spadnutia, preto nevies.. a citala som o tom fora a vraj tie deti na konci mali ine topanky alebo co..
no, zo spomínaného som videla len parnassa a tam moju najväčšiu záhadu vyriešili záverečné titulky (alebo: prečo sa tá jedna postava raz podobá na toho, raz na toho a raz na toho? ahá, šak to hrali všetci!
Nemám rada, keď sa film skončí nerozhodne, mám potom taký divný pocit. Najnepochopiteľnejší film je Eraserhead, je taký divný a nepochopiteľnný, že som ho nevedela dopozerať, aj keď som to skúšala
@mcaxebread ale ako jeden koment tam je.. "Doesn't prove anything.. Just another theory. " ... takže..bohvie ako to je .. ako sa mohol zobudiť cez všetky tie kopy? ..či ako sa to volá..proste... ...nedozvieme s pravdu
najnepochopitelnejsi film pre mna mullholand drive ... i ked mu uz zacinam pomaly rozumiet ....dalsie napr. memento, spominany inception, donnie darko, shutter island...
@plutvonozceakrivozubky Lenže Eraserhead, mnou a kamarátom titulovaný tiež ako najväčší mindfuck v dejinách ľudstva, nie je film, ktorý by bol natočený tak, aby bol pochopiteľný, to je ten typický film, v ktorom sa ti iba hrajú s psychológiou, predstavivosťou a prípadne nočnými morami, ak nejaké niekedy mávaš
@fxx jj, presne toto, ten koniec ma prekvapil...som stale cakal, ze to tam dako vygraduje...a nic. akoze rozumiem, ze aj tym, ked sa nic nedeje, moze narastat napätie...ale toto nebol ten pripad prilis
ale teraz fakt, ako sa niekomu mohla pacit zahada blair witch 1? videl som to ako 10 rocny, v noci a smial som sa na tom. vlastne celkovo som V ZIVOTE nevidel horor, ktoreho by som sa len trosku bal. ved je to len film. to len klaudiqaaa verila ze to je naozaj a tych, co tu filozofuju nad koncom pociatku (aka ironia) uprimne lutujem, kedze zjavne nemaju ani sajnu o celej myslienke filmu. to sa mozete rovno zamyslat, ci e. t. odletel skutocne domov abo kto bol V vo filme v ako vendetta
zatial som pochopil všetko čo som videl(občas bolo treba aj viac krát pozrieť =D) ale inception som ešte nikdy nedopozeral do konca takže dúfam že vtedy sa mi to všetko osvetlí, lebo zatial len tápam =D
@panpeterpan tak mechanický pomaranč ... no to je Kubrick ... takže sa nečudujem ... on má celkovo také filmy na zamyslenie že to málokto pochopí na prvý krát ... hlavne tam ide o tom že tam je kopec vecí iba v náznakoch ...
no a k téme - antikrist - tú myšlienku so zlom, či čo to bolo... to som fakt nepochopila, podľa mňa to teda ani žiaden logický zmysel nemá, len také prázdne kecy...
Electru, ale to bude asi tým, že som po prvých 15 minútach zaspala. strašne nudný film
Imaginárium dr. Parnassa som videla iba raz ale vôbec si nespomínam o čo tam šlo, takže som to asi tiež nepochopila.
A mala som problém zorientovať sa vo filme Edit Piaf, dosť sa tam prelínali časové línie a tí chlapi sa mi tiež dosť plietli, ale po druhom pozretí som z toho mala skvelý pocit
@75 preesne! Dokonaly trik, to som pozerala 2x a az vtedy som to pochopila
alebo este.. neviem mne to pride divne ale ja som nepochopila pointu Pulp fiction asi, ale to mozno preto, lebo som pri tom celkom nedavala pozor alebo co
@impulse Mr. Nobody kupodivu po úvodnej šokovej polhodine až taký ťažký nie je, len si treba uvedomovať že ten príbeh plynie ako vetviaci sa strom jednotlivých možností.
najskor som si nevedela spomenut, ale potom som tu kdesi videla "...festivalovy..." a mne svitlo.
ten film sa volal Zazit woodstock a boli to dve nekonecne sa vlecuce hodiny, pocas ktorych som cely cas cakala, ze preboha, TERAZ uz NIECO naozaj musi prist a nakoniec aj prislo... zaverecne titulky a pocit, ze mi niekto ukradol 120 minut zivota
Matrix som zo zaciatku nerozumel... ale to som bol moc maly, ked som to pozeral... druhy krat to bolo uz ze ahaa, a bol som milo prekvapeny
A na priklad Donnie Darko je film, ktoremu som sice porozumel hned, ale vzdy ked si ho pozriem aj teraz, tak tam najdem neaku malickost, ktora mi otvori nove dvere pre dalsiu interpretaciu... uzasny film
@monicqa15 ja som to chápal ... akurát sa nečudujem že majú ľudia problémy s Kubrickom ... napríklad vesmírnu odyseu som si musel pozrieť dva krát ... ale potom som pobral všetko
tak ja neviem no... v mojom prípade to bolo Silent Hill....neviem, či to bolo tým, že som nehrala tú hru, alebo čím, ale moje prvé slová po skončení toho filmu boli len WTF?! potom som si radšej prečítala recenzie, obsahy o tom filme, a aspoň sčasti som pochopila, o čo tam vlastne išlo...ale tak či tak....moja šálka kávy to zrovna nebola
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
103 komentov
@ragdoll ani ja som imaginárium nepochopila, ale asi preto, že som to pozerala asi 5x ale nikdy nie v kuse
doteraz neviem ci film ktory som pozeral bol fakt blair witch,podla odporucani mi to moc nesedi
@pubertslatinocelny podobný pocit som mal pri paranormal activity, ja som zaspával a kamarát sa musel opiť z domácej, neviem či mu to pomohlo...
tak každého desí niečo iné...
@mcvpn antikrist na tom som až recenziu vtedy musela napísať, to bolo ftipné
ale ja mám ten film rada aj pre okolnosti, za ktorých som ho videla, keby ho vidím len tak doma v telke alebo čo, tak ho nemám až tak rada
a este bolo videjko ze ked je v sne, tak nosi prsten, a ked je v reali nenosi ci co - a ze tam prsten nebol, cize to bol real
teda počas celeho filmu som mala pocit ze mu rozumiem, ale koniec ma nejak zmiatol lebo som prestala davat pozor :/ musim si ho kuknut este raz
ale teraz fakt, ako sa niekomu mohla pacit zahada blair witch 1? videl som to ako 10 rocny, v noci a smial som sa na tom. vlastne celkovo som V ZIVOTE nevidel horor, ktoreho by som sa len trosku bal. ved je to len film. to len klaudiqaaa verila ze to je naozaj a tych, co tu filozofuju nad koncom pociatku (aka ironia) uprimne lutujem, kedze zjavne nemaju ani sajnu o celej myslienke filmu. to sa mozete rovno zamyslat, ci e. t. odletel skutocne domov abo kto bol V vo filme v ako vendetta
je pre mňa pôžitok sledovať Lynchovu filmárčinu, len som vždy sklamaná tou unikajúcou pointou..
Elephant Man je to od neho 3. najlepšie hodnotená vec na csfd. ťahám
Aj ked do tituliek pred niektore festivalove filmy by som dal upozornenie, ze: "najlepsie sa dofetovat vopred"
Imaginárium dr. Parnassa som videla iba raz ale vôbec si nespomínam o čo tam šlo, takže som to asi tiež nepochopila.
A mala som problém zorientovať sa vo filme Edit Piaf, dosť sa tam prelínali časové línie a tí chlapi sa mi tiež dosť plietli, ale po druhom pozretí som z toho mala skvelý pocit
mám dojem, že áno, len keď Ti do filmu pol času kecajú, nemáš naň ucelený pohľad
alebo este.. neviem mne to pride divne ale ja som nepochopila pointu Pulp fiction asi, ale to mozno preto, lebo som pri tom celkom nedavala pozor alebo co
nie, fakt netuším, mala som pocit, že som doteraz pochopila všetko... možno "hranice ovládania" ale tam nebolo čo pochopiť.
ten film sa volal Zazit woodstock a boli to dve nekonecne sa vlecuce hodiny, pocas ktorych som cely cas cakala, ze preboha, TERAZ uz NIECO naozaj musi prist a nakoniec aj prislo... zaverecne titulky a pocit, ze mi niekto ukradol 120 minut zivota
A na priklad Donnie Darko je film, ktoremu som sice porozumel hned, ale vzdy ked si ho pozriem aj teraz, tak tam najdem neaku malickost, ktora mi otvori nove dvere pre dalsiu interpretaciu... uzasny film
Mullholland drive je môj obľúbený "nepochopený film"
Vlastne podobne, ako celá Lynchova tvorba...