jo toto aj ja poznam niekedy aj vsetci okolo mna mali na mna zly vplyv ... pritom ja som bola na ich vedeni ...
ale toto len pomimo ..
a ano moze ... teda neviem si predstavit ako by si sa jej postavila ... odstahovat sa nemozes ...
Dobre robi matka, lebo uz ta zacina svrbiet tak budes vymyslat a robit veci za ktore by si sa mala hanbit radsej sa hraj a vzdelavaj ako na frajerov mysli ...
@tommyhot
To , že u niekoho bývaš neznamená , že si nesvojprávny kujón.
Dnes ľudia bývajú u rodičov aj do 25 bežne , príde mi vtipné zakázať 25 ročnému človeku kamarátov
@mm47 nesvojpravny kujon nie si, ale v maminom byte byvas dobrovolne. Ak sa ti nepacia pravidla, ktore ona ako legitimny vlastnik zaviedla, tak sa mozes na vlastne naklady odstahovat nikto ta tam nedrzi nasilim
@tommyhot zakladateľka diskusie má 14 rokov a od rodičov sa nemôže odstahovať, oni sú povinní sa o ňu starať. A právomoci rodičov čo sa týka zákazov a príkazov nie sú neobmedzené. Dieťa má XY práv zakotvrených v rôznych dokumentoch, ktoré rodičia musia rešpektovať. To, že rodič živí svoje dieťa je jeho povinnosť, nie je to zámienka na neobmedzené zákazy a príkazy
@tommyhot No funguje to asi tak nejak , že na teba nemajú žiadne páky , pretože dobre vieme , že normálny rodič ťa z domu nevyhodí nikdy a vedia to aj oni , preto sa ani nesnažia zavádzať nejaké pravidlá okrem tých čo podľa mňa chápe človek vo veku 20+ automaticky.
@sqash samozrejme, ze sa moze dobrovolne odstahovat. Problem by mohol nastat, az keby ju ako nezaopatrene dieta VYHODIA z domu. Vtedy by im socialka odobrala pridavky (mozno aj decko) a mohlo by to skoncit aj pred sudom, ale kedze zakon o rodine nehovori nic o poskytovani strechy nad hlavou, tak je z toho teoreticky mozne pravne vykluckovat. Navyse v ramci §37 zakona o rodine sa aj dieta musi vhodne spravat (to su zase daju robit pravne finty, pretoze zakon nedefinuje vhodne spravanie), takze snazivy rodic by svoje decko z domu dostal.
@mm47 pak je viac nez dost. Dovod preco nechcem pustat svoje decko za frajerom je napriklad ten, ze mam pocit, ze jej frajer je grazel a ja nechcem ohrozovat mravnu vychovu mojho dietata a seba vystavovat riziku trestneho stiahania (trestny zakon 300/2005, §211). Dieta sa z toho moze pravne aj dosrat kreativny rodic by to pred pripadnym sudom uhral tak, ze decko by si ani neskrtlo. Nehovoriac o tom, ze by nemalo na advokata, tak by mu pridelili bohvie akeho niemanda.
prepána ľudia,,,,veď tá holka má 14, nie 24...v takýchto prípadoch treba brať do úvahy aj vek .... ja neviem ako vy ale ja keby som mala 14 ročnú dcéru, tak by som jej s frajerom behať nedovolila - je to ešte decko, má si užívať svoj vek, rozvíjať nejaké voľnočasové aktivity, učiť sa......nie behať za frajerom....na to má ešte kopu času.
takže áno, môže to zakazovať, pretože je za ňu zodpovedná, či rodič je rodičom len pokiaľ treba navariť, oprať a dať peniaze??? ... neviem, nepoznám tu mamu, možno je to naozaj prehnané, ale možno má na to dosť racionálne dôvody.
ja keď to tu tak čítam tak je mi normálne ľúto niektorých rodičov, žiadna úcta, rešpekt.
tvoja mama vie, prečo to robí. Skús sa s ňou o tom normálne porozpráva, povedať jej, čo ti vadí. Ak sa jej budeš vzpierať a iba nadávať na to, bude to horšie. Normálne to s ňou preber, aj keď si možno myslíš, že to je nemožné. Má ťa rada, a preto ti nedovolí všetko...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
ale toto len pomimo ..
a ano moze ... teda neviem si predstavit ako by si sa jej postavila ... odstahovat sa nemozes ...
ked sa nad tym zamyslim spätne, tak ak mala mama vhrady voci ludom, s ktorymi som sa stretavala, mala na to validny dovod. a aj keby nemala, moze.
zalezi, ci si to nechas
To , že u niekoho bývaš neznamená , že si nesvojprávny kujón.
Dnes ľudia bývajú u rodičov aj do 25 bežne , príde mi vtipné zakázať 25 ročnému človeku kamarátov
@mm47 pak je viac nez dost. Dovod preco nechcem pustat svoje decko za frajerom je napriklad ten, ze mam pocit, ze jej frajer je grazel a ja nechcem ohrozovat mravnu vychovu mojho dietata a seba vystavovat riziku trestneho stiahania (trestny zakon 300/2005, §211). Dieta sa z toho moze pravne aj dosrat kreativny rodic by to pred pripadnym sudom uhral tak, ze decko by si ani neskrtlo. Nehovoriac o tom, ze by nemalo na advokata, tak by mu pridelili bohvie akeho niemanda.
takže áno, môže to zakazovať, pretože je za ňu zodpovedná, či rodič je rodičom len pokiaľ treba navariť, oprať a dať peniaze??? ... neviem, nepoznám tu mamu, možno je to naozaj prehnané, ale možno má na to dosť racionálne dôvody.
ja keď to tu tak čítam tak je mi normálne ľúto niektorých rodičov, žiadna úcta, rešpekt.
právo nie je úmerné s povinnosťou,buď ich máš alebo nie
???