Ahojte chcel by som poradiť nieaké stránky kde môžem zistiť niečo viac o správnej výžive počas naberania svalovej hmoty. Mám záujem o knihu » www.martinus.sk/?uItem=87534...
ale neviem či je dobrá príp. vaše názory na ňu alebo odporúčte inú knihu
ked vies dobre po anglicky, pozri fora, su fakt velmi kvalitne fora, kde sa dozvies vsetko zadarmo. Fakt vsetko, su priame linky na konkretne vyskumy atd.
na strukoviny su rozporuplne nazory, ale napr. taka fazula ma na 100g: 60g sacharidov (z toho 25g je vlaknina) a 26g bielkovin, s tym ze podobne je na tom sosovica aj hrasok, strukoviny su skor na spestrenie, lebo tych ostatnych veci sa velmi rychlo prejes
a jedz k tomu este vela vsakovakej zeleniny (brokolica, karfiol, salaty, atd. atd. atd.)
@hajlander dpc to sakde vytahujes take veci. Tvaroh sacharidy prakticky nema, mozno 1-2g na 100g. Musli maju tiez pomale sacharidy, tie ktore su z vlociek ostatne su rychle.
Zkade je to pravidlo, ze 50g? 50g je zbytocne moc....akurat mu z toho pupek narastie. Preco by vajcia mali by najlepsie na tvrdo, staci ich tepelne upravit. Ja neviem ci sa snazis do nejakych vseobecnych veci zahrnut trolling abo co.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
zdroje rychlych sacharidov: sladke ovocie (hlavne banany), glukoza, maltodextrin (vseobecne pravidlo je 50g rychlych sacharidov po treningu)
zdroje bielkovin: biele maso (kuracie, morcacie prsia), tvaroh, vajicka (najlepsie na tvrdo), vsetkymi 'milovana' aljasska treska (fillet)
zdroje tukov: oriesky (vlasske, pekanove, ...), semienka (akekolvek: tekvicove, lanove, slnecnicove, ...)
na strukoviny su rozporuplne nazory, ale napr. taka fazula ma na 100g: 60g sacharidov (z toho 25g je vlaknina) a 26g bielkovin, s tym ze podobne je na tom sosovica aj hrasok, strukoviny su skor na spestrenie, lebo tych ostatnych veci sa velmi rychlo prejes
a jedz k tomu este vela vsakovakej zeleniny (brokolica, karfiol, salaty, atd. atd. atd.)
@bress no moja angličitna je na priemernej úrovni
@hajlander celkom užitočné
@mightysheep túto stránku poznám už asi týždeň ale diky
Zkade je to pravidlo, ze 50g? 50g je zbytocne moc....akurat mu z toho pupek narastie. Preco by vajcia mali by najlepsie na tvrdo, staci ich tepelne upravit. Ja neviem ci sa snazis do nejakych vseobecnych veci zahrnut trolling abo co.