Medzi mnou a mojou polovičkou je 9 ročný rozdiel.Kedysi to vadilo svokrovcom ale len do chvíle,keď prišli na to že medzi nimi je tiež 9 ročný rozdiel.Sranda bola.
Vo vseobecnosti poviem ze nie je. Ale z vlastnej skusenosti - medzi mnou a priatelom je 10r - ti poviem, ze po dlhsom case ti iste veci ktore s tym neodmyslitelne suvisia zacnu dost prekazat.
ako aj iný spomínali, NIE pokial maju nad 20. lebo ak je to medzi 12 ročnou a 20 ročním tak to je vela. ale ak medzi 20 ročnou a 28 ročním (napr) tak to nie je až take
Blbosť...možno môže tvrdiť aká je vyspelá a neviem čo...ale ak si nezažije to čo má darmo sa o tom rozpráva...
Tak si s prepáčením neserte do úst a priznajte že je to divné. Keď vidím 15 ročné dievčatká čo sa hrajú na dospelé len preto že sa ťahajú so starším tak mám chuť prefackať a poslať domov.
Všetko vám vyhovuje pretože vás berú kam chcete, zariadia čo chcete...ale ak by to malo byť naopak je to už niečo nehorázne absurdné...
@elmsi Mudrovať? Ja si tu ako každý prezentujem svoj názor. O tom to je diskusia či anketa. A to či je to divné? Áno pretože si len nahováraš ako je to v poriadku.veď to robia aj iný nie?
ale aj tak nechápem, čo 24 ročný chlap môže vidieť na 16 ročnom decku (nemyslím to v zlom... mňa osobne priťahujú chlapi dva krát starší ako ja, ale chápem, že opačne (z ich strany) to nefunguje...to je proste divné, veď ja som len hlúpe malé naivné decko )
vy si všetci myslíte, že 15 a o 8 rokov starší je kurva prúser, ale to fakt záleží iba od tých dvoch... a od ich vyspelosti... moja sestra od 15 chodí s chalanom o 8 rokov starším a pre vašu informáciu, áno, mali roztržky, ale to majú aj páry, kt. sú rovnako staré... a teraz? ségra má 28 a neuveríte, ale sú stále spolu ... majú spolu dom, psa a sú zasnúbení... čiže? môže to byť problém, ale nemusí... záleží od partnerov...
@mielikki@trololo Ja som mal 24 a kočka 16 keď sme sa dali dokopy. Dnes mám 27 a sme spolu, takže to podľa mňa nie je bez budúcnosti. A dokonca sme za ten čas mali, len jeden problém, ktorý by sa dal nazvať problémom. Inak pohoda.
Tu mi tak napadlo.. že ak by 15 ročná chodila s 23 ročným, to mi príde v pohode... ale keby to je naopak, tak 15 ročný s 23 ročnou mi príde divná kombinácia, vysvetlíte mi, že prečo?
@naconazov85 ...Podla mna si bol ale riadny traged...
V 24 rokoch ked sa muz sape po detoch to je na povazenie...
Ano chapem, ze mnoho dievcat uz po 15 vyzeraju ako zeny. A aj ked sa mnohe ohanaju tym, ze aj psychicky uz su o cele dekady popredu pred muzmi, nie len fyzicky. Nemyslim, ze je to na 100% tak.
Osobne mam take skusenosti, ze aj 19 - 20 rocne zeny su castokrat v hlbke duse este deti. Aj ked by to do nich nikto nepovedal...
V podstate ta nechcem sudit a je super, ze vam to klape.
Ale ja ako chlap, by som sa uz velmi chlapom necitil, kebyze v 24 rokoch budujem vztah so 16 rocnym dietatom.
Napriklad som nedavno spoznal jedno dievca, v spolocnosti dospelych ludi. Dama na urovni, velmi psychicky vyspela.
Dokonala postavicka.
Odhadoval som jej 19-23 rokov.
Uplne perfektne sa s nou da bavit o akejkolvek teme.
Politika, sport, technika. Dianie v zahranici, hudba, umenie.
Proste som si ju hned oblubil a uvazoval, ci nahodou nema priatela a snazil sa na nu jemne nieco skusat
Ale akonahle som zistil, ze ma par dni 17 rokov, dal som si STOP!
By som sa nemohol do zrkadla pozerat, ak by som do toho siel...
Treba si uvedomit mozne nasledky, ktore sa neskor dostavia !
@nobile Ja sa ako tragéd necítim. Nepíš v podstate ťa nechcem súdiť, keď ma súdiš na 12 riadkov. Možné následky neexistujú, len keď niekto dopredu rieši veci tak ako ty tak má problémy a je jedno aký by tam bol vekový rozdiel.
@naconazov85 Nesudil som teba konkretne ale podobne pripady globalne. Rad dufam, ze existuju nejake vynimky...
Je ine ak takyto vekovy rozdiel je medzi dospelymi ludmi, ked maju obaja co ja viem aspon 25+, svoje odzite atd.
Pozri ked ti mlada vyzdri bud rad...
No skor som svedkom toho, ako si take stena po 5,10 rokoch, alebo ovela skor uvedomi, ze je s clovekom, ktory si za chvilku bude chciet zalozit rodinu.
A ona je taka mladucka, nic si neuzila, nic nevyskusala... atd. atd.
A moze to prist este pozdejsie. Jednemu znamemu usla snubenica po 15 rokokch. Bola s nim od svojich 15 rokov.
On mal vtedy nejakych 22-23 rokov. A zenskej v 30 jeblo, ze celu mladost prezila s jednym clovekom a kktiny.
Nechala sa nabalit v skole spoluziakom a odisla od typka s ktorym bola 15 rokov... Akurat pre nu postavil dom v tej dobe !
S jednou takou som spaval istu dobu. V 17 sa zacala tahat s typkom co bol o 10 rokov starsi od nej...
V 20 z toho dostala obrovsky strach a ku mne si ten strach chodila ventilovat...
Dalej, mam znameho, ktory bude mat 30 a jeho priatelka ma 21 rokov. Maju sa radi su spolu.
Ale nikdy neodmietla nezavezny flirt a ine intimnejsie vecierkove pritulnosti, kym sa "stary" nepozeral.
A takto by som mohol menovat dalej a dalej a to nie len z vlastnych skusenosti, ale aj zo skusenosti dalsich ludi, priatelov, znamych, kamaratiek...
@nobile v prvom komente, v prvej vete si ma súdil...
Ja tiež nemôžem povedať na 100% že s mladou budem večne. Toto bola jedna z vecí, ktorú sme dokonca aj riešili, že či sme si vedomý toho, že nám jedného dňa začne zo seba kompletne jebať, ale napríklad chodil som zo staršou babou ako som ja a nemali sme si čo povedať. A napríklad, keď sa pozriem do minulosti o 20 rokov tak rozdiel otca od matky 7 rokov, teta s ujom- 9 rokov a vždy sú tam vekové rozdiely okolo tých 5-10 rokov. Dokonca matkina sestra chodila zo svojim dnes už bývalým manželom od posledného ročníka zš. Vychovali dve dnes už dospelé deti a potom si povedali, že je čas ukončiť túto epochu života a išli vlastnou cestou. Po 30-tich rokoch vzťahu a 25.ich rokoch manželstva. Nič nie je 100%-né.
@naconazov85 Sorry, no v tej prvej vete som ta odsudil len preto, ze kazdy chlap, ktory nie je vzchopny najst si seberovnu partnerku je pre mna traged ...
Neber si to v zlom. Ale je urcite jednoduchsie pre 24 rocneho chlapa splasit si 16 rocnu pubertacku, ako 22 - 26 rocnu zenu...
Osobne v tom nevidim, ziaden challenge poblaznit taku lolitku.
Ale chapem a respektujem, ze kazdemu vyhovuje nieco ine, takze 'no offense'.
od 15 je to jedno..Ako, hovorte si co chcete, ale 13tka nemoze! chodit s 22 rocnym, bud je on nenormalny a ma nejaku poruchu, ze nevie dospiet a bude sa spravat vecne jak pubertak, alebo to uz je isty druh uchylneho spravania...
Od 15, alebo skor 17 su viac tolerovane tie rozdiely, ale samozrejme zalezi to od psychickej vyspelosti jedinca, ked sa nejaka sedemnastka vyrovna 30rocnemu okej, ale dokaze to len velmi malo ludi, treba si davat pozor, moze v tom byt aj nieco ine...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
ak jeden 16 a druhý 24, je to divné, ale proti gustu...
ak jeden 70 a druhý 78, tak sa to stratí
Ale pokiaľ ide o starších jedincov. Rozumejú si. Majú spoločné názory (aspoň v určitých témach) žiadny problém.
nie?
Nie.
napr. 12 a 20 v pohode neni
cize podla mna ten vekovy rozdiel nevadi. ale ako uz povedali vyssie, zalezi na tom, ze kolko rokov mate
ale že vek je len číslo tak to je jedno
Tak si s prepáčením neserte do úst a priznajte že je to divné. Keď vidím 15 ročné dievčatká čo sa hrajú na dospelé len preto že sa ťahajú so starším tak mám chuť prefackať a poslať domov.
Všetko vám vyhovuje pretože vás berú kam chcete, zariadia čo chcete...ale ak by to malo byť naopak je to už niečo nehorázne absurdné...
ale aj tak nechápem, čo 24 ročný chlap môže vidieť na 16 ročnom decku (nemyslím to v zlom... mňa osobne priťahujú chlapi dva krát starší ako ja, ale chápem, že opačne (z ich strany) to nefunguje...to je proste divné, veď ja som len hlúpe malé naivné decko )
@hnisavica
@rheia tak 23 rocny s 15kou je DOST divne
V 24 rokoch ked sa muz sape po detoch to je na povazenie...
Ano chapem, ze mnoho dievcat uz po 15 vyzeraju ako zeny. A aj ked sa mnohe ohanaju tym, ze aj psychicky uz su o cele dekady popredu pred muzmi, nie len fyzicky. Nemyslim, ze je to na 100% tak.
Osobne mam take skusenosti, ze aj 19 - 20 rocne zeny su castokrat v hlbke duse este deti. Aj ked by to do nich nikto nepovedal...
V podstate ta nechcem sudit a je super, ze vam to klape.
Ale ja ako chlap, by som sa uz velmi chlapom necitil, kebyze v 24 rokoch budujem vztah so 16 rocnym dietatom.
Napriklad som nedavno spoznal jedno dievca, v spolocnosti dospelych ludi. Dama na urovni, velmi psychicky vyspela.
Dokonala postavicka.
Odhadoval som jej 19-23 rokov.
Uplne perfektne sa s nou da bavit o akejkolvek teme.
Politika, sport, technika. Dianie v zahranici, hudba, umenie.
Proste som si ju hned oblubil a uvazoval, ci nahodou nema priatela a snazil sa na nu jemne nieco skusat
Ale akonahle som zistil, ze ma par dni 17 rokov, dal som si STOP!
By som sa nemohol do zrkadla pozerat, ak by som do toho siel...
Treba si uvedomit mozne nasledky, ktore sa neskor dostavia !
Je ine ak takyto vekovy rozdiel je medzi dospelymi ludmi, ked maju obaja co ja viem aspon 25+, svoje odzite atd.
Pozri ked ti mlada vyzdri bud rad...
No skor som svedkom toho, ako si take stena po 5,10 rokoch, alebo ovela skor uvedomi, ze je s clovekom, ktory si za chvilku bude chciet zalozit rodinu.
A ona je taka mladucka, nic si neuzila, nic nevyskusala... atd. atd.
A moze to prist este pozdejsie. Jednemu znamemu usla snubenica po 15 rokokch. Bola s nim od svojich 15 rokov.
On mal vtedy nejakych 22-23 rokov. A zenskej v 30 jeblo, ze celu mladost prezila s jednym clovekom a kktiny.
Nechala sa nabalit v skole spoluziakom a odisla od typka s ktorym bola 15 rokov... Akurat pre nu postavil dom v tej dobe !
S jednou takou som spaval istu dobu. V 17 sa zacala tahat s typkom co bol o 10 rokov starsi od nej...
V 20 z toho dostala obrovsky strach a ku mne si ten strach chodila ventilovat...
Dalej, mam znameho, ktory bude mat 30 a jeho priatelka ma 21 rokov. Maju sa radi su spolu.
Ale nikdy neodmietla nezavezny flirt a ine intimnejsie vecierkove pritulnosti, kym sa "stary" nepozeral.
A takto by som mohol menovat dalej a dalej a to nie len z vlastnych skusenosti, ale aj zo skusenosti dalsich ludi, priatelov, znamych, kamaratiek...
Ja tiež nemôžem povedať na 100% že s mladou budem večne. Toto bola jedna z vecí, ktorú sme dokonca aj riešili, že či sme si vedomý toho, že nám jedného dňa začne zo seba kompletne jebať, ale napríklad chodil som zo staršou babou ako som ja a nemali sme si čo povedať. A napríklad, keď sa pozriem do minulosti o 20 rokov tak rozdiel otca od matky 7 rokov, teta s ujom- 9 rokov a vždy sú tam vekové rozdiely okolo tých 5-10 rokov. Dokonca matkina sestra chodila zo svojim dnes už bývalým manželom od posledného ročníka zš. Vychovali dve dnes už dospelé deti a potom si povedali, že je čas ukončiť túto epochu života a išli vlastnou cestou. Po 30-tich rokoch vzťahu a 25.ich rokoch manželstva. Nič nie je 100%-né.
Myslím že z nás dvoch to nepochopíš skôr ty keďže to nevidíš...
Neber si to v zlom. Ale je urcite jednoduchsie pre 24 rocneho chlapa splasit si 16 rocnu pubertacku, ako 22 - 26 rocnu zenu...
Osobne v tom nevidim, ziaden challenge poblaznit taku lolitku.
Ale chapem a respektujem, ze kazdemu vyhovuje nieco ine, takze 'no offense'.
Od 15, alebo skor 17 su viac tolerovane tie rozdiely, ale samozrejme zalezi to od psychickej vyspelosti jedinca, ked sa nejaka sedemnastka vyrovna 30rocnemu okej, ale dokaze to len velmi malo ludi, treba si davat pozor, moze v tom byt aj nieco ine...