Dnes som bola na grilovačke u maminej kamošky. Má 3-ročného syna. Velmi ma prekvapilo keď som ho videla za počítčom. Boli by ste prekvapený ako to malé decko ovládalo všetky hry na compe, ako systematicky a sebavedomo ovládalo počítač. Nemo som naľho poze
potom z toho vyrastie este viac degenerovana mladez ako sme my, ludia, ktori budu sediet za pc 6 hodin a viac a bude im z toho sibat... radsej kebyze mu citaju knizky alebo sa pozera na nejaku rozpravku..
Mozno v 13-tich prevede z nejakej banky miliony eur na svoj ucet a prestahuje sa na Miami a bude mat pekny zivot A bude vdacit mame ze ho posadila v troch rokoch za comp
Ale tak vies ked to s tym neprehanaju tak je to cenna skusenost , buducnost bude o pocitacoch , ziska zrucnost on mladeho veku a ked ho prestanu bavit hry urcite sa zacne venovat aj inteligentjsim veciam ktore bude do zivota potrebovat ale tak netreba to tak z mlada velmi prehanat
@janulik236 Netuším koľko som mala, ale bola som veľmi veľmi malá a je to možné. Bo my sme mali komp ešte kedysi, Amigu. Ale dobré hry to boli. Mama hovorila, že ona to so mnou hrala ešte keď som bola v bruchu.
kks 3 roky sak to ani citat pomaly nevie kks ... podla mna je prehnane ked u nas prvaci maju informatiku sice oni take ze zapnut vypnut pocitat a take kktinky ale hento neni normalne
no to je, ja som v tom veku o tom ani z daleka nesníval, internet mám doma len pol roka, a hrávam na compe, tak od 13 tich, aj to som tu býval velmi málo, iba posledné mesiace som tu furt, niekedy cele dni,
Viem, čo to je. Mám brata ktorý má 4 roky. Vie si zapnúť notebook, zapnúť internet, naťukať stzránku, hrať hry. a to popritom nevie ani čítať apísať! taktiež vie zapnúť playstation a nastavit si sam hru a hra to. Z jednej strany je to obdivuhodne, ale z druhej zase.. zle, pretoze takto si tie decka vytvaraju zavislost an tom. su agresivnejsie, nevedia, co maju robit, ked nejsu pri tom, zabudaju na vztahy v rodine, ku kazdemu sa spravaju inak, ako predytm, zabudaju na hracky.. a celkovo su nervozny, agresivny .. mne sa to nepaci
kks Ja v tom veku som síce tiež už drvil nejaké predsegovske hry ale tak toto je už iná káva. Na druhu stranu však si myslím ak to nebude preháňať a bude mať čo ja viem polhodinový denný limit tak mu to možno trochu prospeje ak nebude hrať nejaké brutálne hry. V takom veku by sa možno dal namotať na nejaký vzdelávaci softvér zo zábavnou formou a vtedy by to nebolo na škodu. Tak či tak myslím, že počet takýchto detí len pribúda a v budúcnosti to bude úplne normálne, a už vidím ako nebudem chápať o tridsať rokov elektronike.
s tým nič nenarobíš, my sme vyrastali ináč, naši rodičia ináč ... tieto deti vyrastajú v dobe keď elektronika napredovala, a počítače sú takmer samozrejmosťou, a keď to niekto má doma, skôr či neskôr sa k tomu dostanú...
Ja som PC odskúšal prvý krát keď som mal 6, nič extra, ale vtedy ešte polovica ludí o pc iba snívala, hral som tam iba sprostosti, ale ani vtedy som sa na to nenamotal. Teraz je pravdaže iná doba. Pre to dieťa je vlastne aj dobre že to tak ovláda, ale aj zle.
jedine co som videl ja ako starsi brat zapol svojej sestre niake rozpravny na pc cez dvd a posadil ju k tomu a ona kukala a vedela si to prepinat popripade ale nie hry ani nic ine len kukat tie rozpravky vedela sama na pc ked jej tam niekto vozil dvd a zapol player... a to bolo podla mna fajn ale aby v 3r ovladal windows niaky chlapec tak to je moc to nevie ani moja babka v 69r
musim vas sklamat. V Amerike je nenormalne ak trojrocne dieta NEVIE narabat s pocitacom. Brat mal dva roky a uz vedel presediet za pocitacom hodinu. Teraz ma tri a ovlada aj to, co ja sama neviem. A nehovorim o sest rocnej sestre, ktora sa naucila citat len vdaka internetu. Teraz si sama adoptovava virtualne zvieratka a hra sa po sieti clovece. Lenze v Amerike to je normalne. Tu ak dieta nikdy nerobilo s pocitacom, tak ho nechcu zapisat na zakladnu skolu.
Takisto ako ty, neviem co si o tom mam mysliet. Na jednej srane sa tie decka vzdelavaju, na druhej strane su tak zblbnute zo vsetkych tych hier, ze ked sa spytam, co si robil, ze mas podrazdenu kozu na ruke mi brat povie: Zakillovala ma taka Bee - mysli vcelu.
Takze ak mate male deti, dobre si rozmyslite, ci im ako kratochvilu zapnete pocitac.
Nieje to normalne a raz som dokonca cital o Amickom decku co sa hralo na PC od 3 rokov a teraz ma dajakych 11 a ma epilepsiu... cize nie NIEJE to dobre a NEMA to vyznam kedze tie deti nevedia ani CITAT a ani PISAT (cest vynimkam)
...ako ked si vezmem ze moja mama mala prvy mobil v tridsiaticha ja v desiatich pricom moja sesterka uz v sistich vobec by som sa necudovala keby nejaky ,,inteligent,, vymyslel pocitac pre este nenarodene deti...jasne je to chore ale koho to trapi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Z rozprávania viem, že prvý krát som PC začal používať keď som mal 4 a odvtedy skoro denne.
Žeby som bol degenerovaný jedinec si nemyslím. Je to dosť individuálne.
Takisto ako ty, neviem co si o tom mam mysliet. Na jednej srane sa tie decka vzdelavaju, na druhej strane su tak zblbnute zo vsetkych tych hier, ze ked sa spytam, co si robil, ze mas podrazdenu kozu na ruke mi brat povie: Zakillovala ma taka Bee - mysli vcelu.
Takze ak mate male deti, dobre si rozmyslite, ci im ako kratochvilu zapnete pocitac.
Čo som videl jedného chlapca, tak od 7 rokov bolna compe a má otca programátora a robí perfektné weby a má nejakých 13-14 .