@1 Všeobecné, ale pravdivé - nepovedala si nám k tomu veľmi niečo špecifickejšie . Či Ti ide o učenie, alebo o spoznávanie nových ľudí, či potrebuješ kľud, alebo Ti nevadí, že máš okolo seba kopu mladých ľudí nevynímajúc "pařmenov," ako si na tom finančne...
pre mna privat..vlastna kuchyna, kupelna, wecko, nova a zariadena izba, klud, a hlavne to, ze mozem byvat s mojou milou a nevyhody..snad jedine cena a ak byvas s niekym cudzim, mozno trochu zvlastna komunikacia s dotycnym..ale to zavisi tiez od cloveka u koho byvas, etc..ale tak u mna je privat na 1. mieste..na intrak by som asi nesiel
@2 a taktiež by som spomenula faktory ako pohodlie (dakedy rozhodovanie medzi nepohodlím bývania, ale pohodlím blízkosti k centru a naopak), cena je diskutabilná, pretože sú aj priváty lacnejšie ako niektorý intrák a... celková úroveń toho i onoho je vždy veľmi rozdielna a individuálna, skôr ide i o zhodnotenie konkrétnych možností
No mne dali aj intrák ale išla som na privát pod vidinou väčšieho súkromia, vlastná kuchyňa, kúpelňa atď,. ale neviem, či to neľutujem :/ išla som do toho so šiestimi cudzími ĺuďmi takže aj to bol risk, ale našťastie sme si celkom sadli.. ide o to, že okrem tej spomínanej kuchyne, kúpekne, možno trocha veľkosti, tam žiadne výhody nevidím.. je to proste také "neosobnejšie", platím asi štyrikrát viac jak za intrák a aj tak sme v izbe traja (akurát ju máme porovnateľne väčšiu než by bola na koleji ale to je mi dosť jedno).. takisto starať sa o celý byt je trocha rozdiel než starať sa o kút v izbe 3x2 metre.. neviem no, pochybujem že mi ďalší rok intrák dajú, ale ak hej, určite naň pôjdem..
@trdelniiiq sedem ľudí v celom byte je.. byt 4+1 mezonet, tá cena je vyššia ale je krásny, úplne nový (dvojročný).. aj keď mi je to samozrejme úplne osem jak ten byt vyzerá, ale to som vtedy nevedela, keď som ho brala
inak samozrejme, že je to individuálne, ale ja som všeobecne za privát. jedinú výhodu intráku vidím v tom, že tam spoznáš ľudí... ale vzhľadom na to, že spoznať ľudí viem aj inak (ako tým, že ich budem počuť šukať a grcať cez steny), tak mi viac vyhovuje privát.
mám rada to svoje, ktoré je viac ako len kútom na intrákovej izbe..
vlastne prvýkrát budem na intráku od januára, ale to je vo Fínsku, kde to vyzerá ako byt a budem tam mať svoju izbu. tak pohoda
ja som na intráku a je tu ticho, takže sa tu dá úplne v pohode učiť aj všetko. Žiadne chľastačky každý deň ani nič také. Kto chce ide von... Mám úplne nový intrák o kúpelňua WCko sa delíme piati, čiže pomaly lepšie ako na priváte... Laždá izba má balkón, máme kuchyňu.. čiže, pre mňa určite tento intrák ako privát.
Ak by som mala byť na takom intráku ako jeden známy (ono to bola vlastne ubytovňa, lebo on študent nebol, no bolo tam kopec študentov, ktorí nedostali internát), že sa im okrem tvojplatničky a rýchlovarnej kanvice podarilo prepašovať ešte aj mikrovlnku a chladničku, tak s takým privátom by som problém veru nemala (boli 2+2 s wc a kúpelňou)... Na intráku by mi vadilo jedine to, že ja si strašne rada varím a nemám rada, keď sú moje veci verejne, teda na intrákoch sú kuchynky aj s chladničkami, ale neviem si predstaviť, že by som v chladničke mala kuracie prsia, zemiaky a pod
a tak aj som na intraku, zatial vsetko spoko, chladnicka za oknom, rozpadavajuca sa postel, vstava skrina cakam kedy spadne, obryhane steny(ostali flaky) a obcas sa bojis nieco dotknut ze co to bolo a tak...
o kupelku sa delime 5 bab, cize binec nehorazny, samozrejme, vzdy to NIEKTO uprace... kuchynu mame spolocnu na chodbe
jedine, co mi prekaza su ti jedinci tuna.. strasne po nich klajeme
a tak ja keby idem na privat, tak uz sama, a samozrejme, ze na to nemam peniaze takze zatial spoko, uvidime co prinesie dalsia doba
Ja som na priváte druhý rok a nesťažujem si. Je pravda, že som najprv nedostala intrák, tak som to musela riešiť takto, ale tento rok som si žiadosť o intrák ani nepodávala. Na intráku je fajn to, že sú tam starší, a keď treba, tak ti pomôžu, prípadne keď sa chceš baviť, stačí vyjsť na chodbu...
Nás je na priváte 5 báb, sme v 3izbovom byte a v podstate nám je dobre. Minulý rok to bol väčší svinčík, ale teraz sme pomenili osadenstvo, spísali upratovanie...všetko sa dá, keď sa chce a hoci to nemám práve najbližšie do školy, nevymenila by som privát, resp ten kľud....a dokonca som uvažovala o tom, že by som šla bývať sama, takže možno o rok...
@grietusha jj som v ňom, ale nechápem prečo si sa smiala na tom, že hľadá ľudí cez birdz? síce nie som s kolinim nakoniec, ale aj tak som so šiestimi cudzími ľuďmi.. a byt je super, lepší si určite predstaviť neviem..
jednoznacne intrak ! tak zavisi to od toho aky si typ, a kde mas dostat intrak a kolko sa plati atd... No kedze ja studujem v BA, tak by som privat preplatila cca 4x viac, takze nemozem si stazovat... a este na cisto dievcenskom, takze chlastacky tu skoro vobec nie su, je tu klud, a aj ucit sa tu da, praveze ja by soom nechcela mat napr. na private sama izbu, pretoze by som sa tam nudila a takto byvam so spoluziackami a ked cosi nevieme tak si poradime...
Keď som nedostala intrák, bola som z toho dosť... no, dajme tomu, že sklamaná. Našla som si privát (ktorý, je však v porovnaní s intrákom oveľa drahší :/ ) a myslela som si, že po nejakom čase sa aj tak miesta na intrákoch uvoľnia a tak a že sa skúsim opýtať, či je niekde voľno. Leeeeenže teraz sa mi fakt nechce z privátu odísť lebo je mi tam super. Ale fakt super. Mám tam v podstate všetko, kúpeľku, kuchyňu, SÚKROMIE, čiže mne by sa odtiaľ odchádzalo len veľmi ťažko .
Ja som na intráku a som dosť spokojná Ale samozrejme záleží od toho, aký internát. Teraz mám taký intrák, že to je naozaj ako byt, kuchynku aj kúpeľňu máme vnútri, takže nič verejné nie je. A v izbe to nie je tak, že tam mám len kút či ako to tu bolo napísané, mám proste izbu s niekým iným, tak isto, ako to mám doma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
je tam viac ludi, chlastacky kazdy den...
ach jaj, ze ja som neni dakde v pazi.. a na vyske..
mám rada to svoje, ktoré je viac ako len kútom na intrákovej izbe..
vlastne prvýkrát budem na intráku od januára, ale to je vo Fínsku, kde to vyzerá ako byt a budem tam mať svoju izbu. tak pohoda
o kupelku sa delime 5 bab, cize binec nehorazny, samozrejme, vzdy to NIEKTO uprace... kuchynu mame spolocnu na chodbe
jedine, co mi prekaza su ti jedinci tuna.. strasne po nich klajeme
a tak ja keby idem na privat, tak uz sama, a samozrejme, ze na to nemam peniaze takze zatial spoko, uvidime co prinesie dalsia doba
Nás je na priváte 5 báb, sme v 3izbovom byte a v podstate nám je dobre. Minulý rok to bol väčší svinčík, ale teraz sme pomenili osadenstvo, spísali upratovanie...všetko sa dá, keď sa chce a hoci to nemám práve najbližšie do školy, nevymenila by som privát, resp ten kľud....a dokonca som uvažovala o tom, že by som šla bývať sama, takže možno o rok...