... povie my niekto kde a čo mám nastaviť v PC aby my išiel nový HDD?
...
zapojený ho mám dobre , pc ho našiel , lenže sa my neukazuje medzi ostatnými diskami...
v návode je ho*no (vlastne to není ani návod) a tieto nové disky som nikdy ne
urcite by som si ho pozrel v biose. mam pocit. neviem ci to na HDD este byva take pliesky vzadu a mas na vyber asi tri moznosti neviem prestne co sa s nimi robi ale volaco sa tam robi uz som zabudol. Alebo to je len pri dvd/cd romoch?
urcite si ho vyhladat v biose.
alebo aj inak akoze chces instal. win. ale pouzijes to len na formatovanie disku. a tym padom by sa ti ten HDD mohol v systeme ukzat. a do HDD nebdues instalvoat system pouzijes ho len na to aby si ho sformatoval. ak sa ti ten disk tam neuakze tak ako keby nebol ani nacitany. ale to je len moj nazor.
Asi myslis jumpery a to nie su pliesky ale umela hmota Tym sa nastavuje ci je disk master alebo slave.
@holyknight ty mu prosim ta na co radis aby reinstaloval windows ? Sak system mu ide on len nevidi disk.
Najrozumnejsie ti poradil tenpatic naformatuj ho. Particie sa hadam nemusia robit ak ten nechce delit na dva ( viac ) ? Staci hadam ak ho bude vidiet ako jeden.
@7 určite niesu k zahodeniu, na xpčku si ukladám všetky dolezité veci a dáta na druhú partíciu, z prvej mi beží system "C:SYS" ,,, all: " smiley:ATA" "F open_mouth:RTABLE GADGETS(Card reader, foták, usb flash atd)" "G:Ubuntu" E:CD-DVDRW-multiram
ak pata tak treba nastavit na nom podla aktualneho zapojenia komponentov na bud MASTER,SLAVE alebo Cable select..jena to vzadu na nom taky malu jumperik...a na nom schema co je ako
master je ak je na dat kabli pripojeny ako primarne zariadenie
slave ako sekundarne
cs je ked si systam sam voli
musis pozriet podla toho ci uz na dat. kabli je nieco pripojene...ak je nieco tak kuknut co tam je...aj ke tam master tak tento novy musis dat bud ako CS alebo lepsie napevno ako Slave
slave tam isto nebude
ak je tam CS tak tam daj tiez CS...alebo master
ak sa jedna o sata takyto problem nemaju
druhy krok:
zajdi do win
prave tlacitko na tento pc-spravovat , sprava diskov .
najdes tam neurcenu particiu a daj ju vytvorit a naformatovat
to je vse ...pri disku ak sa jedna o sekundarny teda resp druhy na ktorom nieje OS nieje potrebna reinstal WIN
@16 ak ti mozem poradit preinstaluj si WIN a daj si na ten 640GB system , pricom si ho rozdel....lebo ten je ovela rychlejsie ako ten 40GB nechcem vediet ako sa ti vlecie pc...ked to vymenis uvidis ze pc ide aspon 4xkrat rychlejsie ak nie viac mozno aj 8x
je to tzv vyrovnavacia operacna pamat disku a ovplyvnuje rychlost praci disku ..cim viac tym lepsie ...a zariven ma za ulohu aby disk plynule pracoval atd...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@2 pozeral
@3 preinštalovať win kvoli dalšiemu disku? omg... so starými to nebolo :/
klikni si pravym na tento pocitac a daj spravovat
Popravde som toto robila nedávno a absolútne si nepamätám čo som s tým vlastne robila... (Hlavne že to funguje ako má )
urcite si ho vyhladat v biose.
alebo aj inak akoze chces instal. win. ale pouzijes to len na formatovanie disku. a tym padom by sa ti ten HDD mohol v systeme ukzat. a do HDD nebdues instalvoat system pouzijes ho len na to aby si ho sformatoval. ak sa ti ten disk tam neuakze tak ako keby nebol ani nacitany. ale to je len moj nazor.
Asi myslis jumpery a to nie su pliesky ale umela hmota Tym sa nastavuje ci je disk master alebo slave.
@holyknight ty mu prosim ta na co radis aby reinstaloval windows ? Sak system mu ide on len nevidi disk.
Najrozumnejsie ti poradil tenpatic naformatuj ho. Particie sa hadam nemusia robit ak ten nechce delit na dva ( viac ) ? Staci hadam ak ho bude vidiet ako jeden.
jak písal v @6 som išiel do toho spravovať a naformátoval... a na viac oddielov ho deliť nebudem , je to zbytočné
@11 nz
o aky typ disku ide pripojenim: pata/sata
ak pata tak treba nastavit na nom podla aktualneho zapojenia komponentov na bud MASTER,SLAVE alebo Cable select..jena to vzadu na nom taky malu jumperik...a na nom schema co je ako
master je ak je na dat kabli pripojeny ako primarne zariadenie
slave ako sekundarne
cs je ked si systam sam voli
musis pozriet podla toho ci uz na dat. kabli je nieco pripojene...ak je nieco tak kuknut co tam je...aj ke tam master tak tento novy musis dat bud ako CS alebo lepsie napevno ako Slave
slave tam isto nebude
ak je tam CS tak tam daj tiez CS...alebo master
ak sa jedna o sata takyto problem nemaju
druhy krok:
zajdi do win
prave tlacitko na tento pc-spravovat , sprava diskov .
najdes tam neurcenu particiu a daj ju vytvorit a naformatovat
to je vse ...pri disku ak sa jedna o sekundarny teda resp druhy na ktorom nieje OS nieje potrebna reinstal WIN
good luck
@14 To kým si celé spísal tak to stihol aj vyriešiť