@5 Veď to. Ja tiež vravím, že to bolo normálne (síce naozaj niektoré zábery ). A myslím, že keďže vtedy ľudia umierali doma na smrteľnej posteli bola smrť pozostalým blízka, takže to nebolo také "tabu."
aj moja babka ma fotku svojho mrtveho niekolkomesacneho dietata... ale tak to koli tomu aby mala pamiatku... je to normalne... niekedy ludia mali iny postoj k smrti, teraz ked dakto umrie tak cim skor zahrabat do zeme a zabudnut ze zil. a zijeme si veselo dalej s co najmenej myslienkami na smrt a neboztika.
Nechápem čo je na tom nevkusné, hnusné, alebo nechutné.
Podľa mňa to je presne naopak, vyžaruje mi z toho akási úcta k mŕtvemu.
Vtedy fotografia bola novým vynálezom a mnohí sa za svojho života "nestihli" odfotit.
Nemali žiadnym spôsobom uchovanú svoju podobu.
Príbuzný tak chceli na zosnulého nejakú pamiatku, tak si priplatili (vtedy bola fotka drahá).
mne to nepride morbidne,ti ludia im si ich chceli este nejak ponechat hmotne tak si ich odfotili,co je na tom morbidne? a vtedy bolo normalne ze sa takto fotili,chceli mat mozno niektory predstavu ze ti ludia len spia .) nepozerajme sa na to tak ze si niekto foti mrtveho,ved tie fotky su fotene ozajstnymi fotografmi a su to vlastne umelecke fotografie cize tak nejak z mojho pohladu... a niektore fotky,aspon viem ako budem natlacena v rakve
tak z tohto mam zimomriavky....
ale myslim si ze ma to nieco do seba..
ved ako si ludia nahravaju porod... zaciatok zivota..
tak dokumentuju smrt... koniec...
niektore z tych fotiek su namna trocha prilis...
ale zas su tam aj krasne fotky...
R.I.P
Hudbu som nepočula bo sa mi nechcelo zapínať repráky ale je to dosť "zaujímavé" aj bez tej hudby. Podla mňa na tom nieje nič zlé že si ľudia odfotili mŕtveho, chceli mať nejký obrázok toho človeka mnohokrát sa ľudom stáva že si toho človekja podla nejakej príhody alebo konania zapamätajú ale na tvár zabudnú možno to bol dôvod prečo si ludia fotili zosnulých blízkych a však jedna fotka ma zarazila, to dieťatko v kresle a okolo jeho súrodenci to bolo moc aj na mňa keďže pre tie deti to muselo byť po psychickej stránke tažké postaviť sa vedla svojho mŕtveho súrodenca a usmiať sa do objektívu,ale zase nie som žiadna psychopatka ale podla mňa niektoré tie fotky boli veľmi pekné ak si odmyslíme fakt že niekorí dotyční, hlavne deti, boli mŕtvi, to bolo asi to najsmutnejšie na tom že väčšina mŕtvol boli deti...
uff... no citim sa ako nejaky uchyl ze som to pozerala ale tak co uz... bolo to treba aby som sa mohla vyjadrit... beriem to tak, ze je to normalne, co sa tyka tych fotiek v rakvach... tie su vazne dostojne a pride mi to normalne... strasne mi bolo luto tych deticiek... ale hrozne... a co sa mi nezdalo normalne je to, ked ich tam aranzovali ako zivych.. na stolickach, s rodinou,,. boze ved... ach si predstavte ako ho tam trepali mrtveho... to uz je nenormalne...
v minulosti to robili bezne pretoze sa nevedeli vysporiadat s tym ze su ich blizki mrtvy a chceli si ich uchovat, je to v pohode aj ked ja by som to asi nerobila
neviem, neviem. zdá sa mi to morbídne. neviem si predstaviť, že by si to ešte nejaká rodina vystavila na poličku alebo do albumu. jednoducho choré. na druhej strane,keby som nevedela,že sú mŕtvy,tak sa mi to choré nezdá. najhoršie boli tie v truhlách, potom s rodinou. proste sa mi zdá divné držať svoje mŕtve dieťa a fotiť sa s ním:/ čakala som,že niektoré otvorí oči a mňa drbne. a nakonci neviem,či mi zadrbalo,ale bolo to tak spravené,že tá malá otvorila oči? a tá hudba tomu tiež pridala:/....
našla som na našej povale také fotky...síce len asi tri, boli to rodičia môjho nevlastného fotra....ale šok prišiel po tom, ako som rozoznala, že tá vystavená truhla je v miestnosti, kde spávam...v tom čase totiž nebol v našej dedine dom smútku, tak mali mŕtvych do pohrebu doma...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Vtedy to bolo normálne.
V každom prípade, naivné, áno určite a podľa mňa aj ´nevkusné´ a nevhodné
Podľa mňa to je presne naopak, vyžaruje mi z toho akási úcta k mŕtvemu.
Vtedy fotografia bola novým vynálezom a mnohí sa za svojho života "nestihli" odfotit.
Nemali žiadnym spôsobom uchovanú svoju podobu.
Príbuzný tak chceli na zosnulého nejakú pamiatku, tak si priplatili (vtedy bola fotka drahá).
Ale video som nedopozerala, lebo mi je z takých vecí, nem dobre
ale myslim si ze ma to nieco do seba..
ved ako si ludia nahravaju porod... zaciatok zivota..
tak dokumentuju smrt... koniec...
niektore z tych fotiek su namna trocha prilis...
ale zas su tam aj krasne fotky...
R.I.P