Vedeli ste, že ich nie je možné vymazať a hocikto ich môže vidieť?
Používam to už odjakživa a dosť ma udivuje že nikto v mojom okolí o tom nevie... tak som si spravil také informatívne videjko, ktorým vás zároveň chcem upozorniť na nahrávanie fotiek
Každého fotky sa nedajú pozrieť. Na to sú nastavenia. Ale dnes som čítala, že za krátku dobu bude možné na fotke označiť kohokoľvek, nie len priateľov. Ale samozrejme, dotyčný/á to nemusí povoliť, sú na to nastavenia.
Vy to stále nechápete. Pozrite si to video pozorne.
@upirka113 Pred tým ako fotku vymažeš, na ňu klikni pravým tlačítkom a daj zobraziť obrázok. Dostaneš priamy link k obrázku. Ten si ulož. Teraz fotku na FB vymaž, zmizne ti. Ale ten priamy link bude stále fungovať.
@walrus to isté - cez priamy link tú fotku uvidí hocikto.
Keby ste si to video pozreli, videli by ste, ako som sa k tej fotke dostal pred zmazaním (s max. zabezpečením) aj po zmazaní cez proxy - teda akoby z počítača bez účtu a z inej krajiny.
Inac toto je fakt pravda ... kamoske ktora an fb neni som poslal direct link so sukromneho fotoalbumu z chaty ku ktoremu mali mat pristup iba ludia co tam boli aj to bolo nastavene ale cez ten link to proste videla ...
Dobre video, mas pravdu. A pre vsetkych, ktori si myslia ze sa "da vymazat", tak oni aj tak ostavaju ulozene na FB serveroch aj ked vy ich naoko vidite vymazane.
ale direct link mas dostupny iba vtedy, ak mas spristupneny aj album, nie? cize ak niekoho nemam v priateloch a on ma nastavene, ze jeho fotky vidia iba priatelia, k fotke sa dostanem len ak by mi niekto sprostredkoval direct link. ci zle to chapem?
aj tak nemam na fb nic take strasne, co by bol prilisny problem, keby niekto nekompetentny videl..
@houmr this -> @17 je to sice super ze sa mozes dostat cez priamy link k obrazku, ale skus uvazit ako sa dostanes k tomu priamemu linku pokial sa k tej fotke nemozes dostat normalne
a to ze data na fb ostavaju navzdy je vseobecne zname, nielen fotky ale cely tvoj profil tam ostava permanentne, jedine uzivatelia ho nevidia ak si ho deaktivujes
to video je moc rýchle na to, aby som stíhala vnímať aj postup aj popis... až nakonci som si všilma teda, že tam je aj nejaký popis. a všetko, čo raz zavesíš na net, už proste bude verejné... to nie je len o fb.
normálna vec...zvykli sme si...naši keď boli na plaveckom tak mali z dtade kadejaké fotky...prišli na to učitelia, tak ich musei vymazať..tie fotky tam nie sú... ale keď kliknem na link, čo som si vtedy uložila, čisto tie obrazky bez kravín okolo fb, tak tie fotky tam sú
@xennus veď práve tak, že ti ten link niekto pošle
Určite väčšina ľudí pozná situáciu keď mu niekto pošle fotku, samozrejme je to Facebook link a ten druhý tú fotku nevidí... no stačia dve kliknutia, skopírovať link a nejaká ochrana súkromia tu padá.
@luc.ka bolo pomalšie, ale Pinnacle to dáko zrýchlil, zastavovaním sa to dá stíhať, prípadne si to otvor v youtube okne a natiahni na väčší obraz.
@25 tak to je ozaj strasne riziko tak isto ten, kto by poslal link, moze fotku ulozit a poslat ju normalne ako subor...takze jasne, ze k tym fotkam ma pristup, ako ty hovoris "KTOKOLVEK bez nejakeho hackovania!"
@pubertslatinocelny veď je to pravda - ktokoľvek... neviem o čo sa snažíš, proste mám pravdu, niekto si ten link vytiahne a hodí na nejaké miliónové fórum a KTOKOĽVEK si to môže pozrieť... nie je to pravdepodobné, no je to možné. O tom hovorím. Ale pokračuj ďalej, si múdrejší.
A k téme: áno, niečo také som už počula ale...to ako vážne? dobre, keby nechcem aby tie fotky niekto videl, nedávam ich tam ale aj tak... o mňa teraz nejde ale o kamarátku ktorá si dáva na fb fotky v podprsenke ...
@houmr vies ale ze ti ten link niekto posle... to nemozes davat za vinu facebooku ale tomu ze mas v priateloch dementov, aj keby si fb nejak poriesil pristup k suborom len z vlastnych serverov alebo ja neviem co... stale si ten clovek moze tu fotku stiahnut a hodit ju na nejaky upload alebo posielat cez icq, to je uz mimo zodpovednosti fb koho ty k tym fotkam pustis
@houmr cez flash sa da vraj lahko hacknut vselico, okrem toho, aj keby to je flashove tak moze clovek spravit screenshot a sirit tu fotografiu tak, proste ked uz niekomu tu fotku ukazes nemozes zabezpecit aby ju on nesiril dalej, to by fb ani nemalo vobec trapit, to je uz vec uzivatela komu tie fotky spristupni
@xennus veď jasné že to už nie je problém facebooku, ale aspoň tá možnosť vytiahnuť si z obrázku direct link... chápeš, to dokáže každý debil. Ale keď to dáš cez flash, musíš ísť najskôr do zdrojáku a hrabať sa tam kým to nájdeš (neviem presne ako to je s flashom), jednoducho na flash sa nedá kliknúť pravým tlačítkom a dať "Zobraziť obrázok", chápeš
najviac naserie to že nejde úplne vymazať konto ! proste keď chcem zrušiť svoje konto tak chcem vymazať komplet všetko čo som tam pridal všetko kde sa vyskytuje moje meno ostane iba prázdne okienko.. ale ono prd... účet sa iba deaktivuje do doby pokiaľ sa tam znovu neprihlasíte myslím do pol roka či ako to ma ten f**kbook nastavené
@muf "script kiddies"? Ty budeš asi ultra-giga-pro, pochváliš sa s nejakou tvojou prácou?
K tvojim multimegagigaturbointeligentním argumentom - Priatelia k fotke prístup majú, ale keď vytiahnu link, môžu ho dať niekomu, kto ten prístup nemá - len o to mi ide. Ale to ťa asi nenapadlo no, ty si starší, múdrejší, skúsenejší, všetko vieš, všade si bol, všetko si videl, takže ako... škoda hovoriť...
@muf nič také som nepovedal, ale ty proste musíš byť ten lepší, ale takých je na nete veľa, čo už narobím... len nabudúce si rieš komplexy inde, vďaka.
@muf všetci nie, pozri si tie príspevky hore, chápem že si frajer sveta a potrebuješ z toho vyjsť ako pán, ale to už nie je moja starosť, ty nabudúce radšej neodpovedaj na niečo s cieľom posrať človeku deň. Inak šťastný nový rok
@muf Dal si dôkaz - sprav video. Moje video dokázalo opak toho čo hovoríš, všetky fotky čo som z Facebooku vymazal si bolo možné pozrieť cez link, čiže sa nemažú.
Stále si nepochopil celý celý význam o čom to tu je - pozri si vyššie príspevky, niektorí to NEVEDELI, môj prvý príspevok "Vedeli ste?" a nie "som úžasný, toto a toto som zistil" ako ty.
Vážne si prosím ťa daj manko lebo to preháňaš so svojou pravdou ktorú dookola omielaš.
@muf nie, natoč na video ako si to zmazal a spusti ten link, jeden neistý dôkaz (link si viem tiež vymyslieť) proti videu je fakt chabé.
Stále ale stále, ale stále stále stále sa hádaš o tom istom.
Hej, bez "môjho spôsobu" málokto vedel, že sa vlastne obrázky z FB zmazať nedajú, alebo že je možné získať direct link, nie každý je megaúžasný ako ty.
Btw viem čo znamená manko, napísal som to tak naschvál, dlhý príbeh
Jo a keď sa chceš ďalej hádať o tom aká som lama (aj keď komentáre hore hovoria že niektorí o tom nevedeli) a aký si ty king, môžeš si rovno pustiť redtube a ďalej sem nepísať.
@muf možno práve preto ten odkaz nefunguje - posielal si ho DÁVNO DÁVNO a odvtedy sa zmenil kľúč podľa ktorého sa vytvárajú mená súborov fotiek a všetky sa premenovali. Vieš, keď má stránka 1000 fotiek, stačí mať 5 miestny kľúč, ale keď ti ich denne cez 60 mil. pribudne... treba to riešiť.
To manko si furt nepochopil, hovorím dlhý príbeh, ale keď ma máš furt za debila...
Na ekonomike sa učiteľka zmienila čo to znamená (nepotrebujem slovník, ale vďaka), namiesto manko omylom povedala mango, potom sa opravila. Trieda - výbuch smiechu, vonku som o tom hovoril kamarátom, tiež sa smiali, potom o nejaký čas sa dvaja hádali tak sme im povedali "DAJTE SI MANGO" A časom sme to zmenili na manko. A používame doteraz.
Uff.. spokojný dúfam.
Nezačínam blúzniť, ale svojími hypemúdrými poznámkami sa snažíš zo seba urobiť frajera a zo mňa lamku čo nič nechápe/nič nevie.
Svojim videom som potvrdil že mám pravdu, ty si potvrdil prd. Ozvi sa keď bude dôkaz.
@muf Zas jak debil... teda prepáč, najväčší pán. Nemám ti vykať?
Mhmm tiež mám dôkaz, zmazal som fotku ale aktívna je, nevieš prečo? Tá tvoja má zas link v inom tvare, takže rok zmazané fotky sa jednoducho mohli presunúť aby fungovali pod iným linkom... fotky nemažú, zmier sa s tým.
@muf ja neviem ako to je a je mi to úprimne jedno, ale zas si sa dodrbal (fotka STÁLE funguje, prečo sa nedeaktivovala? lebo epic fail), tak už prestaň frajeriť a neodpisuj sem, nebaví ma to...
Ahojteee mozem mat na Vas, ktori sa v tom vyznate jednu otaazocku? Vymazala som si niektore fotky z facebooku asi 4 dni dozadu a neeviem ci je mozneee a ak je tak ako ich obnovit... veeelmi ma to traapi chcela by som ich tam veelmi vratit ale uploadnut ich nanovo nemozem lebo ich nemam....Za akukolvek radu Vam veeeeelmi pekne dakujeeeeem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
@upirka113 Pred tým ako fotku vymažeš, na ňu klikni pravým tlačítkom a daj zobraziť obrázok. Dostaneš priamy link k obrázku. Ten si ulož. Teraz fotku na FB vymaž, zmizne ti. Ale ten priamy link bude stále fungovať.
@walrus to isté - cez priamy link tú fotku uvidí hocikto.
Keby ste si to video pozreli, videli by ste, ako som sa k tej fotke dostal pred zmazaním (s max. zabezpečením) aj po zmazaní cez proxy - teda akoby z počítača bez účtu a z inej krajiny.
aj tak nemam na fb nic take strasne, co by bol prilisny problem, keby niekto nekompetentny videl..
a to ze data na fb ostavaju navzdy je vseobecne zname, nielen fotky ale cely tvoj profil tam ostava permanentne, jedine uzivatelia ho nevidia ak si ho deaktivujes
Určite väčšina ľudí pozná situáciu keď mu niekto pošle fotku, samozrejme je to Facebook link a ten druhý tú fotku nevidí... no stačia dve kliknutia, skopírovať link a nejaká ochrana súkromia tu padá.
@luc.ka bolo pomalšie, ale Pinnacle to dáko zrýchlil, zastavovaním sa to dá stíhať, prípadne si to otvor v youtube okne a natiahni na väčší obraz.
A k téme: áno, niečo také som už počula ale...to ako vážne? dobre, keby nechcem aby tie fotky niekto videl, nedávam ich tam ale aj tak... o mňa teraz nejde ale o kamarátku ktorá si dáva na fb fotky v podprsenke ...
A jo, také fotky poznám, dokonca keď som chodil na základku sa pamätám ako sa také siedmačky fotili zozadu nahé a hádzali to tam Demencia forever.
@xennus možno keby obrázky zobrazovali flashom, vtedy by sa to hentak ľahko nedalo, ale asi majú dôvody prečo to tak nerobia..
K tvojim multimegagigaturbointeligentním argumentom - Priatelia k fotke prístup majú, ale keď vytiahnu link, môžu ho dať niekomu, kto ten prístup nemá - len o to mi ide. Ale to ťa asi nenapadlo no, ty si starší, múdrejší, skúsenejší, všetko vieš, všade si bol, všetko si videl, takže ako... škoda hovoriť...
Nepochopil si ma. Možno ti blbne FB. Ja ak niečo zmažem, mám to zmazané (nič mi neukazuje).. ale fb to má stále uchované
Stále si nepochopil celý celý význam o čom to tu je - pozri si vyššie príspevky, niektorí to NEVEDELI, môj prvý príspevok "Vedeli ste?" a nie "som úžasný, toto a toto som zistil" ako ty.
Vážne si prosím ťa daj manko lebo to preháňaš so svojou pravdou ktorú dookola omielaš.
Stále ale stále, ale stále stále stále sa hádaš o tom istom.
Hej, bez "môjho spôsobu" málokto vedel, že sa vlastne obrázky z FB zmazať nedajú, alebo že je možné získať direct link, nie každý je megaúžasný ako ty.
Btw viem čo znamená manko, napísal som to tak naschvál, dlhý príbeh
Jo a keď sa chceš ďalej hádať o tom aká som lama (aj keď komentáre hore hovoria že niektorí o tom nevedeli) a aký si ty king, môžeš si rovno pustiť redtube a ďalej sem nepísať.
To manko si furt nepochopil, hovorím dlhý príbeh, ale keď ma máš furt za debila...
Na ekonomike sa učiteľka zmienila čo to znamená (nepotrebujem slovník, ale vďaka), namiesto manko omylom povedala mango, potom sa opravila. Trieda - výbuch smiechu, vonku som o tom hovoril kamarátom, tiež sa smiali, potom o nejaký čas sa dvaja hádali tak sme im povedali "DAJTE SI MANGO" A časom sme to zmenili na manko. A používame doteraz.
Uff.. spokojný dúfam.
Nezačínam blúzniť, ale svojími hypemúdrými poznámkami sa snažíš zo seba urobiť frajera a zo mňa lamku čo nič nechápe/nič nevie.
Svojim videom som potvrdil že mám pravdu, ty si potvrdil prd. Ozvi sa keď bude dôkaz.
A vážne, už sem nepíš, nebaví ma to.
Mhmm tiež mám dôkaz, zmazal som fotku ale aktívna je, nevieš prečo? Tá tvoja má zas link v inom tvare, takže rok zmazané fotky sa jednoducho mohli presunúť aby fungovali pod iným linkom... fotky nemažú, zmier sa s tým.
sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs629.snc4/58946_155702677782151_100000272580609_421906_4754620_n . jpg