Ahojte, ja len ze mam takto v noci depku, neda sa mi zaspat a rozmyslam nad tym, nad cim by som nemala.
Da sa podla vas zabudnut na prvu lasku? nemyslim taku skolkarsku alebo tu, co trvala tyzden, ale uz taku vaznejsiu. Mna nechal v juni,boli sme spolu r
@lovely12 bohužiaľ z hlavy nevymažeš, prvá boli najviac a najdlhšie, dokonca mam pocit že dievčatám sa ľahšie prechádza takým obdobím tak do pol roka už sú s iným zatiaľ sa mi to tak potvrdzuje, ale neriaď sa tým že klin sa klinom vyráža a byt s niekym len aby človek zabudol sa nedá, muži to tak ale riešia ale zeny nie, tam by mal byt aj cit. budeš si to musieť odtrpieť ale ver že to prejde, ja v okolí nepoznám jedného jednu ktorý by týmto neprešli. Najdi si hlavne niečo čo ti zamestná myseľ aby si nesedela a furt nemyslela na to.
@bunat@jarastik dakujem za reakciu! ja sa ale bojim, ze kazdeho budem porovnavat S NIM. Pretoze aj ked sa so mnou rozisiel on, tak musim povedat, ze bol uplne iny ako ostatni chlapi.. vravim to tak, ze bol jeden z miliona, len sme asi nemali byt spolu no.. a som z toho doteraz strasne nestastna. Ale dufam, ze mate pravdu
@niktozaujimavy hahah snazim sa posilka, turistika, kamarati...len noci su najhorsie, kedze sa mi neda spat a potom mi to pride luto, lebo ked neviem zaspat tak rozmyslam nad takymito vecami
@lovely12 môžeš veriť že to poznám, jedine pochopí ten kto zažil, mne každý vravel to prejde nájdeš lepšiu atď také keci otrepane, ale je to naozaj tak nechcel som veriť.
Nie, zabudnúť sa nedá. Ale prestať milovať sa dá, len musí prísť, ten "pravý".
A neboj, po pár rokoch stretneš prvú lásku a zistíš, že oškaredol a pekne ťa to pri srdiečku zahreje
@dudoo skutočnú? a to je aká? pretože ak som s niekym a zrazu som sam, tak to je dosť a ešte keď je Valentín atď a človek spomína a smutne leží, ver že je to dosť ťažké.
... boli sme spolu 3 a pol roka, z toho sme sa celkovo poznali 7 rokov ... ani nevieš aké to bolo ťažké pre mňa ...mali sme spoločné absolutne všetko, ešte sme spolu aj rok bývali v BA ... dostal som sa z toho...ale trvalo to strašne dlho ... buduci mesiac to bude presne rok čo to celé skončilo ... ani sa mi to nezdá že je to tak dlho ... dostal som sa z toho niekolko mesiacov dozadu ... možno 5 ... myslievam na ňu stále, zabudnúť sa na to nedá ...ale dostať som sa z toho dostal, teraz už viem že môžem ísť ďalej konečne ... bol to velmi náročný rok pre mňa
ja mám rada toho svojho prvého dodnes i napriek tomu, že sa na mňa tiež vykašlal....teraz som mu dokonca za ten krok vďačná, lebo by nám to aj tak nevydržalo....takto mi dal aspoň možnosť veľa vecí pochopiť a šancu nájsť si niekoho, kto sa ku mne viacej hodí...ale samozrejme mi trvalo veľa času, kým som sa dokázala úplne odosobniť a dopracovať sa až k takýmto myšlienkam....máš šťastie, že ideš na školu...budeš medzi novými ľuďmi, riešiť nové problémy... zabúdať sa ti bude možno o to ľahšie...
@melancholik tak to si ani neviem predstavit, ake to muselo byt pre teba tazke, ked ste boli spolu tak dlho. Ja tu sice vravim ,,len,, o roku, ale bol to pre mna najkrajsi rok zatial aky som kedy mala, preto to tak zle beriem.. kruzili sme okolo seba od prvaku(jo boli sme spoluziaci , ta iskra medzi nami bola vzdy a az pred tym, ako sme sli do stvrtaku sme sa dali dokopy a bol to naozaj pekny a nezabudnutelny vztah, no po maturitach, ked sme mali sancu si uzit leto pred vyskou najviac, ako sa da ma nechal, takze tak btw som rada, ze sa uz mozes pohnut dalej! verim, ze aj ja budem toho schopna.
nechal ta v juni, po roku... to je este kratka doba na to, aby si aspon z najhorsieho bola vonku, tak sa tym netrap, ze ta to este nepreslo. radsej sa z toho vyplac, vykric, vypis, ako keby si z toho mala ochoriet (psychika je mocna vec). hlavne maj oci a srdce otvorene, ako sa hovori, klin sa klinom vybija, naozaj to plati.
@niktozaujimavy tuto máš výcuc z wiki: V psychiatrii ide o závažnú duševnú afektívnu poruchu (klinická depresia; ang. major-depressive disorder), ktorá ochromuje jasnosť myslenia, psychomotoriku, spánkový cyklus a vyvoláva pesimistické či skľučujúce emócie často vedúce k patologickej zmene osobnosti. Chorý upadá do malomyseľnosti a anhedónie, pričom v obzvlášť závažných formách depresívnej epizódy môže rozvinúť psychotické symptómy v podobe skľučujúcich a sebaodsudzujúcich (autoakuzačných) delúzií (bludov), ktoré sú sprevádzané niekedy aj halucináciami, prípadne úplným ochromením telesnej motoriky (stupor). Ochorenie sa môže prejavovať v komorbidite s derealizáciou, depersonalizáciou či s úzkostnou poruchou a taktiež s mnohými somatickými poruchami spôsobujúcimi fyzickú bolesť. Je možné tiež potvrdiť zvýšenú mortalitu u depresívnych pacientov a to najmä vzhľadom na vysoké riziko spáchania samovraždy (suicídia). Preto je často nevyhnutná v rámci liečby farmakoterapeutická a psychoterapeutická starostlivosť.
Prechadzam niecim podobnym zabudnut nezabudnes, skor to uz neskor budes brat len ako nieco pekne, co sa kedysi udialo no budes moct fungovat normalne a netrapit sa nad tym. Ver mi, ze cas je najlepsi liek na to, ked si nestastna + samozrejme to, ked si obklopena rodinou, kamaratmi a niecim sa zamestnavas a to co povedala kitty7 je velka pravda! nedus to v sebe, ked mas chut plakat. plac, len to zo seba dostan..Uvidis, casom bude lepsie, ja si to stale vravim, lebo taktiez niesom zrovna najstastnejsia a velku vahu ma na tom to, ze som tiez po rozchode, ale vravim si, ze stalo sa to, co sa stat mal Vela stasticka! a na vysokej ti bude urcite super
podľa mňa na takú naozajskú prvú lásku nezabudneš a vždy sa v tvojom živote udeje niečo, pri čom si s úsmevom na ňu spomenieš
proste, keď niekoho v svojom živote po prvý raz veľa ľúbiš tak sa toho dosť veľa zmení a veľmi veľa pekného spolu zažijete a na také veci sa nedá zabudnúť.
a najlepšie je, keď ani nemáš potrebu zabúdať lebo tá prvá láska trváááááá
@dudoo no neviem asi si nezazil nieco take, by si sa cudoval kolky ludia kvoli strate lasky koncia u psychologa, mam kamarata co tam skoncil kvoli jednej a dost dlho jedol lieky kym sa ztoho dostal, dnes uz je ok. Podla mna az ked naozaj mylujes a stratis potom to pochopis, inak nema vyznam sa o tom bavit s takym clovekom.
ja som bola s byvalym cca 3 roky? a poznali sme sa v podstate od decka, odkedy sme sa nasťahovali sem..je to už 10 rokov asi...bolo to hrozne ťažké keď sme sa rozišli naše cesty sa tak nejako stále spájali bolo to obdobie plné plaču a tak...proste trvalo mi strašne dlho kým som sa z toho dostala
Podľa mňa záleží na tom, ako si prežívala tú lásku. Možno sa ti budú stále oživovať spomienky, i keď časom pomenej. A to nebude mať nič spoločné s tým, či si nájdeš nového alebo nie..
zabudnut ? nie.. dostat sa z toho ? ano (to hovori ta co sa dostava z niecoho uz 7mi rok ale ja som zvlastny pripad) nie ako fakt teraz sa citis zle ale bude to lepsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
a zabudla som naneho uz hodne davno... jasne ze sa to stane ved prvy raz este ani nevies akeho chlapa hladas a tak, to je proste skusobne
A neboj, po pár rokoch stretneš prvú lásku a zistíš, že oškaredol a pekne ťa to pri srdiečku zahreje
Inak mne to trvalo 2 roky, ale ak by tebe do života prišiel niekto skôr, tak budeš opäť šťastná. Na vysokej začne nový život, neboj.
prejde to všetko neboj sa
proste, keď niekoho v svojom živote po prvý raz veľa ľúbiš tak sa toho dosť veľa zmení a veľmi veľa pekného spolu zažijete a na také veci sa nedá zabudnúť.
a najlepšie je, keď ani nemáš potrebu zabúdať lebo tá prvá láska trváááááá