Ano naša viera zahrna aj palenie čarodejníc a inkvizíciu..Nie nadarmo mladý muži chodili potajny di klaštorou a mavali sex s mníškami...dokonca su poznatky o tajných detoch..
to co nazyvas NASOU vierou je asi krestanstvo ze? MOJA viera to urcite nie je prave pre veci ktore s tym suvisia co je vecsinou sama podlost.nech sa da cela cirkev vypchat su to posrati idioti ja uz na to nemam slov.to co robili a este aj robia je nehorazne nechapem ako sa mozu s tym co robia spajat nejaku moralnu hodnotu, fuj
@4 mozno je aj krajsia tvar cirkvi ale jednoznacne je kopa ovela lepsich ludi coovela viac pomahaju a pri tom nepatria k cirkvi tak na co sa k nim zaclenovat ked sa to da aj bez nich.akoze kazdy nech si robi co chce ale nech mi nikto nevravi ze cirkev je dobra vec
cirkev je jedna velka sekta, avsak, ma aj svoj dobry prinos pre ludstvo. Od detstva nam tlacia do hlavy 10 hlavnych prikazani, a kazdy pozna aspon tie tri Nezabijes, Nepokradnes, Nezosmilnis, ktore nam uz podvedome nedovolia urobit tie veci, teda, vacsine z nas, ja sa prikazaniami neriadim, ale, co by robili miliony ludi bez viery? nesnazili by sa konat dobro a zit dostojne pre ich "boha", a to by tu bolo... chaos... cize viera ma aj svoje vyhody aj nevyhody pre ludi, ktori potrebuju v nieco verit...neviem ci som sa jesne vyjadril, ked pletiem jedno cez druhe ...
ja verim v seba...
a napr. nam jeziskari zabrali celu nasu staru skolu, museli sme sa z historickej budovy prestahovat do novej, a co za to dostal stat, nasa skola? nic... ale neriesi sa to, ale, kaslem na nich
čo má VIERA spoločné s pálením čarodejníc? možno tak katolícka CIRKEV v období stredoveku, ale to je veľký rozdiel tým nehovorím, že súčasná katolícka cirkev ako taká je dobrá, ale ani to, že je zlá. keďže nie som katolík, tak mi neprináleží hodnotiť ju
mno inak keby ste si naštudovali pripady upalovania a halven tie v meste Salem by ste zistili ež uplalovala hlavneee šlachtaa a to z dovodov finančnych alebo že sa im dany šlovek nehdoil a to videlo k tomu že ludia sa obvinovali navzajom v skutočnosti katolicka cirkev bola tym kto riadne videol procesy a malo kedy osdusil ludi k smrti ...
@10 len tak mimochodom, ked sa pzorieme na stredovek"stavbu ludu" ako to bolo?
nebolo nahodou slachta, pdo nou cirkev(po slachte mala najvyššie psotavenie ) mestania, remeselnici a potom obyvajny poddaní popriapde otroci?
čiže myslim si že co hovoris je sice rpavda....ale cirkev bola priamo pod slachtou- dokonca králi mali ako radcov knazov....ciže vieme o čom je tu reč že?
@13 ako cisto ti ide o čo len o hanennie cirkvi alebo oč o ved akoo oni viedli tiež procesy a nehdam sa ved nech mali radcov ale vačšina pripadov bola vedena ateistami a v každej skupine sa anjdu čierne ovce ale viešš ono je treba si priznat aj chybu ale tak sa mi zda ež tu sa stalke haldaju len chyby cirkvi ačo robia ateisti je uplne zamlčaneee a ty budeš tiež nejaka zatataa ateistka až ne satanistkaa no lebo už nevem čo si o tebe mylsieet
ja nejsom nič...ja si len diskutujem vo fore,ktore je na to určene, snad si môžem dovoliť povedať svoj nazor že?
hovorim ako to v stredovekej spoločnosti bolo, a väčšina tých priapdov nemohla byt vedena ateistami, lebo väčšina tých priapdov bola v mene Boha....vtedy, si medzi tými najvyššími ktorí mali moc malokedy nasla ateistu....bolo, nazvime to slovickom "cool" verit v boha...ved sa vtedy najviac rozisirilo Kresťanstvo, myslim že to hovori za vsetko(a o tomto s tebou môžem diskutovať aj dva dni vkuse lebo sa v týchto veciach proste vyznam)
davam taksito dopozornosti svoj prispevok cislo @7 , tebe by som odporucila aby si citala s porozumenim čo pisem, lebo si nemyslim že som nejak dala najavo že by som bola satanistka alebo ateistka, alebo teistka alebo cokolvek co by nejak určovalo moje vierovyznanie.....
áno som proti cirkvi nielen proti katolickej ale proti akejkovlek (a predstav si aj proti satanistickej...vsetko ej to o tom istom)
@18 ateista znamena neveriaci a to ze je niekto proti cirkvam neznamena ze neveri. tiez som veriaca a nie som v ziadnej cirkvi a ani ziadnu neuznavam lebo ja verim v co verim a urcite neverim v hlupe institucie ktore robia viac skody nez osohu to uz casto s vierou nema nic spolocne
Čo tým myslíš naša viera. Podľa štatistík je väčšina Slovákov priklonená kresťanstvu. Ale, dnešná generácia (podľa môjho názoru) veria len vďaka prinúteniu fotríkovcov. Takže túto diskusiu prenechávam veriacim, mňa sa to netýka.
Rudolfko, skap ty kokot ked nevis o com vypravas. Inqizicia bola kix, pretoze bola skorumpovana, ronako ako aj STB, jedine co z tychto veci fungovalo bola Hitlerova domoobranna garda a aj ta ked zacali prehravat zdrhla. Tajnu policiu by mali tvorit iba ludia co uz ani niesu ludmi a takych je na to primalo, to jest: Zbytocna diskusia, zavriet.
@20 ateista neznamena neveriaci, ateista je clovek co popiera existenciu boha
Btw inkvizicia bola svinstvo a aj ked cirkev bola oficialne nizsie ako slachta, v skutocnosti (ako aj dnes i ked nie az tak) mala cirkev prsty v politickych zalezitostiach a teda bola viac menej nad slachtou a sem tam bol ja kral len figurkou... Cize inkviziacia bola viac menej v plnej rezii cikrvi smradlavej
...zaujímavé že všetci nadávajú na cirkev z pred niekolko sto rokov ale všetci zabudli na vlády ktoré tu boli pred pár rokmi :o a nikto na ne nenadáva aj ked urobili viac zlého ako celá cirkev ale ked je cool na niekoho nadávať tak prečo nie
Tvrdíš, že milióny...pre zaujímavosť, aby si vedela, počet obetí inkvizície sa odhaduje historikmi na 6 tis až 10 tisíc...Ich popravovanie mala v rukách svetská moc a zo súdených heretikov neskončilo takmer ani 1 percento na hranici...napríklad pápež Inocent III. zneplatnil 200 trestov pre heretikov a Gregor IX ich zneplatnil 250...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
a k teme-ano,poznam jeden taky pripad
ja verim v seba...
a napr. nam jeziskari zabrali celu nasu staru skolu, museli sme sa z historickej budovy prestahovat do novej, a co za to dostal stat, nasa skola? nic... ale neriesi sa to, ale, kaslem na nich
viera v cokolvek je dôležitá vec...asi ejdina vec ktorá cloveka nuti vydržať to tu
nech je to viera v seba, v boha, vo mna, proste ako hovorim v cokolvek, je to dobre...
zla je viera z pozerských dôvodov("som satanista lebo je to v mode, je to cool")
clovek proste verit musí a potrebuje
cirkev je proste svinstvo..akakolvek....
co sa týka tých prikazani, to nie je vec dobreho prinosu cirkvi pre spoločnosť to su proste moralne hodnoty ktore jednoducho máme mať.....
nebolo nahodou slachta, pdo nou cirkev(po slachte mala najvyššie psotavenie ) mestania, remeselnici a potom obyvajny poddaní popriapde otroci?
čiže myslim si že co hovoris je sice rpavda....ale cirkev bola priamo pod slachtou- dokonca králi mali ako radcov knazov....ciže vieme o čom je tu reč že?
hovorim ako to v stredovekej spoločnosti bolo, a väčšina tých priapdov nemohla byt vedena ateistami, lebo väčšina tých priapdov bola v mene Boha....vtedy, si medzi tými najvyššími ktorí mali moc malokedy nasla ateistu....bolo, nazvime to slovickom "cool" verit v boha...ved sa vtedy najviac rozisirilo Kresťanstvo, myslim že to hovori za vsetko(a o tomto s tebou môžem diskutovať aj dva dni vkuse lebo sa v týchto veciach proste vyznam)
davam taksito dopozornosti svoj prispevok cislo @7 , tebe by som odporucila aby si citala s porozumenim čo pisem, lebo si nemyslim že som nejak dala najavo že by som bola satanistka alebo ateistka, alebo teistka alebo cokolvek co by nejak určovalo moje vierovyznanie.....
áno som proti cirkvi nielen proti katolickej ale proti akejkovlek (a predstav si aj proti satanistickej...vsetko ej to o tom istom)
keby si vedela poraidne citat tak by si sa ma to nemusela pytať že co som
lebo to je napsiane vyššie
Btw inkvizicia bola svinstvo a aj ked cirkev bola oficialne nizsie ako slachta, v skutocnosti (ako aj dnes i ked nie az tak) mala cirkev prsty v politickych zalezitostiach a teda bola viac menej nad slachtou a sem tam bol ja kral len figurkou... Cize inkviziacia bola viac menej v plnej rezii cikrvi smradlavej
a prečo ju stále rozoberáte ked vás nezaujíma ...
Tvrdíš, že milióny...pre zaujímavosť, aby si vedela, počet obetí inkvizície sa odhaduje historikmi na 6 tis až 10 tisíc...Ich popravovanie mala v rukách svetská moc a zo súdených heretikov neskončilo takmer ani 1 percento na hranici...napríklad pápež Inocent III. zneplatnil 200 trestov pre heretikov a Gregor IX ich zneplatnil 250...
Presne to mi napadlo z Písma.