no keď som prvýkrát v živote išla úplne sama autom som myslela že umriem ale rýchlo som si zvykla a začala myslieť že viem, akurát za plnej premávky do mesta sa stále trochu bojím.
Take veci idu praxov taze dakto kto jazdy 2 tyzdne dajakeho machra robit nemoze lebo ti veci nema v krvy. Resp. moze frajerovat len tak naooko kym dakoho neprejde abo nerozbije auto.
@dconan mne ide o to, ako vidím všetkých naookolo, že majú čerstvo vodičák a tvária sa, že vedia bezproblémovo šoférovať a ja som ho práve dostala a mám pocit, že šoférovať je najlahší spôsob sa zabiť tak chcem vedieť, či ja som neschopná alebo to ostatní zveličujú
+ veľmi som sa podivoval na tom, že niekomu ako mne ho dali, aj po chybách, ktoré som urobil, a predstavil som si, koľko osôb s možno ešte horšími schopnosťami viesť tú vražednú mašinu a koncentrovať sa na jej rozmary si to pokojne šinie po autostrádach.
na druhú stranu, teraz si aj verím, ale nemám záujem mať auto, ani šoférovať, ani sa na tomto celom nejak výraznejšie podieľať.
Ani neviem ako som urobila vodičák ale moja prva jazda bola asi taká, že som musela odniesť rodinu na oslavu do 150km vzdialeného mesta a aj späť.
Na tej ceste ma aj prvýkrát stopli policajti.
keď som dostala vodičák, tak som išla dvakrát s mamou, tá je ale bohužiaľ dosť hysterická a jačala aj keď sa nič nedialo, preto som radšej začala jazdiť sama a niekoľkokrát sa mi síce stalo, že som dlhšie stála na križovatke a rozmýšľala komu dať prednosť, bála som sa predbiehať a pozerala na tachometer ako mám radiť rýchlosti. Jednoducho začínajúci vodič. Ale nikdy som neurobila nejaký prešľap, teraz by som už asi autom zašla aj do pekla...
ta tretia moznost to co znamena, ze bojim sa ist do mesta ale inak nemam problem? to akoze viem ist po rovnej ceste, alebo zaparkovat, alebo co? lebo to potom asi soferovat neviem
dalsia moznost:
Nebál som sa ist do mesta, ale nemyslel som si ze vie volako extra soferovat...
i ked sice ked si vsimam niektorych ludi ako soferuju tak ja som bol na tom urcite ovela lepsie
hlavne skoro v ziadnej autoskole neucia cuvat, alebo dost onicom, to by mali viac ucit...
@die veď normálne, že sa nebojí ísť medzi dedinami a po dialnici a zaradila by som tam aj malé mestečká. proste nič so zložitými križovatkami a množstvom aut, električiek, autobusov ktorým musíš daváť prednosť
@tichyrok zvelicuju ... ist po rovnej ceste vie aj cvicena opita, ale riesit dopravne situacie a predvydat a vediet co spravit ak sa nieco zomelie to je o praxy ... soferuj cim viac mozes a budes z teba super soferka je to len a len o praxy ...
Ja vodičák zatial nemám, ale môj áno a môžeš povedať za neho že on strach nemá Prvý týždeň sme šli do BA (nebývame tam) a trafili sme všade kam sme chceli aspoň sme sa zabavili. A toto leto si to sám odšoféroval z juhu talianska a cez celé nemecko, kedže aj tam prázdninoval A bez problémov.
@antifunebracka jazdiť nie, len mám občas úzkostné stavy, fóbiu zo slova protismer a naposledy som revala ako malé decko za volantom, keď mi ním otec bezdôvodne trhol. čo ti poviem, strata kontroly mi nerobí dobre
mám vodičák cca pol roka, sama som v aute ešte nešla lebo som bojko...a ešte stále sa prichytím pri tom, že rozmýšlam nad tým, ako mi ten policajt mohol potvrdiť, že viem šoférovať...po 4 minútach jazdy..hm....ale hej, keď som v aute s priatelom tak sa nebojím, začínam byť aj celkom dosť istá...len v KE mi to nejde, strácam sa a robím blbosti..
Mám vodičský tri týždne a cítim sa,že mi to celkom ide a však ešte stále mám problém pohýnať sa tak svižne ale inak si myslím,že jazdím plynulo a celkom dobre
no ja som akurát predvčerom išla na aute prvýkrát odkedy mám vodičák,troška som mala strach či mi to pôjde,ale išla som celkom dobre si myslím,pokiaľ neberiem ohľad na to,ako sa mama bála,že mala chuť vystúpiť ale tak išla som prvýkrát večer a bolo to o troška horšie pre mňa,ale nebolo to zase až také zlé...bolo pár chýb,ale sama by som ešte nešla,ešte potrebujem niekoho vedľa seba
Hej a skoro som zrazil človeka, prešiel na červenú a nedal predosť...well asi som sa mýlil. Bolo to niekoľko týždňov po skončení výcviku a auto reagovalo úplne inak ako to v autoškole ale po chvíľke som si zvykol a už to šlo dobre.
tak, autoskola nauci len auto ovladat, nauci predpisy, nauci niekolko fint, ako s autom narabat, ale autoskola neurobi z nejakeho pubertaka supervodica.... zial, ked vidim, ako niektori vodici soferuju, mam dojem, ze autoskolu absolvovali len cez internetovu zoznamku...
treba len soferovat a soferovat a nebat sa. Treba si len uvedomit, ze kto soferuje, nie je na ceste sam, ze idu auta pred nim, aj za nim, a ze ked ide po ceste 130km/h, tak to este neznamena, ze vie soferovat...
chodim na aute sama ale vzdy sa velmi velmi bojim. neviem, prva veta ktoru nam povedali v autoskole bola: auto je zbran, ktorou mozte niekoho zabit alebo niekto zabije vas.
t veta mi tak utkvela v pamati ze sa nehorazne bojim
kazdopadne chodim sama na aute, len sa este snazim vyhybat velkym krizovatkam a saozrejme do ba si tiez este netrufnem
ja som spravil vodicak cez znamosti dal som mu 700e a o mesiac mi dosiel papier aby som isiel preto jazdit viem perfektne lachke to je dolezite je uvolnit sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Druhý krát to bolo lepšie
Ale uplne prve jazdy som mal s ocom, potom ked prisiel vodicak, uz som bol relativne zabehnuty
na druhú stranu, teraz si aj verím, ale nemám záujem mať auto, ani šoférovať, ani sa na tomto celom nejak výraznejšie podieľať.
Na tej ceste ma aj prvýkrát stopli policajti.
Nebál som sa ist do mesta, ale nemyslel som si ze vie volako extra soferovat...
i ked sice ked si vsimam niektorych ludi ako soferuju tak ja som bol na tom urcite ovela lepsie
hlavne skoro v ziadnej autoskole neucia cuvat, alebo dost onicom, to by mali viac ucit...
ja doteraz neviem veľa základných vecí, ale konkrétne sa radšej nechválim asi som jednoducho silno spätý s hromadnou dopravou a tak to asi zostane
Od marca začnem chodiť na ten trafený vodičák a kliknem na ,, viem to, najlepšie na svete"
treba len soferovat a soferovat a nebat sa. Treba si len uvedomit, ze kto soferuje, nie je na ceste sam, ze idu auta pred nim, aj za nim, a ze ked ide po ceste 130km/h, tak to este neznamena, ze vie soferovat...
t veta mi tak utkvela v pamati ze sa nehorazne bojim
kazdopadne chodim sama na aute, len sa este snazim vyhybat velkym krizovatkam a saozrejme do ba si tiez este netrufnem