ale taky chleba by na 90 % bol drahsí, citelne drahsí, hentie rozne hmyzi sú drahsie, a nárocnejsia technologia pestovania, a vyroby, vsak si o tom neco pozri 🦗🐛
nj, fakt by boli (aaj sú) drahsie, a o dost
červy sa mi hnusia aj dáždovky ale čisto objektívne: Chov a spracovanie červov je ekonomicky mimoriadne náročné. A výživovo to nie je nič extra. Mne je jedno ak si to bude kupovať Jožko Ferko ale ja nie. A tiež si myslím že je vysoko nepravdepodobné že bude už len červia múka. Ak by náhodou, tak si zakladám vlastnú farmu niekde daleko
@tomas5555555@3 "nJe jE dOsTaToK jEdLa" napíše The Guardian a následne nato článok o tom, že sa niekde uskutočnila súťaž v jedení párkov,steakov alebo burgrov...Stačí si pozrieť videá o tom, čo bežne nachádzajú ľudia v kontajneroch napríklad v New Yorku...tony potravín ktorým nič nie je. Mne osobne sa napríklad páči že Lidl predáva tie krabice za 1e kde mix ovocia a zeleniny...a pod
@lytaryta @y4nn4
hmmm neviem či drahší, chcem tým povedať že dnes vo svete v chudobných regiónoch je hmyz na dennej báze 2 miliardy ľudí, čiže drahšie to byť nemože, inak by jeho jedenie nebolo také rozšírené v chudobných regiónoch sveta » en.wikipedia.org/wiki/Insects_as...
Navyše červy dnes zjedia všetko, všetko to čo sa dnes vyhadzuje na skládky, všetok biologický odpad, ohryzky, šupky, zhnité jedlá, to všetko dnes zjedia červy, takže krmiť červy je veľmi lacné a s minimálnymi emisiami. Cervy a iný hmyz sú výživné, majú veľa bielkovín, tukov, vysokú kalorickú hodnotu.
@azizi
Vo svete už dnes jedáva červy 2 miliardy ľudí lebo inak by neprežili, tak ich je strašne vela... a bude sa to len zhoršovať... počet ľudí totiž každým rokom rastie o 80 milionov, a púšte sa vplyom oteplovania kaťdoročne zvečšuju o 100 tisíc km2 a teda tie tlaky na jedlo sa budú neustále zhoršovať.
V preľudnených regiónoch bežná forma stravy. Dobrú chuť dámy a páni čoskoro to čaká aj nás...
Doveryhodný zdroj Reuters uvádza, že hoci sa v kinder schokobons nenachádza hmyzie telo, predsa sa v nom nachádza látka "šelak" čo je jedlá živica vylučovaná hmyzom, konkrétne plošticami. šelak bol použitý v Schoko-Bons, aby bola čokoláda lesklá a aby sa zabránilo jej roztápaniu. Selak, sa tiež bežne používa v rôznych potravinách, ako je jemné pečenie, cukrovinky, kávové zrná, cereálie, potravinové doplnky a polevy na ovocie. » www.reuters.com/fact-check/form...
Neuveriteľné, takže už aj v Europe, hoci nejeme hmyz samotný, jeme jeho výlučky
Nuž toto sme dosiahli tým naším preludnením.... a ked už teraz jeme výlučky hmyzu, už je to len krok od toho aby sme začali jesť hmyz samotný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
je nas vela, dochadza jedlo tak budeme musiet jest asi aj hmyz a cervy
nj, fakt by boli (aaj sú) drahsie, a o dost
28. 1. 2025 13:24
Larve, potemníke, brouke.
To budou stoupat tržbe z koláčke a buchte !
🙀😸🐛🦗👍 : D
@y4nn4
hmmm neviem či drahší, chcem tým povedať že dnes vo svete v chudobných regiónoch je hmyz na dennej báze 2 miliardy ľudí, čiže drahšie to byť nemože, inak by jeho jedenie nebolo také rozšírené v chudobných regiónoch sveta
» en.wikipedia.org/wiki/Insects_as...
Navyše červy dnes zjedia všetko, všetko to čo sa dnes vyhadzuje na skládky, všetok biologický odpad, ohryzky, šupky, zhnité jedlá, to všetko dnes zjedia červy, takže krmiť červy je veľmi lacné a s minimálnymi emisiami. Cervy a iný hmyz sú výživné, majú veľa bielkovín, tukov, vysokú kalorickú hodnotu.
@azizi
Vo svete už dnes jedáva červy 2 miliardy ľudí lebo inak by neprežili, tak ich je strašne vela... a bude sa to len zhoršovať... počet ľudí totiž každým rokom rastie o 80 milionov, a púšte sa vplyom oteplovania kaťdoročne zvečšuju o 100 tisíc km2 a teda tie tlaky na jedlo sa budú neustále zhoršovať.
V preľudnených regiónoch bežná forma stravy. Dobrú chuť dámy a páni čoskoro to čaká aj nás...
Doveryhodný zdroj Reuters uvádza, že hoci sa v kinder schokobons nenachádza hmyzie telo, predsa sa v nom nachádza látka "šelak" čo je jedlá živica vylučovaná hmyzom, konkrétne plošticami. šelak bol použitý v Schoko-Bons, aby bola čokoláda lesklá a aby sa zabránilo jej roztápaniu. Selak, sa tiež bežne používa v rôznych potravinách, ako je jemné pečenie, cukrovinky, kávové zrná, cereálie, potravinové doplnky a polevy na ovocie.
» www.reuters.com/fact-check/form...
Neuveriteľné, takže už aj v Europe, hoci nejeme hmyz samotný, jeme jeho výlučky
Nuž toto sme dosiahli tým naším preludnením.... a ked už teraz jeme výlučky hmyzu, už je to len krok od toho aby sme začali jesť hmyz samotný