čo sa týka aerobnej a anaerobnej vytrvalosti, čo som čítal vyššie, zareagujem len toľko, že tak isto v posilke ako aj v bazéne môžeš vykonávať obe vytrvalostné schopnosti. O to by som sa neopieral a tiež ti neviem s určitosťou povedať, že pri plávaní schudneš viacej ako na bežiacom páse napr.
Keď ti mám ale poradiť, tak tiež je to plávanie lebo vplyv vodného prostredia na organizmus v porovnaní so vzduchom je 23krát väčši. Preto voda ďaleko viac ohrieva alebo ochladzuje povrch tela - takže vyžaduje zvýšený výdaj tepla a tak trénuješ funkčnosť termoregulačného systému. ma výrazne väčší vplyv na zdravie a takisto komplexne aj na pohybový aparát kde zapájaš až 90 percent prevažne veľkých svalových skupín ako aj pozitívne vplýva na kĺbovú pohyblivosť. Horizontálne poloha tela má pozitívny vplyv na prácu srdca - návrat krvi do srdca je ľahší a hydrostatický tlak sťažuje dýchanie, hlavne výdych do vody, kde zapájaš aj medzirebrové pomocné valy aj bránicu.
Energetická náročnosť plávania závisí od používaného plaveckého spôsobu, od úrovne zvládnutia jeho techniky, od rýchlosti plávania a od teploty vody. Pri plávaní rovnakou rýchlosťou je najväčší výdaj energie pri plaveckom spôsobe prsia.
@willbebetter aerobna zamena ako s pristupom vzduchu, a anaerobna bez pristupu vzduchu. Ale neni to uplne az take jasne ako to napisal.
V kazdom pripade to zalezi aj na efektivite cvicenia, tj pri plavani musis sa viac snazit preto je to potencionalne lepsie, ale to neznamena ze pri cviceni spalis menej len skor ze to ludia viac flakaju zjednodusene napisane.
@mefistofel ja som cvicenim rozumel dvihat cinky, a dvihanim ciniek nespalis tolko ako sustavnym behom, alebo plavanim, ani keby si neviem co robil, ved uz len ked si porovnas energeticky vydaj pri brusakoch a pri behu/plavani, je to neporovnatelne...a to sa brusaky este zvyknu robit po vela opakovani, po vela serii a s kratkymi prestavkami, takze sa najviac podobaju kardiu
Ale ak chcela v posilke bezat na beziacom pase, tiez by schudla, len si nemyslim, ze prave to mala na mysli. Lebo to je proste beh a nie cvicenie vo fitku
@method no v podstate som chcela objasnit to, ze ako moze nieco take prijemne ako plavanie spalit viac ako drina vo fitku plavanie milujem, primarne tam sice chodim kvoli chrbtici, ale aj tak mi to nejde do hlavy, ze po plavani som vzdy len tak velmi prijemne unavena, z fitka som kedysi chodievala vyzmykana jak handra, a plavanim schudnem viac?
@willbebetter a pocit prijemnosti moze byt ovplyvneny tym, ze vztlakova sila vody ulahodi tvojim klbom a voda ta prijemne ochaldzuje, co sa o fitku povedat neda
@willbebetter skús si dať 400m na čas do 9min spôsob ľubovolný (pokiaľ teda nie si plavkyňa, tie by to dali s prstom v riti) a zaručujem ti, že tričko síce žmýkať nebudeš ale namakáš sa poriadne
My sme to plávali za 8minút a to tiež nie som plavec, poslednú 50m som ani nevidel kam plávam, biele pred očami
@method@19 ale napriklad taky styl cvicenia ako crossfit aj ked tam cvicis cinkami nemozes povedat ze by si tam viac nepocvicil si pri tom ako pri plavani
@mefistofel jasne, ona bude crossfit cvicit...wake up! to je pre pokrocilych cvicencov, to by polka z fitka ani nezvladla a tak crossfit je aj aerobne cvicenie, aj kardio...to nieje klasicke cvicenie s cinkami
@method vsak jasne, ale tak da sa do toho dostat rychlo, i ked zaciatky su narocne, ale to kazde jedno cvicenie ked sa zacina aj plavanie je na zaciatku narocne.
určite plávanie, pri ňom zapájaš všetky svaly tela.Najlepšie ak striedaš aj štýly, to je len plus. Ale ak vieš iba jeden, nevadí aj to je super. Pri plávaní, aspoň ja, úplne sa uvolním a zabudnem na sprostosti.Pomáha to telu aj duchu
na crossfit nedam dopustit, je to fakt prijemny dinamicky šport kombinujuci a zapajajuc cele telo, vybušny,variabilny, a človeka zabije x krát pre mna ideal
Mám jednu otázku-viem že to nepatrí k tomuto ale aj tak
Mám 15 rokov a že keď budem cvičiť z vlastnou váhou či mi to nepoškodí rast do výšky...Poškodí alebo nie? Lebo viem že s činkami ano :/ To je taka otazka pre chlapov Niektore ženy ktore sa tomu rozumia my možu tiež odpísať ďakujem
Poradte mi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Plávanie je lepšie , ale najlepšie je oboje.
Jednoznacne plavanie, je to zdrave a relaxujuce, a aj uzitocne....
Keď ti mám ale poradiť, tak tiež je to plávanie lebo vplyv vodného prostredia na organizmus v porovnaní so vzduchom je 23krát väčši. Preto voda ďaleko viac ohrieva alebo ochladzuje povrch tela - takže vyžaduje zvýšený výdaj tepla a tak trénuješ funkčnosť termoregulačného systému. ma výrazne väčší vplyv na zdravie a takisto komplexne aj na pohybový aparát kde zapájaš až 90 percent prevažne veľkých svalových skupín ako aj pozitívne vplýva na kĺbovú pohyblivosť. Horizontálne poloha tela má pozitívny vplyv na prácu srdca - návrat krvi do srdca je ľahší a hydrostatický tlak sťažuje dýchanie, hlavne výdych do vody, kde zapájaš aj medzirebrové pomocné valy aj bránicu.
Energetická náročnosť plávania závisí od používaného plaveckého spôsobu, od úrovne zvládnutia jeho techniky, od rýchlosti plávania a od teploty vody. Pri plávaní rovnakou rýchlosťou je najväčší výdaj energie pri plaveckom spôsobe prsia.
a je to neskutočná mega na boľavý chrbát/problémy s chrbtom
V kazdom pripade to zalezi aj na efektivite cvicenia, tj pri plavani musis sa viac snazit preto je to potencionalne lepsie, ale to neznamena ze pri cviceni spalis menej len skor ze to ludia viac flakaju zjednodusene napisane.
@mefistofel ja som cvicenim rozumel dvihat cinky, a dvihanim ciniek nespalis tolko ako sustavnym behom, alebo plavanim, ani keby si neviem co robil, ved uz len ked si porovnas energeticky vydaj pri brusakoch a pri behu/plavani, je to neporovnatelne...a to sa brusaky este zvyknu robit po vela opakovani, po vela serii a s kratkymi prestavkami, takze sa najviac podobaju kardiu
Ale ak chcela v posilke bezat na beziacom pase, tiez by schudla, len si nemyslim, ze prave to mala na mysli. Lebo to je proste beh a nie cvicenie vo fitku
My sme to plávali za 8minút a to tiež nie som plavec, poslednú 50m som ani nevidel kam plávam, biele pred očami
Mám 15 rokov a že keď budem cvičiť z vlastnou váhou či mi to nepoškodí rast do výšky...Poškodí alebo nie? Lebo viem že s činkami ano :/ To je taka otazka pre chlapov Niektore ženy ktore sa tomu rozumia my možu tiež odpísať ďakujem
Poradte mi