Ak mám ISIC, tak to budem cestovať zadarmo tak že si budem musieť chodievať kupovať lístom na stanicu, alebo dostanem len zľavu? ja som z toho totálne mešuge tak pomôžte mi prosíím Inak prajem všetkým prvákom veľa šťastia zajtra
k isicu si musíš dovybaviť ešte jednu preukážku a na základe nej si budeš "kupovať" lístky v okienku zadarmo! a odporúčam dať na preukážku aj fotku, potom si vo vlaku od teba nebudú pýtať isic
@issie minule stačil len aktivovaný isic, teraz som ešte nezisťovala, či treba aj niečo viac (resp. pred týždňom som videla nejaké dievča ako si na stanici vypisovala nejaký papier, tak neviem, či si netreba niečo ísť vypýtať - ale ja sa zajtra asi pôjdem spýtať, ak budem mať čas)
@3 áno, proste ak chceš cestovať zadarmo, musíš si vybaviť v okienku tú preukážku
ja tu preukazku nemam s fotkou a isic si pytaju vzdy aj tak, lebo tam je ten cip, p;reukazka je skor registracna proste ju mam zlozenu v isicu aby bol vidiet ten kod, to by mali amt najma ti, co nemaju cipovu kartu inu
ja mám zľavu aktivovanú na ISIC, nevybavovala som si ani kartikču od železníc, mal s tým problém len jeden sprievodca, ale funguje mi to na tom, len treba mať ISIC s čipom
Ak máte ISIC s aktivovaným čipom a jeho dopravnou kartou, tak (by) Vám mal stačiť pri okienku ten. Ak ho priložia na čítačku, im ukáže, že je platný.
Ak máte ISIC ale nemáte na ňom aktivovaný čip s dopravnou kartou potrebujete žiadanku a potvrdenie o návšteve školy a fotku. To platí aj, keď nemáte ISIC vôbec.
Na osobné vlaky, zrýchlené vlaky a regional expresy vám to platí vždy zdarma.
Na rýchliky len do vyčerpania kontigentu - tudiš v R je obmedzený počet lístkov ktoré sa môžu vydať bezplatne. Potom platí zľava 50%.
Ak cestujete kratšie vzdialenosti myslím, že do 160 km tak si môžete vybaviť týždeník/mesačník a môžete si cestovať po tej trati kedy chcete a čím chcete - samozrejme mimo IC ZSSK, IC RegioJet a tak no.
je to super, že naša škola dáva potvrdenie len na semester a ja si idem o týždeň zase vybaviť kartičku už mi došli fotky, akurát hádžem do kalendára pripomienku, že umyť vlasy a odfotiť sa
ale radšej si ju vybavím a budem chodiť zadarmo
ešte jedna vec ohľadom toho ISIC-u , neni to nič o doprave a ani nič iné vybavil som si ho a dostal som k tomu takú ,,brožúrku'' kde sú kúpóny, tú zľavu môžem využiť len raz ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@3 áno, proste ak chceš cestovať zadarmo, musíš si vybaviť v okienku tú preukážku
Ak máte ISIC ale nemáte na ňom aktivovaný čip s dopravnou kartou potrebujete žiadanku a potvrdenie o návšteve školy a fotku. To platí aj, keď nemáte ISIC vôbec.
Na osobné vlaky, zrýchlené vlaky a regional expresy vám to platí vždy zdarma.
Na rýchliky len do vyčerpania kontigentu - tudiš v R je obmedzený počet lístkov ktoré sa môžu vydať bezplatne. Potom platí zľava 50%.
Ak cestujete kratšie vzdialenosti myslím, že do 160 km tak si môžete vybaviť týždeník/mesačník a môžete si cestovať po tej trati kedy chcete a čím chcete - samozrejme mimo IC ZSSK, IC RegioJet a tak no.
ale radšej si ju vybavím a budem chodiť zadarmo