Poraďte nejaké nekomerčnejšie filmy, alebo režiséra, ktorý také natáča (napríklad Jim Jarmusch, Aki Kaurismäki)
...mám rád také kde sú hlavné postavy nejakí sociálni vyvrheli, alebo ľudia z najnižších sociálnych vrstiev a celým filmom sa nesie taký smútok
pri tom popise mi napadol jeden, čo som videla minulý rok na festivale.... ale musím niekde vypátrať názov, lebo podľa festivalového prekladu mi to čsfd nenašlo.
no neviem, podľa mňa sa z postavy, ktorá mi na začiatku pripadala, že mi má byť sympatická, vykľul dosť desivý psychopat ja si popravde presne už nepamätám, o čom to vlastne bolo len ten pocit, ktorý to vo mne zanechalo. ten bol fakt dosť zlý
@luc.ka hej vyzeral byť na začiatku taký dobráčisko a na konci keď tam stál holý pri posteli som myslel, že pretiahne aj ju aj muža a nechápal som prečo zrazu spal na jeho mieste...či ho zjedol, alebo čo
@luc.ka joj osobne nemám rád, keď autor necháva niečo na predstavivosť diváka...mi to príde ako odfláknutá robota...nedomyslím koniec a nechám to na predstavivosť diváka
@efyks skús Ingmara Bergmana. je síce dosť možné, že ho poznáš, ale predsa len. je to dosť podobná kategória Kaurismäkimu.
a neviem, či si od Jarmuscha videl všetko, ale ak nie, rozhodne si daj Stranger than paradise.
od Bergmana som posledne videla myslím Passion of Anna (a možno niečo iné, ale to neviem nájsť a toto sa mi najviac vybavuje. a na tom som bola v kine a potom som sa depresívne chcela zastreliť ). a divadelnú hru Po zkoušce. a čítam si akurát jeho filmové poviedky a on je práve vo všetkom zameraný na sociálnych vyvrheľov, lepšie povedané asociálov, a silnú melanchóliu a podobne.
nuž... to si do podmienok neuviedol ,)
niekedy to ale pre film nie je nutné. keď sleduje nejaký časový výsek, nejaký dej/vývoj/smerovanie postavy, aké ukončenie očakávaš? "žili šťastne až kým nepomreli"?
ja zas nemám rada také, po ktorých mám chuť sa zabiť hoc to môžu byť ozajstné filmové skvosty... ale proste načo dve hodiny "oddychujem" pri niečom, z čoho som nasledujúci týždeň v depresii...?
@luc.ka ono, ja také filmy pozerám výnimočne. skôr kukám také Jarmuschovky, čo je maximálny level nudy, ktorú si buď užiješ a bavíš sa alebo zaspíš do minúty
a potom kukám akčné
neviem, prečo pozerám Bergmana vždy na neho idem s tým, že "pohoda, proste, teraz to bude fajn, nebudeš odchádzť a cítiť sa prázdno, nepotrebne, beštiálne a neľudsky, odnesieš si z toho niečo iné" a potom jeb, vraždila by som sa, jak sa cítim nepotrebne
akčné? to by som vôbec do teba nepovedala teda predstavila som si pod tým nejaké americké akčné trillery, toma cruisa a toho bez vlasov... brucea willisa
no nejdem si to čítať, len nadpis som si, a konštatujem, že nie som "every woman"
stavím sa, že môj mozog by to nepoňal, tak, ako každú akčnú scénu - proste vypne a vníma len svetlo a tmu
@luc.ka mňa sa to spýtal kamarát, no. ale okrem teba poznám ešte jednu, čo si nemyslí, že BW je sexy, ta v pohode
ale veď akčné filmy sú riadna zábava! teraz som bola aj na Thorovi 2! /to neviem, nakoľko je možné zaradiť medzi akčné, ale patrí to medzi tie, kde väčšinu času neviem, čo sa tam deje a prečo a len vypnem mozog a bavím sa /
škandinávska kinematografia, napríklad Lars von Trier, Klaus Härö, Mikael Håfström... a filmy ako Dogville, Den Nya Människen, Ondskan, Elina - Som om jag inte fanns, Äideistä parhain...poprípade dačo politické ako Das Leben der Anderen, aj Die Welle nebol úplne zlý film, či Der Baaden Meinhof Komplex...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
no asi to bude ťažké. neviem teraz, či to bolo v eng alebo fr znení... každopádne skôr asi nájdeš eng titulky, než cz/svk
myslím, že postačí. nebolo to nejak náročné na dialógy
no neviem, podľa mňa sa z postavy, ktorá mi na začiatku pripadala, že mi má byť sympatická, vykľul dosť desivý psychopat ja si popravde presne už nepamätám, o čom to vlastne bolo len ten pocit, ktorý to vo mne zanechalo. ten bol fakt dosť zlý
no to už je na predstavivosti diváka
a neviem, či si od Jarmuscha videl všetko, ale ak nie, rozhodne si daj Stranger than paradise.
od Bergmana som posledne videla myslím Passion of Anna (a možno niečo iné, ale to neviem nájsť a toto sa mi najviac vybavuje. a na tom som bola v kine a potom som sa depresívne chcela zastreliť ). a divadelnú hru Po zkoušce. a čítam si akurát jeho filmové poviedky a on je práve vo všetkom zameraný na sociálnych vyvrheľov, lepšie povedané asociálov, a silnú melanchóliu a podobne.
nuž... to si do podmienok neuviedol ,)
niekedy to ale pre film nie je nutné. keď sleduje nejaký časový výsek, nejaký dej/vývoj/smerovanie postavy, aké ukončenie očakávaš? "žili šťastne až kým nepomreli"?
ja zas nemám rada také, po ktorých mám chuť sa zabiť hoc to môžu byť ozajstné filmové skvosty... ale proste načo dve hodiny "oddychujem" pri niečom, z čoho som nasledujúci týždeň v depresii...?
a potom kukám akčné
neviem, prečo pozerám Bergmana vždy na neho idem s tým, že "pohoda, proste, teraz to bude fajn, nebudeš odchádzť a cítiť sa prázdno, nepotrebne, beštiálne a neľudsky, odnesieš si z toho niečo iné" a potom jeb, vraždila by som sa, jak sa cítim nepotrebne
akčné? to by som vôbec do teba nepovedala teda predstavila som si pod tým nejaké americké akčné trillery, toma cruisa a toho bez vlasov... brucea willisa
@luc.ka nie to som nečakal, ale čakal som, že sa niečo stane...čokoľvek a nesťažujem sa len prezentujem svoj pocit
» www.csfd.cz/film/263907-red...
@efyks v pohode, nie je zač, máme asi podobný vkus na filmy, tak mi bolo ľahko vyberať
lol, moja dlhoročná utkvelá predstava o grietushi sa v tomto momente kompletne rozpadla
» www.birdz.sk/webka/grietusha...
no nejdem si to čítať, len nadpis som si, a konštatujem, že nie som "every woman"
stavím sa, že môj mozog by to nepoňal, tak, ako každú akčnú scénu - proste vypne a vníma len svetlo a tmu
ale veď akčné filmy sú riadna zábava! teraz som bola aj na Thorovi 2! /to neviem, nakoľko je možné zaradiť medzi akčné, ale patrí to medzi tie, kde väčšinu času neviem, čo sa tam deje a prečo a len vypnem mozog a bavím sa /
neviem, kam to zaradiť z hľadiska žánru, ale určite to možno zaradiť medzi "filmy, ktoré som nikdy nevidela, nechcem vidieť, nebudem vidieť"
on je taký super!!!!!