Ste šťastne zadaní. V práci/škole/niekde stretnete sympatickú a príjemnú osobu opačného pohlavia, ktorá vás pozve na kávu/kofolu/pivo/whatever. Tá osoba vie, že ste zadaní - povedali ste jej/jemu, že na tom nič nechcete men
áno, išla, ale iba za predpokladu, že by druhá strana nemala nejaká úmysly mimo rámec normálneho stretka a normálne aj priateľ by o tom vedel, žiadny problém
ja som v rovnakej situácií, akurát len, že som tej druhej strane ešte nepovedala, že nemám záujem o nič viac.. (a naozaj nemám).. a mám pocit, že tá druhá strana má, a preto sa tomu stretnutiu snažím vyhýbať, ale keď sa už budem fakt nudiť, tak vybehnem s ním von, uvidíme, jak to dopadne potom aj ty @ fleur1301 napíš ako bolo..
Urcite nie. Nepacilo by sa mi keby sa priatelka stretavala takymto sposobom s nejakym chlapom/chalanom, takze ani ja by som to nerobil jej... a teoriu "priatelstva" medzi osobami opacneho pohlavia asi pozname a myslim ze plati, takze tak...
Pravdepodobne pôjdem aj kvôli tomu, že by to mohol byť potenciálny nový kolega - pýtal sa ma, či niekoho nehľadáme do kolektívu. Nechce sa mi siahodlho vysvetľovať prečo, ale myslím si, že ak by u nás vo firme bol priestor, na jednej pozícii si ho viem perfektne predstaviť. A keď som sa bavila s kolegyňou, ktorá je na tej istej pozícii, hovorila, že nech idem a nech dám vedieť potom, že čo je zač.
Na jednej strane viem, že by sa mi to nepáčilo, keby takto mal ísť muž, ale na druhej strane by som mu to nezakázala.
Ja mám svedomie čisté, chalanovi som veľmi zrozumiteľne vysvetlila, že o nič nemám záujem a že určite by z toho nič nebolo, sám mi napísal, že by to bolo také "pracovné" stretko, lebo sa mu náš kolektív strašne páčil a chcel by u nás pracovať. Na druhej strane je to sympoš, čo by sa na tú prácu hodil.
ja by som siel, pohoda, som typ za kazde haluze, ale musel by to byt funky clovek, mna aj keby ta deva nejak balila, si to vobec nevsimnem,
a priatelkam som vzdy veril (som taky typ), takze by mi to nevadilo, len stretko na dve-tri hodky a co? ... ine by uz bolo keby to bolo take, ze dlha cinnost s romantickym podtonom ... este aj kino by som s frflanim prezil,
šla by som...nedávno sa mi stalo čosi podobné, ale opačne...on odmietol ísť von a oddôvodnil to tak, že má priateľku, ktorú zatĺkal po celý čas, čo sme sa poznali (stretávali sme sa len tak pracovne a bola s ním príjemná debata)
@21 mne sam frajer vravi, ze preco viac neoslovujem ludi, aj ked vacinnou nemam zaujem spoznavat novych, ale ak by sa naskytla osoba so vzajomnymi sympatiami, tak by som pozvanie prijala v zaujme najst si novych znamych (aj takto by som mu to interpretovala), aj tak preferujem kamaratske vztahy s opacnym pohlavim nez s rovnakym a na margo toho, co som napisala na zaciatku, si myslim, ze by problem z toho (snad) nebol
a ci mi je sympaticky v tom rolu nehra, resp. je malo na to, aby som s nou siel niekde na nezavazne stretnutie. druha strana musi splnat urcite podmienky, na zaklade ktorych by som vyhodnotil, ze mi stoji za to ist s nou niekde a pomimo pracovnych zalezitosti viest aj lezernejsiu debatu.
@fleur1301 normálne by som mu povedala, síce teraz nemám nikoho, ale je to modelová situácia, čiže...a aj tak nemám záujem o taký vzťah, kde jeden druhému zakazuje ísť von s opačným pohlavím aj keď vie, že o nič nejde. Ako nevravím, že by to mne bolo vždy jedno, ale som zásadne proti majetníckym sklonom vo vzťahu
@fleur1301 partnerku nemám, ale priorita pre mňa je, aby mi verila a chápala moje záujmy, pokiaľ by nebola ochotná prijať fakt, že ma niekto pozval na niečo a ja tam idem, tak to nie je vhodná partnerka... a rovnako by som veril jej a nechal jej voľnosť.
Ja mam v hlave taku divnu epistemu, ze k zadanym sa spravam velmi formalne...
Raz som takto prijala pozvanie a bolo to take zvlastne-on zadany,ja nie. Ja som sa preto spravala mozno trochu zdrzanlivo,on tiez,nakoniec ma odprevadil. Take obycajne stretko
nie...súkromné stretnutie dvoch ľudí opačného pohlavia...no, neviem...minimálne na jednej strane by tam boli aspoň myšlienky, predstavy, čo ak...
ale ak by to bola partia ľudí a niekto taký by sa tam objavil, asi by som sa nevykašľala na všetkých, len kvôli tomu...ale to by tam musel ísť aj partner..
inak by som sa na to vykašľala ( veď som predsa zadaná...(a áno, viem, že to nie je choroba -.-)
ano, sla by som, lebo rada spoznavam novych ludi. ani by som mu to asi nepovedala, keby to prave nezasahovalo do nasich spolocnych planov, naco? tiez by som mu asi nevravela, ze idem nakupovat s mamou, tak ked to ma byt podobne nevinne, neni potreba mu to oznamovat, akoby to nieco znamenalo...
@sapphirizing na tuto filozofiu si davaj pozor. muzi su v tomto velmi domyslavi a moze sa ti stat, ze ked ta pocas toho stretnutia nahodne uvidi (alebo nejaky jeho znamy), tak si z toho vyvodi to, ze mas tajnu bokovku a bude ti to demonstrovat tym, ze keby to bolo take nevinne, tak by si mu o tom povedala.
tak po prve by som to urcite oznamil svojej polovicke, tak isto by som jej dokladne vysvetlil, ze je to len kava a nic viac.. a potom by som pozvanie prijal..
ale urcite by som to nerobil "za chrbtom" mojej polovicky...
@fleur1301 môj názor je že pokial v tom nieje taka ta ,,iskra" alebo pokusy o zblíženie a je to založené čisto len zaklade ,,spoznania druheho ako osobnosti" tak v tom nevidim problem a určite by som šla na to kafe, svet sa predsa nekonči tým že ste s niekym vo vztahu, človek by mal nadalej udržiavať kontakt so spoločnostou ale v rozumnych hraniciach
@fleur1301 povedala by som mu o tom, že s niekým idem a je to len kamarát. Ja mu tiež nebránim v tom,aby si raz za čas vyšiel na kávu s kamarátkou zo školy čiže si dôverujeme á aj ak by som mu to nepovedala pred, tak po schôdzke určite nemáme pred sebou tajnosti
ak by som nemal moc ziarlvu frajerku, tak by som siel. ak by som mal, tak by som jej zavolal a nejako jej to setrne zdelil, ze idem predsa lepsie povedat dopredu nez mat potom tichu domacnost
@atropabelladona myslis si, ze je malo muzov, ktori taki nie su a malo pravdepodobne, aby som mala prave ja takeho prave v case, ked sa vyskytne taketo stretko? lebo ja urcite nechcem muza, ktory by vedel dopredu, s kym kazdym okrem neho v ramci opacneho pohlavia sa stretavam. Milujem ten pocit, ked mozem niekomu povedat vsetky novinky, o ktorych netusil. Nerada prezradzam plany.
je strašne super vec mať vo vzťahoch poriadok a byť uzrozumení s tým, ako na tom obaja sme, vtedy to funguje. pokiaľ ja nechcem nič viac, druhá strana tiež nie, nevidím v tom problém. pokiaľ ja nechcem nič viac, ale druhá strana aj napriek vysvetleniu áno, potom to je celé zle a nemám rada také situácie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
Na jednej strane viem, že by sa mi to nepáčilo, keby takto mal ísť muž, ale na druhej strane by som mu to nezakázala.
Ja mám svedomie čisté, chalanovi som veľmi zrozumiteľne vysvetlila, že o nič nemám záujem a že určite by z toho nič nebolo, sám mi napísal, že by to bolo také "pracovné" stretko, lebo sa mu náš kolektív strašne páčil a chcel by u nás pracovať. Na druhej strane je to sympoš, čo by sa na tú prácu hodil.
Ako by ste to povedali partnerovi, a ako si myslíte, že by reagoval? Nemal by s tým problém (ten váš)?
a priatelkam som vzdy veril (som taky typ), takze by mi to nevadilo, len stretko na dve-tri hodky a co? ... ine by uz bolo keby to bolo take, ze dlha cinnost s romantickym podtonom ... este aj kino by som s frflanim prezil,
(of course, rátam že som nezadaná)
inac nie, pretoze neholdujem podobym posedeniam na kave/caji vo dvojici s clovekom, ktoreho nedefinujem, ako mojho velmi dobreho/dobreho kamarata.
@37 o__________O kks jak ja raz dospejem do stadia ze sa budem frajera pytat ci mozem nieco tak sa odstahujem niekam na pust asi radsej
Ja osobne by som išiel, ale rázne by som povedal, že žiadny vzťah
ked ma problem s niecim to nie je moj problem predsa. ja sa mu tiez nestaram s kym s jakou susedkou chodi na cigu
Raz som takto prijala pozvanie a bolo to take zvlastne-on zadany,ja nie. Ja som sa preto spravala mozno trochu zdrzanlivo,on tiez,nakoniec ma odprevadil. Take obycajne stretko
Ale bola som zvedavá na vaše názory
nikdy som také veci neriešila že by som nemala s opačným pohlavím sa stýkať keď som zadaná
proste zadaná nezadaná, dačo vyzerá zaujímavo, idem
ale ak by to bola partia ľudí a niekto taký by sa tam objavil, asi by som sa nevykašľala na všetkých, len kvôli tomu...ale to by tam musel ísť aj partner..
inak by som sa na to vykašľala ( veď som predsa zadaná...(a áno, viem, že to nie je choroba -.-)
Ona by mohla rovnako isť von bezomňa ako ja bez nej.
Alebo ak by chcela zobral by som ju zo sebou.
ale urcite by som to nerobil "za chrbtom" mojej polovicky...
@anniedecadence a so mnou nejdes(ach)