Je francúzština ťažká? Viacerí hovoria, že francúzština nie je dobrá pre tých, ktorí sa venujú angličtine, keďže sa to na seba vôbec nepodobá. Moja otázka znie: Majú pravdu, ak -opravte ma, ak mám zlé informácie- anglický jazyk vznikol aj z francúzskeho?
Je tam veľa slóv ktoré sa podobajú z anglického jazyka, ale majú úplne iný vyznam. Musíš sa veľa toho len nabiflovať, vačšinou tam nie je žiadna logika. Je tam veľa výnimiek. Ale nie je to také zložité až, ak sa tomu budeš venovať.
číslovky sú trošku divné.
pokiaľ to budeš použivať častejšie tak nie je problém.
Nie je to podľa mna nič špecificky zložité až na prízvuk a fr mentalitu.
Ak začneš , strašne cibri výslovnosť lebo to nedobehneš potom už
áno, je tam veľa slov z anj, nemajú často veľmi iný význam a ak áno tak je to ozaj banálne -library-librairie- vo fr je to kníhkupectvo a nie knižnica.
Ešte čo je pre mňa problém je výslovnosť anj slovíčok francúzom. Za svoju hrdú bilingválnosť je pre mňa najtažšie rozoznať mená hercov a skupín od frantíkov napr. bjork čítajú bžork. Alebo povedia že mám bad , akože problém.
Oh a ešte zvyknú prehadzovať slabik v slových, to majú taký shm , slang. Napríklad noir (noár) povedia renoá, akože černoch. čiže veľa slov som sa napríklad najrpv naučila opačne.
Mne sa napr. dosť podobala na náš jazyk, ale je to zrejme vec názoru. Náročná nie je, len si nad ňou treba posedieť, prekladať texty.. a hej, čísla sú tak trochu matika v praxi ale pohoda
Je ťažká, je divná, číslovky sú úplná kokotina, výslovnosť je maximálne confusing (hlavne, keď sa snažíš dešifrovať, čo ti hovorí native speaker), slov má s angličtinou totožných veľa, kto ti tvrdil, že nie, sa veľmi mýli, ale angličtina z francúzštiny nevznikla, angličtina je zlepenec jazykov všetkých národov, čo kedy žili na britských ostrovoch a ešte niečoho navyše.
A aby to neznelo že príliš pindám, ja francúzštinu veľmi ľúbim. Francúzov menej, ale francúzština je v celej svojej divnosti môj najobľúbenejší jazyk
vedela som velmi dobre po anglicky ked som si v skole dala frnacuzstinu a aj orking language sme mamli na zaciatku anglictinu a to velmi pomohlo, gramatika aj slovna zasoba su si v dost veciach podobne.
je tazke povedat ze je lahka ci tazka, je narocnejsia ako niektore jazyky, lahsia ako ine.... mne sa velmi pacila. ale ano, bolo to pre mna ucit sa narocne kvoli vyslovnosti a porozumeniu hovorenemu slovu
Ako neviem co ma kazdy s tymi cislovkami ale ok inak ak si sa uz ucil nekaky jazyk, nebude to az take tazke ako zacinat prave s francuzstinou. Vela vyrazov je tam podobnych, vela vyrazom by si logicky rozumel aj teraz na prve pocutie. Gramatika je trochu popici ale da sa vsetko zvladnut vpohode si myslim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
číslovky sú trošku divné.
pokiaľ to budeš použivať častejšie tak nie je problém.
Ak začneš , strašne cibri výslovnosť lebo to nedobehneš potom už
áno, je tam veľa slov z anj, nemajú často veľmi iný význam a ak áno tak je to ozaj banálne -library-librairie- vo fr je to kníhkupectvo a nie knižnica.
Ešte čo je pre mňa problém je výslovnosť anj slovíčok francúzom. Za svoju hrdú bilingválnosť je pre mňa najtažšie rozoznať mená hercov a skupín od frantíkov napr. bjork čítajú bžork. Alebo povedia že mám bad , akože problém.
Oh a ešte zvyknú prehadzovať slabik v slových, to majú taký shm , slang. Napríklad noir (noár) povedia renoá, akože černoch. čiže veľa slov som sa napríklad najrpv naučila opačne.
A aby to neznelo že príliš pindám, ja francúzštinu veľmi ľúbim. Francúzov menej, ale francúzština je v celej svojej divnosti môj najobľúbenejší jazyk
je tazke povedat ze je lahka ci tazka, je narocnejsia ako niektore jazyky, lahsia ako ine.... mne sa velmi pacila. ale ano, bolo to pre mna ucit sa narocne kvoli vyslovnosti a porozumeniu hovorenemu slovu
naučíš sa pár (desiatok) pravidiel a pár (stovák?) výnimiek z nich a budeš hovoriť ako nejtyf
ale musíš sa učiť, lebo ak budeš robiť také veľké hovno ako ja, tak budeš aj vedieť také veľké hovno ako ja