No je to niečo iné ako Windows.. Lepšie,rýchlejšie,stabilnejšie,bezpečnejšie, je to dobré na prácu so súbormi, spravovanie serverov,písanie dokumentov a veľa iného... Hlavné je, že všetok soft je na jednom mieste a že je zdarma. Ale ak si myslíš, že si na tom zapneš nejaké hry, poprípade nejaké aplikácie čo sú na Win, tak ťa musím sklamať, je to síce možné cez Wine, ale to už nie je ono Pokiaľ nie si zanietená hráčka hier, je to super voľba
ja ho mam kôli zvuku myslela som si že sa mi podrbal notebook ale zistila som že je to len kôli windowsu, po tom ako v ňom mam linux zvuk ide .. jasne že opravý je v tom jednička... poriadne premakaný aj ja tak chcem vedieť na tom robiť...
poviem ti to takto, každý ti povie že linux je super, bezpečný, rýchly ma skvelé grafické efekty, na surfovanie po nete úpravu obrázkov a na počúvanie hudby je to úplne oridžo perfektný systém . Ale však
... švagor mal po prechode na linux značné problémy z účtovníckym programom, ktoré šlapú len na windowse...
Pokial máš NoteBook for Fun, linux je ako stvorený
dlhé roky som používal windows, začínal som miléniom, cez XP,vista,7..no keď som prešiel na Linux Ubuntu, skončil som so všetkými window, preto že podľa mňa a pre mňa je ubuntu najlepšia, je rýchla, nezaberá veľa RAM, čo potrebujem je dostupné, žiadne cracky,cdkey,hackovanie nepotrebujem lebo je free..Je dostupná v 32/64 verzii.. čiže to čo potrebujem. mam to na noťasi, ide bezproblémovo a som s ňou spokojný..jednoznačne odporúčam, ale skôr pre skúsenejších užívateľov, hlavne kôli príkazom, treba o tom aj niečo vedieť. Asi toľko, ale odporúčam
@pstros213 rozumieš sa vôbec do toho?... nieje dokonalý ale podľa mňa vo veľa veciach lepší ako windows... mam pocit ako keby mi liečil notebook akokeby ta moja kraksňa pomaly vstávala z mŕtvych
ako bolo spomínané, linux je pre ľudí, čo vedia z pc robiť... a nie ako jednej kolegyni z bývalej práce to nahodil brat do notebooku a ona je chuderka taká lama, že nevie poslať mail a nie ešte s linuxom robiť
@sandy114 a tak zase na bežnú prácu zase nemusí byť nejaký talent..ubunta je robená už s grafickým rozhraním, čiže má plochu, ma ikony, tak že to je podobné windowsu.. ale to je len bežná práca,internet hudba,obrázky
@sandy114 aha tak už chápem... ale každý sme nejako začínali a tiež som bol taký že som bol rád ak som stlačil gombík na pc a monitory..a vedel držať myšku v ruke
nuž mám pocit, že čím novší Linux, tým horší :/ ale keď som na Ubuntu fičal pred nejakými dvoma rokmi, bola to fakt pecka...teraz mám Fedoru a nedokážem sa čudovať, aké je to zlé (ach) (ale nové Ubuntu asi nie je o nič lepšie...aj keď...)
@amorko lenže to nebolo začínanie musela som ísť za ňou, aby som jej poslala životopis z profesie, lebo nevedela vybrať súbor z dokumentov do stránky profesie dve kliknutia prosím pekne
Lunex je absolutne nevhodny na pracu (surfovanie po nete a ofarbovanie textu v OOo nie je praca), pokial clovek nie je programator, ktoremu staci textovy editor a nejaky compiler.
Kazdeho pol roka skusam ubuntu, ci sa odcias ked som pouzival lunex nieco zmenilo a ak sa aj nieco zmenilo, tak prevazne len k horsiemu.
@sharky5255 kamo sa uvedom kolko mas rokov.. ja som sa ucil programovat ked ty si este ani na svete nebol a mal som lunexy ked ty si este ani chodit nevedel.
Som programator, spravujem servery, aj databazy aj weby aj vsetko mozne. Mam widle, lunex, jablko staci? Kazdopadne stojim si za tym, ze lunex je na pracu uplne nevhodny. Nastroje ktore ponuka su uplne neefektivne a neintuitivne. A teraz sa nebavim o serverovej sfere.
@antylopa Ubuntu je jedna z najjednoduchších distribúcií Linuxu ... No na tvojom mieste by som prešiel skôr na Windows, kvôli kompatibilite aplikáciám .... P.s cez Wine spustíš málo Windowsáckych programov.
@antylopa ubuntu je fajn sam so ho používal no nevyhovovalo mi unity a gnome shell nefungoval tak ako mal tak som prešiel na mint 12 uplna spokojnosť. Na linuxe je jedina nevýha že ked niečo pokazíš oprava je zložitá ja som si zhodil systém a doteraz som nepreinštaloval ale zajtra sa do toho asi pustím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
takze to je ono
No hej, môže byť, ale tak načo to komplikovať
... švagor mal po prechode na linux značné problémy z účtovníckym programom, ktoré šlapú len na windowse...
Pokial máš NoteBook for Fun, linux je ako stvorený
ale na bežnú prácu stačí
@amorko chápem to.. takže je to dobré ja niesom žiadny gamler... len mi povedz to je TÁ linux , nie TEN linux?
@sandy114 ja mám vlastne druhé ruky a to je chalan čiže.... rýchlo sa učím ak mi to pomôže tak budem rada
(ak o par dni napíšem, že linux nenavidim ignorujte to)
náhodou na wifi sa viem pripojiť to je problém že vždy keď zapnem notebook, musím odznova ťukať heslo aby mi net išiel to asi nieje normálne
@amorko lenže to nebolo začínanie musela som ísť za ňou, aby som jej poslala životopis z profesie, lebo nevedela vybrať súbor z dokumentov do stránky profesie dve kliknutia prosím pekne
Kazdeho pol roka skusam ubuntu, ci sa odcias ked som pouzival lunex nieco zmenilo a ak sa aj nieco zmenilo, tak prevazne len k horsiemu.
Som programator, spravujem servery, aj databazy aj weby aj vsetko mozne. Mam widle, lunex, jablko staci? Kazdopadne stojim si za tym, ze lunex je na pracu uplne nevhodny. Nastroje ktore ponuka su uplne neefektivne a neintuitivne. A teraz sa nebavim o serverovej sfere.