@centaurea chcem sa ujistit, ze ci sa mam vobec trapit dalsie 4 roky...chcme sit do zahranicia na vysku..no len..som bohuzial na obycajnom gympli ....dik za podporu @mielikki dett
ako ,,udajný" talent na jazyky som za 12 a pol roka angliny (12 rokov špičkový súkromný kurz + 10 rokov v škole na relatívne dobrej až výbornej úrovni- záležalo, kto nás učil) dala FCE na B a bola som rada, že som rada!
a neviem ,či na zahraničné VŠ neberú podľa prospechu, takže ak budeš 4 roky tráviť výlučne nad anglinou, C1 možno dáš, ale kedy sa budeš učiť normálne do školy, aby Ťa vôbec vzali?
za 3 roky urcite das na C1, zacni chodit do nejakej jazykovky. Ja som dal FCE na B a to kvoli, ze neviem pisat slohy inak by som mal okolo 85-90% a to som tak 3 mesiace predtym chodil na doucko aby som sa hlavne naucil robit slohy, co som sa i tak nenaucil a nikdy som sa nejak specialne neucil AJ, len filmy,serialy, hry, pripadne knihy ta naucia sami na B2 dobre
záleží kde na B1 si, ak si začal tak za 4 roky akurát tak skončíš B2 možno, ak končíš B1 tak za 4 roky C1 mať budeš a priprav sa, nie je to sranda ja som sa pred 6,5 rokmi pomaly ani pozdraviť nevedala a v júni končím C1 čo je super si myslím
ked sa budes snazit, urcite ano, gymnazium by ta malo pripravit na B2 a ak k tomu budes seriozne pristupovat tak ta nan aj pripravi....potom uz len vo volnom case pozerat filmy a citat knizky z toho sa najviac naucis, a mas C1 ako vysite, dovolim si tvrdit ze aj C2 sa takto da, len treba mat k tomu vazne vztah..hlavne nehadz flintu do zita
Ja som na Bilingválnom a momentálne som tretiak a v štvrtáku maturujem. Samozrejme maturujem z C1 a zatiaľ to vypadá dosť kruto najmä posluchy a čítania s porozumením Ale samozrejme že by sa aj tebe dalo. Keep tryin´.
Medzi B2 a C1 je veľmi veľký rozdiel. Minulý rok sme sa učili na FCE úrovni a tento rok mame CAE čo je vlastne C1 úroveň. Čo sa týka grammar tak skoro žiadny rozdiel ale tie listeningy kde si paralelne musela vnímať dve veci tak to oproti FCE posluchom ,ktoré su tiež dosť náročné veľký skok. A CAE readingy su tiež mega ťažké.... Ale zasa na druhej strane mňa ta anglina až tak nebaví takže ak teba hej tak to možno nebudeš tak vnímať
@sorum jasne ze da ja som sa napr taliancinu naucila (aj ked na bilingvalnom gympli) z ničoho na B2 za jeden rok... skus davat total pozor v skole na hodinach angliny a este k tomu chodievaj na kurz... ked fakt že chceš dáš to Ako tu uz bolo pisane tie knihy, filmy, aj hudba, vsetko pomaha... najlepsie je ucit sa jazyk formou ktora ta aj bavi, ne sa len biflit gramatiku GOOD LUCK!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
len do toho
ako ,,udajný" talent na jazyky som za 12 a pol roka angliny (12 rokov špičkový súkromný kurz + 10 rokov v škole na relatívne dobrej až výbornej úrovni- záležalo, kto nás učil) dala FCE na B a bola som rada, že som rada!
a neviem ,či na zahraničné VŠ neberú podľa prospechu, takže ak budeš 4 roky tráviť výlučne nad anglinou, C1 možno dáš, ale kedy sa budeš učiť normálne do školy, aby Ťa vôbec vzali?
Medzi B2 a C1 je veľmi veľký rozdiel. Minulý rok sme sa učili na FCE úrovni a tento rok mame CAE čo je vlastne C1 úroveň. Čo sa týka grammar tak skoro žiadny rozdiel ale tie listeningy kde si paralelne musela vnímať dve veci tak to oproti FCE posluchom ,ktoré su tiež dosť náročné veľký skok. A CAE readingy su tiež mega ťažké.... Ale zasa na druhej strane mňa ta anglina až tak nebaví takže ak teba hej tak to možno nebudeš tak vnímať
Na zahraničných univerzitách berú do úvahy väčšinou IELTS ,ktorý čo som počul je jednoduchý ale aj niečo stojí a ak ho nespravíš....