Ahojte.Našla som síce niečo na internete,ale dokopy vlastne nič.Chcela som sa informovať,že ako je to vlastne ak chcete bývať na jeden izbe na VŠ internáte s priateľom.Ako sa to zariaduje?Jeden známy mi povedal,že vraj sa to dá, kedže je to už VŠ internát
neda sa..manzelaky o ktorych hovori @burble aspon co mam ja informacie, su len pre tych, ktori su zobrati..normalne byvat nemozes, jedine, ze poznas nejaky dalsi par, ktori by sa chceli nejak vymenit/poparovat..
ani mne nechceli dovolit byt na intraku s frajerkou..hoc som sa chystal ich aj podplatit
cize jedina moznost, ako byt s partnerom, je privat
@burble nie..v presove som presiel vsetke intraky, da sa ale nacierno..kosice detto..blava komenskeho detto..vsade bud nacierno alebo vobec..a manzelaky len ak su manzelia..
Ako sa zdá, záleží od konkrétnej školy a internátu.
U nás napríklad bežne bývajú páry v izbách pre dvoch. Bývam na jednom internáte už tretí rok a každý rok bývali oproti mojim dverám aspoň 2 páry. Viem dokonca, že jednému páru (keďže bol dostatok miesta) dali izbu pre štyroch aj so sprchou a žijú tam sami dvaja.
Normálne sa spýtaj na vrátnici konkrétneho internátu a hotovo. Nezabudni na nejaké všimné.
@burble tiez si vravim..myslim, ze ak je nejaky par, ktori su spolu dlho, povedzme rok, rok a pol alebo viac, ze by ich kludne mohli dat spolu..stacilo by vyclenit napriklad nejake poschodie/2 len ciste izby pre pary..moznosti su vzdy, len nechapem ludi, ktori to nechcu dovolit
@trdelniiiq absolutne to nechapem, ako by to poskodilo ten intrak, alebo celkovo, co by to komu spravilo? rozhodnutie o spolocnom byvani by predsa malo byt na pare, nie na nejakej institucii, a myslim, ze spolocna intrakova izba moze byt fajn predstupen pred skutocnym spolocnym byvanim.
toto je inac strasna diskriminacia heterosexualnych parov!
@burble neviem..a ked som sa ich pytal na nejake logicke argumenty, preco to vlastne zakazuju, nedostalo sa mi ziadnej racionalnej odpovede..take su pravidla, bohuzial..a ked som dal namet akademickemu senatu, tam som tiez nepochodil, hoc som mal podporu od studentov
pritom na izbach su v pohode homosexualne pariky a toto nikomu nevadi..a vie sa o nich..ale aby tam byval chlapec s dievcatom, zrazu ich ide roztrhat
@paracelsus Tak napr. Ja myslím internáty v BA a Univerzitu Komenského a jej internáty.Tam je to možné?Tak akože skúsila by som načierno,ale zas keby nato prišli nechcem aby nás vyhodili
@nikussska93 a oni si myslia, ze hetero parik si nenajde cas, ked bude mat jeden z nich volnu izbu na splodenie decka? aj ked teda myslim, ze vysokoslaci su dostatocne inteligentni, aby splodeniu zabranili.
v sexe im intrak nezabrani, skor v budovani vztahu prida zbytocne komplikacie.
@trdelniiiq Len je to podľa mňa hrozné..ja som s priateľom skoro 3 roky a jednoducho mám bývať ako deti..hoci natom istom internáte len o 2 izby ďaľej,ale spolu na izbe nie....aj tak na tej izbe budeme spolu ja už nepochopím ich zmýšľanie...a ani keby som zaplatila viac za mesiac tak by to nešlo?
@nikussska93 nie aj to som im vravel..bol so mochotny dokonca zaplatit namiesto 40 eur 60 za osobu, cize za 2 by uz mali o 40 eur viac..nepomohlo..pritom napriklad stredoskolske internaty ponukaju izby aj zmiesanemu paru, hoc za drahsie, ale ponukaju..a to je stredoskolsky internat
a toto je dalsi paradox..im tam nevadi, vypytaju si vyssiu cenu, zarobia na tom..ale na vyske, aj ked im sam nukas, nevezmu
jedine, ze pojdete na privat..niekto povie, ved to nevadi, ze nebudete spolu ale napriklad, je to ine, ked si spolu s frajerom/frajerkou na izbe, vsetko si usporiadate podla svojho, prisposobite si izbu, kvetinky, rano sa spolu zobudzate..travite spolu cas atd..myslim, ze normalne heterosexualne pary prave ze poludstuju a nie je to nieco poburujuce alebo ja neviem
@trdelniiiq Ved to je jasné je to také iné a strašne krásne.Ale momentálne som sa dočítala,že ak u Teba na internáte niekto prespí...tak zaňho platíš 2,50 eur no takže aspoň takto to budeme riešiť no..teda ak by sme neboli na jednom internáte
@trdelniiiq Tak čítam to na UK v BA..ale musí to byť študent do 26 rokov..a musíš to vopred ohlásiť na oddelení,ale ak to nie je študent tak už je to skoro 6 eur
pokiaľ nie ste manželia tak no chance... a vôbec.. nechapem načo s ním chceš bývať v jednej izbe na intráku... v rámci jedneho internátu sa to dá... ale keď sa spolu rozíde tak čo ? prídeš na vrátnicu povedať, že už s ním nechceš bývať ? možno by nezaškodilo predtým začať trochu rozmýšlať...
veď ja nie som apriori proti tomu, aby niekto býval so svojou frajerkou. Podľa mňa je to fajn. Ale myslím si, že riešiť takúto vec na intrák je somarina. Prečo by internát mal na seba brať riziko toho, že sa rozídeš s frajerom, čím by vznikli problémy aj internátu.
Za ďalšie - internát je tu na to, aby poskytol ubatovanie cezpoľným, ktorí bývajú ďaleko a nemajú dosť peňazí na privát. Tým pádom internát musí pojať čo najviac študentov, obvykle 4 š. na izbu. Tým, že by ste bývali dvaja na jednej izbe by ste obrali 2 ľudí o šancu na ubytko. Keby sa takto bežne postupovalo, tak internáty by mali polovičnú kapacitu oproti terajšiemu stavu.
dajme to že nejaký internát umožní bývať na izbe aj zmiešanému páru. Tento pár sa počas roka rozíde. Jeden z partnerov sa odsťahuje alebo rovno aj obidvaja (internát to bude musieť riešiť - výpadok príjmov, hľadanie nových nájomníkov, vypisovanie zoznamov, posudzovanie a podobne) resp. sa nebudú chcieť odsťahovať ale ani spolu bývať (zase to bude musieť riešiť internát a pri plne obsadenej kapacite to nebude mať ani ako) v najhoršom by to mohlo dospieť k nútenému spolubývaniu čo by mohlo viesť k nezdravým vzťahom, hádkam a celkovo blbej situácii, zrejme by sa ani susedia nepotešili (opäť by to musel riešiť internát). Ak by takých izieb a párov bolo viac tak ďakujem pekne...
Už chápeš prečo to nechcú povoliť ? Jednoducho je to rizikové, ani sa im nečudujem. Je oveľa stabilnejšie ak na izbe bývajú samí chalani alebo samé baby ako zmiešané izby. To je jednoducho fakt. Jediné riešenie by bolo keby ste boli manželia. Alebo spoločný intrák oddelene na samostatných izbách alebo privát (síce vyššia cena, ale mali by ste súkromie)
@trtken Ja nepochopím,že hned myslíš na najhoršie,že rozíde akože vravím,že X párov takto je na internátoch,ale načierno a je to dosť obťažujúce stále len načierno a skrývať sa...a na privát nemá každý peniaze takže asi tak.A súkromie? na internátoch žiadne..a práveže chalani ked sú spolu alebo baby vedia 3 krát horší randál aj bordel narobiť ako nejaký normálny pár.*nehovoriac,že gayovia môžu spolu byť na izbe,ale heterosexuálny normálny..slušný pár nie..tak kde je tá spravodlivsť?ach bože
Ak by sa také niečo povolilo, tak by nešlo iba o teba a tvojho frajera, ale aj o ďalšie páry. Dajme tomu, že by sa spolu rozhodli bývať páry, ktoré spolu chodia 1 mesiac a po ďalšom by zistili, že už spolu nechcú bývať. V jednom kuse by sa na takýchto izbách točili ľudia, internát toto riešiť nebude. Neoplatí sa im to ani z ekonomického hľadiska lebo to stojí výdaje. Internát nie je žiadna charitatívna organizácia, že bude znášať riziká a zbytočné výdavky
ja by som napr. tiež uvítala zmiešané intráky Som s priateľom na priváte, ale keby sme na intráku , tak by som to aspoň mala bližšie k spolužiačkam ako teraz a nehovorím o cene
@trdelniiiq oni byvali spolu na manzelakoch (nie su vzati)... Neviem, ako si to vybavili, ale cely minuly rok spolu byvali, tento rok uz su kazdy zvlast...
tak to ma prekvapuje ze niekde to nechcu povolit..ale poviem vam ja som na 3lozku a jedna baba ma chalana co byva oproti v izbe, nechcu spolu byvat lebo zevraj by si liezli na nervy/su aj spoluziaci/ ale on je v nasej izbe nonstop, stale tam chodi, v ktorukolvek hodinu..a my sa tam citime dost blbo..nikomu nezelam toto zazivat..je ine ked ku niekomu pride chalan na izbu raz za nejaku dobu a nech tam je aj cely den ok,alebo keby chceli byt sami tak nech povedia nam az ideme nachvilku prec,ale aby tam bol kazdy den vkkuse.. ja ked idem k chalanovi tak ten povie spolubyvajucemu nech nas chvilu necha a kym pride spat ja odidem. Ale toto je nonstop..mna nezaujima ich vztah, ja nepotrebujem stale mat ich okolo seba..fuuj ..preto radsej nech sa pari davaju k sebe do izby a nesposobuju problemy pre ostatnych spolubyvajucich..ako tu jedna napisala ze par + 1..tak ako nehnevajte sa..ani zadarmo by som nebyvala s parom..( hoci teraz akoby som s nim byvala..ale uz to momentalne nejde zmenit) (( /troska som sa postazovala, pardon )
a to som raz necakane prisla na izbu , on vsetky veci na mojom stole / moje veci odlozene prec/ lezal na mojej posteli..mal tam na nej aj svoje veci..proste zabyvani na mojom priestore.. ( ludia poradte mi....
ked nastupujes, podpisujes zmluvu v ktorej sa zaviazes, ze budes platit za ubytovanie, ze zmluvu podpisujes na CELY akademicky rok atd atd. este raz opakujem - zmluva - uzatvorena podla OZ.
ale toto ma pobavilo najviac:
"Jeden z partnerov sa odsťahuje alebo rovno aj obidvaja (internát to bude musieť riešiť - výpadok príjmov, hľadanie nových nájomníkov, vypisovanie zoznamov, posudzovanie a podobne) resp. sa nebudú chcieť odsťahovať ale ani spolu bývať (zase to bude musieť riešiť internát a pri plne obsadenej kapacite to nebude mať ani ako) v najhoršom by to mohlo dospieť k nútenému spolubývaniu čo by mohlo viesť k nezdravým vzťahom, hádkam a celkovo blbej situácii, zrejme by sa ani susedia nepotešili (opäť by to musel riešiť internát)"
po prve, len tak sa z intraku malo kto odstahuje. nahradu si hlada kazdy sam, s tymto intrak nic nema, jednoducho ta neodubytuju, ak si tu nahradu nenajdes. to ze by sa nechceli odstahovat ale ani spolu byvat...no uz vidim ako toto riesi ubytovacie zase to bude tak, ze - bud si najdi nahradu a odstahuj sa, alebo cus tam kde si. cize najpravdepodobnejsie by to spelo k dalsiemu spolunazivaniu paru, co okej, uznavam ze asi nebude to naj, ale to je ich problem, ked sa hrnuli do spolocneho byvania. a susedia tiez budu drzat hubu a krok, lebo inu moznost ubytovania studaci vacsinou nemaju, a su vdacni bohu aj za to najspinavsie lozko na atriakoch, kedze si ine nemozu dovolit.
osobne si myslim, ze konkretne u nas na UK Manzelaky by toto mohli umoznit, samozrejme prioritu by mali manzelia, a potom zvysok by bol pre pary. obvykle je totiz to, co pisala @jasmiine dost velky problem, ale tiez to nikto neriesi, lebo niet ako. a myslim, ze kludne by si mohli aj o nejake to euro nadstavit sumu, vacsina parov by zopar koruniek bola ochotna priplatit, aby mali sukromie.
všetko závisí podľa mňa od školy a internátu. U nás sa to dá v Brne na niektorých internátoch... a niekedy aj dosť závisí od dotyčnej pani, ktorej sa na to pýtate. AK je normálna, tak to dovolí
Ja v zmluve nemám žiadnu klauzulu o tom, že by som "musel" celý rok bývať na intráku. Zmluva sa podpisuje na pol roka alebo na rok. Platí sa kaucia vo výške mesačného nájmu a v prípade, že chcem vypovedať zmluvu pred jej ukončením, tak mi tá kaucia prepadne, ale žiadnu náhradu ja hľadať nemusím. Proste keď chcem tak sa zbalím a odídem...
Takže v podstate sú tie zmluvy nevypovedateľné ? To hadám nie.. každá strana má právo od zmluvy odstúpiť aj počas trvania zmluvy, samozrejme s určitými sankciami, ale žeby niekoho odmietli odubytovať to som ešte nepočul.. By som chcel vidieť ako by niektorí študenti, ktorých vyhodia v zimný semester, alebo si nechajú prerušiť štúdium či sami odídu zo školy by platili ešte aj za ten jarný ak by mali zmluvu na rok
u nás hneď v prvý mesiac odchádza zopár študentov na priváty, na iné lepšie internáty, na ktorých sa uvoľní miesto alebo sa jednoducho vykašlú na školu. Prázdne miesta sa potom zapĺňajú v ďalšej vlne. Toto všetko stojí prachy... Keby ešte osobitne vyčlenili izby pre páry tak im z tých izieb najmenej tretina ľudí odíde. Vzťahy sú .. no... nestále. a nie je to vlastne ani ich povinnosť poskytovať takéto služby
Samozrejme u nás sa dá bývať aj s partnerom na dvojlôžkovej izbe aj to len preto lebo tých izieb je veľmi málo. Nie je to však oficiálne, treba sa dohodnúť s ubytovateľkou
Čo však poznám páry na intráku, tak ani jeden nebýva spoločne na izbe, ale každý vo svojej izbe. Bývajú na rovnakej chodbe a nevyzerajú, že by ich to, že nebývajú spolu v jednej izbe nejak žralo
@trtken noo presne ten posledny odstavec.. ach jasne ze ich to nestve vsak maju pre seba akoby dve izby..raz u jedneho , u druheho a vkuse cely den..ale co my ostatni?hlavne ze im je dobre..
@trtken a preco by to mal riesit internat? keby sa par rozisiel a jeden by chcel odist, pripadne obaja, problem by mali len a len oni a nie internat.. viem, ze na niektorych intrakoch to funguje tak, ze ak chces odist, musis za seba zabezpecit nahradu a pokial ju nezabezpecis, si povinny dalej platit za izbu, ak neplatis, porusujes zmluvu... navyse na nasom intraku by taky problem ani nastat nemohol, lebo v poradovniku su stale cakajuce stovky ludi, cuze by sa to len posunulo.. a pokial ide o neznasanlivost medzi spolubyvajucimi, ta nie je len medzi rozidenymi parmi, poznam vela vela pripadov, v ktorych sa spolubyvajuci navzajom sekiruju.. a pokial ide o tu polovicnu obsadenost... napriklad na mojom intraku su len dvojky izby, cize ani s tym by problem nebol... ale ani u nas pary spolu byvat nemozu a tiez uz ked byvaju, su na cierno pomeneni.. a to nie len pary.. podla mna je strasna hlupost, ze zmiesane izby nie su u nas dovolene, ved co by to komu spravilo.. iny dovod ako neochotu teda nevidim..
na mlynoch v BA sa dá v pohode.. Je jedno či je to priateľ, kamarát, kamarátka.. im je to úplne jedno.. jediné čo potrebuju podpísať papier o tom, že obaja súhlasíte bývať s opačným pohlavím.. (dokonca to myslím stačí len zaškrtnúť v žiadosti o intrák cez net) a sú aj dvojlôžkové izby.. a keby ste chceli v trojlôžkovej, tak by musel ten tretí súhlasiť,že bude s vami..
a k tým manželákom.. to má iba taký názov, pretože kedysi tam bývali manželia... ale dnes je to už úplne rovnaký intrák ako všetky ostatné. bývajú tam baby s babami.. chalani s chalanmi.. aj páry.. akurát, že sú také zachovalejšie od šturáku a atriakov.. je to tak ,,od ruky,, a samozrejme aj drahšie. Teraz cez leto idú ešte rekonštruovať nerekonštruované, takže budú ešte drahšie
@night dakujem za pekny prispevok..som rada ze to niekto pochopil..no vies co problem je hlavne v tom , ze ked clovek nieco taketo povie tak tie vztahy sa strasne narusia a uz teraz chodim do izby s odporom..najhorsie je ze ta tretia spolubyvajuca sa s nimi nejak zacala bavit..aa ked jej to predtym tiez vadilo tak zrazu ako by jej to uz bolo jedno..Ona je v tom vvelmi liberalna..jej ani nevadi sex ked ona lezi na poschodovej..No kazdy sme ini a mne tieto prejavy a veci vadia..Ked som napisala mail na ubytovacie tak mi povedali nech napisem list staznost a hodim im to dole do schranky..ale proste bojim sa, ze tie vztahy budu este horsie. Jedine to viem vyriesit neskor na dalsi rok najst si novu izbu..ale s kym?..to uz je otazne.. ((((( Ludia nikomu z vas to neprajem zazit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
ani mne nechceli dovolit byt na intraku s frajerkou..hoc som sa chystal ich aj podplatit
cize jedina moznost, ako byt s partnerom, je privat
si na nejakom cirkevnom intraku alebo co?
a niekto treti? kto by chcel byt treti na izbe pri pare?
normalne sa dohodnite s nejakym inym parom.
U nás napríklad bežne bývajú páry v izbách pre dvoch. Bývam na jednom internáte už tretí rok a každý rok bývali oproti mojim dverám aspoň 2 páry. Viem dokonca, že jednému páru (keďže bol dostatok miesta) dali izbu pre štyroch aj so sprchou a žijú tam sami dvaja.
Normálne sa spýtaj na vrátnici konkrétneho internátu a hotovo. Nezabudni na nejaké všimné.
toto je inac strasna diskriminacia heterosexualnych parov!
pritom na izbach su v pohode homosexualne pariky a toto nikomu nevadi..a vie sa o nich..ale aby tam byval chlapec s dievcatom, zrazu ich ide roztrhat
v sexe im intrak nezabrani, skor v budovani vztahu prida zbytocne komplikacie.
a toto je dalsi paradox..im tam nevadi, vypytaju si vyssiu cenu, zarobia na tom..ale na vyske, aj ked im sam nukas, nevezmu
jedine, ze pojdete na privat..niekto povie, ved to nevadi, ze nebudete spolu ale napriklad, je to ine, ked si spolu s frajerom/frajerkou na izbe, vsetko si usporiadate podla svojho, prisposobite si izbu, kvetinky, rano sa spolu zobudzate..travite spolu cas atd..myslim, ze normalne heterosexualne pary prave ze poludstuju a nie je to nieco poburujuce alebo ja neviem
veď ja nie som apriori proti tomu, aby niekto býval so svojou frajerkou. Podľa mňa je to fajn. Ale myslím si, že riešiť takúto vec na intrák je somarina. Prečo by internát mal na seba brať riziko toho, že sa rozídeš s frajerom, čím by vznikli problémy aj internátu.
Za ďalšie - internát je tu na to, aby poskytol ubatovanie cezpoľným, ktorí bývajú ďaleko a nemajú dosť peňazí na privát. Tým pádom internát musí pojať čo najviac študentov, obvykle 4 š. na izbu. Tým, že by ste bývali dvaja na jednej izbe by ste obrali 2 ľudí o šancu na ubytko. Keby sa takto bežne postupovalo, tak internáty by mali polovičnú kapacitu oproti terajšiemu stavu.
Ak chceš bývať s frajerom najlepší je privát.
dajme to že nejaký internát umožní bývať na izbe aj zmiešanému páru. Tento pár sa počas roka rozíde. Jeden z partnerov sa odsťahuje alebo rovno aj obidvaja (internát to bude musieť riešiť - výpadok príjmov, hľadanie nových nájomníkov, vypisovanie zoznamov, posudzovanie a podobne) resp. sa nebudú chcieť odsťahovať ale ani spolu bývať (zase to bude musieť riešiť internát a pri plne obsadenej kapacite to nebude mať ani ako) v najhoršom by to mohlo dospieť k nútenému spolubývaniu čo by mohlo viesť k nezdravým vzťahom, hádkam a celkovo blbej situácii, zrejme by sa ani susedia nepotešili (opäť by to musel riešiť internát). Ak by takých izieb a párov bolo viac tak ďakujem pekne...
Už chápeš prečo to nechcú povoliť ? Jednoducho je to rizikové, ani sa im nečudujem. Je oveľa stabilnejšie ak na izbe bývajú samí chalani alebo samé baby ako zmiešané izby. To je jednoducho fakt. Jediné riešenie by bolo keby ste boli manželia. Alebo spoločný intrák oddelene na samostatných izbách alebo privát (síce vyššia cena, ale mali by ste súkromie)
Ak by sa také niečo povolilo, tak by nešlo iba o teba a tvojho frajera, ale aj o ďalšie páry. Dajme tomu, že by sa spolu rozhodli bývať páry, ktoré spolu chodia 1 mesiac a po ďalšom by zistili, že už spolu nechcú bývať. V jednom kuse by sa na takýchto izbách točili ľudia, internát toto riešiť nebude. Neoplatí sa im to ani z ekonomického hľadiska lebo to stojí výdaje. Internát nie je žiadna charitatívna organizácia, že bude znášať riziká a zbytočné výdavky
Dneska slovo vysokoskolak , alebo to, ze ma obcan titul uz nema taku vahu, ako kedisy
Poznam par trafenych parov, ktori splodili pancharta na "koleji" a nejaku sirsiu predstavu o buducom zivote nemaju absolutne ziadnu
ked nastupujes, podpisujes zmluvu v ktorej sa zaviazes, ze budes platit za ubytovanie, ze zmluvu podpisujes na CELY akademicky rok atd atd. este raz opakujem - zmluva - uzatvorena podla OZ.
ale toto ma pobavilo najviac:
"Jeden z partnerov sa odsťahuje alebo rovno aj obidvaja (internát to bude musieť riešiť - výpadok príjmov, hľadanie nových nájomníkov, vypisovanie zoznamov, posudzovanie a podobne) resp. sa nebudú chcieť odsťahovať ale ani spolu bývať (zase to bude musieť riešiť internát a pri plne obsadenej kapacite to nebude mať ani ako) v najhoršom by to mohlo dospieť k nútenému spolubývaniu čo by mohlo viesť k nezdravým vzťahom, hádkam a celkovo blbej situácii, zrejme by sa ani susedia nepotešili (opäť by to musel riešiť internát)"
po prve, len tak sa z intraku malo kto odstahuje. nahradu si hlada kazdy sam, s tymto intrak nic nema, jednoducho ta neodubytuju, ak si tu nahradu nenajdes. to ze by sa nechceli odstahovat ale ani spolu byvat...no uz vidim ako toto riesi ubytovacie zase to bude tak, ze - bud si najdi nahradu a odstahuj sa, alebo cus tam kde si. cize najpravdepodobnejsie by to spelo k dalsiemu spolunazivaniu paru, co okej, uznavam ze asi nebude to naj, ale to je ich problem, ked sa hrnuli do spolocneho byvania. a susedia tiez budu drzat hubu a krok, lebo inu moznost ubytovania studaci vacsinou nemaju, a su vdacni bohu aj za to najspinavsie lozko na atriakoch, kedze si ine nemozu dovolit.
osobne si myslim, ze konkretne u nas na UK Manzelaky by toto mohli umoznit, samozrejme prioritu by mali manzelia, a potom zvysok by bol pre pary. obvykle je totiz to, co pisala @jasmiine dost velky problem, ale tiez to nikto neriesi, lebo niet ako. a myslim, ze kludne by si mohli aj o nejake to euro nadstavit sumu, vacsina parov by zopar koruniek bola ochotna priplatit, aby mali sukromie.
Ked tak fakt načierno vymeniť sa s niekým
Ja v zmluve nemám žiadnu klauzulu o tom, že by som "musel" celý rok bývať na intráku. Zmluva sa podpisuje na pol roka alebo na rok. Platí sa kaucia vo výške mesačného nájmu a v prípade, že chcem vypovedať zmluvu pred jej ukončením, tak mi tá kaucia prepadne, ale žiadnu náhradu ja hľadať nemusím. Proste keď chcem tak sa zbalím a odídem...
Takže v podstate sú tie zmluvy nevypovedateľné ? To hadám nie.. každá strana má právo od zmluvy odstúpiť aj počas trvania zmluvy, samozrejme s určitými sankciami, ale žeby niekoho odmietli odubytovať to som ešte nepočul.. By som chcel vidieť ako by niektorí študenti, ktorých vyhodia v zimný semester, alebo si nechajú prerušiť štúdium či sami odídu zo školy by platili ešte aj za ten jarný ak by mali zmluvu na rok
u nás hneď v prvý mesiac odchádza zopár študentov na priváty, na iné lepšie internáty, na ktorých sa uvoľní miesto alebo sa jednoducho vykašlú na školu. Prázdne miesta sa potom zapĺňajú v ďalšej vlne. Toto všetko stojí prachy... Keby ešte osobitne vyčlenili izby pre páry tak im z tých izieb najmenej tretina ľudí odíde. Vzťahy sú .. no... nestále. a nie je to vlastne ani ich povinnosť poskytovať takéto služby
Samozrejme u nás sa dá bývať aj s partnerom na dvojlôžkovej izbe aj to len preto lebo tých izieb je veľmi málo. Nie je to však oficiálne, treba sa dohodnúť s ubytovateľkou
Čo však poznám páry na intráku, tak ani jeden nebýva spoločne na izbe, ale každý vo svojej izbe. Bývajú na rovnakej chodbe a nevyzerajú, že by ich to, že nebývajú spolu v jednej izbe nejak žralo
na mlynoch v BA sa dá v pohode.. Je jedno či je to priateľ, kamarát, kamarátka.. im je to úplne jedno.. jediné čo potrebuju podpísať papier o tom, že obaja súhlasíte bývať s opačným pohlavím.. (dokonca to myslím stačí len zaškrtnúť v žiadosti o intrák cez net) a sú aj dvojlôžkové izby.. a keby ste chceli v trojlôžkovej, tak by musel ten tretí súhlasiť,že bude s vami..
a k tým manželákom.. to má iba taký názov, pretože kedysi tam bývali manželia... ale dnes je to už úplne rovnaký intrák ako všetky ostatné. bývajú tam baby s babami.. chalani s chalanmi.. aj páry.. akurát, že sú také zachovalejšie od šturáku a atriakov.. je to tak ,,od ruky,, a samozrejme aj drahšie. Teraz cez leto idú ešte rekonštruovať nerekonštruované, takže budú ešte drahšie