Chcem si kúpiť operačné pamäte RAM do môjho PC. Ide o 8 GB v 2 slotoch, čiže každá RAMka má 4 GB. Problém je však ten, že moja základná doska podporuje iba RAMky max do 1333MHz. Čo sa stane, ak tam dám RAMky, ktoré majú 1600MHz?
Ok, tak to skusim, pretoze v alze su priamo na pobocke uz teraz pripravene dve 1600MHz a na 1333MHz by som musel cakat do pondelka a tie su dokonca aj drahsie.
No keby že je jedna 1600 a druhá 1333mhz tak by ti to šarapatilo z počítačom a padalo ale keď sú dve na rozvakej frekvencii tak možno by to išlo ako napísal v @1 alebo skús kuknúť pcforum.sk to je o dosť viac odbornejšie na tieto veci ako birdz
@luiggi - tak ja som mal na starom PC 2gb 1333 a 512gb o niečo nižšiu frekvenciu a v servise mi povedali že to dosť škodilo a aj kamarát si nechce dávať rozdielne frekvencie aj keď má do max 1333mhz takže neviem :/
padne im frekvencia normalne ... clock ramky je urcovany clockom generatorom v cpu a FSB aka north bridge ... nasobi sa frekvencia clocku multipliermi a preto ako pisal gukol ak to north bridge nevie ohandlovat, mozu byt problemy, ale pri novych doskach vacsinou rychlejsia sa prisposobi, ked pomalsia bude signalizovat svoj clock limit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
@gukol
v starom pc mam doma 256mb 333mhz a 512 400mhz tusim a fachci bez problemov.. ta druha sa prisposobi.. teda zda sa mi, ze ani ta doska nepodporuje 400