ahojte, chcem sa opytat jednu vec..mozete fotit len tak hocico? teda skor myslim na hocikoho? proste nie je to zasahovanie do sukromia alebo take nieco?...casto sa mi stane ze vidim situaciu, z ktorej by bol skvely zaber, ale keby sa najprv opytatm ludi c
ak to fotis len tak, pre seba, tak nwm, no nezda sa mi... ale ak to chces dat do obehu, zverejnit, potrebujes vyslovne suhlad osob, ktore su identifikovatelne na fotke, inac by sa s tebou mohli dotycni sudit, sa mi zda
Ja cudzích v parku kreslím... Raz si to niekto všimol, že ho pozorujem, potom kreslím a zase pozorujem.. tak si sadol vedľa mňa... pozrel si môj výtvor, pogratuloval mi a dal mi aj Autogram!! xD
@pysta666 - keď sa objaví fotka demonštrácie, hľadiska na športovom podujatí alebo námestia v novinách a všetci čo sú na nej by si pýtali prachy, tak by všetky noviny pokrachovali...
je to tak ako napísal @mayo - ak fotíš na verejnom priestranstve, tak to nie je zásah do súkromia...
ale to neznamená, že ťa to zachráni od jednej "cezhubu" od nejakého žiarlivého frajera
@kejdy77661 Práveže momentky sú najlepšie... Keď sa človek nasilu snaží aby na fotke vyzeral dobre, obvykle je potom nešťastný z toho, že sa tam krivo usmieva a podobne... Momentky sú práveže prirodzené... (ja sama seba na fotkách vo všeobecnosti nemám rada, ale keby som si mala vybrať nejakú ktorá sa mi aspoň trochu páči, určite vyberiem z momentiek, keď som nevedela že ma niekto fotí )
ak dobre viem, je to zasahovanie do sukromia a nemalo by sa to,ale co narobis,ked bude pekny zaber myslim si,ze to ludia pochopia a ti,co nie tak ich vymazes
@mayo Nieje to celkom tak. Pokial fotis na verejnom priestranstve nejaku budovu a nahodov ti tam vbehne clovek tak je to ok. Ak je na fotografii nejaky chodec (a zamer bol odfotit jeho tak musis mat suhlas). Myslim ze v pohode to je ak je na fotografii odfotena skupina ludi (asi 3 a viac) ale aj to je diskutabilne...
@janka772 toto co popisujes je podla vsetkeho street fotografia. Tie sa fotia z blizka (dotycny ma moznost si ta vsimnut a moze vyjadrit nesuhlas). Ak pouzijes dlhy objektiv tak to je uz paparazzi(clovek vacsinou nevie ze si ho fotila). Ako som hore pisal Nieje presne definovane co je a co nieje zasah do sukromia. Najlespsie je spytat sa ci mozes fotit (ale nie stale sa to da)
@janka772 este dodam ze za suhlas sa moze brat aj strpenie fotografa pri fotografovani (ale na sude to asi neobstoji) potom vyssie je slovny a najvysie pisomny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
je to tak ako napísal @mayo - ak fotíš na verejnom priestranstve, tak to nie je zásah do súkromia...
ale to neznamená, že ťa to zachráni od jednej "cezhubu" od nejakého žiarlivého frajera
ja som takto fotil jedneho chalana so psom (zla fotka)
@janka772 toto co popisujes je podla vsetkeho street fotografia. Tie sa fotia z blizka (dotycny ma moznost si ta vsimnut a moze vyjadrit nesuhlas). Ak pouzijes dlhy objektiv tak to je uz paparazzi(clovek vacsinou nevie ze si ho fotila). Ako som hore pisal Nieje presne definovane co je a co nieje zasah do sukromia. Najlespsie je spytat sa ci mozes fotit (ale nie stale sa to da)