Myslí sa napr. ... nedorastené prsty.... nesprávne zrastený členok, či nejaké iné nie tak závažné indisozície, avšak zväčša viditeľné alebo aspoň identifikovateľné problémy z pohľadu verejnosti. (nemyslí sa človek na vozíku, ani psychicky chorý)
akože, ak by bola otázka položená tak, že či by ma LEN takáto prekážka odradila, tak si dovolím povedať, že nie... občas premýšľam, že by sa mohla eventuálne naskytnúť situácia, kedy musím svojho najbližšieho človeka voziť na vozíku a nosiť po schodoch a toto všetko a absolútne nič by nezmenilo fakt že budem stáť pri ňom. ak by ten človek telesne postihnutý už bol predtým a napriek tomu by sme si skvele sadli, stále nevidím zásadnú prekážku, prečo si s ním nevytvoriť vzťah. skôr by som mal tendenciu robiť mu lepší život, rozmaznávať ho, robiť ho šťastným aj napriek jeho postihnutiu... ale jeden nikdy nevie, kým sa to reálne nestane so... môžem odpovedať len hypoteticky
mala som frajera s telesným postihnutím keď som bola puberťáčka (amputovaná končatina) a myslím, že teraz by bol ten vzťah menej poznačený jeho chorobou, keďže vtedy to bolo krátko po operácii, ale ktovie
vo všeobecnosti ale skôr nie, resp. veľmi sa obávam psychického vydierania od takejto osoby, keby som dospela do štádia že s ňou nechcem byť (s tým, že by to malo iný dôvod ako jeho postihnutie)
@wistingher neviem, obvykle to býva tak... boli časy, počas mojej strednej, asi 3 roky som tu bola každý deň, spoznala som viac ako 60 ľudí odtiaľto osobne, bola to veľká časť môjho života... ale priority sa menia, ľudia migrujú a ja mám teraz tiež iné miesta, kde trávim svoj čas. teraz mám také hluché obdobie kvôli pár veciam, tak si to tu každý deň otvorím, ale zatiaľ len posledný týždeň a myslím, že mi to dlho nevydrží... na to je to tu už asi príliš.. vymreté
bližšie ako kamarátske spoznanie sa je pre mňa partnerský vzťah a dobrovoľne by som do toho nešla a neverím, že by si niekto dobrovoľne vybral a zaľúbil sa do človeka s postihnutím, keď dneska je ťažké nájsť si partnera aj keď ste zdravý lebo ľudia sú vyberaví a každý chce len toho najkrajšieho a najdokonalejšieho a ľudia už odsudzujú za to že ste tučný, chudý, chlpatý, taký hentaký.. tak pochybujem, že by si niekto dobrovolne vybral postihnutého partnera - akože nie je postihnutie ako postihnutie a neviem čo sa myslí pod pojmom telesné postihnutie, tým sa môže myslieť aj mozgová obrna a to sa neprejaví len na fyzickej stránke a stránke vzhľadu
.. a ak je tým myslené proste blízky kamarát - nevidím napríklad dôvod prečo by som sa nekamarátila a neišla von s človekom bez nohy, ale tiež si myslím, že ak má človek závažnejšie telesné postihnutie, tak má ťažšie nájsť si kamarátov
a @12 teda tým som vlastne nechcela povedať že by som s telesne postihnutým človekom nechcela mať partnerský vzťah kvôli vzhľadu, ale kvôli tomu, že je to proste náročnejšie psychicky aj na starostlivosť aj na pomoc aj na odkázanie na druhých..
Mohol by som si síce teraz povedať, že zrejme nie, že radšej by som chcel fyzicky zdravú, bez postihnutia (čo by teda bola aj pravda), ale človek nevie, čo život prinesie, môžem spoznať dievča, ktoré síce bez barly nedá ani krok, ale tak si rozumieme a tak sa mi zapáči, že už bez nej nebudem chcieť byť ani jeden deň.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
vo všeobecnosti ale skôr nie, resp. veľmi sa obávam psychického vydierania od takejto osoby, keby som dospela do štádia že s ňou nechcem byť (s tým, že by to malo iný dôvod ako jeho postihnutie)
.. a ak je tým myslené proste blízky kamarát - nevidím napríklad dôvod prečo by som sa nekamarátila a neišla von s človekom bez nohy, ale tiež si myslím, že ak má človek závažnejšie telesné postihnutie, tak má ťažšie nájsť si kamarátov