helium je strašne drahé oproti vodíku, ktorý si možeš vyrobiť aj doma. Vodík má dokonca ešte menšiu hustotu ako helium.. to čo tam zmiešal je alobal a hydroxid sodný ktory kupiš v drogerii pol kila za 2-3€ GL HF
@boolean dobru anglictinu ma ako borat mozno to skusim ale neviem, ci by ma z toho neporazilo keby som sa s tym zacala srat a nevychadzalo by mi to, ani taku banku nemam a helium mozes aj vdychnut a potom mas srandovny hlas
@milgamman hej no... tá angličtina a jeho občas nevydarene pokusy su hlavnymi dôvodmi prečo je uspešny na youtube
flaška od pol litrovky rumu takisto bude vyhovovať... @torpedo08 ti možno nejakú požičia
"srandovný hlas" vzniká preto, že rýchlosť šírenia zvuku je v héliu o dosť vyššia ako vo vzduchu a preto hlasivky rezonujú s vyššou frekvenciou... s vodíkom dosiahneš ešte vyšší hlas ako s héliom ... (ale prakticky velký rozdiel nespoznáš)
@boolean diiiky ta flaska, to mi nenapala chcem to do balonov, dychat len ako bonusovy side effect akoze by som to mala dychat cez vatu, aby sa to trosku filtrovalo?
@milgamman ide o to, že reakcia je búrlivá a strháva so sebou mikrokvapky, ktoré strašne dráždia v krku... takže ich treba odfiltrovať ... najjednoduchšie sa to dá urobiť tak, že hneď potom ako hodíš dnu alobal tak vopcháš do hrdla fľaše relatívne na tesno chumáč vaty - malý chumáč nezachytí všetko a príliš veľký sa bude blbo pchať do flaše (hlavne aby neprepadol dovnútra) a až potom natiahneš balón... kvapky (vlastne hmla) cez vatu neprejdú... dýchať to budeš potom z balóna...
@milgamman cez vatu som neskúšal, mám na to iné vybavenie... najlepšie by bolo to nechať prebublať cez vodu ale to budeš potrebovať dalšiu flašu a hadice
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
SI kup, ci budes cakat kym pride jarmok?
flaška od pol litrovky rumu takisto bude vyhovovať... @torpedo08 ti možno nejakú požičia
"srandovný hlas" vzniká preto, že rýchlosť šírenia zvuku je v héliu o dosť vyššia ako vo vzduchu a preto hlasivky rezonujú s vyššou frekvenciou... s vodíkom dosiahneš ešte vyšší hlas ako s héliom ... (ale prakticky velký rozdiel nespoznáš)