Radšej investujem do akcii, komodit, nehnuteľností, ale určite nie do zlata alebo diamantov, ledaže by som chcel "zmraziť" svoje financie na dlhé roky.
investičné platničky sú zlato, ktoré sériovo nie je obmedzené, tým pádom nie sú zaujímavé pre niekoho, kto chce zarobiť... výhodnejšie je investovať do zlatých mincí, ktoré sú produkované pre zberateľské účely v proof kvalite, to má význam, lebo je tam zhodnotenie, čím menšia séria a vyšší dopyt, tak to pôsobí zaujímavo na cenu
napr. teraz výjde zlatá 1kčs, tú si kúpim
akurát som sa včera rozprávala s kamarátkou, ktorá momentálne býva v Pakistane, že tam keď sa koná svadba, tak rodičia nevesty nakúpia zlaté šperky a oblečenie tkané zlatou niťou (vraj to je ťažké ako brnenie keď to má človek na sebe) a celé ich to stojí viac ako 10 000 eur - len šperky.
okrem toho ešte platia tisíc milión rôznych vecí, ktoré ich často dlhodobo zruinujú. a na oplátku aby rodina ženícha sa necítila previnilo, tak na svadbu tradične prinesú ovocie.
...ale aby som odpovedala na otázku, tak nie, neinvestujem
skor by som isiel do striebra ako zlata, momentalne, ale nedavno ma tu jeden chlapik na birdzi presvedcil ze cena by mohla ist este dole.... tak teraz neviem , kedze niesom investor asi to necham tak alebo si budem muset zaplatit investicneho poradcu
Tak tak striebro dobrá voľba. Ale aj ropa bola dobrá voľba pre ľudí s obrovským kapitálom. Normálne som bol rozhodnutý úver zobrať a keď bola skoro najnižšie som chcel nakúpiť. Len ma od toho odhovorili a už som mohol mať 2 násobok
@maxton ak by si čítal hovoril som o veľkom kapitále. Najnižšia hodnota Ropy Brent bola cca. 40 €/barel teraz je vyše 50 €/barel. V praxi to znamena, že ak by som kúpil podielové jednotky pri tých 40€/barel za 40000€ by som mal teraz zisk cca. 10000€. To je holý kkt ?
Teraz stojí unca nejakych 1180 USD.. ked sa pozrieš do histórie 100 rokov, tak zistíš že cena vyšla nad túto hranicu iba dvakrát, a to v r. 1979 a v r. 2009... pod túto hranicu klesla v minulosti po boome ktory nastal na cene zlata v r. 1979 po dvoch rokoch, teda v r. 1981; keby si v r. 1981 kúpil zlato pri cene 1180/unca, čakal by si 28 rokov kym by si sa dostal do zisku a dovtedy by si bol v strate..
nechcem ťa odradiť, a už vobec tym nechcem povedať že sa to stane aj teraz, ale treba si uvedomiť že podobný pád nie je vôbec tzv. far-fetched speculation
možno ano, ale nechcem trepať blbosti, lebo do komodit sa až tak nevyznam
nech každy investuje do toho čomu rozumie najviac, ak nerozumie ničomu, nech sa začne učiť; na poradcov by som sa až tak nespoliehal, pokiaľ nemaju pristup k insiderom tak nemajú o trhoch viac info ako si ty vieš zistiť na nete, no treba vedieť potom tie info aj spravne interpretovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
napr. teraz výjde zlatá 1kčs, tú si kúpim
okrem toho ešte platia tisíc milión rôznych vecí, ktoré ich často dlhodobo zruinujú. a na oplátku aby rodina ženícha sa necítila previnilo, tak na svadbu tradične prinesú ovocie.
...ale aby som odpovedala na otázku, tak nie, neinvestujem
nechcem ťa odradiť, a už vobec tym nechcem povedať že sa to stane aj teraz, ale treba si uvedomiť že podobný pád nie je vôbec tzv. far-fetched speculation
nech každy investuje do toho čomu rozumie najviac, ak nerozumie ničomu, nech sa začne učiť; na poradcov by som sa až tak nespoliehal, pokiaľ nemaju pristup k insiderom tak nemajú o trhoch viac info ako si ty vieš zistiť na nete, no treba vedieť potom tie info aj spravne interpretovať