ja mám taký problém, som s chalanom asi 3 mesiace, má 25 rokov ale stále má ešte pred sebou 2 roky školy.. a jeho filozofia je "nerobím, lebo som študent"
ja mám 22 a tiež som študentka, ale brigádujem už 4 roky a zarábam si sama na oblečenie, kozmetiku,
Hm. Mne by sa to na tvojom mieste tiez nepacilo, ale mam aj ja take kamosky, co povazuju brigadovanie za absolutnu hlupost a mrhanie casom a pritom nariekaju ze nemaju €. Nikdy neviem, ci to je výchovou, alebo je to nejaký typ povahy.. alebo len jednoducho lenivost a pohodlnost.
ni je to zdravý postoj, ale na slovensku nič neobviklé... mladí ľudia by sa mali čo najviac vzdelávať, makať na sebe a už od útleho veku budovať kariéru a snažiť sa niečo v živote dosiahnuť (dom, auto, rodina, deti) a nie celý čas presedieť pri facebookoch twitteroch instagramoch a premárniť si život pasivitou.
nehodíte sa k sebe...máte každý iný náhlad na svet a na životné tempo ... skôr či neskôr sa to bude len zhoršovať ... možno by som ho skúsil ešte trochu nejako usmerniť a vysvetliť mu v čom je problém ... lenže evidentne on má iné očakávania od života ako ty ... dôležité je uvedomiť si či si ochotná mu tolerovať takýto rozdiel v myslení ...
nebudem tu písať kto z vás žije príkladnejšie a plnohodnotnejšie, doležité je niečo iné a to že oboch vás váš štýl života napĺňa, každého ten svoj ... a to je hlavné ...
riešenie by bolo keby si aj ty trochu ubrala a on trochu pridal ale myslím si že sa vám to nepodarí (prepač za taky nazor) ... je to dosť vážna komplikácia ... tak si ujasni čo je pre teba prioritné a či mu dokážeš tolerovať jeho osobnosť
@lenc_a pozri ak skutocne dvaja ludia su do seba zamilovani a chcu byt spolu, tak peniaze su to posledne co by im v tom branilo, kludne sa mozte stretavat v parku, v prirode, nic si nekupovat, tam mate prechadzky a posedenia zadarmo a mate zdravsiu a romantickejsiu atmosferu ako v baroch a restauraciach..
ked som si dal tu namahu to dva x cele precitat a porozmyslat nad tym tak som dospel k zaveru ze asi vacsia chyba je v tebe a si (neviem do akej miery) na peniaze..
akože na jednej strane je to jeho vec, ked nechce pracovať a nemusí, tak nech nerobí na druhú stranu aspoň v lete by mohol ísť s tebou jednak by si privyrobil a jednak by ste boli spolu. ale nuž nedonútiš ho ak sám nechce jednoducho je to na ňom. nie každý je taký "akčný" ako ty a myslím si že pokiaľ sa na tebe nepriživuje tak to nie je až také hrozné že nemá peniaze
Dosť chápem tvoj postoj, je rozdiel keď sa niekto snaží a aj si zarába, ale dajme tomu má pred výplatou a je na suchu, tak by som to brala... aj kebyže má nejakú mrte ťažkú školu popri ktorej sa proste nedá pracovať... ale človek čo nerobí nič, lebo "je študent"... meh. Ja som tiež robila odkedy som mala 13-14 aby som si našetrila na vtedy ešte pičoviny, ale dosť ma to naučilo samostatnosti a tak. Ja práveže považujem ľudí, ktorí nikdy v živote nerobili, lebo ich živili rodičia a nemuseli za menej perspektívnych a zodpovedných ľudí do života, a vlastne by som takého človeka asi nechcela.
Takisto keby som bola mrte lovata a mala deti, ktoré by ani celý život nič robiť nemuseli, aj tak by som ich poslala na brigády a pekne makať, mne to fakt veľa dalo, naučilo rešpektu, pokore, skromnosti a tak.
a hlavne je dosť blbé, keď si žena, mladšia a necháva sa v pohodičke furt pozývať a nič s tým nerobí. Tiež by mi bolo blbé, aby za mňa niekto niečo furt platil, ale zase ani ja nemakám preto, aby ostatní nemuseli...
@lenc_a neviem, napr ja tiez nebrigadujem .. ale furt pocas roka si usetrim tolko, ze cez leto nie som bez penazi ... nerobil by som z toho nejaku tragediu ... sak bude robit jak to bude nevyhnutne po skole ... ale neviem zase, kebyze mam byt cez leto bez penazi absolutne asi by mi to nebolo jedno, tak by som si daco nasiel ... pises ze ste mohli robit spolu, tak neviem preco nesiel
@hadimistr nevidíš dobre do veci, ja síce nebývam v Košiciach, ale zdržujem sa tu už posledný rok takmer nonstop.. on je z jednej dediny na východe.. keďže ma nikdy k nemu nevolal a svojej rodine ma tají, tak jediná možnosť, ako sa môžeme vidieť, je, že príde tu za mnou
aj to sa vidíme za tie tri mesiace tak 2-3x do týždňa na pár dní a pravda je taká, že už poriadne ani na to cestovanie nemá peniaze
druhá vec je, že mi príde dosť trápne, keď chlap nemá hrdosť a vyslovene sa spolieha na ženu, že zaplatí.. a to ho mám ako sponzorovať, pretože ho chcem aspoň raz za čas aj vidieť?
a tretia vec je, že sme spolu len krátko, ale už mi zakázal kopec vecí a musela som dosť zmeniť svoj životný štýl.. on nie je schopný pre mňa zrobiť niečo, a si myslím že nie je nič zlé na tom, že chcem, aby bol trocha ambicióznejší.. a nie každá robota je vyslovene utrpenie
ja nepotrebujem k životu darčeky ani debiliny, nemusím chodiť každý deň na večeru ani nič podobné.. ale neísť na pivo, lebo ten druhý nemá poriadne ani 3 eurá, alebo stále platiť nákup a podobne, to sa mi zdá trocha nefér
jak som chodil na vysku tiez som nepracoval, za prve sa mi nechcelo a za druhe som mal skolu pri ktorej nebolo casto mozne pracotvat aspon v prvych par semestroch
aj som sa ja na to vykaslal a siel radsej pracovat po roku mam auticko sice ma to vycucava jak prasa ale v poho
ako s toho co som si precital ten tvoj priatel je pravdepodobne rozmaznane decko ktore vyrastlo na americkych filmoch nie? skola + zabava iba
@hadimistr No ako je to na jednu stranu pravda, že sa dá vymyslieť program bez míňania peňazí, ale zase už asi nemajú 14 a občas chcú ísť aj do kina alebo na pivo alebo NIEČO a nemôžu, lebo on je pohodlný. To by som sa na takú romantiku mohla vykašlať
Mozno sa to zda ze je to len jedna veta ale za to ze ,,si na peniaze" by som ho poslala k vode. Ked v takej skorej faze vztahu ked o nic nejde sa uchyluje k takym hnusnym obvineniam nepravdivym tak co by to bolo neskor za spinavosti...nechcela by som s nim ani ziadne vaznejsie plany. Bud rada ze sa s nim neda nic naplanovat ohladom leta, aspon sa takeho prizivnika skoro zbavis.
@demoniqangel ja mám taký istý názor, celkom ma to demotivuje.. viem pochopiť, ak si niekto hľadá brigádu a nič nevie nájsť, alebo ako píšeš, že má pred výplatou.. ja mám tiež suché obdobia, čo teraz..
ale on si najprv hľadal výhovorky, prečo nie, a keď som mu na rovinu povedala, čo od neho chcem, tak sa naštval, že ho obmedzujem..
ja ho nenútim mať dve brigády popri škole a študentskom klube (ako ja), ale niečo malé by si mohol nájsť aspoň teraz na leto.. a čakať 2 roky, kým doštuduje a bude mu pomaly ťahať na 30tku a bude musieť začať robiť je kus moc
na začiatku sa mu na mne páčila moja ambicióznosť, aktivita a všetko, ale teraz akoby ma z toho obviňoval.. a ešte mi aj vykríkol, že som mu zatiaľ v tom vzťahu nič nedala..
tak ako neviem, asi sa fakt k sebe absolútne nehodíme..
@nahaku nie, skôr je to športovec, nepije, nefajčí a nechodí po baroch a diskotékach..
ale má už svoj vek a myslím si, že trocha si zvyknúť na robotu by nebolo také zlé.. okrem toho, čo viem, tak jeho tatko už dlho nepracuje a jeho mamka ťahá rodinu v práci v zahraničí.. tak ja neviem, možno to pochytil z tamaď, že "žena je živiteľkou rodiny" alebo čo
nejde o to, ze nema peniaze (bezne sme sa s byvalym skladali spolu, nikdy som nevyzadovala, aby vsetko platil on), ide o to, ze nema iniciativu. do riti s takym. nebudes ho predsa zivit, ked budete stari.
ako moc ho miluješ/máš rada?
ja by som od takého chlapa zdrhala...teda hlavne preto, že ti kopec vecí zakazuje ale zároveň sám je pohodlný a nespraví nič.
A tiež som nerada obmedzovaná peniazmi. Sama ich síce nemám dosť a dokonca ani nebrigádujem, ale som schopná si čo-to ušetriť aby som mohla robiť veci, ktoré chcem robiť. Neviem si predstaviť, že by som nemohla ísť s chlapom na zmrzlinu či sem-tam niečo zjesť.
toto je divné a zamyslenia hodné. nevim proste mne to vychadza ta, ze ak ta ma chlap rad, tak urobi co moze aby ti mohol kuúit darcek, veceru, nieco, proste prejavovat tie take sklony. to je ten prirodzeny instinkt, ze sa ma o teba postarat. samozrejem nie aby ti platil vsetko alebo co, ale proste to gesto samotne sa pocita. a hlavne preboha uzma dst rokov a takuto nezodpovednost by som zrejme neakceptovala...
@delica@hadimistr tak samozrejme, že ho mám rada.. ale nie je to len o tom, od začiatku sa snažím byť opatrná a hlavne nemať ružové okuliare
má zase vlastnosti, ktoré mi u partnera veľmi vyhovujú, lebo ma posúvajú vpred.. napríklad som prestala fajčiť, skoro už nepijem, neflákam sa po vonku a po baroch, snažím sa športovať, motivoval ma k nájdeniu si roboty na úrovni (posledné dva roky ma v jednej zdierali) a ukazuje mi niektoré veci z iných stránok.. neviem, ako to opísať
lenže na začiatku bolo všetko iné, dával mi pocítiť, aká som pre neho výnimočná a dôležitá, a naznačoval mi, že som tá, s ktorou môže pozerať do budúcna.. on to všetko inicioval, aj ma tak trocha dotlačil do vzťahu (ja som bola slobodná veľmi spokojná ).. ale teraz sa správa čisto ako že "ok, sme spolu, len po mne nič nechci, lebo aj tak pre teba nič nespravím".. takže mám držať hubu a krok
a mám dilemu, lebo už som sa s ním raz rozišla, kvôli tomu, že sa správal ku mne ako dement.. ale prišiel a doslova doliezol za mnou.. povedal, že to nezrobil pri žiadnej.. a tiež mi tvrdil, že nikomu okrem mňa a jeho prvej nepovedal, že ju ľúbi..
tak ako fakt teraz neviem, čo mám čakať ešte od neho.. či som len "úlovok", ktorý viac nie je zaujímavý alebo čo..
Ta každý je iný vidíš asi vám to nebude klapať už moc dlho a bude posledná hádka sa blížiť .. @prasaman abo bude X rokov vysedávať doma kým ho mamička nebude chcieť vykopnúť z domu a vtedy sa zľakne a spamätá sa
To co pises nie je normalne. Ak mu teraz nevonia robota s pribudajucim vekom to bude len horsie. Dam ti radu .. takychto obchadzaj velkym oblukom....
Nie je podstatne ze nema peniaze, ide o to ze nic s tym nerobi... tam niekde zlyhala vychova na plnej ciare.
Skonci skolu a bude mat 27. Bez praxe, bez nicoho. Ja by som takehoto cloveka neprijal do zamestnania ani keby neviem co. Lebo v 27 rokoch clovek co nic nerobil to znamena ze nieco tam nie je v poriadku. A podobne bude rozmyslat vela zamestnavatelov. Takze nech sa rozluci s normalnou pracou aspon do 35.
Ak sa nevies rozhodnut co dalej. Hod si mincou (myslim to seriozne... mne to kopu krat pomohlo). Povedz si ze ked padne hlava tak spravis jednu vec a ked padne rub tak spravis druhu. A potom ju hod. A ked bude vo vzduchu budes presne vediet ktorou stranou chces aby ta minca dopadla .... Ked minca dopadne ani sa na nu NEPOZERAJ. Len chod a sprav tu vec ktoru si si dufala ze padne....
Toto je zivotny styl, nie kratkodoba zalezitost. Vysmievat sa ludskej praci a z toho ze nemam co zrat je chorota. Jebala by som takeho chlapa s takymto pristupom. Asi je zvyknuty ze mu z neba padne. A toto nezmenis. Ako cez skolu na vs chapem ak niekto nechce, ale ze sa nesnazi ani cez leto... hm.
Podla toho co pises, a nie len v prvom prispevku ale aj v ostatnych to nie je moc dobry partner slusne povedane by som ho na tvojom mieste davno poslal kade lahsie
@45 pekne vystihnuté. to že brigáda je strata času je možno pravda ale ak mu to, že nemá peniaze zabraňuje byť s tebou a musíš ho financovať, tak by si mal rozumný chlap povedať, že brigádovať bude. a nemyslím, že ho zmeníš nejakým rozhovorom alebo podobne
@lenc_a inac, mozem sa ta opytat, aku budes mat hodinovku na tej sirave ? ... lebo napr brat tam robi uz 3 leto ... na jednej strane ho chapem, chce dajake peniaze tak robi, na druhej, ked to prepocitam na hodinovku co zaraba (a to robi v kuchyni, co je dost makacka) tak nema ani 2€ ... a to by som ja osobne mohol osrat, najma u podnikatela, ktory tam vlastni najvacsiu diskoteku a v lete robi milionove zisky ... mozno je to trochu aj o tom, ze zohnat tu normalnu brigadu za normalny peniaz na vychode tak to je ....... asi tak ... nie vsetci mozeme byt programatori, ze nam dakto da 10 za hodinu
Podľa mňa,sa sním potrebuješ vážne a chladnou hlavou s ním pekne porozprávať a vysvetliť mu svoj vlastný postoj,nakoľko si to on,vôbec neuvedomuje,že aké tortúry zvládaš....daj mu pocítiť,že nie len on sám je s tebou vo vzťahu,ale máte spoločný vzťah,jednoducho sa ho spýtaj,či mu na tebe záleží,alebo nie,najlepšie by bolo,keby si chladnou hlavou ,bez emocií vysvetlila,všetko,čo tu odznelo a zakaždý,ked mu dáš pocítiť svoje trápenie,sa ho spýtať,že čo si tom,úprimne myslí......toto by malo zabrať cheers!
podľa mňa ťa ale dosť obmedzuje, myslím, keď vidím tú poslednú časť, že si môžeš pískať... a ak si toto on neuvedomuje,alebo aj uvedomuje ale nezaujíma ho to, tak na mňa pôsobí ako sebec a od takého chlapa ruky preč
No...nebola som v takej situacii, moji chlapi mali penazi az az, to skor ja som sa niekedy citila blbo ze nemam ale to je ina story...kazdopadne mne by vadil ten princip ze nepracuje lebo nechce...ja napriklad nepracujem pocas skoly ale mam na to rozumny dovod a nie to ze som leniva a "este sa v zivote dost narobim...ako tu uz niekde bolo spomenute, toto vyzera byt ako zivotny styl chipsy a telka...nebavilo by ma to a uprimne ak po 3mesiacoch vidis na nom taketo chyby (v case ked by si este mala byt v ruzovom oblaciku)...asi to ozaj velku perspektivu nema.
@smis mne to vysvetľovať netreba, ja sa na to pozerám rovnako .. ja mám napríklad 22 rokov a 4 roky prax ako čašníčka.. pre mňa je robota samozrejmá, naučila som sa toho veľa, a to nielen v profesii, ale celkovo v pracovnom prostredí a ak mám tak neskromne povedať, nájsť si pre seba robotu pre mňa už nie je problém.. popravde si môžem vyberať, kde budem mať lepšie podmienky
a zas nie je pravda, že nikde nerobil, tuším rok či koľko bol v nemecku.. tam zarobil celkom slušné peniaze, ale tie už dávno nemá, už roky ho sponzorujú rodičia, a keďže tam dobre zarobil, tak sa neobťažuje tu robiť za pár drobných ...
k tomu nápadu s mincou, nepotrebujem si ju hádzať.. presne viem, čo chcem, a chcem byť s ním a ťahať to ďalej.. do vzťahu by som sa už nepúšťala s tým, že sa ho pustím pri prvej nezhode.. ale rozum mi vraví, že to nemá takto budúcnosť a zas srdce hovorí, že možno to chce len čas
@tichyrok áno, je to strata času, brigáda väčšine ľuďom nedá nič do života.. teda nič hmotné, ale už len naučiť sa efektívne pracovať a vychádzať s ľuďmi v robote je podľa mňa na nezaplatenie
@patuskoo naznačovala som mu to, podripovala, doslova som sa mu smiala (v rámci srandy, samozrejme) a keď som videla, že to nijak nezaberá, tak som mu povedala, že chcem, aby si našiel brigádu.. nebol to príkaz, ale vyjadrenie želania.. s tým, že vie, čo si o tom myslím a koľko to pre mňa znamená vo vzťahu (teda vie aj o hrozbe, že sa náš vzťah zrejme skončí)
@attis tak som mu to aj povedala (resp. napísala, keďže sme v kontakte z 80% len cez internet), ale tam sú slová zbytočné, ním nepohnem dokým sám nebude chcieť.. ja sa snažím riešiť veci s chladnou hlavou a naše hádky bývajú zväčša krátke a konštruktívne
@deeo ešte neviem presne, po štátniciach tam idem a vyskúšam.. tak min. 2 eurá na hodinu som povedala.. tak som zvedavá, koľko mi dá, lebo som počula, že hodinovo platí slabo..
ale treba brať do úvahy aj, že ubytko, jedlo, pitie je zabezpečené + je to robota spojená s dovolenkou tak povediac
v KE brigádujem zatiaľ v jednej z dosť reštaurácii na úrovni, tam sú aj tringelty dobré a tak, ale zase je tam predstava leta zavretého v pivnici (ber to doslovne) a navyše neviem, ako mi vyjdú smeny
takže všetko má plusy aj mínusy
@lenc_a a je to ozaj prva nezhoda ? nevravela si ze si sa s nim uz rozisla ? len sa pytam, nic nenaznacujem.
Ako fandim ti ked to chces skusit jedine co je ale iste je za ta to bude stat asi vela nervov...
A tu radu s mincou som dal len preto ze ludia zvycajne v takychto situaciach sa nevedia ako rozhodnut. Tym som nechcel povedat ze sa nevies rozhodnut. Ale z toho co si napisala (aj ked tvrdis ze sa nemusis rozhodovat ze vies co spravis) tak si myslim ze sa nevies rozhodnut. Citujem: "ale rozum mi vraví, že to nemá takto budúcnosť a zas srdce hovorí, že možno to chce len čas".
Mozno som to len zle pochopil a uz si sa davno rozhodla pocuvat srdce, v tom pripade sry Alebo sa rozhodujes ci si zrobila spravne rozhodnutie ?
Tak s takýmto prístupom by pri mne ďaleko neprišiel. Súhlasím s väčšinou názorov vyššie, nie je to o tom, aby ti on všetko platil, ale o tom, aby si ty jemu nemusela platiť všetko. Toto je podľa mňa úplná lenivosť.
A k vašej spoločnej perspektívnej budúcnosti - keď o dva roky skončí školu, tak on potom bude čakať, že mu dajú prácu snov a miliónový plat a bude si môcť kúpiť dom/byt/auto a ďalšie podobné veci, ktoré treba zabezpečiť?
No neviem, ty sama asi vidíš, že to moc budúcnosť nemá, ale napriek tomu to chceš zachrániť.. ale keď už pochybuješ po troch mesiacoch, čo by bolo po troch rokoch? po tridsiatich? Asi by si mala utekať kade ľahšie
@lenc_a Ak nepracuje cez skolu, tak to sa da pochopit. Mysĺim si vsak, ze cez leto by mal zamakat. Ja osobne som makal cele leto aby som mal cez rok nieco na ucte, nechodil som cez skolu do prace, ale dostal som vysoke stipendium a dalo sa to zvladnut, vela som si vyskakovat nemohol, ale urcite by som dievcatu nedal zaplatit ucet °-)
utekaj kade lahšie od takého týpka ...ako v budúcnosti zabezpečí rodinu? už teraz je lenivý robit,to je typický slovák čo bude furt na každú robotu len nadávat a ako je všetko na hovno a neurobí nič preto aby sa mal lepšie+ príživník na rodičoch
a ešte aby som sa vyjadril k tvojmu problému... ako už viacerí písali, nemá to perespektívu. buď realistka... tieto jeho zlé vlastnosti ako lenivosť neskor viac a viac vyplávajú na povrch. vo svojej podstate je to človek úpne odlišný od teba. jeho lenivosť a bezcielnosť ťa privedie na psychiatriu. ukonči to radšej hneď teraz, neskor to bude bolestivejšie
no aa neviem, príde mi zvláštne, ak muž toto dopustí.. a 25ročný že ťa doma tají? chcelo by to vážnu debatu.. nejde o peniaze, ale o jeho prístup, a jeho "vklad" do vzťahu, či to vôbec myslí s tebou vážne.
vôbec s ním nezostávaj, ak má mfp postoj ešte v 25ke, tak taký bude celý život, nečakaj že sa zmení, NEZMENÍ! a nebude to len o peniazoch... bude to o jeho živote. A ty keď si akčná, nepostačí žiadne že občas pre teba teda niečo spraví, musí to robiť aj pre seba, ináč to nikam nevedie. Síce nie som ani ja zrovna bohatý, ale rozhodne som to aspoň nikdy nemal v péčku.
ja som bola zvyknuta pozyvat vkuse a platit za druhych len v poslednej dobe sa nechavam rozmazlovat takze... je to o tom ci si to ochotna robit a ak hej si ((sory) hlupa... druha vec je ze si kazdy plati svoje
Jedna vec je, ze chalan nema ani na autobus do vedlajsej dediny a jaksi mu to nevadi.
Druha vec je vseobecna potreba glorifikovat super mega financnu nezavislost, ktoru vam zabezpeci umyvanie cudzich hajzlov za 1,60 na hodinu, a potreba zivit sa sam od strnastich najlepsie.. Nevztahujem to na tento pripad, ale chodte uz dopice s tym vyciciavanim rodicov, ked niekomu davaju akukolvek sumu rodicia, tak je to zalezitost tej rodiny a je vas do toho velke hovno,,kto ma odkial co, aj ked mu nedaju a proste nejde robit a radsej sa uskromni.
Bol by vrchol drzosti sa opýtať kde na šírave budeš robiť ? D
K chlapcovi ...nepoznám ho , ale s toho čo vravíš ti veľmi neukazuje ako sa vie o niekoho na kom mu záleží postarať.
Ps: s tým platením napoly ..dá sa to ale mne vždy bolo trápne keď mi potom dievča dávalo peniaze .. radšej sex D ale to už bolo trápne odomňa ..čiže v skratke : chlapec je troška divný , dohovor mu poriadne ..občas potrebujeme poriadne nakopať aby nám zaplo.
Chlap bez peňazí je tragédia. Študent bez brigády lenivec. A 25 ročný chlap, študent bez brigády a peňazí... hmm . PS: Na prachy určite nie si veď on žiadne nemá nie? Vyzerá to skôr tak, že na prachy je on.
Ale inak suhlasim, muklovat za par drobnych moze len clovek, co si nevazi sameho seba, alebo clovek mentalne velmi slaby, bez akehokolvek vzdelania (a teraz nemam na mysli skolske "vzdelanie")
@tommyhot najlepšie urobíš ak ideš do švajčiarska oženíš sa s domorodkyňou a spravíš deti môžeš cicať a nepohnúť ani prstom - to je môj životný ideál ... inak tu budeš robiť ako ťažný kôň na pánskom
@soreljulien svajc sa mi az tak velmi nepaci... ja idem koncom roka do azie par rokov zit z uspor a potom mozno raz do mesiaca pichnem do niecoho aby som doplnil zasoby dukatov
@tommyhot tak v ázii sa dá aj dobre zarobiť stačí niekoho zamestnať nech pre teba vyrába nejaké košele a ke´d to predáš tu máš zarobené stačí ti jedna krajčírka a môžeš robiť veci na mieru za smiešnych pár centov v indii
@soreljulien ja nejdem do azie riesit biznis.. idem cestovat a oddychovat, peniaze budem riesit, az ked dojdu... btw ja idem do vychodnej azie, tam sa zaraba lepsie ako na slovensku
utíkej, foreste! veď za teba platiť nemusí, ale nech platí aspoň za seba, hrdina a nevidím tam ani žiadne "ale aj tak ho milujem" cukrovinky, takže podľa mňa nie je čo riešiť veľmi
Ty fakt nebudes na peniaze A inak, dobre sa doplnate, ale ak ti to nevyhovuje, tak to nebude mat zmysel, ale zamysli sa nad tym, ci nahodou to ti na nom vlastne aj neimponuje?Mam taku kamosku ako ty, a ta je strasne hrda a dominantna, preto ma dost podla mna submisivneho partnera, ktory tiez nepracuje A myslim, ze ona by rovnakeho chlapa, co maka ani nevystala pri sebe. Cielavedomost, ctiziadost a pod. sa spajaju aj s dalsimi charakterovymi vlastnostami.
@artlover nepísala som u cukrovinky, lebo som myslela, že to je jasné, keď to vôbec riešim @newcomer on je tiez veľmi hrdý a dominantný, len v tomto proste leňochod.. typ "veľa rečí a žiadne skutky"
@lenc_a A ty si hrda a dominantna? Podla mna vedla seba tazko mozu koexistovat dvaja dominantni ludia. Stale jeden musi byt trocha submisivnejsi, ale tak, aby to obom vyhovovalo. No a tych typov vela reci a ziadne skutky je pozehnane
tak ja som sa skôr prispôsobila ako on.. pretože som bola ochotná robiť kompromisy a tak.. no a on si išiel za svojím bez ohľadu na to, či mal pravdu alebo nie
takže to nakoniec aj tak skončilo
on je proste ten typ, ktorý si myslí, že keď skončí školu, tak bude mať nástupný plat 2000 eur...a keď nie, maminka a ocinko sa postarajú ..... nechce prevziať za seba zodpovednosť, lebo je rozmaznaný a nemusí...
na tvojom mieste by som mu neplatila nič.. nech si zarobí, alebo vypýta od rodičov. nevidím dôvod, prečo by si si ho musela takto vydržiavať.
ale aspoň vidíš, ako si ťa váži.. nie je ochotný robiť "podradnú" prácu aby za pár eur, aby ste sa mali lepšie..
to je tzv. Peter Panova generácia - nevie vyrásť, nevie prevziať zodpovednosť sám za seba.. v podstate nevie prežiť bez rodičov.
@cestovinka22 už sa stalo, žiaľ.. na jednej strane ma to neskutočne mrzí, na druhej strane mi to dalo dosť silný obraz o jeho postoju k nášmu vzťahu.. a keďže otvorene priznal, že to nehodlá nijako zmeniť, prakticky mi nedal na výber..
to nič.. proste si dospela k názoru, že sa k sebe nehodíte. vyznáva iné hodnoty ako ty. je dobre že si na to prišla teraz a nie po x rokoch teraz je ti možno smutno, ale to prejde a život pôjde ďalej a ktovie čo ti pekného prinesie
@lenc_a Ja som chodila s takým debilkom a vydržalo nám to len 2 týždne. Na prvom rande ma pozval, zaplatil. Potom mi písal, že nemá peniaze, tak som si povedala, že sa budeme striedať, raz zaplatí on, raz ja. Ale vlastne som stále platila len ja, až to po pár dňoch dospelo k takému štádiu, že mi povedal, že nejde von, lebo nemá peniaze. Išiel radšej von s kamarátmi, ktorí mu všetko platili a ešte sa chválil, že ušetril tie 2 eurá, ktoré mal... Tiež nevyžadujem od chalanov, aby mi kupovali drahé darčeky, šperky... Lebo potom sa tomu človeku cítim zaviazaná. Príde mi trápne, keď chalan nemá ani 5eur na kofolu alebo tak. A nie si na peniaze.
@lenc_a Fúú To si stretla chalanka. Poznám takých strašne vela, sú to deti nevyspelé, možno je s nimi sranda, sú ako malé šteniatka. Ale Ty si niekde inde, tak si len premysli, či to ten vzťah viac dáva ako nie. Myslíš že jeho prístup k životu bude iný aj po výške? Naivná snáď niesi
Mrzí ma to, hlavne že odmietol tvoj návrch na spoločnú brigádu. Takú iniciatívu by som od baby nečakal a bol by som z nej nadšený.
@emilywolf jedna vec je nemať peniaze a snažiť sa to zmeniť.. ale do pekla, kde sa podela chlapská hrdosť? sranda, ako sa ten svet mení
@pragnostick tak neviem, prečo mám šťastie stále na takého chlapa to aby som ostala navždy slobodná kde som, aby som sa starala o chlapa jak o decko...
@lenc_a Možno takých nevedome vyhladávaš lebo pri nich máš o sebe fajn mienku, že si neni menej ako oni, možno aj viac a to ti dáva potom pocit istoty. Možno by si sa cítila nepohodlne s niekym, kto je vyspelý a zodpovedný.
už tu bolo dosť k tomu napísane, ale okrem toho že máš doma jednoducho povaľača, pričom máte rozličné hodnoty...a rozchod s ním bude to najlepšie čo možeš spraviť..: ak už nič nepomáha
byvaly bol lenivy ako prasa a do takych veci ako je robota som ho musela dokopavat... doknca som mu ju aj ghladala.. tiez 25 rokov.. no ja by som takeho chlapa uz nechcela naozaj.. ked sa nevie v takom veku postarat o seba ako sa chce postarat o rodinu neskorsie.. ziadna zodpovednost z jeho strany..
Nedá sa to dostatočne dobre posúdiť, či má nejaké ambície ako sa v budúcnosti zamestnať a pod. A či robí veci, ktoré ho privedú k tomu zamestnaniu... teda štúdium je jedna z tých vecí, a asi aj najdôležitejšia... má asi odlišný pohľad na toto. Pravda je, že ak študuje, pracovať nemusí. Ale teda ak ťa chce stretávať tak, by si to aj mal vedieť zariadiť. Čiže otázkou pre neho je, či ťa chce stretávať. Ako si predstavujete vzájomné spoznávanie sa... Ale hlavne si myslím, že 3 mesiace sú dosť krátka doba na to, aby si z tohto bola znepokojená. O tom je spoznávanie, že zistíš ako si predstavuje budúcnosť, aký má pohľad na svet... to potrebuje čas. @lenc_a
ono to je aj o silách. na prácu treba aj dobré psychické rozpoloženie a skúškové je niekedy, to je ako... osobne zoštátnicoval som bakalára nedávno a brigádovať tiež nechystám. proste cítim, že po najťažšej doterajšej etape života by som mal nazbierať radšej nové sily ako sa hnať do roboty za pár šupov ako niekedy, čo som robil za 30 eur/mes. viem, čo je práca, ale posledné 2-3 roky sa orientujem skôr na štúdium a snažím sa vzdelávať v tom, čo má zaujíma. myslím že to mi dá viac ako robiť za tých 30-60 eur. budúci zamestnavatelia hľadieť na to i tak nebudú, lebo bude ich zaujímať prax len v odbore. keď už sa niečomu venovať tak radšej sa chcem zdokonaliť vo veciach, ktoré študujem počas roka, ale vzhľadom k tomu, že s prácou v mojom kraji je to horšie, čiže čo sa toho týka tak si to musím študovať si všetko sám.
ja si myslim,že je to vrcholne trapne,keď platí baba (aj ja som platila a čudujem sa takým chlapom,ktorí sa pri tom necítia trápne..keby som bola on,prepadnem sa pod zem)
robiť sa nechce nikomu,ale veď už má 25..tak to je už vrchol trápnosti ..v 25 by som chcela mať už čo to nasporené aspoň na nejakú lacnú shitnú dovolenku a na nejaké tie veci pre seba,nech nemusím byť do svojej smrti závislá na rodičoch....eww. podľa mňa je rozmaznaný a myslím,že každá baba by chclea niekoho viac nezávislého a nie takú prísavku...prísavky ...ewwww.
@lenc_a Pozor! Tento človek javí známky neschopnosti postarať sa sám o seba. Ak teda plánuješ že ti bude v budúcnosti pomáhať pri výchove detí - zabudni na to. Je to ťažko povedať z toho mála ale predpokladám že pomoc a podporu v domácnosti a jej vedenie časom nechá na teba a svoju nečinnosť zdôvodní jedným z "výrokov uvedených hore" To ťa koniec koncov vytočí - je tu len jedna otázka len a len pre teba - budeš ho mať rada aj napriek tomu? Odpoveď hľadaj vo svojom vnútri. ľudia okolo ti budú hovoriť čo je pre teba dobré - nechcú aby si prišla na vlastnú odpoveď - v srdci
a ked vravis, ze ste spolu kratko... mozno sa casom zmeni a mozno nie
nie kazdy clovek hovori rodicom o kazdom vztahu, ale ak to vyslovene tají, to mi príde trochu nedospele
asi by si sa mala zamysliet, ze co od toho vztahu cakas, nevravim teraz, ze s nim chces mat hned deti, alebo co, ale ak s nim chces byt dlhodobo, pripadne mozno rozmyslas aj o rodine, alebo len o tom, ze by ste mali niekedy spolocne zit, mozno bude mat takyto postoj aj vtedy...
a vidieť sa trikrát za leto, lebo na to nemá peniaze... no neviem.. a nemyslim si, ze by to bolo o tom, ze si na peniaze, ved od neho nechces, aby ta zivil, alebo podobne, len aby sa vedel postarat sam o seba
alebo mu proste niekedy povedz, ze ani ty nemas peniaze a uvidis, ako bude reagovat... to o nom tiez nieco napovie
Pokial sa mu nechce robit a este sa nechava vydrziavat a aj sa za robotu nasiera tak si predstav ako to bude az skolu skonci . Ak sa niekomu robit nechce tak je jedno ci pocas skoly alebo po nej. Povahu to asi nezmeni tym ze ukonci skolu a hrrr do prace.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
121 komentov
nebudem tu písať kto z vás žije príkladnejšie a plnohodnotnejšie, doležité je niečo iné a to že oboch vás váš štýl života napĺňa, každého ten svoj ... a to je hlavné ...
riešenie by bolo keby si aj ty trochu ubrala a on trochu pridal ale myslím si že sa vám to nepodarí (prepač za taky nazor) ... je to dosť vážna komplikácia ... tak si ujasni čo je pre teba prioritné a či mu dokážeš tolerovať jeho osobnosť
ľudia sú ale všelijakí
ked som si dal tu namahu to dva x cele precitat a porozmyslat nad tym tak som dospel k zaveru ze asi vacsia chyba je v tebe a si (neviem do akej miery) na peniaze..
Takisto keby som bola mrte lovata a mala deti, ktoré by ani celý život nič robiť nemuseli, aj tak by som ich poslala na brigády a pekne makať, mne to fakt veľa dalo, naučilo rešpektu, pokore, skromnosti a tak.
a hlavne je dosť blbé, keď si žena, mladšia a necháva sa v pohodičke furt pozývať a nič s tým nerobí. Tiež by mi bolo blbé, aby za mňa niekto niečo furt platil, ale zase ani ja nemakám preto, aby ostatní nemuseli...
aj to sa vidíme za tie tri mesiace tak 2-3x do týždňa na pár dní a pravda je taká, že už poriadne ani na to cestovanie nemá peniaze
druhá vec je, že mi príde dosť trápne, keď chlap nemá hrdosť a vyslovene sa spolieha na ženu, že zaplatí.. a to ho mám ako sponzorovať, pretože ho chcem aspoň raz za čas aj vidieť?
a tretia vec je, že sme spolu len krátko, ale už mi zakázal kopec vecí a musela som dosť zmeniť svoj životný štýl.. on nie je schopný pre mňa zrobiť niečo, a si myslím že nie je nič zlé na tom, že chcem, aby bol trocha ambicióznejší.. a nie každá robota je vyslovene utrpenie
ja nepotrebujem k životu darčeky ani debiliny, nemusím chodiť každý deň na večeru ani nič podobné.. ale neísť na pivo, lebo ten druhý nemá poriadne ani 3 eurá, alebo stále platiť nákup a podobne, to sa mi zdá trocha nefér
aj som sa ja na to vykaslal a siel radsej pracovat po roku mam auticko sice ma to vycucava jak prasa ale v poho
ako s toho co som si precital ten tvoj priatel je pravdepodobne rozmaznane decko ktore vyrastlo na americkych filmoch nie? skola + zabava iba
ale on si najprv hľadal výhovorky, prečo nie, a keď som mu na rovinu povedala, čo od neho chcem, tak sa naštval, že ho obmedzujem..
ja ho nenútim mať dve brigády popri škole a študentskom klube (ako ja), ale niečo malé by si mohol nájsť aspoň teraz na leto.. a čakať 2 roky, kým doštuduje a bude mu pomaly ťahať na 30tku a bude musieť začať robiť je kus moc
na začiatku sa mu na mne páčila moja ambicióznosť, aktivita a všetko, ale teraz akoby ma z toho obviňoval.. a ešte mi aj vykríkol, že som mu zatiaľ v tom vzťahu nič nedala..
tak ako neviem, asi sa fakt k sebe absolútne nehodíme..
ale má už svoj vek a myslím si, že trocha si zvyknúť na robotu by nebolo také zlé.. okrem toho, čo viem, tak jeho tatko už dlho nepracuje a jeho mamka ťahá rodinu v práci v zahraničí.. tak ja neviem, možno to pochytil z tamaď, že "žena je živiteľkou rodiny" alebo čo
ja by som od takého chlapa zdrhala...teda hlavne preto, že ti kopec vecí zakazuje ale zároveň sám je pohodlný a nespraví nič.
A tiež som nerada obmedzovaná peniazmi. Sama ich síce nemám dosť a dokonca ani nebrigádujem, ale som schopná si čo-to ušetriť aby som mohla robiť veci, ktoré chcem robiť. Neviem si predstaviť, že by som nemohla ísť s chlapom na zmrzlinu či sem-tam niečo zjesť.
utekaj..
má zase vlastnosti, ktoré mi u partnera veľmi vyhovujú, lebo ma posúvajú vpred.. napríklad som prestala fajčiť, skoro už nepijem, neflákam sa po vonku a po baroch, snažím sa športovať, motivoval ma k nájdeniu si roboty na úrovni (posledné dva roky ma v jednej zdierali) a ukazuje mi niektoré veci z iných stránok.. neviem, ako to opísať
lenže na začiatku bolo všetko iné, dával mi pocítiť, aká som pre neho výnimočná a dôležitá, a naznačoval mi, že som tá, s ktorou môže pozerať do budúcna.. on to všetko inicioval, aj ma tak trocha dotlačil do vzťahu (ja som bola slobodná veľmi spokojná ).. ale teraz sa správa čisto ako že "ok, sme spolu, len po mne nič nechci, lebo aj tak pre teba nič nespravím".. takže mám držať hubu a krok
a mám dilemu, lebo už som sa s ním raz rozišla, kvôli tomu, že sa správal ku mne ako dement.. ale prišiel a doslova doliezol za mnou.. povedal, že to nezrobil pri žiadnej.. a tiež mi tvrdil, že nikomu okrem mňa a jeho prvej nepovedal, že ju ľúbi..
tak ako fakt teraz neviem, čo mám čakať ešte od neho.. či som len "úlovok", ktorý viac nie je zaujímavý alebo čo..
@prasaman abo bude X rokov vysedávať doma kým ho mamička nebude chcieť vykopnúť z domu a vtedy sa zľakne a spamätá sa
mi to pripomina ako ked 30ročný nezamestnani chlapi ziju s matkami...
"svojej rodine ma tají"
"sme spolu len krátko, ale už mi zakázal kopec vecí"
"mám držať hubu a krok"
pocuvas sa vobec? o__O jeb nanho prosim ta.
Nie je podstatne ze nema peniaze, ide o to ze nic s tym nerobi... tam niekde zlyhala vychova na plnej ciare.
Skonci skolu a bude mat 27. Bez praxe, bez nicoho. Ja by som takehoto cloveka neprijal do zamestnania ani keby neviem co. Lebo v 27 rokoch clovek co nic nerobil to znamena ze nieco tam nie je v poriadku. A podobne bude rozmyslat vela zamestnavatelov. Takze nech sa rozluci s normalnou pracou aspon do 35.
Ak sa nevies rozhodnut co dalej. Hod si mincou (myslim to seriozne... mne to kopu krat pomohlo). Povedz si ze ked padne hlava tak spravis jednu vec a ked padne rub tak spravis druhu. A potom ju hod. A ked bude vo vzduchu budes presne vediet ktorou stranou chces aby ta minca dopadla .... Ked minca dopadne ani sa na nu NEPOZERAJ. Len chod a sprav tu vec ktoru si si dufala ze padne....
@lenc_a a co studuje a to je na doktorandskom, ked ma koncit skolu v 27?
a zas nie je pravda, že nikde nerobil, tuším rok či koľko bol v nemecku.. tam zarobil celkom slušné peniaze, ale tie už dávno nemá, už roky ho sponzorujú rodičia, a keďže tam dobre zarobil, tak sa neobťažuje tu robiť za pár drobných ...
k tomu nápadu s mincou, nepotrebujem si ju hádzať.. presne viem, čo chcem, a chcem byť s ním a ťahať to ďalej.. do vzťahu by som sa už nepúšťala s tým, že sa ho pustím pri prvej nezhode.. ale rozum mi vraví, že to nemá takto budúcnosť a zas srdce hovorí, že možno to chce len čas
@tichyrok áno, je to strata času, brigáda väčšine ľuďom nedá nič do života.. teda nič hmotné, ale už len naučiť sa efektívne pracovať a vychádzať s ľuďmi v robote je podľa mňa na nezaplatenie
@patuskoo naznačovala som mu to, podripovala, doslova som sa mu smiala (v rámci srandy, samozrejme) a keď som videla, že to nijak nezaberá, tak som mu povedala, že chcem, aby si našiel brigádu.. nebol to príkaz, ale vyjadrenie želania.. s tým, že vie, čo si o tom myslím a koľko to pre mňa znamená vo vzťahu (teda vie aj o hrozbe, že sa náš vzťah zrejme skončí)
@attis tak som mu to aj povedala (resp. napísala, keďže sme v kontakte z 80% len cez internet), ale tam sú slová zbytočné, ním nepohnem dokým sám nebude chcieť.. ja sa snažím riešiť veci s chladnou hlavou a naše hádky bývajú zväčša krátke a konštruktívne
@deeo ešte neviem presne, po štátniciach tam idem a vyskúšam.. tak min. 2 eurá na hodinu som povedala.. tak som zvedavá, koľko mi dá, lebo som počula, že hodinovo platí slabo..
ale treba brať do úvahy aj, že ubytko, jedlo, pitie je zabezpečené + je to robota spojená s dovolenkou tak povediac
v KE brigádujem zatiaľ v jednej z dosť reštaurácii na úrovni, tam sú aj tringelty dobré a tak, ale zase je tam predstava leta zavretého v pivnici (ber to doslovne) a navyše neviem, ako mi vyjdú smeny
takže všetko má plusy aj mínusy
Ako fandim ti ked to chces skusit jedine co je ale iste je za ta to bude stat asi vela nervov...
A tu radu s mincou som dal len preto ze ludia zvycajne v takychto situaciach sa nevedia ako rozhodnut. Tym som nechcel povedat ze sa nevies rozhodnut. Ale z toho co si napisala (aj ked tvrdis ze sa nemusis rozhodovat ze vies co spravis) tak si myslim ze sa nevies rozhodnut. Citujem: "ale rozum mi vraví, že to nemá takto budúcnosť a zas srdce hovorí, že možno to chce len čas".
Mozno som to len zle pochopil a uz si sa davno rozhodla pocuvat srdce, v tom pripade sry Alebo sa rozhodujes ci si zrobila spravne rozhodnutie ?
A k vašej spoločnej perspektívnej budúcnosti - keď o dva roky skončí školu, tak on potom bude čakať, že mu dajú prácu snov a miliónový plat a bude si môcť kúpiť dom/byt/auto a ďalšie podobné veci, ktoré treba zabezpečiť?
No neviem, ty sama asi vidíš, že to moc budúcnosť nemá, ale napriek tomu to chceš zachrániť.. ale keď už pochybuješ po troch mesiacoch, čo by bolo po troch rokoch? po tridsiatich? Asi by si mala utekať kade ľahšie
keby mu záležalo, tak by sa toho chopil...
no aa neviem, príde mi zvláštne, ak muž toto dopustí.. a 25ročný že ťa doma tají? chcelo by to vážnu debatu.. nejde o peniaze, ale o jeho prístup, a jeho "vklad" do vzťahu, či to vôbec myslí s tebou vážne.
Druha vec je vseobecna potreba glorifikovat super mega financnu nezavislost, ktoru vam zabezpeci umyvanie cudzich hajzlov za 1,60 na hodinu, a potreba zivit sa sam od strnastich najlepsie.. Nevztahujem to na tento pripad, ale chodte uz dopice s tym vyciciavanim rodicov, ked niekomu davaju akukolvek sumu rodicia, tak je to zalezitost tej rodiny a je vas do toho velke hovno,,kto ma odkial co, aj ked mu nedaju a proste nejde robit a radsej sa uskromni.
ak je mu jedno,že nebudete spolu,je mu jedno,kto sa o neho postará uteč preč.....
K chlapcovi ...nepoznám ho , ale s toho čo vravíš ti veľmi neukazuje ako sa vie o niekoho na kom mu záleží postarať.
Ps: s tým platením napoly ..dá sa to ale mne vždy bolo trápne keď mi potom dievča dávalo peniaze .. radšej sex D ale to už bolo trápne odomňa ..čiže v skratke : chlapec je troška divný , dohovor mu poriadne ..občas potrebujeme poriadne nakopať aby nám zaplo.
Ale inak suhlasim, muklovat za par drobnych moze len clovek, co si nevazi sameho seba, alebo clovek mentalne velmi slaby, bez akehokolvek vzdelania (a teraz nemam na mysli skolske "vzdelanie")
@newcomer on je tiez veľmi hrdý a dominantný, len v tomto proste leňochod.. typ "veľa rečí a žiadne skutky"
takže to nakoniec aj tak skončilo
na tvojom mieste by som mu neplatila nič.. nech si zarobí, alebo vypýta od rodičov. nevidím dôvod, prečo by si si ho musela takto vydržiavať.
ale aspoň vidíš, ako si ťa váži.. nie je ochotný robiť "podradnú" prácu aby za pár eur, aby ste sa mali lepšie..
to je tzv. Peter Panova generácia - nevie vyrásť, nevie prevziať zodpovednosť sám za seba.. v podstate nevie prežiť bez rodičov.
a neuraz sa.. myslím, že to speje k rozchodu.
Mrzí ma to, hlavne že odmietol tvoj návrch na spoločnú brigádu. Takú iniciatívu by som od baby nečakal a bol by som z nej nadšený.
@pragnostick tak neviem, prečo mám šťastie stále na takého chlapa to aby som ostala navždy slobodná kde som, aby som sa starala o chlapa jak o decko...
robiť sa nechce nikomu,ale veď už má 25..tak to je už vrchol trápnosti ..v 25 by som chcela mať už čo to nasporené aspoň na nejakú lacnú shitnú dovolenku a na nejaké tie veci pre seba,nech nemusím byť do svojej smrti závislá na rodičoch....eww. podľa mňa je rozmaznaný a myslím,že každá baba by chclea niekoho viac nezávislého a nie takú prísavku...prísavky ...ewwww.
a ked vravis, ze ste spolu kratko... mozno sa casom zmeni a mozno nie
nie kazdy clovek hovori rodicom o kazdom vztahu, ale ak to vyslovene tají, to mi príde trochu nedospele
asi by si sa mala zamysliet, ze co od toho vztahu cakas, nevravim teraz, ze s nim chces mat hned deti, alebo co, ale ak s nim chces byt dlhodobo, pripadne mozno rozmyslas aj o rodine, alebo len o tom, ze by ste mali niekedy spolocne zit, mozno bude mat takyto postoj aj vtedy...
a vidieť sa trikrát za leto, lebo na to nemá peniaze... no neviem.. a nemyslim si, ze by to bolo o tom, ze si na peniaze, ved od neho nechces, aby ta zivil, alebo podobne, len aby sa vedel postarat sam o seba
alebo mu proste niekedy povedz, ze ani ty nemas peniaze a uvidis, ako bude reagovat... to o nom tiez nieco napovie
Asi toľko k tomu.