Prosim vas mam este stary harddisk, kupil som si novy SSD a potrebujem ten stary naklonovat na ten novy ( tym naklonovanim by sa mala spravit uplne identicka kopia ), nemam nervy vsetko zas instalovat to by asi pocitac uz neprezil.
Chcel som to robit ce
normalne pripojis oba disky. jak hdd tak ssd. nabootujes system z hdd. nainstalujes ten soft. pustis. a tam uz to je jednoduche. naklonujes particiu na ssd. a ked to dokonci tak mas to iste aj na ssd
@77hanes77 samozrejme vo windowse si navolis co potrebujes. ono sa to restaruje a samo si to nabootuje. dokonci a pusti system. nerobi uplne vsetko priamo v systeme
@kosmiklove Takéto veci sa majú robiť mimo bežiaceho OS ... Vyhne sa človek potom prípadným problémom a je mimoriadne pohodlné to len nabootovat a dať klonovať .. Žiadne zbytočné veci okolo toho
@kosmiklove@Randal@77hanes77 -- no chalani nebudem hovorit ze ste mi zle poradili lebo si to nemyslim, ale tie programy su pekna picovina ---Acronis True Image som neskusal lebo sa mi to nechelo stahovat cez warez fora.
Prvy raz som to robil cez Unetbootin. Naformatoval som usbcko na FAT32 (normalne formatovanie - nie rychle). Potom cez unetbootine tam hore som len vybral Clonezilla (mal som ju uz stiahnutu ale ked to bolo mozne priamo cez ten program tak som to spravil cez neho. Spravilo sa mi bootovacie USB Clonezilla. Resetoval pc zo zonamu diskov USBcko , normalne sa mi nabootovala clonezilla a potom som postupoval podla navodu na ich stranke - vybral som mod a konec zacalo to nieco pisat objavil sa mi blikajuci kurzor akoby na zadanie prikazu ale klavesnicu som mal vypnutu cize nic som nemohol napisat, skusal som aj ine mody a to iste.
Tak som to nechal tak a z oficialnej stranky som si stiahol program todo-backup trial version. Zapol som ho a tam niekde na lavo som mal hned clone vybral som to a vybral som tam source disk a target disk (to bolo vsetko- nic ine sa tam vybrat nedalo), dal som proceed asi po 40-60 minutach to bolo hotove - tabulka s napisom v zmysle disk clone has been created successfully , bez problemov.
tak som to vypol a resetol a vybral aby mi to nabootovalo z noveho HDD (kam som to naklonoval) a cierny monitol len vlavo hore blikal kurzor a nic, skusal som to viac krat a nic.
Strasne programy, tak nerad sa s tym seriem....
Takze si budem musiet ten windows 10 AJ TAK nainstalovat, uz mam spravene bootovacie USB ,,,
@kosmiklove ''pekná picovina keď aj tak skusas to čo sme ti neporadil? '' - ma neser...
co ste mi neporadili ?
pozri takto som to robil cez ten todo, ci mal som to nejak inak ?
@kosmiklove ano iba disk C - tam mam aj windows aj vsetko ---- tie ostatne disky to je nic, tie su prazdne. ... ja neviem a ako by si to chcel spravit na dielku ?
Normálne cez teamviewer a niesu prázdne. Ta mala 450mb tam treba a aj tá druhá mala. Neviem takto z hlavy povedať. Neviem čo je čo. Musel by som si pozrieť v správcovi diskov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Lenze nejde mi ''spravit'' bootovacie USB, neda sa mi to z USB nabootovat. Bootovacie USB som robil podla tohto navodu : metoda č. 1 : » www.wikihow.com/Make-a-USB-Boot...
@kosmiklove a odkial ho mas to si si kupil ?
alebo ten druhy free programi ktory funguje udajne lepsie je tento
» www.todo-backup.com/download/...
normalne pripojis oba disky. jak hdd tak ssd. nabootujes system z hdd. nainstalujes ten soft. pustis. a tam uz to je jednoduche. naklonujes particiu na ssd. a ked to dokonci tak mas to iste aj na ssd
Urob si bootovací USB kľúč alebo CD, nabootuj z neho a klonuj.
Navyše Windows ti to nemusí povoliť, keďže narábaš so systemovou particiou
Prvy raz som to robil cez Unetbootin. Naformatoval som usbcko na FAT32 (normalne formatovanie - nie rychle). Potom cez unetbootine tam hore som len vybral Clonezilla (mal som ju uz stiahnutu ale ked to bolo mozne priamo cez ten program tak som to spravil cez neho. Spravilo sa mi bootovacie USB Clonezilla. Resetoval pc zo zonamu diskov USBcko , normalne sa mi nabootovala clonezilla a potom som postupoval podla navodu na ich stranke - vybral som mod a konec zacalo to nieco pisat objavil sa mi blikajuci kurzor akoby na zadanie prikazu ale klavesnicu som mal vypnutu cize nic som nemohol napisat, skusal som aj ine mody a to iste.
Tak som to nechal tak a z oficialnej stranky som si stiahol program todo-backup trial version. Zapol som ho a tam niekde na lavo som mal hned clone vybral som to a vybral som tam source disk a target disk (to bolo vsetko- nic ine sa tam vybrat nedalo), dal som proceed asi po 40-60 minutach to bolo hotove - tabulka s napisom v zmysle disk clone has been created successfully , bez problemov.
tak som to vypol a resetol a vybral aby mi to nabootovalo z noveho HDD (kam som to naklonoval) a cierny monitol len vlavo hore blikal kurzor a nic, skusal som to viac krat a nic.
Strasne programy, tak nerad sa s tym seriem....
Takze si budem musiet ten windows 10 AJ TAK nainstalovat, uz mam spravene bootovacie USB ,,,
@77hanes77 veď som písal. Vo windowse nastavis a ono si restartne a spraví mimo os...acronis ani bootovacka neni...ani todo backup nie
co ste mi neporadili ?
pozri takto som to robil cez ten todo, ci mal som to nejak inak ?