Je ozaj vždy "nadobrotu" vravieť partnerovi pravdu?
Naozaj neviem. Je to to pravé orechové, bežať za partnerom a vyrozprávať mu všetko?... Myslím, že sú témy, ktoré sa rozoberať nemajú, alebo nie je to najvhodnejšie. Niektoré veci by mali byť "tajné" alebo držané od vedomia partnera. Pre dobro vzťahu nie p
@3. tak. niektoré veci z minulosti,ktoré by nemuseli byť príjemné tvojmu terajšiemu partnerovi by sa rozoberať nemuseli. Ale tak ja sa snažim priateľovi povedať všetko,čo mám na srdci. Niektoré, menej príjemné veci, sa mi možno hovoria ťažšie, a nepoviem ich možno hneď ale potrebujem nato viac času, ale keď ich už poviem, je to vždy lepšie. teda zatiaľ to vždy tak bolo.
podla mna to zalezi od toho, v akom stadiu je dany vztah, aki su ti ludia otvoreni a kolko informacii znesu. niekto znesie vsetko, niekto sa zhrozi uz pri zisteni, ze si jeho partnerka farbi vlasy alebo mina vela penazi. je to velmi individualne. dolezite je ale neklamat, ked uz sa ten druhy konkretne pyta. ja som rada, ked si dvaja nepovedia vsetko hned a ostanu im aj do buducna nejake zaujimave pribehy a prihody z minulosti.
@3@4 ja som za uplnu uprimnost, aj za vylozenie minulosti
nech bola minulost akakolvek, je dobre pre dobro oboch partnerov, aby sa tieto otazky prebrali, prediskutovali a ulavilo sa tak obom, pretoze ako uz bolo niekde vyssie spomenute, minulost cloveka aj tak raz dobehne
a navyse vo vazny partnersky vztah by mal byt o 100% dovere. ja osobne som chcel pocut celu pravdu z minulosti, a akokolvek bola bolestiva, v konecnom dosledku tych par tyzdnov/mesiacov trapenia za to stalo, pretoze to jednak zoceli vztah, jednak posilni oboch ludi a jednak akoby sa tie minule neduhy rozplynuli
a hoci niekedy aj bude dobré, že mu to nepovieš ... ale tak potom keď sa to nazbiera tak to budeš cítiť proste iná atmosféra a všetko ... čo je to potom za pocit keď tomu druhému nemôžeš dôverovať ... a tak sa potom vytvára žiarlivosť, upodozrievanie atď.
mám topfrajíra a môžem mu povedať kadečo. a podľa mňa frajír by mal vedieť o tvojich problémoch/pocitoch. ale zase napríklad z minulosti nevie všetko ale myslím si, že časom to príde. súhlasím s tým čo píše trdelniiiq.
ale už si asi o mne myslí, že som na čisto jebnutá potom všetkom, čo v poslednej dobe predvádzam ale aj tak ma ľúúúúúúbi!
no aj ja som za uprimnost s tým s tebou suhlasim, ale skôr som tom myslela tak, že nieje velmi rozumne rozprávať priatelovi všetky detaily napríklad o tom čo si robil so svojim bývalim partnerom, ako sa bozkával atd...hlavne veci takého typu som myslela, z tej minulosti.
ked sa vyrozpravas svojej druhej polovicke je to lacnejsie jak cvokar ale zas neskor to moze zneuzit alebo ine je ked si forever alone vtedy sa nemas komu vyrozpravat
@pijemzelenycaj ja som aj to od priatelky chcel pocut, aby mi uprimne vedela povedat, co sa jej z ktoreho vztahu pacilo a co nie, nebolo mi to prijemne samozrejme, ale prezil som to, a teraz viem, ze si nemusi predstavovat byvalych v zmysle "och ake to bolo uzasne"
@greyness heh, tak ale ked sa nad tym zamyslis, nie je toho vela co zena nie je schopna muzovi dat, ak chce...jedine co potrebuje je skusenost...skor naopak je to horsie, ked mala zena byvaleho s 22cm penisom, to sa tazko nahradza ale aj to sa da, ak muz vie co robi, len treba byt vnimavy, pozorny a nesebecky, = supersex
@greyness prave o to ide, mozno sa majo rozisiel s agatou len preto, ze ho ona uz nechcela, a on po nej stale tuzi, po jej jemnych pohyboch panvou, a ty to nevies, a on sa ti to boji povedat, tak radsej zatvara pri sexe oci a predstavuje si agatu, hm simca?
ak to má byť vážny vzťah- tak klamstvá sú zbytočné, lebo skor či neskor všetko vypláva na povrch, pri krátkodobých stačí vedieť obľúbené praktiky a polohy
@greyness ja som sa chcel vzdy volat Slonožer. mohli by sme si tento sen realizovat takym sposobom, ze si nakupime zuvacky s tetovackami a skombinujeme ich tak, aby nam vznikli nase vysnivane mena, hmky?
@trdelniiiq mozno to tak vnimam len preto, ze som v minulosti narobila zopar dost serioznych picovin, a nechcem, aby sa to znova otvaralo, a riesilo, tazko sa hovori sucasnemu o tom, ako sa mi niekto pred dvoma rokmi vyhrazal, a podobne.. a na druhu stranu, sme tu a teraz, sme taki aki sme.. nebudem ani ja na neho tlacit, aby mi rozpravat vsetko, co mi chce povedat, si vypocujem, ale ako hovorim, mozno je to len preto, ze ja mam nepeknu minulost.. co si myslim, ze ma vacsina ludi
@acvd43xa7w tazko sa to hovori ale da sa to prekonat a potom ta nebude tazit ani ten podvedomy pocit
moja mila tiez zazila nejake neprijemnosti, bola ako panna hnusne znasilnena jednym kretenom a dokym mi o tom nepovedala a spolu sme to nejak neprekonali, vzdy nam to kazilo harmoniu vztahu, pretoze boli obdobia, kedy na to dumala aj tyzdne, len sa trapila a nic mi nepovedala..
po spovedi sice prisli casy smutku a beznadeje ale vsetko sa vyriesilo a vdaka tomu ju teraz netazia ziadne veci, pretoze sa ten problem rozdelil medzi nas a siel niekde do prec
@trdelniiiq kamaride, ale zase ona to sama chcela ti asi povedat, ze?
A myslim, ze to nie je nieco za co by si ju mohol nejako odsudzovat...
Ale ja kebyze poviem partnerke co vsetko ma moj kraken za sebou, tak uz ma nebude chciet nikdy viac videt
Proste niektore veci je lepsie, ak nevyjdu na povrch a berieme ich ako minulost, ku ktorej sa nechceme vracat
Osobne uz som prisiel o dievca, ktore som mal rad, koli klebetam...
A ked som sa otvorene s nou o tom porozpraval, priznal, ze ano je pravda co sa hovori, ale je to zamnou a milujem ta, nic sa medzi nami nemeni, tak sa na mna vyjebala s tym, ze nemoze zit s clovekom co ma taku minulost... :/
(neskor po case prisla za mnou s tym, ze bola hlupa a spravila chybu. Ale uz som pre nu nemal mistecko v srdecku, takze to len zbytocne dojebalo vstah a nikto nebol spokojny)
@nobile nechcela, zrazu sa to prevalilo, polroka zamlcovala, nakoniec bola nutena povedat, lebo sa tym uplne rucal vztah, ked sa vzdy snazila klamat a zatajovat
a tam bolo viac takych veci, co postvarala aj ked ako dosledky stavu, ktory nastal bezprostredne po tejto udalosti a trval dalsie 2 roky..a nebolo to teda prijemne pocuvanie ale tak, ja som masochista a nech by bolo cokolvek, radsej to vsetko vediet, stravit a ist dalej
@nobile a ak henta pre to nemala pochopenie, mozno lepsie, ze to skoncilo takto..zjavne nemala dostatok sily/odhodlania/vurcnosti citov
viem, ze take veci sa urcite nepocuvaju najlepsie ale ak je clovek silny a ma dotycneho rad, dokaze sa s tym vysporiadat..toboz, ak, ako vravis, ze ta tvoja minulost uz nepredchadza a si v suvislosti s nou iny clovek
@acvd43xa7w co sa meni na tom, ci to neznami luda vedia o mne, alebo o nejakej zene, o ktorej napisu clanok v novinach? rovnako to ostava vo sfere tento neznamy clovek napisal o svojej neznamej partnerke ze bola znasilnena, my si to precitame, pohorsime sa na nespravodlivosti sveta a ideme dalej
@acvd43xa7w tak je x,y,z veci, ktore by som nepovedal nikdy ale hento je zalezitost, ktora moze sluzit ako upozornenie, nech sa dievcata vedia vzorpiet nejakym nasilnickym idiotom a nedopadnut podobne
konkretne pre tento pripad som sa jej opytal, kedze sedi pri mne, ci to mozem spomenut ako priklad pri pravdovravnosti vo vztahu, v suvislosti s nepeknou minulostou
@plarika uplne suhlasim. Sú veci ktoré by sa podla mňa bez "vyzvania" vyťahovať nemuseli... načo? Veď padlo by nám dobre (ale úprimne) keby nám partner povedal niečo čo sa nepočúva najlepšie len z dvôdodu aby bola medzi nami krasna anjelska uprimnosť?.... Mne osobne by sa to počúvalo veľmi zle a nechápala by som, že načo... ale zase klamať vo vzťahu nie je správe to je pravda pravdúca.... aj tak raz človeka to klamstvo dobehne.. nie
je blbe, ked jeden je vo vztahu za uplnu uprimnost a druhy to vidi uplne inak. kazdopadne, ja hovorim vzdy uplne vsetko, je to jedno o co ide, len pre istotu chcem, aby vedel o vsetkom. je to nefer zamlcat niektore veci z minulosti. este viac to bude toho druheho cloveka zozierat, co asi tak mohlo byt, bude si domyslat, lebo nebude vediet uplnu pravdu.
Myslím si, že veci, ktoré sú tabu sú určite chvály na bývalých partnerov - najmä v posteli a akosi celkovo nejaké sexuálne zážitky , prípadne počet bývalých partnerov/jednorazoviek - ak ich bolo veľa...a tak...
Ale niečo iné? Prečo? Nejaká trauma z minulosti? Nešťastný vzťah? Prečo nie? Môj muž vie o tom, ako ma traumatizovali vzťahy, čo som všeličo vyviedla a aj o tom, že som jedného bývalého podviedla, už som tu o tom písala v inom fóre. A nebojí sa, že to urobím jemu. Lebo to malo dôvod a možno o to viac sa snaží, aby som pri ňom ten dôvod nemala
Skôr by som povedala, že človek by mal mať aj vo vzťahu isté svoje súkromie - ako mail, telefón, občas ísť niekam sama si s kamoškou sadnúť a pokvákať, ako to baby robia...ale nie si klamať, alebo zatajovať dôležité veci, ktoré môžu za to, kým sme dnes.
nie, nikdy žiadne zavádzanie , klamstvá a neúprimnosť, nedajbože tajnosti.. ak raz verím tak úprimne, od srdiečka toho hnilého v ktorom mám šelest (si teraz robím srandu, hej? a tak...
ale bývala mi zamlčovala, potom na mňa vyšla s niečím že sa jej niekto páči (wtf?!) ale však že to len páči a nič to neznamená a neviem čo a potom sme sa hádali a tak .. nasrala ma, sme sa rozišli , hackol som jej facebook a bolo po tajnostiach
Akosi prirodzene hovorím všetko, čo mi príde na rozum a čo mám na srdci, ale mám pocit, že tým tak trochu testujem, kde sú vlastne hranice našej úprimnosti, takže to asi časom prejde.
Nehovorím skôr len veci, pri ktorých cítim, že to už naozaj nie je vhodné, alebo veci, ktoré som nikdy nikomu nehovorila a ani sa nechystám.
neviem, moje vztahy boli vzdy zalozene na uprimnosti .. a moj partner vzdy vedel .. aka som, preco taka som (cize poznal aj moju minulost, rodinne pomery apod) .. takto je to aj s mojim manzelom .. cele roky sme si hovorili vsetko .. ani teraz to nemenime, naopak , mam pocit, ze nik mi nerozumie ako on .. pozna aj stranky, ake nepozna nik iny .. a napriek tomu, ze vie .. ake je to so mnou obcas komplikovane a ze som magnet na problemy a zapletky vsetkeho druhu .. lubi ma a dokonca so mnou chce prezit zvysok zivota .. nie vzdy sa mi uprimnost vyplatila, ale ja som tvrdila, ze nehovorit pravdu a zatajovat .. to je krok k momentu, ked sa moj partner vedla mna zobudi a zisti , ze ma nepozna .. a ak mi moja uprimnost naburala vztah? Nebol to ten pravy .. je jasne, ze netreba hovorit kazdy detail z byvalych vztahov .. ale aku taku predstavu ma mat .. ake boli, preco skoncili .. a myslim, ze obaja sme sa zo svojej minulosti poucili .. ako nezranit toho druheho .. a ze to praktizujeme? Dokazujeme si tym .. ako velmi sa lubime a doverujeme si Partner ma byt skutocne ten .. ktoremu sa nemame bat povedat cokolvek .. aj ked nie vzdy to moze byt len pozitivne .. je to o komunikacii a tolerancii pekny den
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
vztah by sa dal inak nazvat aj ako kultom spoluzitia dvoch ludi...
K- komunikacia
U- uprimnost
L- laska
T- tolerancia .... bez tohto sa nikdy nikam nepohnete ..
nech bola minulost akakolvek, je dobre pre dobro oboch partnerov, aby sa tieto otazky prebrali, prediskutovali a ulavilo sa tak obom, pretoze ako uz bolo niekde vyssie spomenute, minulost cloveka aj tak raz dobehne
a navyse vo vazny partnersky vztah by mal byt o 100% dovere. ja osobne som chcel pocut celu pravdu z minulosti, a akokolvek bola bolestiva, v konecnom dosledku tych par tyzdnov/mesiacov trapenia za to stalo, pretoze to jednak zoceli vztah, jednak posilni oboch ludi a jednak akoby sa tie minule neduhy rozplynuli
mám topfrajíra a môžem mu povedať kadečo. a podľa mňa frajír by mal vedieť o tvojich problémoch/pocitoch. ale zase napríklad z minulosti nevie všetko ale myslím si, že časom to príde. súhlasím s tým čo píše trdelniiiq.
ale už si asi o mne myslí, že som na čisto jebnutá potom všetkom, čo v poslednej dobe predvádzam ale aj tak ma ľúúúúúúbi!
no aj ja som za uprimnost s tým s tebou suhlasim, ale skôr som tom myslela tak, že nieje velmi rozumne rozprávať priatelovi všetky detaily napríklad o tom čo si robil so svojim bývalim partnerom, ako sa bozkával atd...hlavne veci takého typu som myslela, z tej minulosti.
moja mila tiez zazila nejake neprijemnosti, bola ako panna hnusne znasilnena jednym kretenom a dokym mi o tom nepovedala a spolu sme to nejak neprekonali, vzdy nam to kazilo harmoniu vztahu, pretoze boli obdobia, kedy na to dumala aj tyzdne, len sa trapila a nic mi nepovedala..
po spovedi sice prisli casy smutku a beznadeje ale vsetko sa vyriesilo a vdaka tomu ju teraz netazia ziadne veci, pretoze sa ten problem rozdelil medzi nas a siel niekde do prec
A myslim, ze to nie je nieco za co by si ju mohol nejako odsudzovat...
Ale ja kebyze poviem partnerke co vsetko ma moj kraken za sebou, tak uz ma nebude chciet nikdy viac videt
Proste niektore veci je lepsie, ak nevyjdu na povrch a berieme ich ako minulost, ku ktorej sa nechceme vracat
Osobne uz som prisiel o dievca, ktore som mal rad, koli klebetam...
A ked som sa otvorene s nou o tom porozpraval, priznal, ze ano je pravda co sa hovori, ale je to zamnou a milujem ta, nic sa medzi nami nemeni, tak sa na mna vyjebala s tym, ze nemoze zit s clovekom co ma taku minulost... :/
(neskor po case prisla za mnou s tym, ze bola hlupa a spravila chybu. Ale uz som pre nu nemal mistecko v srdecku, takze to len zbytocne dojebalo vstah a nikto nebol spokojny)
a tam bolo viac takych veci, co postvarala aj ked ako dosledky stavu, ktory nastal bezprostredne po tejto udalosti a trval dalsie 2 roky..a nebolo to teda prijemne pocuvanie ale tak, ja som masochista a nech by bolo cokolvek, radsej to vsetko vediet, stravit a ist dalej
viem, ze take veci sa urcite nepocuvaju najlepsie ale ak je clovek silny a ma dotycneho rad, dokaze sa s tym vysporiadat..toboz, ak, ako vravis, ze ta tvoja minulost uz nepredchadza a si v suvislosti s nou iny clovek
ale ako preboha mozes napisat o svojej milej takuto vec na jebnutom birdzi? to je sila. tak pre toto NIKDY NIKOMU NIC NEPOVIEM.
to malo ostat medzi vami.. sorry, ale fakt.
uznavam, ze napisat take nieco je tu mozno silne kafe ale obcas sa take veci stavaju a nie som jediny, kto to tu takto povedal
ludia, ktori su v novinach, su osobitna kategoria idiotov
konkretne pre tento pripad som sa jej opytal, kedze sedi pri mne, ci to mozem spomenut ako priklad pri pravdovravnosti vo vztahu, v suvislosti s nepeknou minulostou
(ach) na to asi nedospejem tak skoro.
Ale niečo iné? Prečo? Nejaká trauma z minulosti? Nešťastný vzťah? Prečo nie? Môj muž vie o tom, ako ma traumatizovali vzťahy, čo som všeličo vyviedla a aj o tom, že som jedného bývalého podviedla, už som tu o tom písala v inom fóre. A nebojí sa, že to urobím jemu. Lebo to malo dôvod a možno o to viac sa snaží, aby som pri ňom ten dôvod nemala
Skôr by som povedala, že človek by mal mať aj vo vzťahu isté svoje súkromie - ako mail, telefón, občas ísť niekam sama si s kamoškou sadnúť a pokvákať, ako to baby robia...ale nie si klamať, alebo zatajovať dôležité veci, ktoré môžu za to, kým sme dnes.
Ani ja nechcem od nej všetko vedieť.
ale bývala mi zamlčovala, potom na mňa vyšla s niečím že sa jej niekto páči (wtf?!) ale však že to len páči a nič to neznamená a neviem čo a potom sme sa hádali a tak .. nasrala ma, sme sa rozišli , hackol som jej facebook a bolo po tajnostiach
Nehovorím skôr len veci, pri ktorých cítim, že to už naozaj nie je vhodné, alebo veci, ktoré som nikdy nikomu nehovorila a ani sa nechystám.