Mne sa páčil hory maju oči.. jak ten netvor pil hentej z prsnika mlieko a zvysok rodiny sa pozeral ako im zaživa horí otec,manžel a tak.. strašne daco..
ja mam radsej take psychologicke horory ako nejake nechutne kde sa len krv prelieva (hory maju oci)....odporucam Izba 1403 (? neviem vobec uz ake cislo to bolo snad ma niekto opravy)
Presne, des, úzkosť, beznádej, plač krik!!! to je mojeee odporúčam DOOOSŤ drsný horor Frontieres - Hranice smrti. dosť škaredý film, v ktorom je na konci úžasne vidno beznádej hlavnej hrdinky. krása
ináč skutočným klenotom je Vyháňač diabla z roku 1973, perfektný film
Akurát som dopozeral film DIARY OF THE DEAD - Denník mŕtvych - a poviem vám že z toho mám ešte stále strach Je to horor točený podobne ako film Cloverfield - čiže je krútený jednou - vlastne dvoma kamerami - a tvári sa to ako amatérsky záznam. Dej filmu vlasnte zachytáva ľudí ktorý po smrti vlastne ožijú - a sú nesmrtelný - zomierajú až po vystrielaní mozgu z hlavy
neznasam horory, pretoze sa pri nich bojim aj ked viem ze je to total hovadina,.. aale mam rada psycha, taka Kocka, ktora je sice tiez uplne nerealna, alebo taky napinak ako Telefonna budka..
ja mam tiez rada len tie psychologicke....kusky ako saw a hory maju oci mi pridu prvoplanove a lacne...najsamradsej mam Ti druhi a Kruh (ale iba jednotku)
na tych krvakoch...sa akurat smiat.skor sa bojim takych..co su aspon trocha realne...a ked som sama.vlastne to ich potom ani radsej nepozeram...Najradsej v kine...
este mi napadlo Katakomby ( s Pink ) , Wrong turn ( myslim, ze po slovensky sa to volalo Pach krvy ) a aj ked teraz su uz skro na smiech, ale v case svojej aktualnosti boli uplne super horory ako Vreskot, Viem co ste robili minule leto...
Horory su to najlepsie co sa da pozerat Nic ine skoro ani nepozeram u mna take NAJ: SAW,Texasky masaker,Muzeum vosk.figurin,Hory maju oci a na dalsie si teraz nespomeniem
ja mam rad horory typu "clovek sa najviac boji toho, co nevidi"
blairwitch je asi jeden z najlepsich hororov, ak nie najlepsi...zalezi aj od toho, kedy to clovek pozera...najlepsie v noci s poshasinanymi svetlami a ako bonus je dobre byt zhuleny ale nie je to nevyhnutna podmienka a ten blairwitch to by som si pozrel rad niekde na chatke uprostred lesa v noci celkom fajn je aj Izba c. 1408...3:15 zomries by bol tiez celkom fajn, ale ku koncu sa to uz cele posralo a uz to bolo o nicom...vlastne co mam ja skusenost s takymto typom hororov, tak vacsinou sa vyvyjaju velmi slubne, ale nakoniec sa to musi vzdy otocit a uz to nie je ono...preto najviac ocenujem Zahadu Blairwitch, ten film je fakt vydareny...
pre silnejsie povahy: Kanibalové - Myslim, ze tento starsi film, ale za to so skvelymi efektami na tu dobu da zabrat aj silnejsim povahom. Potom znamy SAW, ale ten mna osobne prilis nezaujal. Mozno este 1.
strasidelne: Osobne velmi oblubujem japonske horory. Nenavist vrelo odporucam. Samotne postavy desia uz napohlad.
psychologicke: Asi najlepsie. Wind Chill je celkom fajn.
mysteriozne: Klíč. Mysteriozne vsak musia byt kvalitnejsie, aby ma zaujali.
A naozaj niet nad tie starsie. Spalovac mrtvol, Prokleti smrti atd.
Myslím že prvýkrát bola diskusia o hororoch pre mňa inšpiratívna, boli tu pospomínané filmy o ktorých som ani netušila, zase môžem rozšíriť svoj "to see" zoznam hororových filmov
@lucates presne súhlasím - najviac sa bojíme toho čo nevidíme...
Inak mám radšej také tie psychologické veci než filmy kde tečú hektolitre krvi a za 120 minút filmu umrie 200 ľudí, pričom každý inak násilnou a nechutnou smrťou...
Čo sa týka filmu Izba 1408, počula som že bol výborný a že mal dva rôzne konce, takže možno ste trafili akurát ten horší... A vraj bol dokonca lepší než kniha... (teraz dúfam že si správne pamätám informácie ktoré som dostala a že dva rôzne konce sa netýkali niečoho iného)
Pri Saw môžem súhlasiť že jednotka bola výborná, ale tie ostatné časti boli na môj vkus až príliš krvavé
@25 Tí druhí bol vynikajúci film, síce báť som sa nebála, ale ako film sa mi to páčilo.
A v poslednej dobe odchytávam v telke všetky horory... Môžem povedať že Hellraiser: Návrat mŕtvych ma nenadchol, Noc tisíca mŕtvol bola nechutná naháňačka plná krvi a mŕtvol, Márnica bola čistá fantazmagória s neuveriteľne zabitým koncom a jediný film ktorý stál za to bol Pustina (niečo podobné je aj Battle Royal)... Ten môžem aj odporučiť...
P.S.: Aj pre mňa to bolo šokujúce zistenie, ale vedeli ste že väčšina hororov, ktoré tu označujete za japonské, sú v skutočnosti Thajské?
film Ti druhi som schvalne nespomenul lebo ja neviem ci je strasidelny alebo nie je ono je to tak, ze som ho pozeral pred tyzdnom v noci s pozhasinanymi svetlami a na kasu zhuleny, a vtedy som sa fakt bal...lenze ja som sa vtedy bal uz len ked to zacinalo, a to sa tam vobec nic strasne nedialo a na druhy den som si ho pozrel znova, ale to uz bolo len vecer a nebol som zhuleny a uz som sa nebal, ale to moze byt bud tym, ze uz som nebol zhuleny, alebo aj tym, ze som to uz predtym videl, tak uz som vedel, co sa bude diat...cize ja neviem posudit mieru strachu u tohto filmu v normalnom stave ale ak by to niekto pozeral zhuleny a v noci, tak sa bat bude na 100% inak tento film mal fakt veeelmi vydareny koniec, to som fakt necakal
Priateli, koho zaujimajú horory vychádza v stánkoch edícia z filmagu ww.filmag.cz
Niektoré sú primitívna troma, ale majú aj celkom zaujimavé kúsky
Z nich napríklad starší americký horor Mistr loutkář /USA 1989/, klasika E. A. POEA Jáma a kyvadlo, FULCIHO temné trilery Hlasy ze záhrobí, Černá kočka, Vraždená spona
Všetci, čo ste dávali Shaw ako horor, to je skôr psychologický triler. Na rozdiel od Tromy má hlavu aj pätu....
Z dobrých horor odporúčam najmä staršie pecky - Piatok 13, Halloween - predvčer sviatku všetkých svätých, Detská hra I.,II, Kukuričné deti prvé stri časti, spomínaný Mistr loutkář, Nočná mora v Elm Street /údajne by mala výsť v filmagu/, Mŕtvi a pohřbení
Pre vyznávačov tichej temnej hrôzy odporúčam DEAD END /v češtine Smrt přichází v bílem/ japonské horory Ring, Nenávist, Neprevzatý hovor I., II. Predtucha, čínsky horor Oko
@46 - tak Metro je ten najhorsi horor aky som kedy v zivote videl...pri tom filme som sa absolutne nebal, lebo to sa ani neda, priserne som sa pri nom nudil a tesil som sa, kedy konecne skonci...fakt velmi slaby film...
stáže: aj REC??? hmmmm? made in espaňa lebo na ten sa nedá len tak zabudnúť, nabyše sa teraz natáča americká verzia, čo už prestáva mať zmysel ten horor...ale rada si dám odporúčať, len mi upresni, z akej krajiny pochádza tá nenávisť, a ako znie v originály...
výborné sú tiež: Saw (len prvý), Hory majú oči (to vás síce nevydesí, ale dobre sa zasmejete), Úsvit mŕtvych, Vtáci, Psycho, Vertigo, Halloween (ten prvý), Znamenia, Osada, Prízraky, Silent Hill, Fakulta
solídne tiež: Izba č. 1408, Jeepers Creepers (len prvý diel), 3:15 zomrieš, V moci diabla
...a najväčšie bulšity: Vrana 2, Vrana 3, Prepad do temnôt, Pochované tajomstvá, Dom strachu, 13 duchov, Loď duchov, Hostel 1, Hostel 2, Resident Evil, Temné vody (ako tak to zachraňuje sexi Jennifer Connelly), Psycho 3, Psycho 4, Alien vs. Predator, Anakonda 2, Sleepwalkers, Bratstvo vlkov a mnoho, mnoho iných
Spomenuli ste tu dobre horory ale poznam jeden fakt super od kamosa pozrite si Unborn (nenarodeny) a uvidite riadny horor. suhlasim z tymi co spomenuli Japonske psychace mylujem psychace a este asi Metro alebo Zrkadlá, Woodoo umneni dabla alebo Resident evil...Nenavist 3 -odporucam co take este? Usvit mrtvych pecka taktiez. Tak prajem pekne sny
jednoznačne najlepšie horory sú Exorcista z r.1973, Exorcizmus Emily Rose ( V moci diabla), Nenarodení, Stiahni ma do pekla, Paranormal Activity, Záhada Blair Witch, Mlčanie jahniat... kebyže pochopím Silent Hill, tak možno aj ten
ja som jednoznačne za filmy take pri ktorých sa bojím nie krváky ale total dobre su napr: Nenávist 2 , REC(važna pecka) , Nenarodení, Silent Hill , 3:15 zomrieš , Dom voskoových figurín, Tí druhí , Kliatba domu slnečníc, Paraormal Activity................. a ked natrafite na nejaký dobrý film pls napište ho.. xDD
Každopádne odporúčam Grave encountres 1,2 fakt sa to oplatí ta atmosféra tam je fakt super a k tomu sawovi dá sa to nazvať lacným krvákom ale úprimne celú sériu som videla a musím priznať že sa to fakt oplatilo pretože v poslednej časti víde celý zmysel filmu najavo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
ostatne"horory" povazujem skor za smiesnosti a mali by sa vysielat v nedelu doobeda
ináč skutočným klenotom je Vyháňač diabla z roku 1973, perfektný film
a iná milujem všetky sAW
ten film mi neprisiel ničím zaujiamvy
ale ani smiesne horrory niesu na zahodenie, z nich doporucujem film "Toxické deti"
Izba 1408 bola super do chvíle, kým sa to neposralo, koniec sa mi vôbec nepáčil.
atd...je ich vela...treba si vybrat..
osobito radim 3:15 zomries..to som sa vazne bal...
katakomby podla mna vyzneli dost chaoticky...ale...celkovy dobry...
dead silence - o babikach...
no a este teen horrory - ako viem co ste robili minule leto, vreskot...
blairwitch je asi jeden z najlepsich hororov, ak nie najlepsi...zalezi aj od toho, kedy to clovek pozera...najlepsie v noci s poshasinanymi svetlami a ako bonus je dobre byt zhuleny ale nie je to nevyhnutna podmienka a ten blairwitch to by som si pozrel rad niekde na chatke uprostred lesa v noci celkom fajn je aj Izba c. 1408...3:15 zomries by bol tiez celkom fajn, ale ku koncu sa to uz cele posralo a uz to bolo o nicom...vlastne co mam ja skusenost s takymto typom hororov, tak vacsinou sa vyvyjaju velmi slubne, ale nakoniec sa to musi vzdy otocit a uz to nie je ono...preto najviac ocenujem Zahadu Blairwitch, ten film je fakt vydareny...
pre silnejsie povahy: Kanibalové - Myslim, ze tento starsi film, ale za to so skvelymi efektami na tu dobu da zabrat aj silnejsim povahom. Potom znamy SAW, ale ten mna osobne prilis nezaujal. Mozno este 1.
strasidelne: Osobne velmi oblubujem japonske horory. Nenavist vrelo odporucam. Samotne postavy desia uz napohlad.
psychologicke: Asi najlepsie. Wind Chill je celkom fajn.
mysteriozne: Klíč. Mysteriozne vsak musia byt kvalitnejsie, aby ma zaujali.
A naozaj niet nad tie starsie. Spalovac mrtvol, Prokleti smrti atd.
Podobne sracky typu Hory maji oci nmusim.
@lucates presne súhlasím - najviac sa bojíme toho čo nevidíme...
Inak mám radšej také tie psychologické veci než filmy kde tečú hektolitre krvi a za 120 minút filmu umrie 200 ľudí, pričom každý inak násilnou a nechutnou smrťou...
Čo sa týka filmu Izba 1408, počula som že bol výborný a že mal dva rôzne konce, takže možno ste trafili akurát ten horší... A vraj bol dokonca lepší než kniha... (teraz dúfam že si správne pamätám informácie ktoré som dostala a že dva rôzne konce sa netýkali niečoho iného)
Pri Saw môžem súhlasiť že jednotka bola výborná, ale tie ostatné časti boli na môj vkus až príliš krvavé
@25 Tí druhí bol vynikajúci film, síce báť som sa nebála, ale ako film sa mi to páčilo.
@11 Starého exorcistu som ešte nemala česť vidieť
A v poslednej dobe odchytávam v telke všetky horory... Môžem povedať že Hellraiser: Návrat mŕtvych ma nenadchol, Noc tisíca mŕtvol bola nechutná naháňačka plná krvi a mŕtvol, Márnica bola čistá fantazmagória s neuveriteľne zabitým koncom a jediný film ktorý stál za to bol Pustina (niečo podobné je aj Battle Royal)... Ten môžem aj odporučiť...
P.S.: Aj pre mňa to bolo šokujúce zistenie, ale vedeli ste že väčšina hororov, ktoré tu označujete za japonské, sú v skutočnosti Thajské?
Inak ja osobne som mala zimomriavky z Poltergeista a na smrt vydesena byvam vzdy z tych japonskych a thajskych hororov, ktore tu boli spomenute.
Bliar witch
Exorcista
The thing
Vreskot
Niektoré sú primitívna troma, ale majú aj celkom zaujimavé kúsky
Z nich napríklad starší americký horor Mistr loutkář /USA 1989/, klasika E. A. POEA Jáma a kyvadlo, FULCIHO temné trilery Hlasy ze záhrobí, Černá kočka, Vraždená spona
Všetci, čo ste dávali Shaw ako horor, to je skôr psychologický triler. Na rozdiel od Tromy má hlavu aj pätu....
Z dobrých horor odporúčam najmä staršie pecky - Piatok 13, Halloween - predvčer sviatku všetkých svätých, Detská hra I.,II, Kukuričné deti prvé stri časti, spomínaný Mistr loutkář, Nočná mora v Elm Street /údajne by mala výsť v filmagu/, Mŕtvi a pohřbení
Pre vyznávačov tichej temnej hrôzy odporúčam DEAD END /v češtine Smrt přichází v bílem/ japonské horory Ring, Nenávist, Neprevzatý hovor I., II. Predtucha, čínsky horor Oko
Z novších je dobrý horor napr. Metro...
Mistr loutkář je práve možnosť zohnať v stánkoch za 45-Sk. /edícia Filmag/, do doch týždňov by malo byť aj Fulciho Hlasy ze záhrobí..
saw je...no proste no comment
všetci, čo spomínate blairwitch, si radšej pozrite REC...REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEC
REC je film, ktorý nesie známku "horor" .... skutočný, desivý, nervy drásajúci, poprdeli horor:/
- Blair Witch
- Exorcista
- The Omen
- Osvietenie
- Ospalá diera
- Spalovač mrtvol
- Mechanik
- Mlčanie jahniat, Hannibal
- Kruh
- Vrana
- Kocka
- Šiesty zmysel
výborné sú tiež: Saw (len prvý), Hory majú oči (to vás síce nevydesí, ale dobre sa zasmejete), Úsvit mŕtvych, Vtáci, Psycho, Vertigo, Halloween (ten prvý), Znamenia, Osada, Prízraky, Silent Hill, Fakulta
solídne tiež: Izba č. 1408, Jeepers Creepers (len prvý diel), 3:15 zomrieš, V moci diabla
...a najväčšie bulšity: Vrana 2, Vrana 3, Prepad do temnôt, Pochované tajomstvá, Dom strachu, 13 duchov, Loď duchov, Hostel 1, Hostel 2, Resident Evil, Temné vody (ako tak to zachraňuje sexi Jennifer Connelly), Psycho 3, Psycho 4, Alien vs. Predator, Anakonda 2, Sleepwalkers, Bratstvo vlkov a mnoho, mnoho iných
taktiez su dobre horory - Nezvratny osud - myslim ze 1 2 3 a 4
Nenavist 2
Blair Witch
Oko
Grave Encounters
4ty druh
V moci diabla