Chcem si zobrať úver na rekonštrukciu so založením nehnuteľnosti, ktorá patrí mojej žene no ja chcem aby ma urobila spolumajiteľom ale ona mi vraví že stačí jej podpis že súhlasí s tým že budem ručiť jej nehnuteľnostou, ale...
...ide o to že určite je pre banku lepšie ked budem aj ja spolumajiteľ, baba sa bojí že ked polovicu napiše na mňa tak neviem čo, ale to že ja sa zadlžim a nemám v ničom istotu ju už neserie, skratka chcem vediet že treba aby som bol spolumajitel nakolko ja ju nechcem ošidit ja chcem uz byvat ale zaroven mat aj istotu do buducna
Mňa na tomto celkom desí fakt, že si ideš brat hypotéku na niečo čo ani nie je tvoje a ešte je to tvojej žene jedno, že to tvoje nie je, hlavne, že jej opravíš.. Nemyslím si, že s tým banka bude mať problém, keďže založiť môžeš hocijakú nehnuteľnosť ak ti to majiteľ podpíše, avšak, vážne sa chceš do tohto púšťať?
keďže je to jej nech so bežme úver ona, ty jej to tam môžeš pomôcť zrekonštruovať keď chceš bývať, a aj splácať to môžete spolu, a tak budeš mať “istotu” že aj keby sa stalo čokoľvek, tak ti to môže byť potom jedno
Prosím vás ľudia, nerobte takéto chyby!! Poznám ľudí, čo takto naivne investovali do cudzieho a nedopadlo to dobre… nemusí byt tvoj prípad, ale čokoľvek sa môže stať….
Ak to myslite spolu vážne, tak sa radšej vezmite a každý budete mat svoju istotu… aj keď ten byt do BSM nebude spadat, keďže ho kúpila pred manželstvom, ale keď sa jej niečo stane tak budeš dediť aspoň…
Vytvorte takú zmluvu, že budeš splácať úver, ale len pod podmienkou že ťa ona nemože vyhodiť z domu a pýtať od teba nájom. Tým si zaručíš že aj ked sa pohádate, nemože ta vyhodiť na ulicu.
Tak ked je to tvoja zena, po rozvode idete s majetkom 50/50. Ale je divne takto nad tym rozmyslat, ked mate spolocny zivot, preco ta tam nechce napisat?...
@yoss@8 50/50 je iba majetok nadobudnuty za spolocneho zivota, nie? Potom celkom chapem, ze to nechce. Ked ju opusti, preco by mu mala este aj dat polovicu z toho, co nahobudla bez neho? ?♀️
@luc.ka@9 dobrý postreh, ide tu o to že to je starší dom ktorého hodnota je nie ani 40000€ a ja tam idem preinvestovať 50000€ takže jej ho o dosť preplatim, mne ide iba o to aby moje peniaze boli zabezpečené je to normálna vec a keby k niečomu dôjde moju čast mi vyplatí samozrejme že mne ostane na krku úver ktorý budem musieť dosplácať ale takto aspoň neostanem s holou riťou, lebo u nich v rodine je to tiež všelijaké ale k tomu sa vyjadrovať nejdem
@tomas55555@7 no neviem či by som chcel žiť pod jednou strechou v prípade že by ma podjebala dajme tomu ale skorej by som urobil takú zmluvu kde by mi po rozvode vyplatila investovanú čiastku napr. 40000€ ak by bolo možné takú zmluvu zriadiť
@kubbox@11 myslim, ze toto je vec, ktoru by ste si mali vyriesit medzi sebou. Kazdy do toho teda vlozi nejaky diel, bolo by fer aj voci nej aj voci tebe, aby ste mali zaruku, ze potencialnym rozchodom nikto neferovo neziska na ukor toho druheho. Ved vselijake “predmanzelske” zmluvy sa daju vymysliet, asi bude najlepsie riesit to s pravnikom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Prosím vás ľudia, nerobte takéto chyby!! Poznám ľudí, čo takto naivne investovali do cudzieho a nedopadlo to dobre… nemusí byt tvoj prípad, ale čokoľvek sa môže stať….
Ak to myslite spolu vážne, tak sa radšej vezmite a každý budete mat svoju istotu… aj keď ten byt do BSM nebude spadat, keďže ho kúpila pred manželstvom, ale keď sa jej niečo stane tak budeš dediť aspoň…