@rischo ach nechcem byt hnusny ale dal som tu obrazky ktore neodkazuju na ziadny web ani nikde.... ani na nijaku galeriu na facebooku = toto nieje reklama.... a mnoho diskusii na tomto webe je tisickrat spamovejsich ako to ze som tu dal tri fotky ach.....
HDR su fajn ....k tvojim pracam ... su pekne , efektne ... ALE : 1. -> out of gammut 2. nizka hlbka , zaostrenie je na kameni vedla kvetov nie na nich 3. kontrast a perspektiva
@ekrazit dakujem..... gammut tam je naschval.... a co sa tyka kontrastu ak narazas na to ze je vysoky... ano aj to je schvalne... ak by si mal notebook s displayom jak ja tak by ti to mozno vyznelo inaksie.... co sa tyka zaostrenia... a hlbky to je fakt chyba... (nejdem sa obhajovat) musel som fotit na automat a rychlo lebo sa mi noha smykala a okolo mna tiekla voda
HDR sú fajn, ale treba vedieť kedy a ako na to... HDR sa využíva najčastejšie na ťažké expozičné scény... ty si ho použil, avšak prepal na oblohe pri prvej aj tretej fotke ti ostal značný... jediné, čo ak tak si viac prekreslil tiene, ale pri tých kvietkoch napr. nevidím vôbec zmysel používať HDR.
@websterko - neviem presne, či ti ide len o hodnotenie HDR alebo celkovo fotiek ako takých Povedal by som, že je to skôr pseudoHDR než skutočné HDR, pretože TK kvalita nie je bohviečo... Hlavne 1. - HDR sa robí predovšetkým preto, aby sa predišlo o.i. aj takým veciam, ako sú prepaly - a že ich na tej prvej foto ale je (inak vôbec nevyzerá ako HDR... a na tretej by sa tiež nejaký našiel)... Je to teda HDR zložené z viacerých fotiek s rôznou expozíciou alebo si len fotky prehnal nejakým softom? Osobne HDR nemám veľmi v obľube, no robiť HDR nie je vôbec jednoduché a videl som skutočne veľmi málo naozaj dobrých fotiek z tejto kategórie...
2. by bola celkom v poho, len jej chýba viac svetla
3. asi najviac zapadá do kateg. HDR (vizuálne), až na tie spomínané prepaly, no nesedí mi hlavne kompozične...
@websterko je jedno ci tam je naschval alebo nie ,ale je mimo skaly ... tj. tuto foto by ti nikde nevytlacili ,,, co sa tyka kontrastu , nenarazam na to ,ze je vysoky , ale kompozicne nezapada ... ja osobne milujem maximalne vysoky kontrast ... ale keep up , good work !
@malapohroma - mno ale keďže fotíš zrkadlom, tak predpokladám, že ti niečo hovoria pojmy clona, expozícia (EV), čas, ISO, ohnisková vzdialenosť a pod., možno má tvoj stroj bracketing...
@websterko v akom programe ich robíš? a robíš ich podstivo z viacerých fotiek alebo "fake" HDR z jednej? Tá prvá sa mi ináč najviac páči Ja som sa tiež začal pomaličky hrajkat s HDR ale zatiaľ sa len pomaličky učím a mám čo robiť ešte, hlavne by som chcel poriadny foťák si zaobstarať.. toto bol moj prvý pokus » upnito.sk/imggal.php?view...
tak len tak čo sa týk fotiek .. tá posledná sa mi nepáči a teda dosť ma odpudzuje ten prechod na oblohe ... na kvietoch je HDR použité decentne tomu hovorím áno a hory sú čisté fantasy ale celkom snové aj keď by som si vedel predstaviť aj inú kompozíciu ....
a čo sa týka samotného HDR tak proti tomu vlastne nič nemám ale nepoužíval by som to na práce, ktoré po tomto procese vyzerajú ako omalovánka ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
a birdz je aj na to aby ludia prezentovali svoju vlastnu tvorbu tak kym to tu nepredava tak to nie je nechutna reklama
HDR su fajn ....k tvojim pracam ... su pekne , efektne ... ALE : 1. -> out of gammut 2. nizka hlbka , zaostrenie je na kameni vedla kvetov nie na nich 3. kontrast a perspektiva
2. by bola celkom v poho, len jej chýba viac svetla
3. asi najviac zapadá do kateg. HDR (vizuálne), až na tie spomínané prepaly, no nesedí mi hlavne kompozične...
@stodvacinkar
napr.: » grafika.sk/clanok/paint-sh...
teoreticky..
a čo sa týka samotného HDR tak proti tomu vlastne nič nemám ale nepoužíval by som to na práce, ktoré po tomto procese vyzerajú ako omalovánka ...
Tieto HDR su prilis prehnane.
pekne HDR su napr toto, hlavne z tych opustenych domov: ( az na ten jeho face co sa tam sem-tam objavuje)