neviem kde zacat, ale pojdem na to priamo. Odkedy som na strednej, tak som len doma. Kamarati sa na mna vysrali, po zakladke sa malo vidime. Teraz som na strednej a vobec ani jedneho kamarata nemam. Nikdy som nemal problem si najst kamosov. Problem je asi
veď choď von.. .aj sám, aspoň sa prejsť... no a čo sa týka kamošov v škole, proste makaj na sebe a snaž sa byť aspoň trošku otvorenejší k ľuďom... proste, vidíš svoj problém, aj vieš ako ho riešiť, iba nič nerobíš !!! tak makaj
Nájdi si nejaký koníček, ktorý bude mimo domu - ja neviem, tenis, plávanie alebo hocičo iné. Tak budeš medzi ľuďmi a určite si nejakých kamarátov nájdeš.
S tou povahou si nerob starosti, ja som na tom rovnako, ale už mi to nevadí. Nech si ostatní zvykajú, že som taká.
No, nemozem povedat, ze som na tom nebola podobne. Ale za prve mi to az tak velmi nevadilo (ti dvaja dobri kamarati, ktorych som mala i dovtedy, mi ostali - nastastie . Inak som to riesila tym, ze som isty cas proste len pozorovala ludi okolo seba (tiez som sa s nikym nepoznala, ked som prisla na strednu) a kto vyzeral byt fajn, s tym som sa snazila komunikovat..
Ja mám taký istý problém a som len na základnej a pevne dúfam že sa to na strednej zmení...Ale ja som mala kamarátky len svojou vlastnou chybou som ich stratila ked som presltúpila čo už...A s tým koníčkom by ti to mohlo výjsť vyskúšaj niečo čo ta baví... A povahu mám tiež takú istú teda tichú a bojazlivú...Tak držím palce
ja som na tom tak isto, aj povahu mám takú istú..... a netvrdím ,že nechcem kamarátov a ísť vonku a tak.....chcem.....len mám pocit že sa zmeniť neviem, a čakám, že možno niekto príde a z toho domu ma vytiahne nasilu.
Ale keď ti už tak mám poradiť, skús niekoho zavolať vonku ty.Možno aj niekoho s kým nie si až taký kamarát a ono sa to môže vyvinúť dobre.
ja mam asi podobnu povahu... ale tak ... skus si najst priatelov aj inde ako v skole... chod vonku... do nejakeho klubu alebo kde... mozno sa tam s niekym spriatelis..
mam pocit ze je tu protirecenie... nikdy si nemal problem najst kamaratov.. no teraz si sam, a vinis za to svoju povahu a to ze si tichy?
potom akoto ze si mal kamaratov predtym,aj ked si bol tichy a taktiez si nemal problem si najst dalsich kamaratov? (do zmeny skoly).
ako si si vlastne predtym nasiel kamaratov ked si napisal ze si nikdy nemal problem najst si kamaratov? ako si si ich predtym hladal a ziskal?
ked aj predtym si bol tichy? niekto ta musel s niekym zoznamit, a toho niekoho si musel poznat, tym padom si s nim musel aj rozpravat a to si nebol tichy..
z toho vychadzam, ze momentalne si na strednej/novej skole, kde nepoznal si nikoho, tym padom si bol odmeranejsi a tichy /ako 90 percent populacie a neratam do toho tu vetu ze "nikdy si nemal problem najst kamaratov..")
takze moja rada - prihlas sa na nejaky kruzok, rob co ta bavi - najdes si tam ludi so spolocnym zaujmom..
- skus sa nejako "skamaratit" so spoluziakmi alebo s inymi ludmi zo skoly /pouzi taktiku tvojej vety ze nikdy si nemal problem si najst kamaratov/
- skus ist na koncerty, akcie rozne, podujatia a tam spoznas novych ludi..
alebo bud umelec a ludia budu za tebou sami doliezat
hmm...tak ja mám viacoro tichých spoluziaciek...aj spolužiakov...no jedna je výnimka..nikto ju nemá velmi v láske lebo ona sa strašne snaží byt ako ostatný...strašne! tak len bud sám sebou...lebo si to ešte zhoršiš :/
skús sa viac zapájať v škole a hlavne sa neboj komunikovať netreba byť moc vlezlý,ale pomaličky postupne to určite pôjde treba si aj veriť. A keď sa s nimi skamarátiš možno ťa zavolajú na nejakú párty a je to ! hlavne pomaly,ale určite to pôjde
V prvom rade sa vyser na takých čo ti dakedy povedia, že si luzer, alebo debil ... Ako druhé si prečítaj knihu o komunikácií, hociaku proste ide o to, že ak nevieš ako ďalej a ľudia sa ti otáčajú chrbtom je problém v tebe a ak ťa tá kniha naučí jedinú vec ako sa napraviť tak to nebol márny pokus. Tichý človek = Fackovací panák, keď máš čo povedať povedz to nahlas a to, že sa tvoj názor dakomu nebude páčiť rieš až keď nastane taká situácia ale v žiadom prípade si nenechaj zmanipulovať svoj názor.
Okrem toho si nájdi záujmi, ak ťa bavia počítačové hry tak choj na dáku sieťovačku, ak ťa bavia knihy tak choj do knižnice, proste hľadaj ľudí so spoločnými záujmami ako máš ty.
No a tie blbosti čo sa tu objavujú, že si lúzer, ber to ako motiváciu, že si dokážeš, že lúzer niesi. Určite poznáš známu vetu Forresta Gumpa: "Pre debila je každý debil".
paaloo: vtedy to bolo ine, tam sme mali na zakladke vsetci toho spolocneho ze az, ked som nastupil na strednu tak som sa zoznamoval s nimi, ale postupom casom sa na mna vysrali
Pravdu povediac, neviem ako ti pomôcť, ale rady od niektorých ľudí tu sú celkom užitočné, myslím...
Ja som na tom presne rovnako ako ty. Na základke som to mal dosť blbé, až na 2 ľudí sa so mnou nikto z triedy nebavil a kamoša som nemal ani jedného. Ked som išiel na strednú bol som rozhodnutý to zmeniť a myslím, že sa mi to podarilo. Až na pár primitívov (4) mám v triede len dobré vzťahy......čo mi pomohlo?? Myslím, že najviac to, že som sa naučil ako sa vysrať na tých, ktorý serú na mňa (sry za slovník) a naopak snažiť sa čo najviac priblížiť k tým, čo mi za to stoja... Prajem veľa šťastia
no skus si viac verit..ved kazdy je v niecom dobry a ked najdes to v com si dobry ty, tak sa budes hned lepsie citit..no a ked sa budes tvarit stastne tak to bude ostatnych k tebe tahat..no a hlavne ber vsetko pozitivne ....no a ked nechces byt doma tak chod von..napriklad so psom alebo sa prejdi do obchodu ...
No, poviem ti, aj ja mam niekedy take pocity ako ty ale u mna je to ten problem ze viac si rozumiem so starsimi ako so svojimi rovesnikmi niekedy, proste ma nebavia take blbosti ako ich ale nastastie mam par skutocnych kamosov s ktorymi je fajn. A ta rada s nejakou knizkou o komunikacii nie je az taky zly napad, teraz je plno takych knih a myslim ze by ta to mohlo priviest na ine myslienky, ale urcite bud sam sebou. A hoci ta nepoznam ale povedala by som ze urcite nie si az taky tichy clovek a su aj horsi od teba urcite a myslim si to podla toho, ze pises ze nechces sediet doma, takze urcite sa rad aj zabavas a podobne veci, najprv skus nadviazat kontakt s tymi co su najblizsie a najcastejsie s tebou v tvojom okoli, v skole
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
S tou povahou si nerob starosti, ja som na tom rovnako, ale už mi to nevadí. Nech si ostatní zvykajú, že som taká.
jednoducho, ak niečo chceš zmeniť, tak to zmeň a basta figli sťažovanie nikomu nikdy nepomohlo...
Nasledky sa tazko prekonavaju, ale da sa to krocik po krociku. Postav sa k tomu ako chlap , je to vlak na ktory musis naskocit a potom sa uz vezies.
Len sa neboj toho, ze 'nenaskocis' na prvy krat.... nejake to male strapnenie este nikoho nezabilo.
Ale keď ti už tak mám poradiť, skús niekoho zavolať vonku ty.Možno aj niekoho s kým nie si až taký kamarát a ono sa to môže vyvinúť dobre.
nečakaj, kým niekto zavolá teba.
Nicim sa to nelisi od vaznov, ktori maju problem s resocializaciou.
Nechcem nikoho rady devastovat, ale bud sam sebou tu proste nepomoze. Treba nabrat stratenu prax.
potom akoto ze si mal kamaratov predtym,aj ked si bol tichy a taktiez si nemal problem si najst dalsich kamaratov? (do zmeny skoly).
ako si si vlastne predtym nasiel kamaratov ked si napisal ze si nikdy nemal problem najst si kamaratov? ako si si ich predtym hladal a ziskal?
ked aj predtym si bol tichy? niekto ta musel s niekym zoznamit, a toho niekoho si musel poznat, tym padom si s nim musel aj rozpravat a to si nebol tichy..
z toho vychadzam, ze momentalne si na strednej/novej skole, kde nepoznal si nikoho, tym padom si bol odmeranejsi a tichy /ako 90 percent populacie a neratam do toho tu vetu ze "nikdy si nemal problem najst kamaratov..")
takze moja rada - prihlas sa na nejaky kruzok, rob co ta bavi - najdes si tam ludi so spolocnym zaujmom..
- skus sa nejako "skamaratit" so spoluziakmi alebo s inymi ludmi zo skoly /pouzi taktiku tvojej vety ze nikdy si nemal problem si najst kamaratov/
- skus ist na koncerty, akcie rozne, podujatia a tam spoznas novych ludi..
alebo bud umelec a ludia budu za tebou sami doliezat
peace!
Okrem toho si nájdi záujmi, ak ťa bavia počítačové hry tak choj na dáku sieťovačku, ak ťa bavia knihy tak choj do knižnice, proste hľadaj ľudí so spoločnými záujmami ako máš ty.
No a tie blbosti čo sa tu objavujú, že si lúzer, ber to ako motiváciu, že si dokážeš, že lúzer niesi. Určite poznáš známu vetu Forresta Gumpa: "Pre debila je každý debil".
Ja som na tom presne rovnako ako ty. Na základke som to mal dosť blbé, až na 2 ľudí sa so mnou nikto z triedy nebavil a kamoša som nemal ani jedného. Ked som išiel na strednú bol som rozhodnutý to zmeniť a myslím, že sa mi to podarilo. Až na pár primitívov (4) mám v triede len dobré vzťahy......čo mi pomohlo?? Myslím, že najviac to, že som sa naučil ako sa vysrať na tých, ktorý serú na mňa (sry za slovník) a naopak snažiť sa čo najviac priblížiť k tým, čo mi za to stoja... Prajem veľa šťastia