my máme super učiteľa, ktorý začne pišťať, ked´sme zlí a máe ho radi... hlavne sa na hodinách nesmieme nudiť a zasa ani príliš veľa toho robiť... dobré je dokazovať veci na vtipných príkladoch z reálneho života a dívať sa žiakom do očí, ale zas nie príliš...
My máme perfektnú profesorku. Dokonca dve... Sú to staré školy. Ale sú fakt bohové. Mňa naviac očarí na učiteľovi to, keď veľa vie. A tieto vedia marha veľa. A tá jedna aj zvyšuje hlas, keď hovorí. To na mňa tak dobre vplýva.
Akože... netreba preháňať s písomkami a nekričať na žiakov len keď je už nejaký taký prípad... a tak... a treba vedieť vysvetliť učivo ja mám oboch rodičov učiteľov
My máme super profáka na dejepis. Každé obdobie dejín ako by sám prežíval No fakt. S takým nadšením a oduševnením to rozpráva, že aj keby niekto chcel robiť niečo iné, nedá sa, pretože jednoducho musíš na neho pozerať. Určite nediktuj siahodlhé poznámky na 3 A4 za 45 minút, krátko, stručne, to najvýstižnejšie. Ta ako povedala Demonsdream, nadviaž so žiakmi očný kontakt. Fakt nedávaj neohlásené písomky. 1.) tým nič nedosiahneš len zlé známky a 2.) žiaci Ťa nebudú mať v láske. Keď budeš chcieť dať písomku, tak povedz presne z čoho a ver tomu, že žiaci sa to naučia. Teda aspoň nám, keď povie profák, že čo treba vedieť a čo nie, tak sa to naučím... no až na pár jedincov. A ešte jedna vec. Buď charakter a keď budeš vyvolávať, daj za hodinu najviac dve päťky Skús aj trošku požartovať so žiakmi a nezabudni, že aj ty si bola jedným z nás a že aj keď opisujeme na písomke, tak skús to niekedy prehliadnuť
no jednoznacne sa nedrz rady perlameru lebo ti detiska budu moooc rychlo skakat po hlave... vse ostatne sa mi pacilo co tu bolo napisane aaale dolezite je aby si mala svoj system hned od zaciatku..proste hned na zaciatku povedz co budes vyzadovat akym sposobom budes pisat pisomky (po kazdom celku alebo ako..) takisto aj so skusanim - napr .skusat kazdu hodinu 2 ludi ale potom to aj dodrzat lebo my ziaci sme svine a ked sa nechas ukecat tak to budeme vyuzivat ...napr. mne sa rata ze nasa dejepisarka - ona hadze kockou na hodine a podla abecedy sa prideluju cisla suradnicovo (ja som 2,3 .) aaa proste tak sa poistila ze nik sa nemoze stazovat ze na nom sedi.takisto nam dava cierne bodiky (2 za pol rok mame kedy nemusime ist odpovedat...a po odpovedi mame 2 tyzdne imunitu ze nas nemoze vyvolat ..) proste ked budes mat aspon aky taky system a ziaci budu vediet co a ako tak sa s tym zmieria (budu musiet ..)...drzim palce potom dakey napis co a ako funguje bo aj ja sa chystam ucit...len este mam pred sebou vysoku zatial
Tak ja mam otrasnu nemcinarku, ako prisla som s vcelku fajn nemcinou ved olympiadu som vyhravala a teraz by som sa ani dohovorit nevedela. Ucila nas basnicky pesnicky rozpravku naspamat a taketo nepotrebne veci, vlastne vsetko sa ucime presne podla jej papierov...
a na nemcine mne chyba komunikacia v nemcine, aj o beznych veciach ze aky bol den a tak... a hlavne fajn su take hry na rozvoj jazyka ak chces posli mail poslem ti nejake typy.
vies podla mna je najzakladnejsie aby bol ucitel ludsky... ved su to iste co my .. ludia... a mam rad ked ucitel ma zmysel pre humor a vie sa zabavit na nieco co je fakt vtipne...
mno ja by som cel ist na pedagogiku... tesi ta ta praca abo ne? mna to celkom laka, praca s ludmi a neco ich naucit...ale mno, uznavam ze deti a mladez mozu byt pekne svine...
nasi najlepsi profaci boli taki, ktori nas dokazali zabavit, ale pritom od nas aj nieco vyzadovali...proste im skus tu latku nejakym sposobom sprijemnit..aby si vzdy spomenuli: aha, toto sme brali vtedy, ked nam rozpravala o tom a o tom...takto si to aj budu pamatat..a hlavne, nechovaj sa k nim ako vojensky velitel... daj aj im priestor na vyjadrenie nazoru..ale len do tej miery, do akej si schopna ustrazit si to, aby ta respektovali vela stastia
nečitala som čo tu bolo predtym ale u nas jednoznačne funguje keď profaci zapoja trochu humoru občas nezapíšu zlé známky z písomky alebo nám dovolia aj keď len na minútu sa poradiť zo susedom na písomke to mi mame takú profesorku a tu všetci milujú hlavne sa nevyhrážať za všetko poznámkou,písomkou alebo odpoveďou lebo to nikdy nefunguje
neskúšať na každej hodine byť milý a občas spraviť takú volnejšiu hodinu neviem čo učíš ale napríklad na matike vyrátať 4 krátke príklady a potom volno alebo na slovine spraviť 2 cvičenia a je volno...
ucitel by podla mňa mal vedieť motivovať k uceniu a takisto stanoviť hned na zaciatku urcite pravidlá. mal by diskutovať s rodicmi ak sa ich dieťa nevenuje uceniu.má byť zábavný az ked bude vidieť ze deti poslúchajú.povedať im: urcite ste stastni, ked vás nikto neruší. buďte takí ako chcete aby druhí boli k vám.ucitel má povedať, ze v triede sú ziaci ktori sa chcu nieco naucit a takí sú tam vzdy.aj keby bol len jeden, musia naňho brať ohlad, pretoze vsetci sú v skole a tam sa učí a vychováva.skola nie je urcená na to, aby tam niekto obmedzoval slobodu iných
fiha, tak teda, mne napriklad sa pacilo, ked nas slovencinarka oslovovala menom a vykala, to bolo take prijemne formalne
dalej ja od ucitela vyzadujem napriklad to, aby si nasiel cas na diskusiu so studentom osobne aj, a niekedy nie je od veci, ked sa ucitel viac oduzli, atmosfera sa uplne meni, zvysok je uz len o tom, aky system si ucitel najde vo vyucbe, osobne mam rada, ked z neho vyzaruje zodpovednost a chcenost nieco naucit! a nie flakat
My mame na skole jednu francuzstinarku, mladu ucitelku, este studuje a uci ich francuzske nadavky Na pisomke im par minut dovoli opisovat, pretoze si ide akoze citat casopis a nevnimat okolie ...skoda ze nemam francuzstinu...
my mame uzasnu ucitelku chemie... je aj zastupkyna na skole a je strasne prisna... verte mi ona ked sa naserie tak je zle takze rady : vzdy dodrz slovo ked to nebudes dodrziavat ziaci si na to zvyknu a budu ta podcenovat !, vzdy zaujmi ziakov napriklad ked ucis nemcinu zaujmi ich putavym clankom a niektori mozno budu citat aj dopredu , dovol im aj vykrikovat, nie prilis, ale nech sa zapajaju do hodiny a ked budu aktivni daj im 1 ako normalnu za odpoved bude ich to urcite motivovat. a snaz sa ich cez hodinu co najviac naucit hovor pomaly(nie prilis) a polopate a jednoducho im to vysvetli nieeddy ich nechaj pisat si samy poznamky alebo nech si precitaj jeden odsek a nech ti povedia co sa docitali zaujimaveho a k to´mu im povedz este nejake zaujimavosti. A na zaver mila rada skusaj kazdu hodinu ale davaj lahucke otazky... taky zaklad a neprehanaj to so zlymi znamkami zaci niesu stroje co to musia vediet naspamet... vaz si ze sa to naucil, a vaz si aj to ze to chape a trochhu im aj porad... alebo nasa chemikarka to robila tak ze kazdy hodinu sme pisali ale pred pisomkou sme si este preratali nejaky priklad a spytala sa ci tomu dobre rozumieme a potom sme nachytali skvele znamky... hlavne pravidlo je ze ich chces naucit a iba dobre znamky su vysledkom toho ze to vedia... ked maju zle znamky znamena to ze si ich dost nemotivovala (ale su aj imbecili co to nechcu a nepochopia takych nemyslim). Snaz sa ich zaujat a oni si este na internete najdu o latke viac. Väčšina nema rada skolu preto lebo ucitelky co ich ucia ich nezaujmu a hodinupreziju bud v strese alebo ju prespia, preto je skola nudna a stresujuca. Skus z toho urobit kruzok aby sa na tvoje hodiny tesili, ze sa nieco nove naucia...
a ked si cez hodinu spomenies na dobry zazitok zo skoly povedz ho ale nehovor to prilis casto... vela sa usmievaj a snaz sa hodinu odlahcit nech sa trochu aj zasmeju... sranda je koruna uspechu uvidis ze si budu hovorit... ta ucitelka je skvela... vzdy sa na hodine nasmejeme
O.K. aj ja som ucitelka, nie som este stara, ale uz zopar rokov ucim a mozem ti len doporucit vlastny styl, nie styl tvojich kolegov, ani to co chcu deti. uvedom si kolegovia to vidia zo svojho pohladu, skusenosti...ale ty to mozes vidiet inak. deti, prirodzene, tahaju za kratsi koniec. si mlada, takze si pamatas, aki ucitelia ta ovplyvnili a ako si sa spravala ako ziacka, miluj svoj predmet, snaz sa zaujat, ak chces naucit da sa to len 3 moznostami: ak deti maju talent a vlohy na tvoj predmet, ak sa snazia a velmi chcu, alebo ak ich to bavi - vsetky 3 dohromady je uplny ideal. a este k spravaniu k detom, jednoznacne bud vtipna (ak to chces prezit), zober srandu, ale urci hranice, nikdy si z nich nerob prdel, ak sa ti podari nerev na nich (ale to sa ti nepodari, lebo deti su majstri vo vytacani), zbytocne nemoralizuj a niekedy najrychlejsie riesenie je najspravnejsie ( s tymto by starsi kolegovia nesuhlasili - vsetko treba riesit), zaujimaj sa o nich, ale nikdy nedopust klebety, potom ti budu doverovat, ale hlavne pridi na vsetko svojou vlastnou skusenostou, svojimi vlastnymi chybami, mas na to narok ako vsetci, bud jednoducho pani ucitelka evita. drzim ti palce
p.s. ci si dobra ucitelka zistis, az ked deti budu dospele a este uvedom si, ze vzdy bude niekto na koho nezaposobis, alebo ta nema rad a to nech ta neodradi.
Podla mna ucitelom sa nemoze stat kazdy musi mat na to rozum ,trpezlivost a hlavne pozitivny vztah k detom ... ja som mala vela ucitelov ci uciteliek ktory nas ziakov brali len ako povinnost ,povinnost nam nieco vysvetlit ( alebo skor precitat z ucebnice ) nacarat na tabulu a za to dostat ten ( podla nich ) nehorazne maly plat .
ale ja si takeho idealneho profesora ci ucitela predstavujem tak ,ze by sice bol prisny ale vybudoval by si u nas respekt a obdiv a to tym ze by sa s nami otvorene rozpraval a nie nam len za vsetko nadaval a rozdaval poznamky . a ja mam stastie lebo par takychto ucitelov mam a drzim palce aby si sa aj ty takou stala !
Vtipnost a humornost je naozaj dolezita.. Ja nemam rada takych co su ticho alebo vrieskaju ale tych co sa snami zabavaju zartuju a smeju sa!!!! Samozrejme nie na nas hehe My mame na nasej skole SSŠOP takych profaku ze vsetci do jedneho nas stale bavia a zartuju aj s nami
dawaj pisomky ale wzdy powec co na nich bude dobree wyswetluj a ed niekto nechape wyswetlu az kym nepochopyy maj autoritu ale dokaz sa s nimi aj zazartowat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
tak to je ucitel, akeho si ziaci nebudu moct vynachvalit
Ale na matiku a fyziku mam super, pretoze vzdy prirovna k skutocnemu alebo vtipnemu a clovek si to zapamata...
mna neuci ale je jeden dejepisar co fakt vie zaujat, ako su dvaja no ten jeden este nedostudoval a k tomu super vyzera
Na SJ mam super lepsia ani byt nemoze, snazi sa aby sme pracovali...
a na jazyky no moc dobre to nie je.... ale hlavne prakticke veci robit a nie az tak sa drzat knihy si myslim.
Ucim uz 6 rokov. Nejaky ten system uz mam len ma zaujima ako ho vylepsit. Som z BA a do Rim. Soboty som sa prestahovala lebo som sa tu vydala a ucim
tu teraz prvy rok. Tu su ine decka ako u nas.
Dakujem za tipy a este mozte napisat... Dik
a na nemcine mne chyba komunikacia v nemcine, aj o beznych veciach ze aky bol den a tak... a hlavne fajn su take hry na rozvoj jazyka ak chces posli mail poslem ti nejake typy.
neskúšať na každej hodine byť milý a občas spraviť takú volnejšiu hodinu neviem čo učíš ale napríklad na matike vyrátať 4 krátke príklady a potom volno alebo na slovine spraviť 2 cvičenia a je volno...
dalej ja od ucitela vyzadujem napriklad to, aby si nasiel cas na diskusiu so studentom osobne aj, a niekedy nie je od veci, ked sa ucitel viac oduzli, atmosfera sa uplne meni, zvysok je uz len o tom, aky system si ucitel najde vo vyucbe, osobne mam rada, ked z neho vyzaruje zodpovednost a chcenost nieco naucit! a nie flakat
je nim Andrej Mock, a zboznujem ho!
2.) Neaký systém skúšania musíš mať, aby sa nikto nesťažoval.
3.) Ak niekto dostane 5 tak mu daj šancu opravuť si to.
4.) Nechoď iba podľa knihy.
5.) Na voľnejších hod. (etika) buď vtipná.
6.) Nevrieskaj ako nepríčetná.
7.) Ohrom deti neakými trocha vulgárnimi, pubertiackymi výrokmi.
8.) Neber deťom mobili a papieriky.
9.) Raz za čas voľná hodina.
10.) Nehraj sa na "Šéfika" .
p.s. ci si dobra ucitelka zistis, az ked deti budu dospele a este uvedom si, ze vzdy bude niekto na koho nezaposobis, alebo ta nema rad a to nech ta neodradi.
ale ja si takeho idealneho profesora ci ucitela predstavujem tak ,ze by sice bol prisny ale vybudoval by si u nas respekt a obdiv a to tym ze by sa s nami otvorene rozpraval a nie nam len za vsetko nadaval a rozdaval poznamky . a ja mam stastie lebo par takychto ucitelov mam a drzim palce aby si sa aj ty takou stala !