napríklad ,,terminátor,, (všetky diely),
klasika - ,,návrat do budúcnosti,, (celá trilógia),
,,interstellar,,
,,timecrimes,, (veľmi kvalitný - španielsky - film s cestovaním v čase, kvalita sa týka logiky filmu hlavne)
,,primer,,
,,time lapse,, (posledný čo som videl, veľmi dobrý, minimalistický, necestuje sa tam priamo síce časom ale ide o cestovanie v čase)
,,predestination,,
@koprdil poznám, viem kt. myslíš, len si nespomeniem na názov.. @19@Milgamman to co si opísala sa volá Predestination, úplne geniálna (doslova) zamotanica,
(typu Moôbiova´páska a pod.
heh najlepšie si to celé nakreslit schému, abo aspon pozorne odsledovat treba, je to fest prepletené
(podla 1staršej sci-fi povídky Všichni vy (mí) zombové (All you zoombies, od Roberta Heinleina)
Looper je o teleportácií
(a o nej bude aj Le´Jaunt, (podla úplne geniálnej novely,povídky od S.Kinga, teším teším moc :p
@melancholik necakal som, ze prave ty budes mat rad filmy o cestovani v case, kedze nepoznam snad jediny, v ktorom by som ci uz z fleku, alebo po dokladnejsom zamysleni nenasiel paradoxy alebo len uplne obycajne nezmysly a nasledne ho neodsudil ako hovadinu
@notme tak najväčšie paradoxy sú vždy s cestovaním v čase s následkami vytvárania alternatívnych realít, tomu nikdy neprídem na chuť a také filmy sú pre mňa zväčša oddychové a skôr sledujem prácu s dejom ako s tým tvorca popasoval ale ako celkovo tento žáner nech už má akékolvek nedostatky je môj najoblúbenejší ... tak cestovanie samo o sebe je sci-fi takže hladať v ňom 100%tnu logiku aj keď dnes ešte nie je nič také možné je ako hádať sa o tom či majú pravdu kresťania alebo islamisti ...
preto mám najradšej filmy ako ,,timecrimes,, ,,predestination,, ,,interstellar,, alebo ,,time lapse,, ... platia tam tie najracionálnejšie, najlogickejšie fyzikálne zákony a film obsahuje jeden jediný paradox iba v podstate ... že človek si nevie predstaviť ako sa môže stať niečo skôr začiatkom ako to začne existovať, ale tak pokial by také cestovanie existovalo bol by som najbližšie tejto teórií
a čím racionálnejšie sa dokáže človek vysporiadať s tématikou ktorá je momentálne fikcia alebo nadprirodzená, tým viac si ma dokáže dielo získať
@melancholik inak ked sme pri tom, bioshock: infinite si hral? tam mas velmi dobre spracovany pribeh tohoto typu a nechce sa mi zamyslat sa, no takto z fleku si dovolim tvrdit, ze moze smelo konkurovat mnohym filmom pokial ide o samotnu logiku -teda dalo mi zabrat, kym som tam nasiel paradoxy neviem no, mohlo by sa ti to pacit.
@melancholik ja fpsky tiez nemusim, vlastne som to cely cas hral stylom "rychlo ich vystrielaj, ja chcem vidiet animacie" vraj uz zacali pracovat aj na filme, tak dufam, ze to nepokazia.
@melancholik tazko napisat kratky obsah, lebo ten dej je nesmierne rozsiahly. v takom interstellari si mal vlastne len jednu dejovu liniu, na konci 5 minut na zamyslenie, vsetko ti bolo jasne a obsah by si zhrnul v 15 vetach. lenze tuna suvisi vsetko so vsetkym a je viac-menej na tebe, do akej miery ten pribeh pochopis (mna by zaujimalo, aky bol vlastne zamer autorov, ale to nevie nikto na svete. je dost mozne, ze aj v ratani ich samych ) .
takto, predpokladam, ze to hrat tak ci tak nebudes, no pribeh je fakt zaujimavy...tu mas video plne "spoilerov", kde je to cele dost dobre vysvetlene. samozrejme to straca svoje caro, no postupuje pekne chronologicky, cize to niesu "spoilere" v pravom slova zmysle, skor to je kompletny pribeh osekany len na nevyhnutne minimum pre pochopenie jeho podstaty.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
» www.csfd.cz/film/243151-zak...
» www.csfd.cz/film/264588-muz...
» www.csfd.cz/film/1625-harry...
» www.csfd.cz/film/247870-loo...
hmm
Návštevníci
Návrat do budúcnosti
Butterfly effect
napríklad ,,terminátor,, (všetky diely),
klasika - ,,návrat do budúcnosti,, (celá trilógia),
,,interstellar,,
,,timecrimes,, (veľmi kvalitný - španielsky - film s cestovaním v čase, kvalita sa týka logiky filmu hlavne)
,,primer,,
,,time lapse,, (posledný čo som videl, veľmi dobrý, minimalistický, necestuje sa tam priamo síce časom ale ide o cestovanie v čase)
,,predestination,,
a tak ...
» www.edna.cz/edna-novinky/10...
@19 @Milgamman to co si opísala sa volá Predestination, úplne geniálna (doslova) zamotanica,
(typu Moôbiova´páska a pod.
heh najlepšie si to celé nakreslit schému, abo aspon pozorne odsledovat treba, je to fest prepletené
(podla 1staršej sci-fi povídky Všichni vy (mí) zombové (All you zoombies, od Roberta Heinleina)
Looper je o teleportácií
(a o nej bude aj Le´Jaunt, (podla úplne geniálnej novely,povídky od S.Kinga, teším teším moc :p
(názov už presne nepamatám, ale bolo to mobius neco..
..ale to není o cestovaní časem, skor o ..topológiách priestoru a času, - 1 z tích matfyzikálnich filmov, co sa na nich minule nekdo pýtal..
» www.csfd.cz/film/70600-sedm...
alebo vlastne aj toto to mohlo byť
» www.csfd.cz/film/158342-cri... to tam mala ženská stroj času v obývačke tuším a furt ich to inak vrátilo a nemohli stretnúť samy seba inak by celý vesmír vybuchol
Myslím si, že sa ti bude páčiť
preto mám najradšej filmy ako ,,timecrimes,, ,,predestination,, ,,interstellar,, alebo ,,time lapse,, ... platia tam tie najracionálnejšie, najlogickejšie fyzikálne zákony a film obsahuje jeden jediný paradox iba v podstate ... že človek si nevie predstaviť ako sa môže stať niečo skôr začiatkom ako to začne existovať, ale tak pokial by také cestovanie existovalo bol by som najbližšie tejto teórií
a čím racionálnejšie sa dokáže človek vysporiadať s tématikou ktorá je momentálne fikcia alebo nadprirodzená, tým viac si ma dokáže dielo získať
Alebo aj Stroj času.
takto, predpokladam, ze to hrat tak ci tak nebudes, no pribeh je fakt zaujimavy...tu mas video plne "spoilerov", kde je to cele dost dobre vysvetlene. samozrejme to straca svoje caro, no postupuje pekne chronologicky, cize to niesu "spoilere" v pravom slova zmysle, skor to je kompletny pribeh osekany len na nevyhnutne minimum pre pochopenie jeho podstaty.