co ja viem, pis tam idealy o demokracii (ano ani ta neni boh vie co, ale nic lepsie este nevymysleli), cestnych politikoch, transparencii, slobode slova, ziadnej diskriminacii (aj ked o tom by sa dalo polemizovat
idealny by bol bez takych flakacov ako si ty! o tom to je, ked bybol stat plny darebakov, lenivcov, babrakov co si ani vlastne primitivne ulohy nevedia spravit alebo aspon pohnut mozgom, tak tam by ani nejaky vysnivany ideal nepomohol.
No a problém je len v tom, že sa nad tým bežne nezamýšľaš, ale aj ty máš určite názory aspoň na niečo. Porozmýšľaj nad okruhmi, ako je zamestnanosť, zdravotná starostlivosť, rozvoj kultúry, súdnictvo, sociálne istoty, prístup k migrantom, vzdelanie, atď. Ako by podľa teba vyzerali v ideálnom štáte? Pár riadkov z toho určite vyčaruješ.
S globalného hladiska by pomohlo vymeniť politikov ktorým ide o peniaze za politikov ktorým ide o "prekvitanie štátu"
S laickeho (z môjho) pohladu by pomohli tieto 2 veci:
1. Zrušiť poslaneckú imunitu ( keď poslanec spraví nijaky priestupok/trestný čin, tak má to pre neho menšie následky ako pre normálneho občana)
2. Zrušiť korupciu, uplatky --> všetci poslanci na detekor lži a pýtať sa ich otázky ako "Zobrali ste niekedy úplatok?" alebo "Chceli ste si niekedy prilepšiť formou úplatku?"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
štandartná starostlivosť o ludí s fyzickým alebo psychickým handicapom (ale dôraz na to, aby sa to nedalo zneužívať)
Mne je fakt do plaču, že sa nejaká zúbožená matka so svojim schyzofrenickým synom musí tlačiť v 5 metrovej garzonke.
A ked mu tá mama umrie, neviem, čo bude robiť potom.....
Ved kludne ešte môže skončiť na ulici.
štát by sa mal postarať o takýchto ludí, lebo oni si jednoducho nemôžu pomôcť sami.
A ak o mne niekto kôli takému názoru prehlási, že som komunista (častý jav) , tak rozhodne nie som.
Ved ani kapitalismus nie je na to, aby za sebou nechával spálenú zem.
úplne som si predstavila, ako som učiteľka a otvorím prácu, kde mi siedmačka píše o tom, ako by mali rodičia odovzdať deti štátu, ktorý ich vychová
Ale však keby povedala, že toto vymyslel Platón a ja s ním v tomto súhlasím a v tomto nie, tak to má luxus
2. Zrušiť korupciu, uplatky --> všetci poslanci na detekor lži a pýtať sa ich otázky ako "Zobrali ste niekedy úplatok?" alebo "Chceli ste si niekedy prilepšiť formou úplatku?"