@nikisweet - Ok beriem ťa za slovo .... A niečo o internáte TIME nevieš? Nejaké info?.... @salkoo - Už sme to tu počuli 30000krát o Trenčianskej univerzite, v každom fóre to je rozoberané a bla bla bla bla bla, myslíš, že to ešte niekoho zaujíma? Mám v prdeli predsudky, keď je niekto šikovný stačí mu aj základka a prerazí.. Napríklad bude mať dobrý nápad (myšlienku) začne podnikať a može sa mať lepšie ako vzdelaný človek s UK v BA s titulmi pred menom a za menom ...
@salkoo - Už som to napísala, že keď je niekto šikovný nepotrebuje ani VŠ ani nič, v tejto dobe je to aj tak jedno... na UK by som nešla, lebo by som nemala žiadny život, len sa učiť, učiť a učiť, napr. dnes mi prišiel papier z EUBA, že ma prijali, ale nechcem tam ísť.. no načo? Ísť tam pozorovať tých biflošov, ktorý si myslia, že za to, že budú mať vyštudovanú prestížnu školu a samé A-čka, že im bude celý svet ležať pri nohách? A počúvať tam tých zakomplexovaných profesorov, ktorý nám budú každú chvíľu pripomínať, že EUBA pre "nadľudí" ? xD.... Passka... Ja viem čo chcem v živote robiť a budem to robiť či už s Trenčianskou univerzitou alebo s EUBOU
A už som to tu mimochodom spomínala, že ja chcem podnikať, takže žiadnu prestížnu školu nepotrebujem, stačí mi moja vlastná šikovnosť, nápadivosť a predstavivosť
btw slecna buduca podnikatelka, podnikanie v ktorej oblasti vyzaduje vysokoskolsky titul alebo vzdelanie nadobudnute v trencine? ked si sem uz osemkrat pisala ze sikovny clovek moze podnikat aj bez skoly naco na nu vlastne ides?
@mizoyka - Sama si si aj odpovedala. Vybrala som si TNUNI, lebo sa mi vzdelavat nechce a preferujem mimoskolske aktivity.
A ked uz tak to, ze idem do Trencina este neznamena, ze tam tie dva posledne roky musim aj dostudovat.
@etelnair - Podnikanie si nevyzaduje vysokoskolsky titul , stačí mať dobrý nápad a myšlienku, veď kristepane ľudia bez titulu, kt. majú len strednú dokážu niekedy omnoho viac zarobiť ako ľudia s titulmi ... poznám veľa podnikateľov/podnikateľky, kt. ledva vychodili ZŠ a žije sa im ako kralom/kralovnam .
@salkoo - Pre teba picoviny. Mam iny pohlad na vec ako ostatni, pytam sa ci je na tom nieco zle?... Proste kokos , kazdy jeden ide na to rovnako, kazdemu tlacia to iste do hlavy, chod na VS, chod sa vzdelavat, v tejto dobe je to nevyhnutne a bla bla bla, lenze uz je tolkoooo vysokoskolakov, ze mam pocit, ze to nema zmysel... cela VS, teraz uz ked ma clovek aj neviem aku skolu a tituly pred a za menom aj tak sa moze akurat tak pojebat, lebo neni roboty, v dnesnej dobe beru do roboty vsade po znamosti. Poznam ludi kt. maju aj UK aj neviem aku super prestiznu skolu a nemaju ziadnu robotu a nevedia co zo sebou, nevedia si dat rady. Vysky ako EUBA Vas tak naucia drzat hubu a krok, je to skola pre ludi s upipkanym hlaskom, kt. sice budu pracovat vo velkych firmach a zarabat tazke prachy, ale nebudu mat cas ich ani minat, jedine kde ich budu vrazat je do image, lebo taketo velke firmy si to vyzaduju, dakujem taky zivot neprosim, co je na tom, ze chcem zit pokojny zivot bez stresu? Nie som karieristka, osobne stastie a uspech nevidim v skole, ale uplne v inych veciach. GOODBYE
A arogantne odpovede typu, tak vela stastia potom pri hladani prace mi nemusite vypisovat. Ak ste este nepochopili nepotrebujem titul na to v com chcem podnikat! Ja zamestnana neplanujem byt!
Ty ideš na VŠ, lebo sa ti vzdelávať nechce. Jedným z dôvodov, prečo tam ideš sú žúrky na internáte. Ideš do Trenčína s vedomím, že to tam doštudovať nemusíš, pričom tú máme 2 možnosti: nedokončíš VŠ alebo prestúpiš na inú školu, čím potvrdíš, že sa ti v TNUNI nepáči. Ospevuješ podnikanie a odsudzuješ pracovnú vyťaženosť "ľudí pracujúcich vo veľkých firmách v EUBE", no pritom podnikanie chce more času a kapitál.
Nechcem ťa uraziť, ale buď nevieš čo chceš alebo nevieš spracovať fakt, že si neustále protirečíš.
@mizoyka - Tak ešte raz, lebo vidno, ze nechapes. Ano idem aj kvoli zurkam na internata, nie je to jediny dovod, ale tie ostatne su prilis osobne, aby som o nich tu hovorila. Tak si ich necham pre seba. Nejdem s vedomim na VS, ze ju nedostudujem. Ja ju dostudujem 3 roky Bc. v Trencine. Potom dva roky mozem dostudovat aj indej. To ci pojdem po 3.rokoch na inu VS na druhy stupen vysokoskolskeho studia alebo ostanem v Trencine neviem dopredu povedat. Takze si neprotirecim. Ja som to uviedla ako priklad, ze dostudovat nemusim tam. Ja neviem dopredu ako to bude, ja si neplanujem cely zivot dopredu . Jezis ja neodsudzujem ludi pracujucich vo firme, ale ja taky zivot nechcem, nechcem pracovat pod vedenim nejakeho debilka v strese, ja chcem byt panom a rozhodovat si kde, kedy a ako a sama si urcovat kolko budem pracovat a kolko nie. Podnikanie si vyzaduje iba tolko casu kolko sa sam clovek rozhodne do neho investovat! Viem to, btw ja mam silne zaklady akurat na tuto cinnost, kedze samotny moji rodicia podnikaju. Takisto mam mnozstvo certifikatov, diplomov, povyhravala som mnozstvo sutazi, mam prax, viem sa vynajist, som stvoreny typ na obchodovanie, uz som si to vyskusala, robila som tento rok, lebo som nesla na VS klasickeho poistovaka (ludia tuto robotu neznasaju) a? Zarobila som 1500 € v cistom, ja si poradim aj bez VS a moze Vas aj rozdrapit, ze zarobim aj bez VS velke prachy a ani som sa prilis nenarobila ... A inak kamos kt. ma TNUNI zaraba 5000 €, ma krasne BMW a prednedavnom si kupil byt xD... kamoska ma vystudovanu socialnu pracu a zaraba 15 € za hodinu ... tak mi tu netrepte o tom, ze mam ist na EUBU. Slovaci maju obmedzene a rovnake myslenie a nedokazu tolerovat ludi, kt. idu na to z inej strany ako oni sami .
@teruska41 si hlúpa a trepeš debiliny na tom trvám a ešte ja fakt proste nechápem šak tá EUBA nie je taká ťažká škola možno na rovnakej úrovni jak TNUNI len tá v Trenčíne má jebnutú povesť s tými diplomami,načo si si dávala potom eubu ,keď tam ani nechceš ísť?a keď už tak podľa mňa v trenčíne teda nejaké extra žúrky ani nič nebude,keď už chceš užívať život,veď v Trenčíne na vš ani nie je až tak veľa ľudí napr. v porovnaní s BA alebo KE lebo väčšina ľudí radšej idú na lepšie školy lebo vedia že tá Trenčianska univerzita je odpad,takže ten intrákový život nič moc ..napr.Eubu by si v pohode vyštudovala,dokonca by si si užívala aj ten život a možno by ťa aj niekto bral aj vážne...ale dobre choď si do toho Trenčína,aspoň nebudeš zaberať miesto ako tak inteligentným ľuďom inde
@teruska41 skús si ešte raz prečítať, všetky tvoje doterajšie komentáre a zistíš, že to nemá ani hlavu, ani pätu
nepovedala som, že odsudzuješ ľudí, ale ich pracovnú vyťaženosť, aspoň tak si to v predchádzajúcom komentári prezentovala
" ja chcem byt panom a rozhodovat si kde, kedy a ako " chcieť je pekné, ale máš 21,mala by si vedie, že svet nie je gombička..
ohradzuješ sa tým, koľko človek zarobí bez VŠ, obyčajná hosteska bez vzdelania zarobí 2500-3000 €...a?
Ide o to, že výška je ďalší stupeň vzdelania, ktorý máš možnosť dosiahnuť, tak prečo si ju nevybrať triezvo a na úrovni?
Slováci sú bmedzení, v tom máš pravdu, ale prečítala som si príspevky napr od @salkoo a nemyslím, že by mala obmedzený názor..
S univerzitou, ktorá má zlý kredit sa väčšinou ťažko človek presadí..ale ok
Tu ide len o tom, netrepať dookola len svoje a to isté, neohradzovať sa svojimi kamarátmi, svojimi predošlými , povedzme úspechmi..ale myslieť do budúcna..lebo či sa ti to páči alebo nie, s tými 3 písmenami pred menom je človek v dnešnej spoločnosti inak braný ako robotník, či už zarába viac alebo menej..
@Mizoyka - ano... EUBA ma lepsi kredit ako TNUNI, lenze ja pisem o tom, ze bez ohladu na VS sa clovek moze uplatnit, staci mu na to jeho vlastna sikovnost. Poznam mnoho takych co na VS ani nesli a zije sa im ako kralom. Ja chapem co chces tym povedat, ja som sa snazila len poukazat na to, ze VS nie je az taka dolezita ako si to niektori myslia... a nechapem preco ludia nechcu pochopit to, ze mam iny nazor a niektorych to doslovne zere, ze ako si mozem z takychto dvoch VS vybrat akurat tu horsiu, ako keby to bol prehresok voci spolocnosti.
@salkoo - to ze mam iny nazor este neznamena, ze hovorim debiliny, EUBA je poriadne tazka skola pokial ja viem, nechcem tam ist z dovodu, ze pomaly kazdy jeden student sa tvari ako keby mal o par rokov, ked dostuduje "ovladnut cely svet", vadia mi tie tvare tych biflosov a namyslenych profesorov, na TNUNI chodia ludia normalni (aj ked menej nadani), pre ktorych je stastie, laska, priatelstvo viac ako peniaze, kariera a uspech. Mozno EUBA je super skola, ale uprimne povedane mna to vobec nezaujima. TNUNI je lahka skola, kt. vychodi fakt, ze kazdy. A to ake ma postavenie na trhu prace, tak na tom mi nezalezi.
@teruska41 nechcem tam ist z dovodu, ze pomaly kazdy jeden student sa tvari ako keby mal o par rokov, ked dostuduje "ovladnut cely svet", vadia mi tie tvare tych biflosov a namyslenych profesorov, na TNUNI chodia ludia normalni (aj ked menej nadani), pre ktorych je stastie, laska, priatelstvo viac ako peniaze, kariera a uspech -nefetuj už prosím ťa,nerobí ti to dobre
@nikisweet - nechcem aby mi to niekto "ukradol" takze konkretne ti to nepoviem. Iba ti mozem povedat, ze na Slovensku to neni, ale napr. v Nemecku to maju ... Proste chcem priniest nieco na Slovensko co tu este nebolo, aj presne viem co, len to ti nemozem povedat x).
@salkoo - Uz nevies co mas povedat? Stale opakujes dookola, ze trepem debiliny a ze nemam fetovat a pod. pritom ten kto tu fetuje si ty sama, o par rokov mozno sa zase stretneme v nejakom fore a veci budu uplne inak, ved sama uvidis , potom sa zasmejem ja tebe
@teruska41 ne len rozmýšlam skade si nabrala tú teoriu,že na EUBE sú samí namyslení ľudia,ktorých zaujíma len kariéra a peniaze a na tej trenčianskej ich zaujíma láska,rodina a podobne ? ..šak proste nechápem ako si si v tej tvojej hlave takéto názory sformovala ..a ešte že na EUBU chodia bifľoši a podobne ..a poviem ti ty nechoď na žiadnu VŠ ,veď taký človek ako ty by mal okamžite začať podnikať abo čo,načo mrhať potenciál na nejak vš
Jezisisi... Uz sa mi toto fakt nechce pocuvat... uz som pisala, ze vety typu je to na kokot skola ma nezaujimaju, to co ma zaujimalo som sa nedozvedela, teda pocula som jeden nazor inak nic.... Uz sa mi to nechce rozoberat, lebo jedine co viete je "chytat za slovicka" ako inak je to typicke slovenske a navyse jebnute. Takze dobre ak Vam ide o to, aby som Vas nazor uznala za ten "najlepsi" tak ste vyhrali vy kokoti ....... @nikisweet - Ked sa neuchyti mam stale v zalohe robit poistovaka - hore som uz pisala kolko som zarobila a nepotrebujem na to ani skolu, aj ked je to odsudzovany typ prace ja s tym problem nemam... popripade mam celkom slusne znamosti takze nevidim problem, ja nepotrebujem dobru skolu ako poistku a naaaahodou keby mi z toho nic nevyslo, tak predsa len budem mat diplom sice z TNUNI, ale stale lepsie ako nic, ja sa nebojim ako niektori ludia, niektori ludia maju taky brutalny strach z toho co bude o par rokov a boja sa sami seba a musia sa "poistit", lebo si myslia, ze bez kvalitnej skoly a diplomu si nenajdu dobru pracu alebo v tom horsom pripade ziadnu pracu. Ked mam zhrnut moje plany tak:
1, podnikanie - ak by nevyslo tak
2, poistovnictvo - na to treba len povahu
3. zivnost - uctovnicke sluzby, chodila som na OA, mam certifikaty, diplomy, povyhravane kade co... o klientelu sa nemusim bat
4. odjebat sa doprdele zo Slovenska - myslim si, ze vo Finsku a pod. ani nebudu vediet, ze nejaka TNUNI ma "zle meno"
5. stale je moznost, ze aj s titulom od TNUNI sa zamestnam (aj ked zamestnankynom nikdy nechcem byt
6. nikto nepovedal, ze posledne dva roky budem v TNUNI, mozno ano a mozno nie, mozno dokoncim kdesi indej
7. inteligentny clovek si uvedomuje, ze skoly na Slovensku su aj tak dost na picu, ze nie su stavane na slovensky trh a uz vobec nie na ten europsky
8. umelecky smer - castokrat nedoceneny, ale viem hrat na 6 hudobnych nastrojoch, mam vlastnu hud.skupinu a spievam, takze aj tam by sa v pripade nudze dalo poriesit
Btw teraz ma napadla este jedna vec ... aby som nezabudla.... viem po spanielsky, francuzsky a rusky na urovni znalec, preskakala som si vsetkymi urovnami a mam aj certifikaty + ucim sa po anglicky a po nemecky, takze este stale nechapete, ze s tym co ja viem nepotrebujem VŠ???????? ..... Este stale nechapete, ze keby mi bolo co pofajcit, tak mi to pofajcit mozete? Ja som zahojeeena... mimochodom keby nevyslo ani vsetko to co som pisala, tak stale mam super rodicov, kt. su podnikatelia, kt. maju vlastnu firmu kde sa popripade mozem zamestnat, to sice tiez moc nechcem, aj ked mam super rodicov, ale chcem byt samostatna a vydobit si svoje aj s TNUNI, ja by som si vybojovala aj zo ZS takze skoda sa tu s vami o tom bavit a moze vas vsetkych aj pojebat, ze sa nespolieham len na VS titul, lebo vacsina mladych ide na VS a spoliehaju sa len na dobre meno skoly a na titul a ked sa nezamestnaju potom nariekaju a nevedia si poradit tot vse.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
@salkoo @12 to "ru" je asi preklep ale aj keby nebol tak si sa neskutočne trafila
tiez ma to zaujima
dosť možno to je niekde aj horšie ale ja mám iba s týmto skúsenosti
a mimochodom, myslíš, že tú VŠ aj doštzdzješ, pokiaľ sa ti očividne vzdelávať nechce a preferuješ radšej mimoškolské aktivity?
A ked uz tak to, ze idem do Trencina este neznamena, ze tam tie dva posledne roky musim aj dostudovat.
@etelnair - Podnikanie si nevyzaduje vysokoskolsky titul , stačí mať dobrý nápad a myšlienku, veď kristepane ľudia bez titulu, kt. majú len strednú dokážu niekedy omnoho viac zarobiť ako ľudia s titulmi ... poznám veľa podnikateľov/podnikateľky, kt. ledva vychodili ZŠ a žije sa im ako kralom/kralovnam .
@salkoo - Pre teba picoviny. Mam iny pohlad na vec ako ostatni, pytam sa ci je na tom nieco zle?... Proste kokos , kazdy jeden ide na to rovnako, kazdemu tlacia to iste do hlavy, chod na VS, chod sa vzdelavat, v tejto dobe je to nevyhnutne a bla bla bla, lenze uz je tolkoooo vysokoskolakov, ze mam pocit, ze to nema zmysel... cela VS, teraz uz ked ma clovek aj neviem aku skolu a tituly pred a za menom aj tak sa moze akurat tak pojebat, lebo neni roboty, v dnesnej dobe beru do roboty vsade po znamosti. Poznam ludi kt. maju aj UK aj neviem aku super prestiznu skolu a nemaju ziadnu robotu a nevedia co zo sebou, nevedia si dat rady. Vysky ako EUBA Vas tak naucia drzat hubu a krok, je to skola pre ludi s upipkanym hlaskom, kt. sice budu pracovat vo velkych firmach a zarabat tazke prachy, ale nebudu mat cas ich ani minat, jedine kde ich budu vrazat je do image, lebo taketo velke firmy si to vyzaduju, dakujem taky zivot neprosim, co je na tom, ze chcem zit pokojny zivot bez stresu? Nie som karieristka, osobne stastie a uspech nevidim v skole, ale uplne v inych veciach. GOODBYE
Zhrnime si to podľa tvojich logických odpovedí.
Ty ideš na VŠ, lebo sa ti vzdelávať nechce. Jedným z dôvodov, prečo tam ideš sú žúrky na internáte. Ideš do Trenčína s vedomím, že to tam doštudovať nemusíš, pričom tú máme 2 možnosti: nedokončíš VŠ alebo prestúpiš na inú školu, čím potvrdíš, že sa ti v TNUNI nepáči. Ospevuješ podnikanie a odsudzuješ pracovnú vyťaženosť "ľudí pracujúcich vo veľkých firmách v EUBE", no pritom podnikanie chce more času a kapitál.
Nechcem ťa uraziť, ale buď nevieš čo chceš alebo nevieš spracovať fakt, že si neustále protirečíš.
nepovedala som, že odsudzuješ ľudí, ale ich pracovnú vyťaženosť, aspoň tak si to v predchádzajúcom komentári prezentovala
" ja chcem byt panom a rozhodovat si kde, kedy a ako " chcieť je pekné, ale máš 21,mala by si vedie, že svet nie je gombička..
ohradzuješ sa tým, koľko človek zarobí bez VŠ, obyčajná hosteska bez vzdelania zarobí 2500-3000 €...a?
Ide o to, že výška je ďalší stupeň vzdelania, ktorý máš možnosť dosiahnuť, tak prečo si ju nevybrať triezvo a na úrovni?
Slováci sú bmedzení, v tom máš pravdu, ale prečítala som si príspevky napr od @salkoo a nemyslím, že by mala obmedzený názor..
S univerzitou, ktorá má zlý kredit sa väčšinou ťažko človek presadí..ale ok
Tu ide len o tom, netrepať dookola len svoje a to isté, neohradzovať sa svojimi kamarátmi, svojimi predošlými , povedzme úspechmi..ale myslieť do budúcna..lebo či sa ti to páči alebo nie, s tými 3 písmenami pred menom je človek v dnešnej spoločnosti inak braný ako robotník, či už zarába viac alebo menej..
@salkoo - to ze mam iny nazor este neznamena, ze hovorim debiliny, EUBA je poriadne tazka skola pokial ja viem, nechcem tam ist z dovodu, ze pomaly kazdy jeden student sa tvari ako keby mal o par rokov, ked dostuduje "ovladnut cely svet", vadia mi tie tvare tych biflosov a namyslenych profesorov, na TNUNI chodia ludia normalni (aj ked menej nadani), pre ktorych je stastie, laska, priatelstvo viac ako peniaze, kariera a uspech. Mozno EUBA je super skola, ale uprimne povedane mna to vobec nezaujima. TNUNI je lahka skola, kt. vychodi fakt, ze kazdy. A to ake ma postavenie na trhu prace, tak na tom mi nezalezi.
@salkoo - Uz nevies co mas povedat? Stale opakujes dookola, ze trepem debiliny a ze nemam fetovat a pod. pritom ten kto tu fetuje si ty sama, o par rokov mozno sa zase stretneme v nejakom fore a veci budu uplne inak, ved sama uvidis , potom sa zasmejem ja tebe
@41
1, podnikanie - ak by nevyslo tak
2, poistovnictvo - na to treba len povahu
3. zivnost - uctovnicke sluzby, chodila som na OA, mam certifikaty, diplomy, povyhravane kade co... o klientelu sa nemusim bat
4. odjebat sa doprdele zo Slovenska - myslim si, ze vo Finsku a pod. ani nebudu vediet, ze nejaka TNUNI ma "zle meno"
5. stale je moznost, ze aj s titulom od TNUNI sa zamestnam (aj ked zamestnankynom nikdy nechcem byt
6. nikto nepovedal, ze posledne dva roky budem v TNUNI, mozno ano a mozno nie, mozno dokoncim kdesi indej
7. inteligentny clovek si uvedomuje, ze skoly na Slovensku su aj tak dost na picu, ze nie su stavane na slovensky trh a uz vobec nie na ten europsky
8. umelecky smer - castokrat nedoceneny, ale viem hrat na 6 hudobnych nastrojoch, mam vlastnu hud.skupinu a spievam, takze aj tam by sa v pripade nudze dalo poriesit