Na jednej ulici stojí v rade päť domov piatich rôznych farieb. Žijú v nich piati susedia piatich rôznych národností. Každý chová nejaké domáce zvieratko a po večeroch sa, ako sa na starých priateľov patrí, zídu u niekoho doma, pijú svoj obľúbený nápoj a fajčia cigary svojej obľúbenej značky. Žiadni dvajanebývajú v domoch rovnakej farby, nechovajú rovnaké zvieratká, nepijú rovnaký nápoj, ani nefajčia rovnaké cigary.
Brit žije v červenom dome.
Švéd chová psov.
Dán pije čaj.
Zelený dom je naľavo od bieleho ľavým susedom bieleho.
Obyvateľ zeleného domu pije kávu.
Osoba fajčiaca Pall Mall chová vtáčiky.
Obyvateľ žltého domu fajčí Dunhill.
Obyvateľ domu uprostred pije mlieko.
Nór žije v prvom dome.
Ten, kto fajčí Blend žije vedľa osoby chovajúcej mačky.
@nietimekki Túto hádanku som riešil 2 hodiny keď som bol v nemocnici, vyriešil som ju, no chce to si všetko napísať a hlavne trpezlivosť a dať si veci do súvislosti. Hádam nechceš od niekoho aby to tu začal riešiť
@schizoofrenik aj ja chcem ti dať jednu, ale ty to dáš, nejsi tupý
Francúzky Boeing 747 havaroval na Francúzko-Beligických hraniciach na palube bolo 150 Belgičanov a 235 Francúzov, čierna skrinka sa nenašla, príčina neznáma, bol tam aj celý futbalový team Marseilles. Kde budú pozostalí pochovaní?
pičovina ale nudím sa a chcem aby si si to aspoň prečítal
@schizoofrenik Správne Je to NIČ. Nie díky, snažím sa tu spraviť ako tak zábavu a celé to nijako vystupňovať, hádam nebudem dávať najtažšie nakoniec nie?
Stretnu sa dvaja znamy na ulici (Peter a Martin) a rozpravaju sa:
Peter: Ahoj Martin, ako sa mas? Uz sme sa poriadne dlho nevideli, co mas nove?
Martin: Veru dlho.. uz mam 3 dcery!
Peter: Naozaj? A kolko maju rokov?
Martin: Sucin ich rokov je 36
Peter: (smiech) Super, to si mi naozaj vela povedal! Naozaj sa pytam!
Martin: Sucet ich rokov sa rovna poctu stlpov na tejto ulici...
Peter: (poobzera sa okolo seba a potom povie) Ahaaa.. no ale este nieco mi aspon povedz..
Martin: Najstarsia sa podoba na mamu.
Peter: Jasneee!! Uz viem, kolko maju rokov dobreee
Otazka znie: KOLKO rokov maju Martinove dcery a PRECO prave tolko?
@nietimekki no aj ja som si to kreslila lebo ono na nete je pri tom vacsinou aj taky pokec, ze to dokazu len 2% populacie vyriesit a blablabla...a sa mi to nezdalo, a samozrejme ze to je bullshit, tie 2% to vraj vedia z hlavy, aj ked aj to je take uveritelne asi ako ze no...
@lenuli to sú tie kecy.. presne, tak lebo cela rodina moja to vyriešila .. 2 percentá.. bože a pri tom to vyrieši každý len sa treba do toho zažrať z hlavy... no.. to by aj možné bolo.. neviem
@schizoofrenik o to ide, tam to bolo asi 20 hádaniek takýchto že na schopnosť sústrediť sa.. tam ťa splietli tie údaje všetky... mám ich viac ale idem drichmať, som vygumovaný už
@nietimekki no veď presne toto Ja som si narýchlo prečítal hádanku, kukám že čo veď ako každého pochovajú tam de patrí -.- A tak akosi automaticky sa mi do toho zakomponovalo slovo mŕtvi keď už taká porád havária
@schizoofrenik Nie, ale ver mi, že pokiaľ sa ti moc nechce rozmýšlať tak sa na to vykašli, zákerák to nie je ale je to skôr o tom, že sa musíš vžiť do toho muža a dať si to do postupnosti jednotlivé veci čo mu ten druhý povedal.
maaaam to, na ulici je 13 stlpov, takze su moznosti zemaju vek : 2,2,9 alebo 6,6,1 pretoze len tieto dve moznosti davaju rovnaky sucet a potom ked mu povedal ze najstarsia sa podoba na mamu, kombinacia 6,6,1 vypadava pretoze z nich nie je ziadna najstarsia, ale su rovnako stare, takze ostava 2,2,9
@cannabiss no, ale to je ich problém, tak viem asi, aký je starý ten kamoš a ako dlho ho nevidel, tak asi vie, že nemá napríklad 36 rokov, alebo že ho videl pred piatimi rokmi a vtedy ešte decko nemal
Po prvej nápovede že súčin ich rokov je 36 vás môže napadnúť: 1x1x36, 1x2x18 , 1x3x12, 1x4x9, 1x6x6, 2x2x9 , 2x3x6, 3x3x4...
Po druhej nápovede vy nezistíte nič, no muž ktorý narátal počet stľpov by mal automticky vedieť výsledok. No nevie to preto, lebo súčin 2 konkrétnych možných odpovedí rokov je rovnaký. Nebudem vas slovne trápiť no ukážeme si to, nalavo su násobky, napravo súčiny:
1x1x36 - 36
1x2x18 - 21
1x3x12 - 15
1x4x9 - 14
1x6x6 - 13 !!!
2x2x9 - 13 !!!
2x3x6 - 11
3x3x4 - 10
S toho výplyva, že pokiaľ muž dovtedy nevedel odpoveď, tak to mohli byť jedine tieto dve možnosti: 1x6x6 alebo 2x2x9
S treťou indíciou muž zistil že je jedna najstaršia (čiže nie sú dve) a tým pádom je jednoznačná odpoveď 2x2x9.
poznam hádanku ktorú neuhádne nik po krátkom čase, pokiaľ ju nepozná : Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Pokial ste túto hádanku počuli tak na ňu nereagujte neviem či je stará ale niekto ju iste nepočul takže ticho
@hopelight Asi preto ne? ale ja som ju zo skupinky jak prvy uhadol Ale kde išiel ten zajačik ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop?
@85 totot si prečitaj cele a ani jednu vetu nevynechaj, potom si povedz aky to u teba vzbudzuje pocit a potom samozrejme napiš. ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop?de zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop?de zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop?de zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
92 komentov
Prepáčte, som na birdze nový, nevedel som ktoré je nadpis Hádanka znie, Ktorým smerom ide autobus? A hlavne prečo?
Otázka 1: Odpoveď na otázku číslo 2 je:
a) B
b) C
c) A
Otázka 2: Prvá otázka so správnou odpoveďou "B" je otázka číslo:
a) 3
b) 1
c) 2
Otázka 3: Jediná odpoveď, ktorú si ešte nevybral/a odpoveď je:
a) A
b) B
c) C
1.b
2.c
3.a ? neviem, takto mi to vyšlo
a @11 to bolo obrázkové práve :/
LEVEL 3
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Brit žije v červenom dome.
Švéd chová psov.
Dán pije čaj.
Zelený dom je naľavo od bieleho ľavým susedom bieleho.
Obyvateľ zeleného domu pije kávu.
Osoba fajčiaca Pall Mall chová vtáčiky.
Obyvateľ žltého domu fajčí Dunhill.
Obyvateľ domu uprostred pije mlieko.
Nór žije v prvom dome.
Ten, kto fajčí Blend žije vedľa osoby chovajúcej mačky.
Majiteľ koňa žije vedľa toho, kto fajčí Dunhill.
Ten, kto fajčí Blue Master, pije pivo.
Nemec fajčí Prince.
Nór žije vedľa modrého domu.
Osoba, čo fajčí Blend, má suseda pijúceho vodu.
Kto chová rybičky?
sa poserte s nejakým autobusom !
@17 smola?
Vážne nechceš ísť radšej spať miesto kladenia 8000 ročných hádaniek?
Nič nie je väčšie ako boh
Nič nie je horšie ako diabol
Chudobní majú nič
Šťastným nič nechýba
A keď nebudeš nič jesť tak scípneš
Francúzky Boeing 747 havaroval na Francúzko-Beligických hraniciach na palube bolo 150 Belgičanov a 235 Francúzov, čierna skrinka sa nenašla, príčina neznáma, bol tam aj celý futbalový team Marseilles. Kde budú pozostalí pochovaní?
pičovina ale nudím sa a chcem aby si si to aspoň prečítal
Stretnu sa dvaja znamy na ulici (Peter a Martin) a rozpravaju sa:
Peter: Ahoj Martin, ako sa mas? Uz sme sa poriadne dlho nevideli, co mas nove?
Martin: Veru dlho.. uz mam 3 dcery!
Peter: Naozaj? A kolko maju rokov?
Martin: Sucin ich rokov je 36
Peter: (smiech) Super, to si mi naozaj vela povedal! Naozaj sa pytam!
Martin: Sucet ich rokov sa rovna poctu stlpov na tejto ulici...
Peter: (poobzera sa okolo seba a potom povie) Ahaaa.. no ale este nieco mi aspon povedz..
Martin: Najstarsia sa podoba na mamu.
Peter: Jasneee!! Uz viem, kolko maju rokov dobreee
Otazka znie: KOLKO rokov maju Martinove dcery a PRECO prave tolko?
Neviem, toto je nejaká madafak hádanka
@33 dvojičky trojročné a jedna štvoročná
@mielikki
(ach) spať by som mal ísť,k neporozumel som slovu pozostalí
ako mám bra´t do úvahy stĺpy, keď tam ohľadom stĺpov nie je nič povedané
(a isto to bude nejaký chyták ohľadom toho, že jedna z jeho dcér je už syn a tak sa neráta
To je fakt proste madafak nejaký toto :s Te stĺpy ma nasierajú -.-
Po prvej nápovede že súčin ich rokov je 36 vás môže napadnúť: 1x1x36, 1x2x18 , 1x3x12, 1x4x9, 1x6x6, 2x2x9 , 2x3x6, 3x3x4...
Po druhej nápovede vy nezistíte nič, no muž ktorý narátal počet stľpov by mal automticky vedieť výsledok. No nevie to preto, lebo súčin 2 konkrétnych možných odpovedí rokov je rovnaký. Nebudem vas slovne trápiť no ukážeme si to, nalavo su násobky, napravo súčiny:
1x1x36 - 36
1x2x18 - 21
1x3x12 - 15
1x4x9 - 14
1x6x6 - 13 !!!
2x2x9 - 13 !!!
2x3x6 - 11
3x3x4 - 10
S toho výplyva, že pokiaľ muž dovtedy nevedel odpoveď, tak to mohli byť jedine tieto dve možnosti: 1x6x6 alebo 2x2x9
S treťou indíciou muž zistil že je jedna najstaršia (čiže nie sú dve) a tým pádom je jednoznačná odpoveď 2x2x9.
Je to dosť zložité, dúfam že ste to pochopili.
@85 totot si prečitaj cele a ani jednu vetu nevynechaj, potom si povedz aky to u teba vzbudzuje pocit a potom samozrejme napiš. ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop?de zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop?de zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop?de zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop? Ide zajačik, hop, hop, kam ide zajačik hop, hop?