Ahoj, mám sa rozhodnúť do zajtra, aký jazyk si zvolím ako druhý cudzí jazyk na gympli (angličtina je samozrejmá). Rozhodujem sa medzi nemčinou a taliančinou...
Nemčina je viac využiteľná, aj keby som chcela ísť ako operka do Rakúska,.. ale je zase ť
Ja by som bez váhania volila nemčinu.. ale to je môj osobný vzťah k nej a k celej tej krajine... mala by si sa rozhodovať podľa toho čo sa chceš štyri roky učiť... učiť sa niečo, čo ťa nebaví nie je bohviečo.
Ale zas na druhej strane nemčinu naozaj viac využiješ ako taliančinu.
By the way... dúfam že neprichádza daľšia vlna jazykových for/ankiet :/
vdaka stredioskolskej nemcine by ta do firmy tak ci tak neprijali...musela by si mat neminu aspon ako hlavny jazyk pripadne sa jej dako venovat alebo co neviem, ale bezny stredoskolak z nemciny ma velke hovno tak ti poviem
Presne toto. Nemčina má využitie, taliančina je často sympatickejšia.
Ja by som ale bral nemčinu (hoci ju po 3 rokoch na strednej s dosť nepríjemnou učiteľkou neznášam, ale budem sa ju asi musieť znova začať učiť kvôli stále častejšej požiadavke AJ+NJ na pracovné miesta v IT). Taliančina ani iný jazyk (okrem angličtiny, tú sa učím nonstop) totiž u mňa žiadnu špeciálne "sympatickú" pozíciu nemá.
nemcina je tazsia ale na 100% ju viac vyuzijes ako taliancinu .. rozhodni sa ci chces tazsie a vyuzitelne alebo lahke a moc platne ti to nebude. Len dufaj ze nedostanes nejaku protivnu ucitelku ako mam ja lebo sa ti nemcina zhnusi
podľa mňa si daj Taliančinu... ja mám španielčinu a je perfektná... je síce ťažká ale je super a taliančina je vraj oveľa ľahšia než španina takže asi to... ale ak chceš ísť pracovať do Nemecka či Rakúska tak si daj tú neminu lebo ju viac využiješ ale je to škaredý a ťažký jazyk...
Nemcina by urcite bola strategicke rozhodnutie, kedze nasa ekonomika je zavisla od tej nemeckej a podla toho sa prisposobuju aj poziadavky na pracovnom trhu. Avsak ja by som si vybral taliancinu, pretoze ma v sebe taku músííku. Co ty vies, zacni sa ucit taliancinu a mozno stretnes nejakeho sarmantneho talianskeho "signora" a stane sa z teba pani Ferrari-ova
nemčinu.... zober si aj na sr máš pokkt nemeckých firiem.... a nemecko ťahá europsku ekonomiku.... anemčinou rozprva nemecko, rkúsko, švajčiarsko a dokonca aj v severnom taliansku sa neminou dohovoríš...
a čo z taliančinou? aj tak to tam ide dole vodou a decká sú nenormálne drzí a nevychované tam....
výzvy!!!!! príjmaj výzvy!!! nenechaj sa unášať tým čo je lahšie...
Ja sa učím nemecký jazyk už siedmy rok (ako záujmový krúžok v I. ročníku na ZŠ, neskôr v V., VI., VII., VIII., IX. ročníku ako povinný predmet) - vtedy ma nezaujímal a zo ZŠ som vyšla tak, že som z neho nevedela vôbec nič (i keď nás to učila veľmi dobrá učiteľka, bol to nezáujem z mojej strany) a teraz, v I. ročníku na SŠ ma začal zaujímať (a to máme veľmi prísnu profesorku). Chcem si vybaviť maturitu z nemeckého namiesto anglického jazyka. Vôbec to nie je ťažký jazyk a je pekný...
Avšak taliančinu sa omnoho ľahšie naučíš ako samouk, pretože mnoho Slovákov (a aj Bratislavčanov) rozpráva po nemecky, je málo ľudí na Slovensku, čo ovládajú taliančinu
a nemčinu sa musíš učiť dlho, aby si ju pochopila a vedela ju.. taliančinu viem a hovorím ti, je lahšia, krajšia... možno ju využiješ...maturujem z nemčiny...a je fest ťažká..
Ja som si dala španielčinu a som nadmieru spokojná. Krásny jazyk ani nie je ťažký a dá sa podľa mňa dobre využiť. Ale podla mna by si si mala vyberať podla toho kam by si chcela viac ísť, ked do rakuska do nemecka tak si vyber nemčinu ked sa ti páči taliansko, tak taliančinu. Keby si náhodou chcela ísť na vysoku prekladatelstvo, tlmočníctvo tak si nemčinu nevyberaj, lebo tých je už veľa a neuplatnila by si to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ale zas na druhej strane nemčinu naozaj viac využiješ ako taliančinu.
By the way... dúfam že neprichádza daľšia vlna jazykových for/ankiet :/
ja by som volila hocico ine len nie nj
Ja by som ale bral nemčinu (hoci ju po 3 rokoch na strednej s dosť nepríjemnou učiteľkou neznášam, ale budem sa ju asi musieť znova začať učiť kvôli stále častejšej požiadavke AJ+NJ na pracovné miesta v IT). Taliančina ani iný jazyk (okrem angličtiny, tú sa učím nonstop) totiž u mňa žiadnu špeciálne "sympatickú" pozíciu nemá.
a čo z taliančinou? aj tak to tam ide dole vodou a decká sú nenormálne drzí a nevychované tam....
výzvy!!!!! príjmaj výzvy!!! nenechaj sa unášať tým čo je lahšie...
Taliančina je dobrá, keď ideš na prekladateľstvo
Avšak taliančinu sa omnoho ľahšie naučíš ako samouk, pretože mnoho Slovákov (a aj Bratislavčanov) rozpráva po nemecky, je málo ľudí na Slovensku, čo ovládajú taliančinu
isto taliančinu, Taliansko nie je maličké, dá sa využiť
nemčina síce tiež, ale nemčinárov je veľa, isto niekomu padne vhod aj tá taliančina (takých ľudí je málo)