Čaute čaute Vedeli by ste mi prosím vás odporučiť nejaký seriál, film alebo kľudne aj rozprávku s jednoduchou/pomalou (!) nemčinou ? Veľmi by mi to mne, ako úplnému začiatočnikovy, pomohlo aj keby som sa naučil na začiatok len rozumieť. Viete o niečom
@kaputnik
Vdaka...kvôli zahraničnej praxi v Nemecku, síce som tam už bol cez leto 4mesiace, ale keďže zamestnanci na danom mieste sú Slováci veľa som sa nenaucil a keďže plánujem ísť ešte raz, rad by som chcel vedieť viac aby som sa vedel opýtať niečo na ulici alebo ak mňa sa niekto opýta niečo aby som aspoň rozumel co chce
Ja som sa nemčinu naučila do veľkej miery pozeraním RTL2 a ORF1 na ORF1 stále chodia napríklad Simpsonovci a všetky tie momentálne populárne seriály, ako HIMYM a Big Bang Theory. Aj keď tá nemčina asi nie je najpomalšia, je to aspoň pekný dabing a žiaden rakúsky prenos formule 1 a budeš aspoň vedieť, o čom je dej a pomôže ti to rozumieť.
@sevara ano ano poznam to ale chcel som skusit aj nieco na sposob filmov ale toto duolingo mozem odporucit fakt vsetkym co maju zaujem o nemecky, taliansky, francuzsky, spanielsky a portugalsky jazyk
ale inac vdaka za pripomenutie tej stranky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Vdaka...kvôli zahraničnej praxi v Nemecku, síce som tam už bol cez leto 4mesiace, ale keďže zamestnanci na danom mieste sú Slováci veľa som sa nenaucil a keďže plánujem ísť ešte raz, rad by som chcel vedieť viac aby som sa vedel opýtať niečo na ulici alebo ak mňa sa niekto opýta niečo aby som aspoň rozumel co chce
ale inac vdaka za pripomenutie tej stranky
Ešte som našiel takéto zaujímavé videá, ktoré by ti pomohli, je ich oveľa viac pozri si, keď ich spustíš napravo podobné videá.