Keďže som mladý chalan tak nedávno ma ešte museli ponaúčať že Vianoce sú vlastne o rodine ale samozrejme som neposlúchal lebo som chcel darčeky :p Pomaly si uvedomujem že to nie je len o tom. Chcem vedieť aj váš pohľad na vec. ?
Je to symbol kresťanských hodnôt. Obdobie, kedy si pripomíname (veriaci aj ateisti), čo je uznané západnou spoločnosťou za pekné, dobré, ľudské atď.
Na niekoho to vplýva viac a na niekoho menej. Paradoxne, ľudia s averziou voči cirkvi si idú vianoce viacej ako originál veriaci, lebo je to pre nich návrat vytesneného.
Podľa mňa sú Vianoce v zásade dobrá vec. Dôležitá pre rodinu, najmä pre vývoj detí. Estetiku v tom nevidím žiadnu. Hodnotovo je to významné.
ja som mala vianoce rada len ako dieta, lebo som nic nemuslea kupovat, dostala som vela darcekov, boli kolace a volno v skole. Teraz pre mna Vianoce znamenaju stres, nežiadane rodinne navštevy a pretvarky a otravu a k tomu začiatok skúškového + veľké výdavky. Nemám na Vianociach rada skoro nič, je to pre mňa gíč, neznášam hlavne tú hudbu a výzdobu.
a nemam velmi rada to jedno, ale zalezi ake. Ked je losos a kuracia polievka, tak to milujem. Ked je ina slovenska ryba, kapustnica (hlavne neznasam hriby a slivky v tom), ked su rezne a salat, tak to nemam rada. Medovníky neznášam, modernejšie koláče mám rada. Takže záleží no aj čo je ale keď sa zrobia nejaké rezne (som vegetarián) a hustia do mňa ľudia, že to musím jesť 2 týźdne, tak to je jak za trest
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Na niekoho to vplýva viac a na niekoho menej. Paradoxne, ľudia s averziou voči cirkvi si idú vianoce viacej ako originál veriaci, lebo je to pre nich návrat vytesneného.
Podľa mňa sú Vianoce v zásade dobrá vec. Dôležitá pre rodinu, najmä pre vývoj detí. Estetiku v tom nevidím žiadnu. Hodnotovo je to významné.