Ja som bol 5 dni v Tatrach na astronomickej expedicii, na skalnatom plese sme pozorovali, najlepsie sa pozerat ako kde je Kasiopea. V blave ich bude tazko vydiet lebo je tu moc svetelneho znecistenia.
@drz70 tí čo nevedia kde je perzeus asi nebudú logicky vediet kde je kasipeja nie? proste kukajte sa presne nad hlavu (zenit) aj ked tsam nieje radiant priblizne odtial budu letieit
@romanzkrajinyx nemas to nejake pomylene? Pezeus je sice teraz na severovychode, ale urcite ho nemas nad hlavou.. Dnes som sa nan okolo pol noci pozeral a bol v jednej rovine s Jupiterom a ten mi nebol nad hlavou ani nahodou.
@tommyhot sorry moja chyba ja kukam v stellarium vacsinou a cartes som zapol len tak a mal som zlu polohu napísanu sorry sorry hej je to na severo vychode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
» www.vesmir.sk/?id=2785...
Ak chcete vediet presne kde je to suhvezdie stiahnite si program stellarium
@romanzkrajinyx nemas to nejake pomylene? Pezeus je sice teraz na severovychode, ale urcite ho nemas nad hlavou.. Dnes som sa nan okolo pol noci pozeral a bol v jednej rovine s Jupiterom a ten mi nebol nad hlavou ani nahodou.