Neviem čo mám robiť. Som strašne hanblivá a aj keby som sa dala s niekym rada do reči, proste to nejde kým sa on sám ku mne neozve. Aj dnes, keď som bola 2. deň na strednej tak si tam ľudia medzi sebou začali robiť skupinky a ja som sedela v triede so spo
To je v poriadku aj ja som sa na začiatku SŠ bavil len so spolužiakom zo základky. Ono to príde časom ako budete mať spoločné zážitky,ľudí lepšie spoznáš a objavíš témy ktoré môžete preberať. Najmä nesmieš dávať najavo nervozitu,vždy sa spolužiakom pozdrav a usmievaj sa ak budú niečo robiť v triede tak im pomôž.
Skús trocha načúvať ich rozhovorom a príde to aj samo
v pohode bud sama sebou chce to ČAS uvidiš.. viem z vlastnej skusenosti prvy rok som bola uplne mimo druhy sa dalo a teraz treti je všetko lepšie. Lebo konečne som prišla na to kto som . Čas všetko vyrieši ved neni to koniec sveta. Niekto si musi prejst aj tymto aby raz prekonal sameho seba. Ber to ako výzvu.
@nightwalker presne tak to beriem, ako výzvu. Ako ja si dnes síce poviem, že zajtra sa niekomu prihovorím ale zajtra na to proste nebudem mať ale vďaka, asi máš pravdu, časom to bude lepšie
Tak nad tymto som sa v zivote nezamyslal. Uz po prvej hodine som vykecaval s par ludmi, na druhy den uz s polkou triedy (zvysok boli dost pofiderne ksichty). Ani neviem ako k tomu doslo, ale asi to nejak vyplynulo zo situacie
ani ne ze by som bol hanblivy ale skorej mam pici, cize s niektorymi ludmi som za celu strednu prehodil asi 20 slov dokopy, a su to normalny ludia ziadny kokotovci ale ked mne to je jedno proste, nebavili ma ich vtipy ani picoviny co vypravali tak naco sa k nim budem nasilu yebat ze ano :/ Aj teraz na brigade to tak bolo proste nebudem sa tvarit ze ma zaujima nazor kokotka ktory si vymysla ze bol vonku s 30rocnou zenou ale ma ju len ako zalohu pritom vypadal jak piker vyjebany. a @3 asi chcel napisat triedneho luzra alebo co lebo to bit tam moc nepasuje :/
@feklus takto som to mal na SŠ aj ja, prvé dni som počúval ostatných a po týždni som vedel kto je na tom Ja tiež nemám rád rozprávať sa s ľuďmi ktorí vedia veľké hovno o všetkom a pritom sa tvária že na raňajky zožrali encyklopédiu
@24 aha čiže na škole je hlavne to mať partiu???? A aby si ju nedoberali tak bude coool ? Ja partiu nemam už siedmy rok čo som na tej škole a nejak nevidim problem menej bullshitu, nikto o nej nič nevie nemožu si ju tak potom doberať a ma čas sa sustrediť na učenie a nie na nepodstatné drísty
veď to je úplne normálne, časom to prejde ... spoznáš všetkých spolužiakov a aj tvoja hanblivosť sa upraví ... a pôjde to neskôr ľahšie...ja som tiež prišiel na strednú do kruhu ,,známych,, zo základnej ... ale samozrejme časom som spoznal celú triedu ... aj vedľajšie triedy atď to nejako spontánne príde celé (aj keď je človek hanblivý)
Veľa ľudí radí, že sa máš vystavovať takým situáciám. Je to ťažké, ale myslím si, že jediné to pomáha, pretože si z toho nakoniec spravíš rutinu.
Tiež sa neboj ozvať. V hlave ti určite behá množstvo scenárov, ako ťa môžu ignorovať, priviesť do trápnej situácie a pod. Naozaj to väčšinou tak nie je. A ak nevieš, o čom komunikovať, kľudne si premysli nejaké témy rozhovorov, aj keď si v strese. Ticho medzi témami tiež nie je hrozné, len si spomeň, koľko krát si bola ticho aj s ľuďmi, s ktorými si rozumieš. A hlavne, ak ti človek niečo hovorí, počúvaj ho a otázky už prichádzajú samé.
Ja som na tom rovnako ako Ty. Dnes som bola len druhý deň na strednej škole s novými spolužiakmi. Aj ja som taká, že mi to robí problém.
Vyriešila som to tak že som sa spýtala jednej baby, či si nemôžem sadnúť k nej (dve hodiny ma od nervozity a možnosti neúspechu oblieval pot), ona mi to dovolila. Spýtala sa na mená spolusediacej a dvoch báb čo sedeli za nami. Po troch hodinách som sa s nimi normálne bavila akoby sme sa poznali minimálne mesiac.
Nejako sa to samo vyvinie. Vedz však, že nie s každým sa budeš baviť a s niektorými si povieš akurát tak Ahoj za celé 3/4 roky. Hlavne sa neboj a mysli na to že si to zažila už pri príchode na Zš. Veľa šťastia!
Nauc sa mat v pazi. Predstav si, ze zajtra zomries
Ja som hned prvy skolsky den zaziaril. Mali sme triedu hned vedla jedalne a triedna nam povedala, ze sikovni ziaci sa stihnu naobedovat po 5. hodine a potom nemusia ist po 6. a 7. hodine, ked je velky rad na obed. Tak som to hned siel vyskusat, naobedoval som sa po 5. hodine a po 6. hodine som si to zamieril domov s tym, ze oni blbci este len teraz idu na obed. na druhy den sa ma pytali ze kde som siel, a ja ze domov, ved som sa uz naobedoval, ale oni este mali 7. hodinu
Snaz sa odosobnit od toho,aj ked to nie je jednoduche ,vela sa usmievaj na druhych a skus mozno za niekym zajst aj so svojou kamoskou ked budete dve prihovarat ludom bude to lahsie ako ked pojdes sama.
nj ono to casom prejde ale u mna to preslo dost neskoro ale stale som taky ako by som to povedal ani nie hanblivy ale taky vystresovany kkt ale iba pri niekom no napriklad pri babach co je teda mega problem
Môj prvý deň na strednej bol vtipný. Vojdem do triedy, oči mi padnú na skupinku báb, ktoré sa smiali. "Pipinky" pomyslela som si Tak som si sadla sama, potom si ku mne chalan prisadol. S polhodinovým meškaním nabehla do triedy spolužiačka, ktorá mi je teraz ako sestra, sadla si za mňa. A hneď sme začali kecať, so spolusediacimi, z predu, zo zadu. Lepšie by ti bolo, keby tam nikoho nepoznáš. Normálne sa "privtri" do ich skupinky. Pokiaľ nie si nudná osoba, tak sa s tebou budú rozprávať.
Nemám rada takýchto ľudí. Mám spolužiačku, ktorá sedí v prvej lavici a kým naozaj netreba, nič nepovie. Aj keď ju profesorka vyvolá, trvá asi minútu, kým odpovie. Nechápem. Trochu sebavedomia do toho umierania :ehm:
Ja som tiez velmi hamblivy typ ale tak cim som starsia tak tym som menej a menej hambliva (aspon tak si to ja myslim)
postupne sa svojimi novymi spoluziakmi zoznamujem a celkom si sadneme, casom to prejde
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Skús trocha načúvať ich rozhovorom a príde to aj samo
Tak som urobil chybu a čo teraz sa mam pojebať
Tak som urobil chybu a čo teraz sa mam pojebať
A diakritiku máš kde v piči niekde, najprv si prečítaj vety po sebe, a potom tu niekoho chod opravovať
Vidím že zahováranie ti ide slušne
Myslím si že nepíšeš pravdu treba mať partiu v triede lebo ak bude s kamoškou budu si ju doberať a podobne veci
heh ty asi nevieš aké sú decká sprosté a budú si ťa doberať za hocičo, a nie je to Boh vie čo keď ti za všetko niekto niečo vykrikuje.
Tiež sa neboj ozvať. V hlave ti určite behá množstvo scenárov, ako ťa môžu ignorovať, priviesť do trápnej situácie a pod. Naozaj to väčšinou tak nie je. A ak nevieš, o čom komunikovať, kľudne si premysli nejaké témy rozhovorov, aj keď si v strese. Ticho medzi témami tiež nie je hrozné, len si spomeň, koľko krát si bola ticho aj s ľuďmi, s ktorými si rozumieš. A hlavne, ak ti človek niečo hovorí, počúvaj ho a otázky už prichádzajú samé.
Drž sa.
Vyriešila som to tak že som sa spýtala jednej baby, či si nemôžem sadnúť k nej (dve hodiny ma od nervozity a možnosti neúspechu oblieval pot), ona mi to dovolila. Spýtala sa na mená spolusediacej a dvoch báb čo sedeli za nami. Po troch hodinách som sa s nimi normálne bavila akoby sme sa poznali minimálne mesiac.
Nejako sa to samo vyvinie. Vedz však, že nie s každým sa budeš baviť a s niektorými si povieš akurát tak Ahoj za celé 3/4 roky. Hlavne sa neboj a mysli na to že si to zažila už pri príchode na Zš. Veľa šťastia!
Nauc sa mat v pazi. Predstav si, ze zajtra zomries
Ja som hned prvy skolsky den zaziaril. Mali sme triedu hned vedla jedalne a triedna nam povedala, ze sikovni ziaci sa stihnu naobedovat po 5. hodine a potom nemusia ist po 6. a 7. hodine, ked je velky rad na obed. Tak som to hned siel vyskusat, naobedoval som sa po 5. hodine a po 6. hodine som si to zamieril domov s tym, ze oni blbci este len teraz idu na obed. na druhy den sa ma pytali ze kde som siel, a ja ze domov, ved som sa uz naobedoval, ale oni este mali 7. hodinu
postupne sa svojimi novymi spoluziakmi zoznamujem a celkom si sadneme, casom to prejde