Ahojte, mám Lumiu 630 a akosi mi blbne internet. Keď mám zapnutú wi-fi, tak všetko beži tak, ako aj má. No keď som kdesi vonku a prístup k wi-fi nemám, tak ju vypnem a zapnem dáta, no tu nastane problém. Jednoducho ich nezapne, nenaskočí ten internet. V n
ja mám síce android, ale pomohlo mi, keď som šiel do nastavení a dal sprievodcu nastavení...tam som len klikal podľa inštrukcíí a jendo nastavenie tam bolo aj na ten net...
@gaborik8282 pozeram, ze asi hej nedavno si sa pytala na lumie, tak dufam ze inac si spokojna. Ak teda nepomoze hard reset skus s tym ist za operatorom alebo co
Tiez mi toto robilo na predoslom mobile, zapol sa az ked som si zakazdym vybrala siet sama, ze nie automaticky.
Teraz mam aj ja Lumiu 630 a ide vsetko v pohode, ale vyskusaj nastavenia - mobilna siet + sim - nastavenia sim karty - vyber siete a tam si daj vyhladat. Mozno to bude fungovat aj na windowse
@gaborik8282 Otvor menu, tukni na nastavenia, nájdi kartu systém a v nej nájdeš prístupový bod.
Mala by si tam mať Telekom-SK ... Keďže hovoríš, že ti to po spustení nejde, vytvoríme druhý profil.
Klikni na pridať,
názov pripojenia : Telekom Internet
Názov prístupového bodu : internet
(nič viac ... kolonky meno užívateľa, heslo a proxy musia byť prázdne) !!!!
Choď úplne na spodok a klikni na fajku (hotovo)
Klikni na vytvoreny profil (podržaním prsta) a daj aktivovať.
@maros3150 Áno, v podstate je to o rýchlosti .... ale nie o sile signálu
GPRS je najpomalšie (do 20kbps)
EDGE do 400kbps (teoretická rýchlosť)
3G (UMTS) do cca 1Mbps
3G s nadstavbou HSDPA do (3,6 / 7 / 14,4 Mbps)
s nadstavbou HSPA+ (do 42 Mbps teoreticky)
LTE (4G) až 172 Mbps (teoreticky)
Samozrejme sa to ešte rozdeľuje do tried (záleží najmä na použitom HW).. to už sa mi nechce vypisovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ako bolo spomenute skus hard reset a potom uvidis. Neslo ti to od zaciatku alebo zacalo nedavno? @gaborik8282
Teraz mam aj ja Lumiu 630 a ide vsetko v pohode, ale vyskusaj nastavenia - mobilna siet + sim - nastavenia sim karty - vyber siete a tam si daj vyhladat. Mozno to bude fungovat aj na windowse
to kde je pristupove miesto wap, internet a tak
H - znamená HSDPA
H+ znamená HSPA +
E znamená Edge
G znamená zastaralé GPRS
@Gaborik8282
Akého máš operátora?
Mala by si tam mať Telekom-SK ... Keďže hovoríš, že ti to po spustení nejde, vytvoríme druhý profil.
Klikni na pridať,
názov pripojenia : Telekom Internet
Názov prístupového bodu : internet
(nič viac ... kolonky meno užívateľa, heslo a proxy musia byť prázdne) !!!!
Choď úplne na spodok a klikni na fajku (hotovo)
Klikni na vytvoreny profil (podržaním prsta) a daj aktivovať.
GPRS je najpomalšie (do 20kbps)
EDGE do 400kbps (teoretická rýchlosť)
3G (UMTS) do cca 1Mbps
3G s nadstavbou HSDPA do (3,6 / 7 / 14,4 Mbps)
s nadstavbou HSPA+ (do 42 Mbps teoreticky)
LTE (4G) až 172 Mbps (teoreticky)
Samozrejme sa to ešte rozdeľuje do tried (záleží najmä na použitom HW).. to už sa mi nechce vypisovať.