Ja som na Finálií bola dlho. Zažila som ako sa menila, premenovávala, rušila, obnovovala... A vlastne myslím, že to bola vôbec prvá stránka na ktorej som sa na nete registrovala takže bol to pre mňa taký vcelku veľký zážitok. Odkedy je na pozvánky, nechala som to tak, už je to pre mňa uzavretá kapitola.
@lawey Súhlasím s tebou. Našla som si potom inú malinkú stránku (len na estránkach) a bavilo ma to tam omnoho viac. Veľmi milí ľudia tam boli a keď prišiel niekto nový, snažili sme sa ho pekne privítať, pridať medzi nás. A RPG bola taká milá, uvoľnená, spontánna (kde bol každý vítaný). To mi na Finálii chýbalo.
@azizi neviem práveže totiž to je jedna z tých otázok, ktoré sú natoĺko základné že človek by proste mal vedieť odpoveĎ, takže je blbé spýtať sa na to niekoho, lebo by povedal "čooooo?? ty nevieš čo to je??" a potom to ten človek nevie do konca života..
viem že som to gúglila raz ale nepochopila som to nejako
@azizi a presne tak by to malo byť!!! lebo aký má význam tvoriť stránku a mať otvorenú registračku keď si tam človek môže len šúchať nohami? to sa môže tak hrať aj vo worde
@h8u *odhrnie si ofinu z tváre, zaostriac unavené oči na monitor* takýmto štýlom píšeš, ale fikciu podľa danej témy v ktorej si zasadená* šomre si ťuchúčko v ťukote klávesnice*
@h8u Tak poviem príklad... Povedzme, že ako postava si nymfa (vodná víla). Vymyslíš tej postave históriu, životný príbeh, máš nadprirodzené schopnosti a tak... Píšeš sama za seba v tretej osobe, tak ako v knihe. Všetko píšeš medzi hviezdičky okrem priamej reči. Tu je príklad z Finky:
*Zadýchane kráča lesom smerom k čistinke. Po pár minútach dorazí k tomuto malebnému miestu a prekvapene sa rozhliadne okolo seba* Och, tu je ale krásne! *zvolá a usmeje sa obzerajúc si okolitú prírodu. Potom podíde k blízkej prázdnej lavičke neďaleko a vyťahujúc si knižku z kapsy sa s úľavou posadí.*
A rozvíja sa celkovo nejaký príbeh, ktorý vytvárajú takýmto spôsobom všetci. Na týchto stránkach to bývajú často príbehy akoby z fantasy kníh. Ja som to už hrala veľmi dávno, ale bavilo ma to. Zvlášť keď sa rozvinie nejaká dobrá zápletka a postavy si medzi sebou časom vytvoria vzťahy a tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a celkovo....
radšej si zahraj súkromku ako ja s @popolcek -om tie naše letné ts sa inak stanú tradíciou asi
viem že som to gúglila raz ale nepochopila som to nejako
tu je zjednodušený príklad to je všetko
*Zadýchane kráča lesom smerom k čistinke. Po pár minútach dorazí k tomuto malebnému miestu a prekvapene sa rozhliadne okolo seba* Och, tu je ale krásne! *zvolá a usmeje sa obzerajúc si okolitú prírodu. Potom podíde k blízkej prázdnej lavičke neďaleko a vyťahujúc si knižku z kapsy sa s úľavou posadí.*
A rozvíja sa celkovo nejaký príbeh, ktorý vytvárajú takýmto spôsobom všetci. Na týchto stránkach to bývajú často príbehy akoby z fantasy kníh. Ja som to už hrala veľmi dávno, ale bavilo ma to. Zvlášť keď sa rozvinie nejaká dobrá zápletka a postavy si medzi sebou časom vytvoria vzťahy a tak.
Som zvyknuta na velku hracsku zakladnu akym bol Rokfort, skoda ze sa to tam cele posralo.