Sú ešte prázdniny, takže by som s takouto témou asi ani nemala začínať, no potrebujem radu. Na začiatok, ak vám je niečo takéto cudzie, len to prosím preskočte. Na Liptove odkiaľ pochádzam máme každý rok súťaž s názvom Hviezdoslavou Kubín. V iných regióno
A nad soľ vzácnejšie sú pre človeka nite,
keď nemá, čím by prišil záplatu
na to, čo bolí, čo má zostať skryté
jak chromá ruka pod rukávom kabátu.
Tisíckrát zamkni všetko, čo ťa trápi.
Do krvi zamkni slovo plačúce,
zo živej vody rozumu sa napi,
na jazvy nehľaď, nehľaď na srdce.
Tým, čo ťa ľúbia, pre ich lásku luhaj.
Rozkolíš zvony poézie v nociach tesknoty.
Na nebi smutných vyjdi ako dúha,
nad cudzím srdcom, ktoré nenôti.
tak toto som prednášal ja..9ročný a vybral som si to sám už vtedy som bol trochen na hlavičku asi
Ja som recitovávala Milana Rúfusa. Na jednej strane to bola výhoda, lebo som vedela podať jeho myšlienky, no na druhej strane sa nikomu nechcelo počúvať 6 stranové básničky... Takže určite nič extra dlhé. Dosť často zabodujú práve humorné veci. Alebo to, že tvoj rodič je nejaká významná osobnosť a príde tam s tebou - to sa nemáš šancu neumiestniť. Ale ak nemáš to šťastie (ako som nemala ja), tak sa skús poradiť skôr s učiteľkami, čo je vhodné. Lebo ja som napríklad už na strednej chcela recitovať niečo o vojne a povedali mi, že to nie je vhodné pre mňa ešte... Čiže to čo nám príde už vhodné a srdcu blízke, nie je vždy skutočne vhodné...
ja som vždy mala niečo z knihy ktorá sa mi páčila, keď som ju čítala, alebo niečo čo ma zaujalo
ja rada čítam, preto s tým problém nemám čo si vyberať, avšak tí, čo menej čítajú, alebo vôbec, tak to bude problém
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
a šák hocičo čo je vhodné pre tvoj vek
A nad soľ vzácnejšie sú pre človeka nite,
keď nemá, čím by prišil záplatu
na to, čo bolí, čo má zostať skryté
jak chromá ruka pod rukávom kabátu.
Tisíckrát zamkni všetko, čo ťa trápi.
Do krvi zamkni slovo plačúce,
zo živej vody rozumu sa napi,
na jazvy nehľaď, nehľaď na srdce.
Tým, čo ťa ľúbia, pre ich lásku luhaj.
Rozkolíš zvony poézie v nociach tesknoty.
Na nebi smutných vyjdi ako dúha,
nad cudzím srdcom, ktoré nenôti.
tak toto som prednášal ja..9ročný a vybral som si to sám už vtedy som bol trochen na hlavičku asi
ja som mal prozu maleho princa,postupil som.celu prvu kapitolu,urobilo to velky dojem
ja rada čítam, preto s tým problém nemám čo si vyberať, avšak tí, čo menej čítajú, alebo vôbec, tak to bude problém