Nájdu sa nejaké typy pre úplného začiatočníka v inline korčuľovaní? Ako ste začínali vy? Väčšina korčuliarov začínala v nižšom veku, alebo sa aspoň vedeli korčuľovať na ľade... nuž nie každý mal také detstvo
ja som nikdy nemala problém korčulovať takže neviem moc poradiť.
asi len, že si nájdi nejaké dobré miesto, kde nechodia autá. nájdi si dobrý povrch. ja som skúsený korčuliar a aj tak sa viem dobre vydrbať na rozbúranej ceste
proste len sa postaviť a ísť. musíš iba skúšať a uvidíš, že to pôjde
ja som sa učil korčulovať minulé leto, na internete je veľa návodov pre začiatočníkov ako udržať rovnováhu, ako padať ... len si treba vybrať dôveryhodný zdroj ... po týždni som jazdil ako guľa, hlavne sa toho nebáť ak sa toho bojíš tak si obleč aspoň chrániče, hlavne na predlaktia
Ja som ucil priatelku korculovat tak, ze som ju drzal za ruku... Tebe odporucam na zaciatok co najlepsi a najkvalitnejsi asfalt... - cize najlepsie ist niekam do Rakuska A tam zacat pomalicky, a aj sa nauc trochu brzdit tou brzdou, co mas vpravo - len tam bacha, aby si nestratil rovnovahu... a ked to budes zvladat, tak nebudes mat problem
@moonbeam Ja som na tom asi tak isto ako ty, tiež som sa v detstve nenaučila korčuľovať a chcela by som to vedieť ...podľa mňa je najlepšie chodiť často trénovať, na nejakú dobrú, rovnú plochu. Teraz keď sa otepľuje, bude na to super obdobie
Čo viem, treba byť vystretý, naklonený mierne dopredu (aj pri hroziacom páde)...
@trubka91 tak ja tu mám za rohom dvojkilometrovú hrádzu, v lete vždy plnú korčuliarov, každý rok sa tam prechádzam na bicykli, ale vždy som sa chcel pridať aj na tých korčuliach
TIpy sa nájdu. (Rofl) ja som začala keď som mala asi 7 a už si neviem spomenúť, či to bolo skôr ako na ľade, ale asi obe v probližne rovnakom období. Oco kúpil korčule, obuli sme si ich aj s bratom a vyhnali nás von. a potom druhý krát šiel s nami a potom sme chodili už sami. tam sa nie je čo učiť, je to ľahšie ako bicykel alebo aspoň tak som sa cítila. Proste sa nahneš trošku dopredu a ako pohneš s prvou nohou, buď pripravený rýchlo na pohyb druhou, lebo je to plynulejšie ako chôdza. a hlavne rýchlejšie. Musíš si zvyknúť na to, že máš s nimi ťažsie nohy o trošku, ale to je otázka niekoľkých minút. Je dobre rozohnávať sa rukami. Máš ich trošku pred sebou, aspoň na začiatok to pomôže. A keď chceš ísť rýchlejšie tak sa s nimi týmto spôsobom ľahšie udržuje rovnováha. Keď dáš päty k sebe a špičky od seba do pravého uhla, budeš sa točiť dokola. no a nohami normálne hýbaj od seba trocha nie rovno ako pri chôdzi. Prídeš na to všetko sám. a brzdiť môžeš tak, že vystrčíš špičku dohora. A nie v priveľkej rýchlosti na začiatok. Alebo dáš jednu pätu za druhú do pravého uhla, ale tým sa ničí brzda, takže brzdi skôr normálne. ale ja som priemerná korčuliarka, takže radím len pre to že jazdím hrozne dlho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
vlastne aj na konci leta, lebo proste v živote sa na tom nenaučím zabrzdiť inak, ak počkať, kým zastavím
asi len, že si nájdi nejaké dobré miesto, kde nechodia autá. nájdi si dobrý povrch. ja som skúsený korčuliar a aj tak sa viem dobre vydrbať na rozbúranej ceste
proste len sa postaviť a ísť. musíš iba skúšať a uvidíš, že to pôjde
ách, chcem sa ísť korčulovať
nebój, ono to pôjde rýchlo len sa toho netreba báť
@storm8 "Sunny" ?
Čo viem, treba byť vystretý, naklonený mierne dopredu (aj pri hroziacom páde)...
@sapphirizing vďaka keď sa oteplí, hneď vybehnem experimentovať